הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרבי זה הכי אחי!

מחר אני חוזר מאילת, מקווה שאני אספיק להתאמן לפני כניסת החג. הרגליים משתפרות אבל לא חזרתי עדיין לתיפקוד מלא.

כנראה אני באמת אתחיל. הבעיה היא שאני כרגע בפציעה, הרגל עוד לא החלימה והתחלתי קומפרסים של קרח כל שעה.
מחר אני אתקשר לדחות את הגיבוש. לפחות אני בטוח שעד אז אני אגיע לקילומטראז' של 40- 35 ק"מ שבועיים וכנראה שהמאותר דובדבן יהיה שלי.

כנראה אני באמת אתחיל. הבעיה היא שאני כרגע בפציעה, הרגל עוד לא החלימה והתחלתי קומפרסים של קרח כל שעה.
מחר אני אתקשר לדחות את הגיבוש. לפחות אני בטוח שעד אז אני אגיע לקילומטראז' של 40- 35 ק"מ שבועיים וכנראה שהמאותר דובדבן יהיה שלי.
אני מניח שהתכוונת להגיד, שעד אז אתה תגיע לקילומטראז' של 35-40 ק"מ שבועיים בקצב של 10% בשבוע וכל 3 שבועות אשאר שבוע נוסף על אותו קילומטראז' 🤡

אני מניח שהתכוונת להגיד, שעד אז אתה תגיע לקילומטראז' של 35-40 ק"מ שבועיים בקצב של 10% בשבוע וכל 3 שבועות אשאר שבוע נוסף על אותו קילומטראז' 🤡

בדיוק :(
ד"א- איך היית ממליץ לי לחזור לריצה? להוריד קילומטראז' ל18?

אתה רוצה שכול שבוע ככה אני אביא לך אימון נבחר ותשלב אותו ? 👏
לרוני (המטורף) יש כמה אימונים.. אם תרצה אני אביא לך D:

בדיוק :(
ד"א- איך היית ממליץ לי לחזור לריצה? להוריד קילומטראז' ל18?
תתחיל בלראות איך אתה מרגיש. אם זו ממש פציעה תנסה להשיג את הצילום המתאים (אל תבנה על MRI, אבל מיפוי עצמות בד"כ נותן אינדיקציה מעולה, תלוי לאיזו פציעה מן הסתם).
אח"כ תבדוק מתי הגיבוש שלך.
ספור שבועות.
תחליט לאיזו רמה אתה רוצה להגיע עד אז, תוך שאתה מתחשב בזמן העומד לרשותך...
ואז תתכנן את האימונים. למשל, יש לך 10 שבועות (עד לטייפר) ואתה רוצה להגיע ל40 ק"מ בשבוע? זה יראה ככה:
40
37
34
31
28.5
26
24
22
20
18.5

שזה קצת RISKY, עדיף כל ~3 שבועות להשאר שבוע נוסף על אותו קילומטראז', אז אם יש לך למשל 13 שבועות תוכל בשבוע ה3 , 6 , 9 להשאר על אותו קילומטראז' שבוע נוסף.

אבל אם זו פציעה אמיתית ויש לך זמן לדעתי תלך על בטוח ותעשה שבוע ראשון 5-6 , שבוע שני 10, שלישי 14, ומשם ב10%. הכל תלוי במטרה הסופית מול כמות הזמן העומד לרשותך. וכמובן מה גודל ההימור שאתה מוכן לקחת 😛

תתחיל בלראות איך אתה מרגיש. אם זו ממש פציעה תנסה להשיג את הצילום המתאים (אל תבנה על MRI, אבל מיפוי עצמות בד"כ נותן אינדיקציה מעולה, תלוי לאיזו פציעה מן הסתם).
אח"כ תבדוק מתי הגיבוש שלך.
ספור שבועות.
תחליט לאיזו רמה אתה רוצה להגיע עד אז, תוך שאתה מתחשב בזמן העומד לרשותך...
ואז תתכנן את האימונים. למשל, יש לך 10 שבועות (עד לטייפר) ואתה רוצה להגיע ל40 ק"מ בשבוע? זה יראה ככה:
40
37
34
31
28.5
26
24
22
20
18.5

שזה קצת RISKY, עדיף כל ~3 שבועות להשאר שבוע נוסף על אותו קילומטראז', אז אם יש לך למשל 13 שבועות תוכל בשבוע ה3 , 6 , 9 להשאר על אותו קילומטראז' שבוע נוסף.

