הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע משככי כאבים NSAID) Non Steroidal anti Inflammatory Drugs)

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך
סיכום טוב.
יצא לי לקרוא לאחרונה כמה מאמרים שמדברים על כך שהערך של ה NSAIDs כמטפלים בתהליכים דלקתיים נופל מהחסרון הכרוך בהיותם מפריעים לתהליך הריפוי של הריקמה.
(מעבר לערך כ 'מונע כאבים' המובן מאליו)

חברות התרופות מוכרות שסלקוקס יותר סלקטיבי לCOX2 מאטופן כשבפועל זה לא נכון.
ועמרי, לא הבנתי למה התכוונת. איך NSAISD מונעים ריפוי של רקמה? הם לא סטרואידים.

תקרא את זה ותגיד לי מה דעתך, כי עקרונית אתה הרי צודק וזה לא נשמע הגיוני.
אם הבנתי נכון מאשימים את זרימת הדם המוגברת (מאוד), מאקרופאגים נעלמו ועוד קסמים.

נ.ב. מצד שני אני יודע שיש רופאים שמזריקים אותם כחלופה לקורטיזונים.

נערך לאחרונה:
אני לא מבין מה הם רוצים. המאמר הזה הוא פרדוקס.
דלקת= חלק מריפוי פצע. ככה שאם תעקב אותה כמובן שתעקב ריפוי פצע.
אנחנו לוקחים NSAIDS בדלקות יחסית קשות (כשכבר כואב לנו) במצב בו האזור בסך הכל מנסה להשתקם וכל התגובה היא תגובה אימונית. אז כמובן שמה שאתה רוצה זה להפחית את זה. ההפחתה נעשית על ידי הורדת פרוסטגל' ובכך הורדה של PMN.
מה שכן, לתרופות אלה אין את תכונת הפירוק שיש לסטרואידים ולכן הן פחות מחלישות.
אגב, יש לי את הספר שמופיע במאמר בבית.
והמחקר שנעשה דיי טפשי, כי הוא לא באמת עשה על מישהו שיש לו דלקת אמיתית. אלא רק על אנשים מתאמנים ולא מתאמנים- אז כמובן שתפגע בתהליכי תיקון של מיקרו טראומה שקיימים בכל אימון.

לא בטוח שהבנתי אותך עד הסוף. הרי אם אתה מעכב את הדלקת (שהיא כדבריך חלק מתהליך הריפוי), יוצא שעיכבת
את הריפוי וזו בדיוק הטענה פה...
פספסתי משהו?

אתה צריך להבדיל בין דלקת כהגדרה לבין דלקת ששגורה בפיהם של כלל האנשים.
כמו שאתה יודע בכל אימון יש מיני טראומה ומיני קרעים. לכן, צריך תהליכי תיקון. אחד מהשלבים בריפוי פצע הוא הדלקת.
הבעיה היא שאנשים חושבים שדלקת זה משהו רע. ולא מבדילים בין הסוגים והחומרה. גם כשאתה נשרט יש דלקת.
בקיצור זאת בעיה בהגדרה או יותר נכון הבורות של אנשים זאת הבעיה. וזה בסדר גמור. גם אני לא ידעתי את זה.
ככה שאם תקח כל החיים כדורים, אתה באמת תתאושש פחות טוב.
אבל בדלקת פתולוגית שאנחנו מתכוונים אליה, יש אובר תגובה של מערכת החיסון- אתה יכול לראות את זה כמשהו "חצי אוטואימוני" ואז יש מתקפה של מערכת החיסון שאותה אתה צריך לעצור- וזה נעשה על ידי הכדורים.
ובכך כמובן שהתאוששות תדעך. אבל לאורך זמן גם הפתולוגיה תדעך ותוכל לחזור לבריאותך המלאה.
יותר מובן?
מצטער, אני ער מ5 ונעצמות לי העיניים אחרי יום של חפירות עד 8 בערב. אני כבר בקושי יכול להרכיב משפט בעברית. עמך הסליחה 😃

בקיצור, לא כל הדלקות פתולוגיות. ככה שאם תקח כדורים כל החיים גם תהליך ריפוי חתך מסכין יהיה איטי יותר מאשר מישהו שלא לקח ונחתך. מיני דלקות שיש אחרי אימון הן לא פתולוגיות. דלקת כמו שאנחנו מכירים אותה זה דלקת חריפה שצריך לעצור. והדרכים הם פשוט להרגיע את כל הקסקדה הזאת.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wound_healing

כדאי לקרוא על תהליכי ריפוי. ולאו דווקא על דלקת. ורק אחרי שקראת על תהליכי ריפוי, להגיע לחלק האימונולוגי של הדלקת ואז להבין יותר.
לילה טוב 😃

אגב, טיפ שלי,
במקום לבזבז מאות שקלים על תרופות ספציפית לCOX2 כדאי לקנות מחול כדורי בפרין.
זה אספירין שבעזרת פטנט שאני לא אסביר מתפוצץ בקיבה, נספג במהירות רבה (15 דקות) ובכך גם מקל על הכאב מהר יותר וגם מזיק פחות לקיבה (עצם זה שהוא נמצא שם פחות זמן).
אי אפשר להשיג את זה בארץ. ניסו לחקות את זה לא פעם ולא הצליחו מעולם. שווה קניה. עולה כמו אדוויל ואפילו פחות.
כמובן שזה של נוברטיס.

גם על זה קראתי 😃
כלומר על זה שהספציפיות החדשות לאו דוקא יותר טובות/יעילות מהאיבופרופן וכו' (אולי חוץ מענין לקיבה).
אבל אחרי תקופות כנראה ארוכות מידי על כדורים החלטתי שתכלס אני לא רואה שום שיפור וחבל על הטירדה

לפעמים כדאי פשוט לשכוח מזה, לפעמים כדאי לקנות ארקוקסיה, לפעמים כדאי לקנות ויוקס מאיזה אספן, לפעמים כדאי לקחת באפרין ולפעמים צריך גם לקחת קורטיזון. הכל תלוי במצב.
אני חושב שהבאפרין הוא פתרון מוקדם לא רע בכלל (בתור אחד שסובל מבעיות בקיבה).

מניסיוני, אביטרן בשחרור מושהה (בדם 24 שעות..) הכי יעיל, כבר מהכדור הראשון הכאבים כמעט ולא קיימים...

מה ההשפעות של אביטרן על הקיבה?, לפי מה שזכור לי זה פוגע בייצור הריר שמגן עליה מפני החומצות קיבה...

למה עלול לגרום שימוש של 10 ימים?

תלוי כמה אתה רגיש. בגדול שימוש ממושך בNSAIDS יכול לגרום לכיב קיבה וסיבוכים אחרים.

איזה סרט... אני מכיר מישהוא שלוקח את הכדורים האלו כבר כמה שנים טובות רצוף... (נכה צה"ל, בחור צעיר...)

אלירן אני חושב שראוי לסייג ולהבהיר שהכדורים האלה הם (בהכללה) מתאימים במיוחד למי שמאוד כואב לו,
ולט מדובר באיזה קסם שמעלים בעיות כתפיים וכו'.
אצלי למשל הכאב (לא באימון, אלא בשיגרה) הוא לא כזה שהתועלת-עלות שלהם משתלמת עבורי.

בוודאי. הסיווג יהיה מצב של דלקת שאובחן כמצב של דלקת. במצבים אחרים עדיף לקחת משהו אחר לכאב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית