הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הדיסק הטוב ביותר בכל הזמנים

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
Avenged Sevenfold - City of Evil

ללא ספק, האלבום הטוב ביותר שיצא לי לשמוע מעולם.

זה כמובן עניין של טעם וריח אבל הסדר שלי:
ABBEY ROAD- אלבום מופתי. כל שיר הוא מוצלח ואי אפשר ממש להעביר בו שירים כי כל חלק B שלו הוא מלודיה אחת ארוכה, בלי הפסקה. זה מה שאהוד בנאי כתב על האלבום המופתי הזה:
בחלומי חזרתי לבית הספר התיכון
לטיול שנתי
רוזמן נעלם עם הטייפ הנייד,
פתאום שמעתי אבי-רוד בין השיחים,
"המשאית לא תחכה" קראתי לו
"שיסעו כבר!" הוא אמר
"אני לא זז מכאן עד סוף הצד
זה קטע נהדר!
אנחנו כאן אורחים לרגע
הבט סביב,
זאת לא המשאית שלנו
אתה מקשיב?"
"אני מקשיב" אמרתי לו
"אבל מתחיל להיות לי קר"
"להתראות" אמר לי רוזמן -
"זמנך עבר"
SGT. PEPPER'S LONELY HEART'S CLUB BAND
THE DOUBLE WHITE ALBUM
RUBBER SOUL
THE GREATEST HITS OF SIMON AND GARFUNKEL
THE DARK SIDE OF THE MOON

נערך לאחרונה:
סחטיין fatless63
מגיע מוניטין על הרפרנס היפה לאהוד בנאי, ובעצם על כל הרשימה שלך.

• פותח/ת השרשור
עמרי, ציפיתי ממך לתשובה: דיסק מערכונים של הגשש.

Bob Dylan - Highway 61 Revisited
Nirvana - Nevermind
Nirvana - MTV Unplugged in New York
Led Zeppelin - Led Zeppelin
Led Zeppelin - Led Zeppelin II
Led Zeppelin - Led Zeppelin IV
The Doors - The Doors
Guns n' Roses - Appetite for Destruction
AC/DC - Back in Black
Black Sabbath - Paranoid
Radiohead - OK Computer
Green Day - Dookie
Iron Maiden - The Number of the Beast

יש עוד זה מה שעולה לי בראש ממה שלא ראיתי שרשמו

• פותח/ת השרשור
מסכים עם שני הנירוונות. אלבומים של פעם בחיים.

זה עניין של טעם וריח וגם עניין של מבחן הזמן. יש כאלו שלא מתלהבים מפלה ומראדונה, כי הם ראו רק את מסי וכ. רונאלדו ויש כאלו שלא מתלהבים מהביטלס, כי אין כמו ג'סטין ביבר וליידי גע-גע.

אני גם לא נולדתי בשנות ה60 או ה-70 המוקדמות, אבל כשאומרים "ביטלס" זה לא רק "LOVE ME DO". זה עולם שלם של סגנונות מפופ פשוט וקליל, דרך בלדות נפלאות, מוזיקה קלאסית (כמו BECAUSE) ואפילו רוק כבד שלא היה מבייש את לד זפלין (כמו הלטר סקלטר). למעשה, הם שינו את עולם המוזיקה ממש כמו שאינשטיין שינה את עולם הפיזיקה וכמעט כל הלהקות שבאו לאחריהם הושפעו בצורה כזו או אחרת מהביטלס. צריך להאזין לסרגנט פפר, אבי רואד (במיוחד צד ב') רבולבר , ראבר סול והאלבום הלבן הכפול כדי להחליט טם להתלהב או לא.

חוץ מזה יש עולם שלם של מסרים סמויים וחבויים בכל שיר שלהם, עולם עשיר בדמיון ודמויות-מה שהופך את הלהקה הזו לאחת של פעם בחיים. כמעט לכל שיר שלהם נעשו גרסאות כיסוי ע"י אומנים אחרים וחלק מהשירים שלהם כמו YESTERDAY הם אלו אשר נעשו להם רוב גירסאות הכיסוי אי פעם. מאסתר עופרים, דרך פרנק סינטרה, ועד קורט קוביין-כולם עשו גרסאות כיסוי לביטלס. אפילו במוזיקה העברית-גידי גוב, אריק אינשטיין, נעמי שמר, יהורם גאון ועוד.. שרו/הלחינו גרסאות עבריות לשירים של הביטלס. קישור נאה: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_artists_who_have_covered_The_Beatles

זו הייתה ועודנה תופעה שאין לה אח ורע בתולדות המוזיקה העולמית- הן מבחינת השפעה,הן מבחינת היותה אבן דרך, הן מבחינת הטירוף שסביבה (הביטלמניה), הן מבחינת איכות השירים (והכמות האיכותית), הן מבחינת המכירות, המצעדים, הן מבחינת השפעתה על להקות אחרות ואמנים אחרים והן מבחינת האיכות שאחר כך יצרו כל אחד מהם בנפרד (לנון לבדו, ג'ורג' האריסון באלבומיו ופול מקרטני כסולו) אז נכון באמת שאין מה להתלהב...

אי אפשר לקחת להם את העובדה שהם היו הראשונים שהביאו שטיק שונה למה שעד אז נחשב כפופולרי.

בל נשכח גם שלהצלחה שלהם יש קשר רב לעובדה שהמדיה הטלוויזיונית בדיוק החלה להתפתח הם היו בנישה מיוחדת שלהם שנחשבה אקסצנטרית באותה תקופה, המבוגרים די סלדו מהם, הנערים והנערות אלה היו קהל היעד האמיתי, מאוחר יותר אותם נערים הפכו הורים בעצמם וגידלו ילדיהם על המוסיקה הזו.

אבל ללא ספק, מדובר בחבורה של גאונים מוזיקליים.
די בדומה לכוורת שלנו שמבוססת על הביטלס.

גם אני חושב שפינק פלוייד זה עולם אחר לגמריי, זאת מוזיקה שאף אחד לא יכול להתקרב אליה. למרות שבזאנר של הרוק הבלוזי אני לא חושב שאף אחד יכול לעשות משהו שדומה לזפלין

קצת גיוון
scorpions- humanity hour 1
האלבום החדש (sting in the tail) כמעט נכנס לרשימה אבל היו כמה שירים שלא כל כך אהבתי, למרות שאם אין לי כוח להעביר לא תהיה לי בעיה להקשיב להם
sabaton - coat of arms

כאלה שכמעט נכנסו -

alestorm
כל האלבומים שלהם פשוט מעולים (אם אתם אוהבים את הסגנון) אבל הם לא נכנסים לרשימה כי בכל אלבום יש שיר אחד בדיוק שאני לא סובל
turisas - stand up and fight
כנ"ל

וזה בינתיים מה שעלה לי לראש

גם אני חושב שפינק פלוייד זה עולם אחר לגמריי, זאת מוזיקה שאף אחד לא יכול להתקרב אליה. למרות שבזאנר של הרוק הבלוזי אני לא חושב שאף אחד יכול לעשות משהו שדומה לזפלין

חוץ מ-stairway to heaven אני לא מתלהב משום דבר שלהם. לטעמי, Deep purple לוקחים אותם על הקטן.
גם לי הייתה תקופה בחיים שפינק פלויד היו מבחינתי מספר 1. היום אני יותר מתחבר לדברים אחרים, חלק סולידיים, וחלק הרבה יותר אוונגארדיים.

דווקא סטיירווי? לא יודע אני לא חושב שלדפ פרפל יש גיטריסט שמתקרב לפייג' וגם אין להם זמר שמתקרב לפלאנט חוצמזה שהם החליפו כבר 400 נגנים בהרכב אז זה לא משנה. אני גם שומע דברים אוונגרדים ואני בעצמי מוזיקאי חובב ועדיין לא מצאתי שום דבר שדומה לפינק פלוייד ולגיטרה של גילמור

דווקא סטיירווי? לא יודע אני לא חושב שלדפ פרפל יש גיטריסט שמתקרב לפייג' וגם אין להם זמר שמתקרב לפלאנט חוצמזה שהם החליפו כבר 400 נגנים בהרכב אז זה לא משנה. אני גם שומע דברים אוונגרדים ואני בעצמי מוזיקאי חובב ועדיין לא מצאתי שום דבר שדומה לפינק פלוייד ולגיטרה של גילמור

גם לא לגיטרה של אדי ואן הלן?
גם לא לסאונד של סטיב ואי?

מה כל-כך מיוחד בגיטרה של גילמור, סטנדרט סטראט עם פאזה הפוכה בסינגלס פיק-אפ'ס.
הייחוד של גילמור הוא בפיל באצבעות שלו ובראש היצירתי שלו ולא שום דבר אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית