קריאתו של י' לוחם שייטת

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
למרות שאני כמעט בטוח שמי שרשם את זה לא לוחם שייטת, אבל יש פה כמה דברים נכונים.

קריאתו של י' לוחם השייטת :

אם חס ושלום, אגיע למצב בו ארגון טרור יחטוף אותי, בבקשה מכם: אל תעשו הפגנות, אל תתראיינו, אל תספרו כמה כואב לכם, אל תפיקו פסטיבלים ופסטיגלים בשמי. כל סוחר מתחיל יודע - ככה לא מורידים מחיר.

אני לא "הילד של כולנו". אני לוחם שנפל בשבי.

אל תהפכו אותי לכלי שרת: אני לא רוצה שכל העולם יידע מי אני ומה שמי, בזמן שאף אחד לא זוכר איך קוראים לחייל שנהרג לידי. לא רוצה שהתקשורת תעשה עליי סיבוב, לא רוצה להפוך לקרדום-לחפור-בו אג'נדות פוליטיות, משחקי כוח ומניפולציות. לא רוצה להיות מדורת השבט ודלת הכניסה לקונצנזוס הישראלי. לא מוכן שהרעיון לשחרורי יהפוך לDOGMA שאחריה אסור להרהר. לא רוצה שיסתמו את הפה לכל מי שמעז לחשוב אחרת. לא רוצה שכלי תקשורת ישתמשו בי כדי להעלות רייטינג, לא רוצה שזמרים יוציאו עליי מזמור כדי לשפץ את התוצאות שלהם בגוגל.
אני לא בקבוק שמפו: אל תעשו לוגו מהתמונה שלי, אל תצרפו את הפרצוף שלי לפרופיל בפייסבוק, אל תסגננו מהצללית שלי סלוגן. אל תשכרו משרדי פרסום כדי לעצב את דעת הקהל ודעת מקבלי ההחלטות, אל תקימו צוות קריאייטיב, צוות אופטימיזציה, צוות שיווק, אל תקימו מטה, אל תעשו ישיבות עבודה עם בורקסים ומצגות, אל תעשו 'סיעור מוחות' ואל 'תיצרו סחף ציבורי', אל תבנו תקציב פרסום וחדירת שוק, אל תשרטטו אסטרטגיה, אל תפלחו את האוכלוסייה עם חתכים, גרפים וטבלאות. לא רוצה 'פאנל מומחים', לא רוצה כנסים, לא רוצה שיספרו את הימים שאני יושב, לא רוצה שקבלני דיכאון יעשו קריירה מהסיפור שלי.
אל תוציאו סיכות ודגלים ועניבות וחולצות, אל תעשו תהלוכות וצעדות והפגנות ודוכנים להחתמה בקמפוסים.
זה מוריד את הסיכוי שלי לצאת, זה זורה חול בעיניים של מקבלי ההחלטות. אני לא תוכנית ריאליטי: לא רוצה שתבואו להצטלם עם אבא שלי למזכרת בזמן שמשחררים אלפי רוצחים בשבילי. לא רוצה שתניפו דגלי כחול לבן בזמן שהאווירה כולה צווחת דגל לבן.
לא רוצה לראות רוצח בדם קר של שישה עשר אנשים משתחרר בחיוך, מעט שמנמן מכפי שהיה שנים ספורות אחרי שעשה למשפחות הנרצחים בפרצוף V בבית משפט. לא מוכן שמאות משפחות שקברו לא מזמן תינוקות, יתפוצצו מזעם ו"ייתפסו בציבור" כ"משביתי שמחות". לא מוכן שילד שהלך לאכול פיצה עם אמא, אבא ושלושת אחיו - וחזר לבד, יצפה ברוצח אוכל בקלאווה בסוכת ניצחון 20 קילומטר ממנו. לא רוצה שרוצחים שמשתחררים למזרח ירושלים ייסעו ברכבת הקלה ביחד עם אחיינית שלי. לא רוצה שמשפחות שכל העולם קרס עליהן, תשמענה מהעיתון שההוא שהרג להם את הילד יוצא לקלאב מד בטורקיה. לא רוצה שהכאב שלהן יקבל מסגרת של שמינית עמוד קצת לפני הספורט, כי "זה יותר נכון דיווחית." הם כבר יודעים שהדם של הבנים שלהם זול, לא צריך לדרוך להם על הלב ולעשות קוואץ'. ממש מנחם אותי שהנשיא "חונן אבל לא סולח".
לא רוצה שלאינתיפאדה הבאה יקראו על שמי.

י', לוחם בשייטת

קשקוש ימני טפשי אחד גדול.
מציגים את זה כאילו גלעד שליט עשה בדיוק ההפך כשלאף אחד אין מושג מה הוא חושב ורצה.
ויש הבדל בין ליפול בשבי לבין חטיפה.
אבל מה זה משנה כל עוד זה משרת את המטרות הפוליטיות של הכותב המטופש?

אם הכותב לוחם שייטת, אני פיתה!

יותר פשוט לשאול את גלעד שליט האם הוא חושב שהדרך שננקטה לשחרורו הייתה שווה?
אכן המיקוח הופך קשה כאשר החמאס מודע לכך שהעם רוצה בשחרור שליט.
אבל לא זכורה לי עסקת שחרור אחת שלא כללה שחרור של ארכי מחבלים ורוצחים נתעבים.
עבור שני סוכני מוסד, המדינה שיחררה בלי הרבה רעש את השייח אחמד יאסין (שלהזכירכם לא הסכימה לשחרר אותו עבור נחשון וקסמן ז"ל שנה לפני כן).

לא ברור לי מה זה הקשקוש המתבדל הזה, שהרי חיילים מובחרים זוכים לעדנה מיוחדת גם ככה, עקב חשיפתם למידע רגיש.

זה בסדר, הוא עדיין לא רשם "אל תשחררו אותי" או "אל תשחררו 1000 טרוריסטים בשבילי". לא שהוא יכול לדרוש משהו כזה, הוא רכוש הצבא גם ככה.

כ"כ נכון.
כל מילה בסלע.
מעניין איך גלעד שליט ירגיש כשמספיק שאחד מהמחבלים ששוחררו בשבילו יפגע בישראל ויהרוג עשרות אזרחים תמימים, אני לא הייתי רוצה להיות במקומו(למרות שזה בכלל לא אשמתו ולא היה באחריותו בשום צורה).
וכן, כמו שהעבר לימד אותנו, זה רק עניין של זמן.
ואגב, זאת ביקורת על ההתנהלות המטומטמת של המדינה והעם בנושא ולו דווקא ביקורת על גלעד שליט עצמו.

נערך לאחרונה:
אתה צודק! הוא צריך להרגיש אשם שהוא לא נשאר בחור באדמה עוד 20 שנה, בלי לראות את המשפחה שלו!!

תחשוב על זה כמו על להיקבר בעודך בחיים!

יש בשייטת 'מנהג' שלא נותנים לאף אחד ליפול בשבי, גם אם זה אומר לשים לו כדור בראש.
אתם יכולים לא להסכים אם זה ולומר שזה לא אנושי וזה שטויות וכו' וכו' וכו' אבל זה מה שכול לוחם שייטת יודע, בדיוק כמו שכולם יודעים שלא מדברים במים.

יש בשייטת 'מנהג' שלא נותנים לאף אחד ליפול בשבי, גם אם זה אומר לשים לו כדור בראש.
אתם יכולים לא להסכים אם זה ולומר שזה לא אנושי וזה שטויות וכו' וכו' וכו' אבל זה מה שכול לוחם שייטת יודע, בדיוק כמו שכולם יודעים שלא מדברים במים.

קוראים לזה נוהל חניבעל, זה בכל יחידה קרבית.

אני חושב שהוא התכוון לומר ביחידות מובחרות וכן, זה נוהל ידוע.

סלח לי, אך אתה חולם באספמיה.
בחיים לא היו מגיעים לאחד תמורת אחד, כנראה ואינך מודע לשיטות החמאס ולצורת העבודה שלו.
בטח שלא יגיעו.
אם אנחנו מפגרים מספיק כדי לשחרר מאות אסירים בשביל דקת קלטת מצוקמקת אז למה שהם יחליפו את החייל עצמו באסיר אחד בודד?אתה יכול לתאר לעצמך איך המחיר של החייל קפץ ברגע שעשו את הצעד המטומטם הזה?וזה עוד בלי לדבר על התעמולה המפגרת שעשו פה שגם כן הקפיצה עוד את המחיר בכך שהיא הראתה כמה חשוב לכולנו החייל..
נראה לך הגיוני שהאסירים פה חוגגים עם אייפונים ואנחנו אפילו לא ידענו אם גלעד חי או מת?
תפנים, אנחנו עם של פריירים...משחקים לפי החוקים ותמיד נדפקים.
היו ועוד איך מגיעים ל 1 על 1 אם רק היינו עומדים בכללים ובעקרונות שאנחנו מעמידים לעצמנו ולא מתקופפים ומקבלים בתחת בשקט(וזה תקף לו דווקא רק לעסקה הספציפית הזאת).

נערך לאחרונה:
ציינתי שבפועל זה עובד? זה נוהל ידוע אבל אם חייל יכול להביא על עצמו לירות בחבר שלו כדי שלא יפול בשבי זה משהו אחר לגמרי.

בצבא האדום היה נוהל דומה - נסיגה דינה מוות.

הסתערות - סיכוי להשאר בחיים.

כן, היו יחידות שנקראו Shtrafbat, שזה קיצור של Shtrafnoy Batalion(גדוד הכנוסים).
היחידות האלה היו מורכבות מאסירים שהוצאו מהכלא בישביל שינסו את מזלם במלחמה ובהגנת המולדת.
הם הלכו ראשונים, והחוק אמר שאסור להם לסגת, מי שניסוג מקבל כדור ממי שנמצא מאחור.
עד כמה שידוע לי, רק אליהם החוק הזה תקף, ולא לכל הצבא האדום.

בטח שלא יגיעו.
אם אנחנו מפגרים מספיק כדי לשחרר מאות אסירים בשביל דקת קלטת מצוקמקת אז למה שהם יחליפו את החייל עצמו באסיר אחד בודד?אתה יכול לתאר לעצמך איך המחיר של החייל קפץ ברגע שעשו את הצעד המטומטם הזה?וזה עוד בלי לדבר על התעמולה המפגרת שעשו פה שגם כן הקפיצה עוד את המחיר בכך שהיא הראתה כמה חשוב לכולנו החייל..
נראה לך הגיוני שהאסירים פה חוגגים עם אייפונים ואנחנו אפילו לא ידענו אם גלעד חי או מת?
תפנים, אנחנו עם של פריירים...משחקים לפי החוקים ותמיד נדפקים.
היו ועוד איך מגיעים ל 1 על 1 אם רק היינו עומדים בכללים ובעקרונות שאנחנו מעמידים לעצמנו ולא מתקופפים ומקבלים בתחת בשקט(וזה תקף לו דווקא רק לעסקה הספציפית הזאת).

נראה לי שאתה מצטט דברים שאנשים האכילו אותך בכפית, אני יכול להיכנס איתך לדקויות ולהוכיח לך למה גם התעלמות מוחלטת של הממשלה לא הייתה משיגה תוצאה של 1 לאחד, אך זו תהיה כבר סתם התנגחות.
אתה יודע בתלמוד יש שני מושגים שמשתמשים בהם הרבה במשפטים, והם דה פקטו - ודה יורה.
דה יורה (תיאורתית) - ייתכן וזה אפשרי.
דה פקטו (מעשית) - לא נתקלתי עוד בשחרור של 1:1 , אפילו בזמן מלחמה כל מדינה משחררת את שבוייה ללא קשר ליחס כמותי, אני אשמח אם תראה לי -ולא רק בארץ - שחרור של 1 תמורת אחד כאשר החטוף לא נחטף למטרות סחר בכסף וכאשר החטוף לא נחטף בזמן מלחמה.
please enlighten me?

F.Y.I
ההנהגה של החאמס מקבלת את אישור העסקה ע"י אישור של האסירים שכלואים פה במדינה, הידעת? אם הם לא מאשרים, אין עסקה!
הידעת שבאיסלם יש ביטוי שאומר שהכלא הוא לגברים? כביכול מעודד גברים לשבת בכלא למטרות נעלות!
הידעת כי האסירים פה מפוטמים וכי תנאי המחייה שלהם פה טובים מבגדה המערבית?
אז איזו סיבה יש להם לאשר הסכם של 1 על 1 ?

חח אז מה תגיד על צבא ה-SS / הקמיקזה היפנית?😵

נערך לאחרונה:
כן, היו יחידות שנקראו Shtrafbat, שזה קיצור של Shtrafnoy Batalion(גדוד הכנוסים).
היחידות האלה היו מורכבות מאסירים שהוצאו מהכלא בישביל שינסו את מזלם במלחמה ובהגנת המולדת.
הם הלכו ראשונים, והחוק אמר שאסור להם לסגת, מי שניסוג מקבל כדור ממי שנמצא מאחור.
עד כמה שידוע לי, רק אליהם החוק הזה תקף, ולא לכל הצבא האדום.

מעניין,לא ידעתי
לא נותן לי לחלק לך מוניטין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית