הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צניחה חופשית

גבר

משתמש מתחיל
86
1
נק' מוניטין:
51
86
1
אמרתי לעצמי נעשה איזה משהו כיף לפני הצבא והחלטתי צניחה חופשית, מישהו עשה ויש לו איזה מקום להמליץ לי או כול דבר אחר שאתם יכולים להוסיף לי לדעת? תודה

---------- התגובה התווספה ב 21:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:42 ----------

דרך אגב אם לדעתכם גם יש איזה נוף עדיף יותר תגידו:)

אני וכל החברים שלי עשינו בחוף בונים והיה ממש שווה נוף פשוט מהמם אנחנו מאוד מאוד לא התאכזבנו משם

אמרתי לעצמי נעשה איזה משהו כיף לפני הצבא והחלטתי צניחה חופשית, מישהו עשה ויש לו איזה מקום להמליץ לי או כול דבר אחר שאתם יכולים להוסיף לי לדעת? תודה

---------- התגובה התווספה ב 21:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:42 ----------

דרך אגב אם לדעתכם גם יש איזה נוף עדיף יותר תגידו:)

אני צנחתי בשדה תימן, ליד באר-שבע, "צניחת קומנדו" מגובה של 9000 רגל (בהשוואה ל-12000 רגל היותר פופולרית ויקרה אבל לא כל-כך שונה). זו הצניחה הכי זולה בארץ (800 ש"ח) ואני ממליץ בחום. הנוף מלמעלה מדהים אבל אני לא יכול להשוות לחוף הבונים כי לא צנחתי שם, בכל מקרה הלב שלך יפמפם בקצב מטורף ותהיה מוצף באדרנלין ותשומת הלב שלך תופנה בתחילה לתחושת הנפילה שלא נגמרת ובהמשך להתגברות על הנטייה לאבד הכרה ופחות להתפעלות מהנוף. הבנתי גם שבמועדונים אחרים מחליקים מהמטוס ולא קופצים, בצניחה שלי ביקשתי מהמדריך (שהיה קטן) שיתן לי לעשות את הקפיצה החוצה כשהוא נסחב על הגב שלי ולא הייתה לו בעיה עם זה, זה הוסיף מאוד לחוויה. יש גם איזה עניין עם זה שיש להם את המטוס הכי גדול בארץ לצניחות אבל זה לא נראה לי משנה משהו.
אם אתה שוקל יותר מ90 ק"ג אתה משלם עוד 200 ש"ח. כשאני צנחתי שקלתי בערך 95 אבל התקמצנתי ואמרתי שאני שוקל פחות מ90 והם לא טרחו לבדוק את זה למרות שבטלפון אמרו לי שמתבצעת שקילה. אני מציע שתעשה את הצניחה בקרוב כשהסיכוי לשמש הוא גבוה והטמפרטורות סבירות (ממש קר בגובה).

קישור למועדון צניחה סקיי-כיף

לדעתי חבל על הכסף
זה כמה דקות וגם אין ביטוח

• פותח/ת השרשור
תודה למי שעזר, וmoo גם ככה הכסף שאני מרוויח הוא למותרות ולמה לא להנות ממנו.
אני מאמין שאם אני אעשה את זה אני אקח לפחות את ה12000 רגל, למרות שראיתי באתר אחד שיש גם 16000, אני צריך לברר מחירים..
אה ופנקייק אם היית רואה בהודעות קודמות שלי אז אם כבר אני הוא זה שייסחב על המדריך חח..

moo, הצניחה היא אמנם עיקר החוויה אבל גם הנסיעה, ההדרכה, הטיסה ואפילו הציפייה הם חלק מהעניין, כך שזה מעביר לך די בכיף יום שלם. לגבי הביטוח אתה צודק ויש כאלו שמעדיפים לחיות על הצד הבטוח, למרות שמוות בצניחה הוא נדיר מאוד (פחות מ65 מקרים בממוצע בשנה בכל העולם, מצ"ב קובץ) כאשר רוב התאונות קורות דווקא לצונחים וותיקים בשלב הנחיתה. לגבי הכסף, אני לקחתי את החברה לצנוח כמתנת יום-הולדת וזה נראה לי הוצאה סבירה לחוויה ששנינו לא נשכח הרבה זמן (יותר מגניב מצימר ומסעדה זה בטוח).

*בקובץ- סה"כ ההרוגים משנת 2004

קבצים מצורפים

• מוות בצניחה.png
    מוות בצניחה.png
    KB 4.2 · צפיות: 186
נערך לאחרונה:
moo, הצניחה היא אמנם עיקר החוויה אבל גם הנסיעה, ההדרכה, הטיסה ואפילו הציפייה הם חלק מהעניין, כך שזה מעביר לך די בכיף יום שלם. לגבי הביטוח אתה צודק ויש כאלו שמעדיפים לחיות על הצד הבטוח, למרות שמוות בצניחה הוא נדיר מאוד (פחות מ65 מקרים בממוצע בשנה בכל העולם, מצ"ב קובץ) כאשר רוב התאונות קורות דווקא לצונחים וותיקים בשלב הנחיתה. לגבי הכסף, אני לקחתי את החברה לצנוח כמתנת יום-הולדת וזה נראה לי הוצאה סבירה לחוויה ששנינו לא נשכח הרבה זמן (יותר מגניב מצימר ומסעדה זה בטוח).

*בקובץ- סה"כ ההרוגים משנת 2004

אני מדבר על לשבור רגל או משהו כזה
לא מוות אם אתה מת מה איכפת לך אם יש ביטוח (כשאין לך אישה/ילדים...)

אתה בהחלט צודק אבל המצב עם תאונות שלא מסתיימות במוות הוא דומה, הן לא רבות והן קורות בעיקר לצונחים וותיקים שלוקחים את עצמם לקצה עם מצנחים קטנים ומהירים ותרגילים משוגעים ולא בטנדם. בצניחה עם מדריך אתה לא מבצע את הנחיתה, אתה מקבל הוראה להרים את הרגליים עד למגע של המדריך עם הקרקע כך שרק המדריך מסתכן בשבירת רגל, הוא מתרגל את זה איתך באוויר. בצניחה שאני עשיתי המדריך בחר בכלל לנחות על הישבן כי הייתי כבד לו, אני בכלל לא הרגשתי את הקרקע רק מעכתי לו את הצורה. כמובן שיש סיכונים נוספים אבל הרבה יותר נדירים ולדון בהם יהיה קצת חסר טעם.

הסיכון פחות מפריע לי
מפריע לי ה 1000 שקל

אני גם מחכה ליום שבו הכל יהיה בחינם או לפחות בזול...
צניחה היא בהחלט תענוג יקר בארץ אבל לדעתי שווה את המחיר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית