הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חוסר בויטמינים ועודף לא בריא

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
היי, מאז שהיתגייסתי אני כמו כולם הפסקתי לאכול ירקות (זה כניראה לא ממש בתפריט שלהם)
קיצור לא נתנו לנו כמעט בכלל ירקות וכל הזמן הייתי עייף וגם אובחנתי בבדיקת דם בחוסר המוגלובין בדם. הגעתי למוצב וניהיה יותר בסדר יש לפחות עגבניה ומלפפון וקצת בשר אבל עדיין לא ניראה לי שזה מספיק.
אז רציתי לישאול אם אני צריך לקחת תוסף ויטמינים. החשש העיקרי שלי בא מכתבה שקראתי שעודף ויטמינים בגוף לא בריא וזה בעצם ניהיה כמו רעל בגוף, ובקיצור כתוב שלא מומלץ לקחת תתוסף.
נידמה לי הם מגזימים וזה די קשקוש אבל רציתי לישאול אנשים מפה שיותר מבינים בזה כי די נימאס כבר מהשטויות שאומרים בחוץ.
אז מה אתם חושבים לקחת ויטמינים? ואיזה?
תודה על העזרה

לפי דעתי לקחת מולטי ל TWIN לגמריי מספיק ואלי גם להוסיף ויטמין D וויטמין C אבל כל זה תלוי בבדיקות דם שלך

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר קודם כל להיבדק וליראות מה בדיוק חסר לי, ואם אני לוקח איזה ויטמין בכמות מוגזמת?
נ.ב מה זה ישפר לי? תהרגשה הכללית? משו באימונים?

עודף ויטמינים מסיסים במים יצאו בשתן, עודף בויטמינים מסיסים בשמן דוגמת D יכולים בסופו של דבר להביא לנזק מסוים אם צורכים עודף - למרות שהמחקרים מצביעים על תפקוד תקין של הגוף גם בעודפים של 40,000 UI של D לדוגמא.

היי, מאז שהיתגייסתי אני כמו כולם הפסקתי לאכול ירקות (זה כניראה לא ממש בתפריט שלהם)
קיצור לא נתנו לנו כמעט בכלל ירקות וכל הזמן הייתי עייף וגם אובחנתי בבדיקת דם בחוסר המוגלובין בדם. הגעתי למוצב וניהיה יותר בסדר יש לפחות עגבניה ומלפפון וקצת בשר אבל עדיין לא ניראה לי שזה מספיק.
אז רציתי לישאול אם אני צריך לקחת תוסף ויטמינים. החשש העיקרי שלי בא מכתבה שקראתי שעודף ויטמינים בגוף לא בריא וזה בעצם ניהיה כמו רעל בגוף, ובקיצור כתוב שלא מומלץ לקחת תתוסף.
נידמה לי הם מגזימים וזה די קשקוש אבל רציתי לישאול אנשים מפה שיותר מבינים בזה כי די נימאס כבר מהשטויות שאומרים בחוץ.
אז מה אתם חושבים לקחת ויטמינים? ואיזה?
תודה על העזרה

סלח לי אני לא יודע על מה הם מדברים פה, אבל אמרת שיש לך חוסר בהמוגלובין!
בהנחה שאין לך תליסמיה מיינור, אני לא רואה את הקשר בין ירקות לבין חוסר בהמוגלבין.

אם אכן אינך תליסמי ,יש לשער מיד שהחוסר בהמוגלובין נובע מחוסר בברזל.
ולכן אתה מרגיש עייפות,כבדות ותשישות, מה גם שחוסר בברזל שגורר אחריו חוסר בהמוגלבין משפיע על הביצועיים הספורטיביים באופן ניכר, בעיקר בתחום האירובי.

בכל אופן התחל לצרוך מוצרי בשר(במיוחד אדום) ומוצרים בעלי ברזל גבוה, תראה אם המצב משתפר.
לא צריך ישר לרוץ לויטמינים ואם כבר חוסר בברזל אז תיקח רק ברזל.

• פותח/ת השרשור
אין במוצב הרבה בשר אני אוכל במיקרה טוב 200-300 גרם עוף ביום וכתף בקר פעם בשבוע שבועיים.
בקשר לויטמינים אני שאלתי כי כולם לוקחים אותם ואני סך הכל לא אוכל הרבה ירקות חוץ מ2 מלפפונים ו2 עגבניות ביום אז חשבתי כדאי לקחת גם.
דרך אגב חוץ מחוסר המוגלובין יש לי גם חוסר ניכר בכדוריות דם לבנות כבר שנים(לאדע אם יש לזה איזשהו קשר).
אז מה כדאי לי לעשות?

אתה רק מחזק את הטענה שלי שאתה צריך לאכול יותר בשר,שעועית,דלעת,שום ודומיו.
בנוסף , קח בחשבון שאם היית חולה או בדיוק סיימת מחלה בזמן שעשית את בדיקת הדם יש גם לזה השפעה על התוצאה.
תגיד הרופא שלך לא המליץ לך מה לעשות? לא נתן לך אולי כדורי ברזל?
אולי הערכים שאתה חושב שהם נמוכים הם לא באמת כאלה נמוכים.
מהי רמת ההמוגלובין שלך?

• פותח/ת השרשור
טוב קודם כל אין לי רופא, האמת שאין לי ממש זכויות ואני גם לא בן אדם, ליתר דיוק אני רכוש באירגון שקוראים לו צהל, מה לעשות כל ה***.
אני מנסה לפחות כמה שיותר לישמור על הבריאות שלי ועל הכוח ואפילו לפתח קצת ב-3 שנים האלה.
בקשר לחוסר כדורים לבנים בדם אני יודע את זה מסדרה של בדיקות דם שהרופא שלי באזרחות אמר לי לעשות למשך איזה שנה וחצי. בכולם היה אותו דבר, חוסר רציני, אבל הוא אמר שזה כניראה לא נורא שכניראה הגוף שלי מיסתדר ככה כי אני בדרך כלל גם ככה לא חולה (הכדורים הלבנים זה מערכת חסינות)
בקשר להמוגלובין אני חייב לציין שחצי המפלוגה שלי אובחנה בזה בזמן תרומת דם (איזה פלא) אבל שלי היה יחסית סביר לאחרים, היה לי חוסר בהמוגלובין אבל היה יחסית גבולי.
כרגע לא ניראה לי שהמצב הישתפר בהרבה כי זה לא כזה שונה עכשיו במוצב, נכון אני פחות רעב תמיד אני יכול לקחת איזה גבינה או פרי קטן או איזה מלוואח מהמקרר אבל זה ברור שזה לא מתקן באמת תבעיה.
חסר בשר חסר ירק (בכל מיקרה אני לא אוהד ירק).
אין לי מושג מה רמת ההומוגלובין שלי אני לא חושב שהיא עלתה כל כך ובקשר לכדוריות לבנות זה כניראה ככה יהיה לכל החיים. באף בדיקה לא הייתי חולה.

אז לסיכום אין לי מושג מה אני צריך לעשות עכשיו, לבקש עוד בדיקת דם ולכתוב פה תתוצעות? בעיה זה יכול לקחת 3 חודשים עד שאני יקבל תהפניה. אני לאדע כבר אני עובד עצות....

תשמע, תעשה בדיקת דם מסודרת, אני חושב שאתה יכול גם בקופ"ח לעשות אפילו שאתה בצבא.
אחרי זה תדון בתוצאות עם הרופא המטפל שלך, זה לא יהיה אחראי להמליץ לך על משהו ללא ערכים.

• פותח/ת השרשור
פארס, וזה לא המוצב שלי זה כל מוצב בצהל, אתה לא יכול להגיד שיש מקום כלשהו בצהל שמקבלים יותר מ-2-3 חתיכות עוף ביום ויותר מעגבניה ומלפפון כירק
אצלינו המצב עוד טוב לפחות אנחנו לא אוכלים כל יום רק נקניקיות

דרך אגב איך אני עושה בדיקות דם בקופת חולים? בא ומראה חוגר איך זה הולך? נשמע לא הגיוני קצת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית