הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי חילוק כמות החלבון בארוחה.

.shay.s

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
בדפדוף בפורום קראתי הרבה שאין חשיבות לכמות החלבון שאוכלים בארוחה והעיקר הוא להגיע לערכים היומיים הסופיים בלי חשיבות בחלון הזדמנויות וכו...
ולפי מה שאני יודע הגוף לא יכול לאגור חלבון ועודפי חלבון מנוצלים כאנרגיה (תקנו אותי אם אני טועה)
אז מה ההגיון בארוחה אחת שמכילה את כל כמות החלבון לאותו יום אם לא כולו ינוצל וישמש לבניית שריר?

לא. גליקוגן נאגר בשריר ומשמש לאנרגיה בעת הצורך. ושומן זה שומן. אם אתה לא יודע מה תפקידו של שומן תקרא.

• פותח/ת השרשור
אני יודע..שאלתי בתמיהה.

שאלתי מה המנגנון הביולוגי שמוכיח את הדעה שאין צורך לחלק את כמויות החלבון כדי להגיע לתוצאות מקסימליות מבחינת בניית השריר.

הוא ענה לי שהגוף משתמש בחלבון לבניית שריר ובעודף לייצור גליקוגן ושומן.
אז אם החלבון שלא משומש באותו רגע כחומר בניין הופך לגליקוגן ושומן... איך התיאוריה הזו נכונה?!

ופה הטעות שלך ה "באותו רגע", אין באותו רגע תאורתית עם לקחת ארוחה אחת עם כמות החלבון שתצטרך ליום אחד אז מן הסתם הפירוק יקח שעות על גבי שעות ככה שזה לא ממש באותו רגע.
אתה לא מצפה שהגוף יעכל ארוחה של 30 גרם חלבון וארוחה של 200 גרם חלבון באותו זמן נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית