עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יש עדויות כאלה אבל זה לא ברור לגמרי.לגבי GH זה נכון. אבל זה נכון לכל סוגי התאים בגוף ולאו דווקא לכבד.
בנוסף, GH זה לא סטרואיד.
מה שכן, אולי התכוונת לצירוזיס של הכבד שלפעמים התוצאות שלה לא פחותות מסרטן כבד.
אתה טועה GH כפקטור למסה הוא די זניח ולא יביא להוספת מסה משמעותית בזמן קצר. לעומת סטרואידם אנבוליים שהם טובים לאין ערוך למטרה הזאת.לגבי הgh גם אני שמעתי שבעקבות העובדה שהוא עושה תהליך של היפרפלזיה בגוף אם אני לא טועה הוא מכפיל תאים זו הסיבה לגידול שרירי מהיר לעומת סטרואידים אנאבוליים שמבצעים רק היפרתרופיה הם לא מכפילים תאים אלא רק מגדילים את נפח התאים אולי זו הסיבה העיקרית שgh עלול להגביר את המחלה .
די ברור שתא סרטני מגיב ברגישות יתר ל IGF1 אז אני לא בא ואומר שזה שטויות אניח בהחלט מסכים עם ההנחה הזאת. לגבי שאר הדברים אז לפי מה שאתה אומר שכמעט 100% מהאנשים שלוקחים GH בכמויות סופר פיזיולוגיות יפתחו סרטן. אתה לא חושב שאם זה היה נכון יהיו מוצאים את הקשר הזה? האם כמעט 100% מכלל מפתחי הגוף פאוורליפטרים שחקני פוטבול דוגמני פיטנס פיתחו או יפתחו סרטן? מממ נשמע לי מופרךזה די ברור. לפחות ככה מתייחסים לזה. אם תכיר את סביבת התא הסרטני גם לך זה יהיה ברור מאליו. בעולם הרפואה מתיחסים לזה כבר כאקסיומה. לגבי תאים טרום סרטניים: זה נכון. GH יפעל רק עליהם. ועכשיו אתה שואל למה שאדם צעיר ידאג? מהסיבה הפשוטה שהיום כבר ידוע שכמעט ב100 אחוז מהאנשים יש מיני גידולים עם תאים סרטניים/טרום סרטניים שהגוף איכשהו "שולט" על התפתחותם ועל התפשטותם. וזה קיים כמעט בכל אדם בריא. את המיני גידולים הללו אי אפשר לגלות בהדמיה וגם לא בבדיקות דם ולכן אתה לא יכול לדעת בוודאות שאצלך אין כאלה. בכל מקרה, זה הכל ספקולציות ולשחק בקקה. לגבי השאלה הספציפית לסרטן כבד- ענינו.
לגבי סטרואידים אנבוליים זה פחות פקטור מפני שהם הרבה יותר סלקטיביים מ GH.ברמת העקרון כל חומר שגורם לתא להכנס למצב גדילה והתרבות עובד על פרוטואונקוגנים. אותם פרוטואונקוגנים הם בעצם גנים שמקודדים לכל מני חלבונים שקשורים לגדילה והתרבות התאים. כאשר גן כזה יוצא משליטה התוצאה תהיה גדילה בלתי מבוקרת - גידול. אחת הסיבות שעשויות להוביל ליציאה משליטה היא "עבודת יתר" של אותו הגן ולכן כל חומר שיעודד את זה תיאורתית יכול לגרום לסרטן - בזה נכללים גם סטרואידים אנאבולים וגם הורמון גדילה.
---------- התגובה התווספה ב 12:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:28 ----------
צריך לציין שיש כל מני מנגנוני בקרה והגנה וסטטיסטית כמובן שלא כל מי שלוקח חומר כזה או אחר מקבל סרטן. אבל חשוב לדעתי להגיד את הדברים ושכל אחד יחשוב פעמיים.
זה בדיוק מה שזה תאוריה. זה לעולם לא יחקר כי אף אחד לא יאשר מחקר כזה לעולם. אבל יש הרבה מאוד דברים לא ידועים שלעולם לא נדע עם הם נכונים או לא