הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה סקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור tomav
  • פורסם בתאריך

tomav

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
0
40
0
שלום.
החלטתי להתחיל SS בזמן האחרון, קראתי קצת באינטרנט והבנתי שלא כל כך פשוט לבצע את התרגילים. אז אני מנסה. יכול מאוד להיות שאני ממש גרוע בהם אפילו, אבל עדיף שתתקנו אותי פה ואתקדם טוב בתוכנית.
כל מיני תירוצים:
1. אני יודע שהסתכלתי למעלה בסקוואט, שכחתי מזה לגמרי, בסטים הבאים המבט היה למטה.
2.המצלמה בסקוואט לא מפוקסת, תנסו להתמודד.
3. בדדליפט לא רואים את כולי, אין הרבה מקום בחלק הזה של החדר כושר, מקווה שזה יספיק איכשהו..
4. המשקלים לא משנים, אני מנסה לתפוס את הטכניקות.

אני מודה לכם מראש על העזרה.

סקוואט(מתחיל מ0:30) :

דדליפט(מתחיל מ0:50):

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בסקוואט תחזיק יותר את הגב ותרד פחות עמוק, אני חושב שזה הדבר העיקרי שגורם לגב התחתון שלך להתעגל בסוף. תשאיר ברכיים נעולות כשאתה למעלה בתנועה.
דדליפט בכלל לא טוב. המוט צריך להיות הרבה יותר קרוב לשוקיים שלך (במרחק של בערך 2 וחצי ס"מ) והוא צריך לעלות ככה שיישאר קרוב לגוף שלך כל הזמן. גם בכלל נראה כאילו אתה לא נועל את החזרה בדדליפט, תעמוד עם ברכיים נעולות וזקוף לגמרי.
קנה נעליים אחרות.
בקיצור, תראה את הסרט של ריפטו דחוף.

הסקוואט לא מספיק ברור וגם לא רואים איך אתה מסיים את העליה.

לגבי הדדליפט:
1. ידיים צמודות לרגליים ולא אחיזה רחבה.
2.אתה חייב לנעול את הגב התחתון לפני המשיכה - הדבר חשוב בכדי שבמשקלים גבוהים לא תפגע בגב.
נעילת הגב התחתון תגרום באופן אוטומטי לחזה שלך לצאת החוצה, יתכן גם כי לא תצליח לנעול את הגב התחתון כראוי עקב חוסר גמישות בהמסטרינגס.
3.המשיכה צריכה לבוא מהגב ולא להתרומם עם הרגליים.
4.אתה לא נועל את הגב בסוף העליה (כך זה נראה בסרטון למרות שלא ממש ממש רואים).

וזה פחות או יותר מה שלי נראה...

מה בדיוק לא נכון פה?!
אנא נמק,פרט והבא דוגמאות.
לפי הבנתי התנועה מחולקת לשתיים (אך מבוצעת כאחת) כאשר מהות התרגיל הוא חיזוק הגב.
לי הייתה בעיה של התרוממות הישבן לפני תחילת המשיכה, ברגע שהתחלתי למשוך מהגב נפתרה הבעיה.

• פותח/ת השרשור
הסקוואט לא מספיק ברור וגם לא רואים איך אתה מסיים את העליה.

לגבי הדדליפט:
1. ידיים צמודות לרגליים ולא אחיזה רחבה.
2.אתה חייב לנעול את הגב התחתון לפני המשיכה - הדבר חשוב בכדי שבמשקלים גבוהים לא תפגע בגב.
נעילת הגב התחתון תגרום באופן אוטומטי לחזה שלך לצאת החוצה, יתכן גם כי לא תצליח לנעול את הגב התחתון כראוי עקב חוסר גמישות בהמסטרינגס.
3.המשיכה צריכה לבוא מהגב ולא להתרומם עם הרגליים.
4.אתה לא נועל את הגב בסוף העליה (כך זה נראה בסרטון למרות שלא ממש ממש רואים).

וזה פחות או יותר מה שלי נראה...
אני אשמח אם תתן לי טיפים איך לנעול את הגב התחתון

מה בדיוק לא נכון פה?!
אנא נמק,פרט והבא דוגמאות.
לפי הבנתי התנועה מחולקת לשתיים (אך מבוצעת כאחת) כאשר מהות התרגיל הוא חיזוק הגב.
לי הייתה בעיה של התרוממות הישבן לפני תחילת המשיכה, ברגע שהתחלתי למשוך מהגב נפתרה הבעיה.

בדדליפט צריך לעשות בדיוק ההיפך - לא "למשוך מהגב", אלא לדחוף את הרצפה עם הרגליים.
ד"א - אין דבר כזה למשוך מהגב. זו פשוט עבודה קצת שונה ופחות יעילה של הרגליים. אם אתה לא מאמין לי, תעשה ניסוי: תצמיד את התחת והעקבים לקיר ותנסה להרים כיסא.

בדדליפט צריך לעשות בדיוק ההיפך - לא "למשוך מהגב", אלא לדחוף את הרצפה עם הרגליים.
ד"א - אין דבר כזה למשוך מהגב. זו פשוט עבודה קצת שונה ופחות יעילה של הרגליים. אם אתה לא מאמין לי, תעשה ניסוי: תצמיד את התחת והעקבים לקיר ותנסה להרים כיסא.

או קיי עכשיו הבנתי את הכוונה ולמעשה התכוונתי לאותו הדבר בדיוק.
אני קראתי לזה למשוך מהגב כך שהנלווה לכוח המשיכה שלי כלפי מעלה הוא כוח שווה כלפי מטה.
הכוונה לרגליים, פשוט הגדרתי את זה כמשיכה מהגב היות וזה מהות התרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית