הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דו"ח תנועה באמצע הנסיעה ע"י שוטר בכריזה

• פותח/ת השרשור dingo
  • פורסם בתאריך
וואלה? אפשר לעשות ככה אחלה עסק.
כל מי שקיבל נקודות שגורמות לשלילה, אני מוכן לקחת מכם נקודות תמורת סכום צנוע.
תודה.

לא אותו דבר, מצלמה מצלמת את העבירה=ראיה.
בנוסף, הרבה פעמים נשלחו דוחות מהירות לנהגים שצולמו במצלמה וייצאו זכאים מחמת הספק.
למה? כי הרבה פעמים יש לידך עוד רכב שנוסע, והמצלמה קולטת שני רכבים כיצד ניתן לדעת מי מהם עבר את העבירה? היום ישנה הנחיה לא להנפיק כבר דוחות מהירות במידה ויש יותר מכלי רכב אחד בפריים.

גם אם בעל הרכב מקבל את הקנס, ניתן תמיד להעביר אותו למבצע העבירה.

סתם מעניין אותי ברמת העיקרון, איפה הראייה לכך שביצעת את העבירה במקרה של קנס שנותנים לך ביד? אותו שוטר מבצע את אותה פעולה. אתה טוען שלוקחים בחשבון שכשמדובר בחגורות השוטר שקרן ואז צריך הוכחה מצולמת (שלא קיימת כשהוא נותן לך את הדו"ח פיזית)?

סתם מעניין אותי ברמת העיקרון, איפה הראייה לכך שביצעת את העבירה במקרה של קנס שנותנים לך ביד? אותו שוטר מבצע את אותה פעולה. אתה טוען שלוקחים בחשבון שכשמדובר בחגורות השוטר שקרן ואז צריך הוכחה מצולמת (שלא קיימת כשהוא נותן לך את הדו"ח פיזית)?

שאלה מעולה.
נדבר על דו"ח של חגורה:
1. כאשר השוטר נותך לך דו"ח ביד הוא ממלא את פרטי התקרית.
במקרים של חגורה השוטר חייב להיות במצב סטטי בשביל שהעבירה תהיה בתוקף וקבילה,
לדוג' השוטר יכול לכתוב כי בזמן עמידה ברמזור אדום לצד הרכב המדובר הבחנתי כי זה אינו חגור.
במצב נסיעה שוטר לא יכול לטעון לחגורה,כי יש סיכוי גדול מאוד שהוא התבלבל מתוך היסח דעת בזמן נהיגה ואתה תוכל לטעון לטעות בזיהוי ובכך לצאת זכאי.

2.לאחר שהשוטר מילא, הוא נותן לך אפשרות להגיב או להישפט על העבירה.
במידה וחתמת והצהרת את טענתך הודית באשמה ולכן אין צורך בראיה.
במידה וביקשת להישפט יבחנו את טענת השוטר ואת סבירות הטענה.
לדוג' שוטר שעמד לידך ברמזור אדום יחשב כאמין, אין מה לעשות זה כל הראיה שהוא צריך במיוחד שבד"כ הם באים בזוגות(השוטרים) מה שנקרא ראיה נסיבתית הגיונית מתוקף תפקיד.

שוטר שיצהיר כי בזמן נסיעה הוא הבחין כי לא היית חגור מאחור, אתה תוכל לטעון כי לבשת חולצה שחורה וכי סביר שהשוטר התבלבל מאחר והיה צריך להתרכז בכמה דברים,אתה תצא זכאי מאחר וישנו ספק סביר כי השוטר אכן התבלבל.

תאמין לי שוטרים בזמן נסיעה לא מחלקים דוחות על חגורה.

---------- התגובה התווספה ב 16:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:14 ----------

וואלה? אפשר לעשות ככה אחלה עסק.
כל מי שקיבל נקודות שגורמות לשלילה, אני מוכן לקחת מכם נקודות תמורת סכום צנוע.
תודה.

חח מה אתה חושב שנהגי משאיות עושים?

נערך לאחרונה:
מעניין מאוד וטוב לדעת. מה לגבי עבירת דיבור בטלפון בזמן שהשוטר עצמו גם נמצא בנהיגה?

מעניין מאוד וטוב לדעת. מה לגבי עבירת דיבור בטלפון בזמן שהשוטר עצמו גם נמצא בנהיגה?

מורכב יותר, בעיקרון אם אתה טוען שלא דיברת בנייד או קיבלת מסרון או כל דבר אחר
אתה צריך להראות הוכחה לכך, כלומר להציג לשוטר שלא קיבלת/ביצעת שיחה ו/או מסרון.
וזאת ע"י הצגת המכשיר לשוטר, באם הוא לא ישוכנע (כי לפעמים ניתן למחוק את הרישום עד שהשוטר מגיע לרכב) המשטרה במקרה של משפט יכולה לבקש ממך להמציא אישור מחברת הסלולר כי לא בוצע שום פעילות בזמן סביר לפני העבירה.
כלומר אם בזמן העבירה רשום 10:12 דק',השופט יכול לבקש ממך להציג כי לא בוצעה שום פעילות תקשורתית בפלאפון בין השעות 10:02 - 10:12 (זמן סטייה).
אם תוכיח תצא זכאי, במידה ולא אתה צפוי לעונש כבד בהרבה.

ולגבי האם הוא יכול לשלוח לך דו"ח, התעסקות בפלאפון נחשבת כעבירה חמורה ביותר.
בעיקרון זה אפשרי, אבל שוב, נדיר מאחר ואופציית הזיכוי היא יותר ממשית.

יש איזה לוח של נהגי משאיות שמוכנים לשלם תמורת נקודות?

אבל החוק אוסר על כל מגע ומשחק בפלאפון. לא משנה אם שלחת הודעה או שיחקת סנייק.

יש איזה לוח של נהגי משאיות שמוכנים לשלם תמורת נקודות?
חחח אתה 🤡.

יש לך רישיון למשאית שאתה רוצה להמיר את הנקודות שלהם?
יש לי מישהו שישמח.

---------- התגובה התווספה ב 16:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:54 ----------

אבל החוק אוסר על כל מגע ומשחק בפלאפון. לא משנה אם שלחת הודעה או שיחקת סנייק.

אתה צודק ב100%, אבל מגע או משחק בפלאפון מצריכים מבט סטטי בדומה לחגורה, שוטר יחלק לך דו"ח ברוב המקרים רק על שימוש במכשיר.
אלא אם כן (שוב) הוא היה במצב סטטי, בצד הדרך או בצומת וכד'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית