עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
השכר שהם מקבלים לעומת מה שהם השקיעו יפה מאוד. זה לא שהם עובדים נון סטופ לאורך כל התורנות, אתה יודע את זה בדיוק כמוני. וזה לא שהעתיד שלהם לא מובטח ברגע שהם נכנסים למכבסה הגדולה של השירות הרפואי (אני לא מדבר על קליניקות פרטיות שבאמת צריך מעמד וקשרים להגיע אליהם, אלא על עבודה סדירה), כך שגם את זה מביאים בחשבון. והנקודה עם המשפחה הייתה להראות שזה רחוק מאוד מלהיות עבדות כמו שהם מתארים.
לדעתי יש הרבה נכון במאבק הזה, אבל יש גם הרבה מאוד בכי שמושתת על היהירות שאתה מוצא אצל כל מתמחה שני, בעיקר מתוך המחשבה הלקוייה שהוא נחשב בעיני עצמו לרמה האנושית הגבוהה ביותר שיש ושצריך ללקק לו את העכוז בגלל זה. אז נכון שהמומחים מתייחסים למתמחים כמו פועלים שחורים הרבה פעמים, אבל הרבה מתמחים מתייחסים בדיוק באותה צורה לאלה שנמצאים מתחתם.
לגבי המתמחים בגרמניה אתה תתפלא, אבל הם מרוויחים כמעט אותו דבר. מתמחה סוגר בין 2000 ל-2600 נטו בחודש, תלוי במשמרות שהוא נותן. המערכת כאן יותר תובענית ודורשת מהם להוציא גם דוקטורט וגם הביליטציה (מעין דוקטורט שני אחרי הדוקטורט), ככה שהם לא מפסיקים את המחקר גם כשהם קורעים את התחת בבית חולים.
אל תשכח שיוקר המחיה פה גבוה יותר ככה שהנוסחה היא שכר ביחס ליוקר המחיה.
ו2600 יורו נטו בחודש זה יפה מאוד, במיוחד שבגרמניה יותר זול מבארץ.
אני זוכר שלא מזמן כתבת על הפרשים בהוצאות מחיה בין הארץ לגרמניה וכמה שכר הדירה שם זול... אתה לא באמת עושה פה השוואה בין גרמניה לארץ ואומר שזה אותו דבר נכון?
אני בטוח שגם שם המתמחים עובדים קשה אבל אני גם בטוח שהגרמנים הרבה יותר מתחשבים בשעות העבודה ובתקנים שגורמים לעבודה להיות יותר נעימה וקלה ומקצועית.
לגבי העבודה נון סטופ - מאוד תלוי באיזה מחלקה מדובר. מנסיוני האישי בפרקטיס לא היו יותר מחמש דקות מנוחה לשעה. קח בחשבון דבר נוסף - לימודי רפואה זה שש שנים במהלכן לא ניתן לעבוד כמעט בכלל (שלא נדבר על מי שלמד בחול כמוני והוציא למעלה מחצי מליון שקל) + שנה סטאז' + 4-7 שנים התמחות בשכר נמוך וקריעת תחת... ואז אולי אתה נכנס למה שקראת לו המכבסה הגדולה שאין לי ממש מושג על מה אתה מדבר...
זכותם לדרוש אבל שיפסיקו להציג את זה כאילו הם מקבלים שכר רעב. כמה שהטענות שלך במשא ומתן יהיו רחוקות מהאמת, ככה הסיכוי שהמו"מ יכשל.טוב... מה שכתבת כאן הוא בעצם עניין המחלוקת... המתמחים דורשים יותר ממה שהמעסיק שלהם מוכן לשלם עבור הידע והזמן. אני כן לוקח את עניין ההוצאה הכספית שלי בחשבון כי אני רואה שבמדינות אחרות מוכנים לשלם לי יותר וביחס למה ששילמתי אני מסוגל להחזיר את ההשקעה.
(אגב, קח בחשבון שיותר מחצי מהרופאים בישראל הם בוגרי חו"ל)
לאיזה התמחויות אתה משווה את ההתמחות ברפואה וכמה זמן הן נמשכות?
איזה מקצוע נפרש על יותר מ12 שנים (לימודים+התמחות), מעניין אותי לדעת?
קצת פרספקטיבה:
http://www.ima.org.il/Ima/FormStorage/Type6/borerut/tguva2-07-26-52.pdf
זכותם לדרוש אבל שיפסיקו להציג את זה כאילו הם מקבלים שכר רעב. כמה שהטענות שלך במשא ומתן יהיו רחוקות מהאמת, ככה הסיכוי שהמו"מ יכשל.
אני לא בטוח שאתה צודק לגבי הנתון של חצי מהרופאים בישראל הם בוגרי חו"ל, בייחוד כשידוע שאחוז העוברים של הבחינות קטן מאוד מאוד (כמה זה היה פעם אחרונה, 5%?). אולי אתה מתכוון לאנשים שעשו השתלמויות בחו"ל, זה עדיין לא אומר שהם בוגרי חו"ל.
אתה זכאי כמובן לקחת את עניין ההוצאה הכספית שלך בחשבון, זה לא אמור לעניין את המעביד. זה גם לא מעיד על איכות הלימודים שלך או על הידע שצברת, ככה שמבחינת face value אין לזה ערך נוסף.
באיזו התמחות שהיא (ארכיטקטורה/משפטים/junior professor וכו' מרוויחים יותר מרפואה?
סתם לדוגמה, כל מקצוע אקדמי (כלומר שהמטרה שלך היא אקדמית) נפרש על בערך 12 שנים, ואח"כ יש עוד 5 שנים של "התמחות" בתור junior professor או habilitation שאתה מקבל שכר מצחיק ועושה את כל העבודה השחורה של הפרופסור שלך.
אתה לא יכול להשוות כי רפואה זה מקצוע, כמו עו"ד, רו"ח. זה לא "רכישת ידע" כמו לימודי כלכלה, מתמטיקה או חס וחלילה פילוסופיה.
אתה לא יכול להשוות כי רפואה זה מקצוע, כמו עו"ד, רו"ח. זה לא "רכישת ידע" כמו לימודי כלכלה, מתמטיקה או חס וחלילה פילוסופיה.
הכל יחסי. עבודה של 14 שעות ביום עם 10 נטו זה לא טירוף.. נציג מכירות באורנג' עושה את זה