אבל אם זו פציעה אמיתית ויש לך זמן לדעתי תלך על בטוח ותעשה שבוע ראשון 5-6 , שבוע שני 10, שלישי 14, ומשם ב10%. הכל תלוי במטרה הסופית מול כמות הזמן העומד לרשותך. וכמובן מה גודל ההימור שאתה מוכן לקחת 😛

אם לא שרדתי העלאה של 1.5 ק"מ בשבוע אני בספק שאני אשרוד 2-3.
אני חושב שהשבוע אני פשוט אעשה מלא מלא קומפרסים של קרח ואעבוד רק עם אופניים ושבוע הבא אני אחזור לרוץ כבר. אתה שוכח שריצות של 6 היו צ'יפס בשבילי ככה שלחזור לריצות של 2 קילומטר ותוך חודש להגיע רק ל4.25? זה לא נמוך מדי? זה יוצא שחודש שלם אני שורף על ריצות שלא יזיזו לי. הרי אם הכאב עובר אפשר להיכנס למרחקים סבירים לא? (5 FOR STARTERS?)

נערך לאחרונה:
אם לא שרדתי העלאה של 1.5 ק"מ בשבוע אני בספק שאני אשרוד 2-3.
אני חושב שהשבוע אני פשוט אעשה מלא מלא קומפרסים של קרח ואעבוד רק עם אופניים ושבוע הבא אני אחזור לרוץ כבר. אתה שוכח שריצות של 6 היו צ'יפס בשבילי ככה שלחזור לריצות של 2 קילומטר ותוך חודש להגיע רק ל4.25? זה לא נמוך מדי? זה יוצא שחודש שלם אני שורף על ריצות שלא יזיזו לי. הרי אם הכאב עובר אפשר להיכנס למרחקים סבירים לא? (5 FOR STARTERS?)
1. כמה קילומטרים אתה מעלה זה יחסי (10%). לעלות מ5 ל10 זה לא כמו לעלות מ50 ל55.
2. אתה לא צריך להתחיל בריצות של 2 ק"מ. אם אתה מתחיל נניח מ10 ק"מ, אתה יכול לרוץ פעמיים 5. זה בסדר...
3. אין לי (ולך) מושג אם או כמה חמורה הפציעה, או מה היא. קשה לקבוע בלי הנתונים האלה מכמה צריך להתחיל, אבל אם יש לך זמן, תמיד טוב ללכת על בטוח.

1. כמה קילומטרים אתה מעלה זה יחסי (10%). לעלות מ5 ל10 זה לא כמו לעלות מ50 ל55.
2. אתה לא צריך להתחיל בריצות של 2 ק"מ. אם אתה מתחיל נניח מ10 ק"מ, אתה יכול לרוץ פעמיים 5. זה בסדר...
3. אין לי (ולך) מושג אם או כמה חמורה הפציעה, או מה היא. קשה לקבוע בלי הנתונים האלה מכמה צריך להתחיל, אבל אם יש לך זמן, תמיד טוב ללכת על בטוח.

שמע כשאני חושב על זה, ההעלאה לא הייתה דרמטית. הרי אתה אומר שצריך להעלות 10% מהטוטאל אם הבנתי נכון. 1500 זה כשעבדתי 15 טוטאל. המשכתי עם ה1500 גם כשהייתי צריך להעלות 2000+ מטרים לשבוע ככה שאני חושב שזאת לא הסיבה לפציעה. והפציעה כבר עברה לחלוטין, משבוע הבא אני אחזור לאט לאט למוטב.

נו?
הסכימו לדחות לך את הגיבוש?

כנראה שכן. הגיבוש יהיה בדצמבר והגיוס במרץ 🚬🤪🚬

אני מנסה להפעיל טיפה קשרים ולקבל עוד יום סיירות.

אתמול היה אימון אירובי- שעה רכיבה בעליה 23.5 ק"מ ואחרי זה 30 דקות סטפר.
היום בערב כוח.

חחח גם אני כמוך
אני ביקשתי לדחות את הגיבוש ואמרו לי שיש אפשרות של בדצמבר
ואני גם כנראה דוחה את הגיוס למרץ, אז זה יהיה בסדר

שלחת להם כבר פקסים והכל?

אתמול היה אימון כוח, מחר שעה רכיבה ו30 דקות סטפר

אימון מעולה- שעה אופניים 25.5 ק״מ- שיפור של 2000. מרוצה מאוד. אחרי זה 30 דקות סטפר- יצאה לי הנשמה.

מחר כוח.

הייתי תשוש ברמות מטורפות היום, לא הספקתי לעבוד כוח. אני אעשה מחר כוח ומחרתיים ריצה קצרה של 3 כדי לבדוק מה הולך עם הרגליים ואחרי זה אני אוסיף ושעה אופניים.

לצערי לא הספקתי להתאמן היום גם. מבואס מהתחת.
מחר כוח סופי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית