הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה - דדליפט

aviad13

משתמש פעיל
645
1
נק' מוניטין:
-2
645
1
115 קילו מהיום

וכמו שאתם יכולים לשמוע יש אנשים סתומים במכון שלי :🙁

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש יחס הפוך בין כמות הביקורות למשקל על המוט.

את הביקורת על הטכניקה עצמה אשאיר למבינים ממני.

פשוט תעבוד על העניין עם הגב, אתה לא נועל אותו לפני כל חזרה, אתה מרפה והוא מתעגל. תעבוד על זה קצת, תוריד משקל טיפה ותמשיך עם טכניקה טובה יותר

פשוט תעבוד על העניין עם הגב, אתה לא נועל אותו לפני כל חזרה, אתה מרפה והוא מתעגל. תעבוד על זה קצת, תוריד משקל טיפה ותמשיך עם טכניקה טובה יותר

הוא כן נועל בכולם, וזה עדיף על להשען אחורה כמו מפגר.

אני חושב שtomav התכוון שהגב לא נעול (בExtension) בתחילת המשיכה מהרצפה ואתה דיברת על הנעילה בסיום התנועה כשחלק מהאנשים נשענים אחורה בשביל לנעול במשקלים כבדים. בקיצור - אי הבנה ושניכם צודקים:)

לפותח השרשור - ממה שאני רואה המוט לא נמצא מעל אמצע כף הרגל שלך (כל חזרה זה נהיה חמור יותר) מה שמוסיף מומנט לתנועה ובגלל זה הגב שלך מתעקם כשאתה מתחיל את המשיכה. תנסה להתרכז בנעילת הגב לפני התחלת המשיכה ותשתדל שהמוט יהיה קרוב יותר לאמצע כף הרגל. כשאתה מתחיל את המשיכה דחוף את העקבים לרצפה ככה שהזווית בברך תשתנה ותפנה מקום למוט.

אחרי שאתה נועל אל תבזבז כוח בלהניח את המוט בעדינות כמו שאתה עושה, עדיף לנצל את הכוח הזה בעוד משקל על המוט.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שtomav התכוון שהגב לא נעול (בExtension) בתחילת המשיכה מהרצפה ואתה דיברת על הנעילה בסיום התנועה כשחלק מהאנשים נשענים אחורה בשביל לנעול במשקלים כבדים. בקיצור - אי הבנה ושניכם צודקים:)

לפותח השרשור - ממה שאני רואה המוט לא נמצא מעל אמצע כף הרגל שלך (כל חזרה זה נהיה חמור יותר) מה שמוסיף מומנט לתנועה ובגלל זה הגב שלך מתעקם כשאתה מתחיל את המשיכה. תנסה להתרכז בנעילת הגב לפני התחלת המשיכה ותשתדל שהמוט יהיה קרוב יותר לאמצע כף הרגל. כשאתה מתחיל את המשיכה דחוף את העקבים לרצפה ככה שהזווית בברך תשתנה ותפנה מקום למוט.

אחרי שאתה נועל אל תבזבז כוח בלהניח את המוט בעדינות כמו שאתה עושה, עדיף לנצל את הכוח הזה בעוד משקל על המוט.

תודה !!
מרוב שחשבתי כל הזמן על הגב שכחתי שיש עוד חלקים חשובים בטכניקה של הדדליפט

הוא כן נועל בכולם, וזה עדיף על להשען אחורה כמו מפגר.

😵

בדיוק אתמול פעם ראשונה שנכנסתי לשם:
http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=27663

Don't drop your bar from the top. You look like a CrossFit boy trying to be radical/histrionic. Set the bar down like an actual lifter does, and use the eccentric work more efficiently

טוב, יש הבדל גדול בין מה שאני כתבתי לבין מה שהבחור המוזר בסרטון עושה. לא אמרתי לפותח השרשור פשוט לשחרר את המוט כאילו הוא זורק עוגן בים - סה"כ להוריד את המוט בלי להשקיע יותר מדי מאמץ (אבל בשליטה!) בשלב האקסצנטרי.

אני אצטט מSS:BBT2:
Setting it down slowly will make it harder, and some people might benefit from the extra work, but the emphasis in the
deadlift is picking up heavy weights. As the weight increases, bar speed will decrease with the
difficulty. Setting it down slowly uses up too much gas that could be better used picking up your
next rep, As long as some modicum of control is exercised, it can be dropped as fast as you are
capable of doing safely, with the back in good position according to our previous analysis. Going
down fast with poor control is, of course, hard on your kneecaps and shins. And depending on
the type of plates being used and the nature of the platform surface, a poorly controlled bounce
can cause problems. But in general, a deadlift can, and probably should, go down faster than it comes up.

ככה הבנתי את מה שכתבת. זכרתי משהו מהספר שהוא רשם שאין צורך להתאמץ להוריד יותר מדי לאט, בגלל זה היה לי מוזר שהוא רשם את זה שם.

• פותח/ת השרשור
דדליפט מהיום:

ניסיתי ליישם מה שאמרתם לי פה, החזקתי יותר גב, ולא הורדתי את המוט בעדינות, אבל שכחתי לגמרי מהעניין של קודם לדחוף את העקבים ורק אז גב !!!

סקוואט מהיום:

אני יודע שיש גוד מורנינג ב2 החזרות האחרונות, אבל איך ה3 הראשונות? אני לא יודע אם הגב התחתון שלי מתעגל או לא..

תודה לכל מי שעוזר ועזר לי !!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בדדליפט תוציא עוד חזה אפילו תוריד טיפה תחת אל תרים עם גב עגול! הסקוואט הוא HIGH BAR SQ המרפקים לא מספיק מחזיקים

• פותח/ת השרשור
תודה גלובל בקשר לסקוואט זה בדיוק מה שאמרו לי עם המפרקים, אתה יכול להגיד לי מה בדיוק הכוונה ואיך לתקן את זה?

לגבי הדדליפט: כמו שרשמת בעצמך לא דחפת עקבים לרצפה והזווית בגב משתנה כבר בהתחלת התנועה במקום הזווית בברך. זה נראה גם כאילו הגוף שלך נוטה יותר מדי קדימה והמוט לא נמצא מתחת לScapula (עצם השכם לפי גוגל) אבל אולי זו רק זווית הצילום.

לגבי הגב העקום - אתה בהחלט צריך להרים יותר את החזה ולקבע את הגב, אני מעדיף שלא להעיר על האגן הגבוה ועל הזווית הכמעט אופקית בגב בתחילת המשיכה עד שהמוט לא יהיה בדיוק מתחת לScapula ועד שתדחוף עקבים לרצפה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית