הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדע ודת - כל התירוצים, מאמר לא רע מ-YNET.

אסור רק במקרים אנאליים, כמו שנאמר "וכל משכב זכר לא תעשה לך,בשביל זה בראתי בלונדיניות ללא שכל ואלכוהול בחצי מחיר"
לא סגור על הציטוט המדוייק אבל זה דיי קרוב

• פותח/ת השרשור
זה עלול לגרום לחטא כפול - גם משכב זכר, ולמי שזה עושה לו את זה - השחתת זרע לבטלה.

יהוה ברא כל כך הרבה דברים שיגרמו לבן אדם אינטיליגנטי לפקפק בקיומו?
מה ההיגיון?

אתה יכול לתת דוגמאות לדברים כאלה?

אתה מדבר על מלחמות, מחלות וכו?
אני מדבר על ראיות לאבולוציה, סתירות פנימיות בתנ"ך, ובכלל סתירות בין התנ"ך למציאות שפשוט שוללות את התנ"ך ומוציאות אותו בדיחה, עד שבא רב ומסביר שיהוה ברא את העצים בגיל 20 אלף ושיום היה בעצם שנה, ברור אחי.

אני מדבר על ראיות לאבולוציה, סתירות פנימיות בתנ"ך, ובכלל סתירות בין התנ"ך למציאות שפשוט שוללות את התנ"ך ומוציאות אותו בדיחה, עד שבא רב ומסביר שיהוה ברא את העצים בגיל 20 אלף ושיום היה בעצם שנה, ברור אחי.

אחי לא מתווכחים עם יהוה. יהוה הוא הס1ס האולטימטיבי!

זה סותר את האל שמתואר בתנך - אחד שאוהב שליטה ומעניש ומתערב בבריאה
אבל זה לא בהכרח סותר את זה שיש אל\יישות\תבונה כלשהיא שבראה את כל זה.

• פותח/ת השרשור
זה גם לא סותר שיש ערפדים, אנשי זאב, מכשפות וקוסמים.

אתה יכול לתת דוגמאות לדברים כאלה?

אתה מדבר על מלחמות, מחלות וכו?
1-שופטים פרק יא ל-לט:יפתח מקריב את ביתו היחידה לה' לאחר הנצחון על בני עמון.
2-יהושוע פרק ו כא-כז:אלוהים נותן ליהושוע את יריחו,כולם לרבות ילדים ותינוקות דינם-חרב.
3-מכת בכורות,שחיטת הכנענים והעמלקים,העיר גבעון העיר לבנה,העיר לכיש והעיר עגלון, כולם דינם מוות בחרב נשים ,ילדים ותינוקות.י
בעולם המודרני מספיק רק להזכיר מלחמות עולם,אסונות טבע,שואה,פיגועים ועוד הרבה הרבה...
לקחתי את זה מהספר של ריצ'ארד דוקינס "יש אלוהים"? וזה הסיכום שלו(בתרגום חופשי):
ניתן לטעון כי דמות האלוהים התנכית היא הדמות הכי פחות נעימה העולה על כל דמיון:
מקנא וגאה בכך,קטנוני לא צודק,חולה שליטה,לא סלחני ,נקמן וצמא דם,שובניסט,הומופוב,גזען,
רוצח תינוקות,רוצח עם,רוצח בניו ובנותיו,מפיץ מגיפות ואסונות טבע,מגלומן,סדיסט,בריון מרושע
ושרירותי...
אני כמובן חושב שהכל שטויות...רוב הרוע והצרות בעולם מקורם באנשים..בני אדם רקובים,
רעים,טפשים וחסרי חינוך.
כאן יש קישור מעניין להתפתחות של האלוהים "היהודי,הנוצרי והאיסלמי":
http://www.youtube.com/user/Atheisrael#p/u/4/uvDX3gftG4M

נערך לאחרונה:
אלוהים היא דמות מופשטת וכל מה שנאמר פה לגבי האמונה באלוהים שווה כקליפת השום.
הבעיה מתחילה מהדתות והזרמים השונים שכופים דעתם על אחרים באמצעות התנ"ך,הקוראן וכו'.

אלוהים שמוצג בתנ"ך או בפירוש התנ"ך ע"י העם הוא הטעות האולטמטיבית.

אני לא שולל כלל וכלל ישות עליונה , על אף ששמו יכול להיקרא גם יוסי באותה המידה.
אני מאמין שאדם כן צריך לבקר את התנהגותו כל הזמן ולהשתדל להתנהג טוב.
אך אני לא מאמין בדברים כמו שמירת שבת (כפי שהדתיים מציגים אותה) ועוד...

תוסיף לזה: תיארוך גילו של כדור הארץ, מאובנים של יצורים קדמוניים ושל דינוזאורים (דינוזאוווורים), היכחדות רוב המינים שחיו על כדור הארץ, וכדוה"א כחלק חסר משמעות מהיקום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית