הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת על טכניקה BOR 60Kg+Deadlift130Kg

• פותח/ת השרשור SPF
  • פורסם בתאריך

SPF

משתמש כבוד
4,145
744
נק' מוניטין:
6,120
4,145
744
הי,

מצ"ב שני סרטונים.
באחד מוצג דד-ליפט לחמש חזרות של 130 ק"ג, אני לא יודע כיצד לפתור את העניין של הרמת הטוסיק לפני המשיכה, אני לא מרגיש שזה קורה לי אלא כאשר אני מצלם ורואה מהצד.
האם אתם ממליצים להוריד משקל או שאולי להגביה את המוט או פתרונות אחרים?

בסרטון השני BOR, אין לי שמץ של מושג אמיתי איך עושים אותו, קראתי פה ושם על התרגיל וצפיתי בסרטונים.
אנא עזרו לי, מה צריך לתקן שם(אם צריך)?
לגבי המנוחה בין החזרות , הבנתי שזה יותר מדי,אז בסט השני (לא מצולם) עשיתי כמעט ללא הפסקות.

תודה לעוזרים.

עריכה:
עוד פעם שכחתי לצרף את הסרטונים 😣.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ההתחלה לא נכונה, המוט לא אמור להיות צמוד לרגליים אלא שהמוט יהיה באמצע כף הרגל.
עכשיו כל התרגיל אתה מעגל לגמרי את הגב, תוציא חזה ותשמור עליו לכל אורך הדרך, מבט קדימה לא למטה כי ככה אתה נוטה לעגל את החלק העליון של הגב זה טוב לBOR לא לדדליפט.

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה, מאחר ואף אחד לא ציין משהו על הבנט אובר אני מניח שזה בסדר.

לגבי הדדליפט, לפי הSS האם צריך לעשות שלושה סטים של דדליפט או אחד עם חמש הרמות, כי ראיתי פה כמה שכותבים שהם עושים רק סט אחד של חמש, מה נכון?

תודה על העזרה, מאחר ואף אחד לא ציין משהו על הבנט אובר אני מניח שזה בסדר.

לגבי הדדליפט, לפי הSS האם צריך לעשות שלושה סטים של דדליפט או אחד עם חמש הרמות, כי ראיתי פה כמה שכותבים שהם עושים רק סט אחד של חמש, מה נכון?

חימום+סט אחד של 5 חזרות. 3 סטים של 5 חזרות בדדליפט זה על גבול הלא שפוי.

• פותח/ת השרשור
יוו איזה קטע,עד עכשיו הייתי עושה סטים של 3*5 במקס' משקל.
אתמול עשיתי עם ה-130 , לא הבנתי איך אני אמור להתקדם זה היה הורג אותי.
עכשיו זה כבר נראה יותר שפוי..

• פותח/ת השרשור
או קיי, שינתי את זה (לא שמתי-לב).
הכפפות נזרקו לזבל, נקרעו לי אתמול בסט האחרון של הדד-ליפט וגם ככה הם גורמות ליד שלי להחליק.

על הדרך עוד שאלה, גם בסקוואט מדובר באותן חזרות כמו בדד-ליפט חימום + סט אחד של 5?

או קיי, שינתי את זה (לא שמתי-לב).
הכפפות נזרקו לזבל, נקרעו לי אתמול בסט האחרון של הדד-ליפט וגם ככה הם גורמות ליד שלי להחליק.

על הדרך עוד שאלה, גם בסקוואט מדובר באותן חזרות כמו בדד-ליפט חימום + סט אחד של 5?
לא.
אתה צריך לעשות חימום בהתאם לקבוצות השרירים שאתה עובד עליהן. אם יש לך בתוכנית לדוגמה סקוואט ואחריו דדליפט, בגלל ששניהם פועלים על שרירים דומים, אין צורך לעשות חימום מרובה גם לדדיפט אם עשית כבר לסקוואט.
חימום לתרגילים המרכזיים (סקוואט, לחיצת חזה, פרס) משתנה מאדם לאדם ואיך שאתה אוהב לעשות את החימום שלך. אני דוגל בשיטה הבאה שמצאתי אותה הכי אפקטיבית בשבילי:

סט 1: 50% מסט עבודה - 8 חזרות
סט 2: 65% מסט עבודה - 5 חזרות
סט 3: 85% מסט עבודה - 3 חזרות
סט 4: 100% מסט עבודה - 1 חזרה (אופציונלי, אני מרגיש שזה עוזר)

מסט עבודה = RM5
זמן מנוחה בין הסטים לא אמור להיות ממושך, הייתי אומר 1-2 דקות לכל היותר.

• פותח/ת השרשור
לא.
אתה צריך לעשות חימום בהתאם לקבוצות השרירים שאתה עובד עליהן. אם יש לך בתוכנית לדוגמה סקוואט ואחריו דדליפט, בגלל ששניהם פועלים על שרירים דומים, אין צורך לעשות חימום מרובה גם לדדיפט אם עשית כבר לסקוואט.
חימום לתרגילים המרכזיים (סקוואט, לחיצת חזה, פרס) משתנה מאדם לאדם ואיך שאתה אוהב לעשות את החימום שלך. אני דוגל בשיטה הבאה שמצאתי אותה הכי אפקטיבית בשבילי:

סט 1: 50% מסט עבודה - 8 חזרות
סט 2: 65% מסט עבודה - 5 חזרות
סט 3: 85% מסט עבודה - 3 חזרות
סט 4: 100% מסט עבודה - 1 חזרה (אופציונלי, אני מרגיש שזה עוזר)

מסט עבודה = RM5
זמן מנוחה בין הסטים לא אמור להיות ממושך, הייתי אומר 1-2 דקות לכל היותר.

רגע, יצאתי משוגע,הרי שאני מתאמן מתחיל שעולה משקלים מאימון לאימון עדיין.
איך תצורה כזו של סטים מתישבת עם תוכנית ה-SS ?
אני לא אמור לעשות בסוף 5 חזרות על 100% של אימון קודם+תוספת משקל של אימון נוכחי?
לגבי ה1RM אני מסכים איתך אני גם מרגיש שהוא עוזר לי, אם אני מרים בסוף 1RM של המשקל הבא שלי,אז המשקל הקודם הופך להיות טיפה יותר קל באימון הבא.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית