הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלבון מהיר / חלבון איטי

BenchMaster

משתמש מתחיל
28
0
נק' מוניטין:
0
28
0
שלום לכולם,

האם גם חלבונים נחלקים לקטגוריות של "מהיר"/"איטי" כפי שפחמימות מתחלקות למהירות ("פשוטות") ואיטיות ("מורכבות")?

אם כן, אילו מהירים ואילו איטיים מבין הבאים:
קוטג', טונה, חזה עוף, ביצה, יוגורט

השאלה שלי נובעת מהשאלה איזה חלבון כדאי לאכול אחרי אימון, כפי שמומלץ לאכול פחמימות פשוטות בעלות אינדקס גליקמי גבוה כדי להגיע מהר למצב של "בניה".

אשמח אם תכוונו אותי למסקנות הנכונות
תודה רבה ושבוע טוב

נערך לאחרונה:
כדאי לגוון במקורות החלבון על מנת לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות

אין ממש משמעות לשעות צריכת המזון , מה שחשוב זה המאקרו , כלומר אם אתה צורך את כמות החלבון הנדרשת היומית עבור אדם במשקלך שמתאמן

לחלבון יש אפקט אינסוליני , מה שאומר שאתה יכול לאכול חלבון בלבד אחרי אימון על מנת להגביר את ניידות חומרי הבנייה לשריר. לא חובה לאכול פחמימה.

אם אכלת ארוחה דשנה , נניח כשעתיים לפני אימון , ארוחה שכללה 70 גרם חלבון , אין גם צורך לאכול מייד אחרי האימון ארוחה מלאה. מספיק לאכול משהו קטן שיתרום לניידות החלבון לשריר , כמו שאמרתי - זה יכול להיות גם חלבון.

יש כמה מאמרים באתר שמדברים על הנושאים האלה , כדאי לקרוא.

נערך לאחרונה:
שלום לכולם,

האם גם חלבונים נחלקים לקטגוריות של "מהיר"/"איטי" כפי שפחמימות מתחלקות למהירות ("פשוטות") ואיטיות ("מורכבות")?

אם כן, אילו מהירים ואילו איטיים מבין הבאים:
קוטג', טונה, חזה עוף, ביצה, יוגורט

השאלה שלי נובעת מהשאלה איזה חלבון כדאי לאכול אחרי אימון, כפי שמומלץ לאכול פחמימות פשוטות בעלות אינדקס גליקמי גבוה כדי להגיע מהר למצב של "בניה".

אשמח אם תכוונו אותי למסקנות הנכונות
תודה רבה ושבוע טוב

אם בלאכול אחרי אימון אתה מתכוון כאילו "לנצל" את חלון ההזדמנויות, אז צר לי לאכזב אותך - אין אחד כזה. חלון ההזדמנויות תקף רק למי שהתאמן בצום (אם אני לא טועה צום של 8 שעות +).

למה צריך להיזכר כל הודעה מחדש איך אתה (ומשקפי השמש שלך) נראים?

ולשאלתך - כן, יש מזונות שלחלבון שבהם יקח יותר או פחות זמן לעבור דרך מע' העיכול ולהיכנס לדם. אין לי פה כרגע טבלה מסודרת, אבל באופן כללי יש תלות בכמות השומן שהמזון מכיל ובעוד לא מעט גורמים. כדי שתצא לפחות עם חצי תאוותך, חלבון מסטייק אנטרקוט יגיע יותר לאט בהשוואה לחלבון מי גבינה. לדוגמא

ולשאלתך - כן, יש מזונות שלחלבון שבהם יקח יותר או פחות זמן לעבור דרך מע' העיכול ולהיכנס לדם. אין לי פה כרגע טבלה מסודרת, אבל באופן כללי יש תלות בכמות השומן שהמזון מכיל ובעוד לא מעט גורמים. כדי שתצא לפחות עם חצי תאוותך, חלבון מסטייק אנטרקוט יגיע יותר לאט בהשוואה לחלבון מי גבינה. לדוגמא

אבל אין לזה משמעות מבחינת מה כדאי לאכול אחרי האימון , נכון?
(התשובה שלי הייתה בהקשר לשאלה של מה לאכול אחרי האימון , ערכתי אותה למניעת הטעייה)

• פותח/ת השרשור

שמע, אם יש לך או למישהו אחר את הגורמים לכך שהספיגה תהיה מהירה/איטית אשמח אם תרשמו
ולא הבנתי מה הבעיה עם התמונה, אם מפריע לך תגיד..

אבל אין לזה משמעות מבחינת מה כדאי לאכול אחרי האימון , נכון?
(התשובה שלי הייתה בהקשר לשאלה של מה לאכול אחרי האימון , ערכתי אותה למניעת הטעייה)

אין הכרח שתהיה לזה משמעות. למשל אילו כפי שכתבת, אכן אכלת ארוחה טובה לפני אימון.
אבל אם נניח אתה יודע שלא אכלת 'טוב' לפני האימון, יהיה הגיוני יותר לשתות שייק מי גבינה ע"פ אכילת סטייק. ולהרבה אנשים זה גם נוח יותר

שמע, אם יש לך או למישהו אחר את הגורמים לכך שהספיגה תהיה מהירה/איטית אשמח אם תרשמו
ולא הבנתי מה הבעיה עם התמונה, אם מפריע לך תגיד..

אני אישית מעדיף להסתפק בתמונה הקטנה יותר שמתחת לשם המשתמש שלך. זה לא אתר הכרויות פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית