הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה באמת מרוויח רופא

זה לא משנה כמה מרוויחים זה בסופו של דבר היבט של שכר לפי שעה. הייתה כתבה שהם עובדים קרוב ל250-270 שעות בחודש..

נערך לאחרונה:
השכר שהם מקבלים לעומת מה שהם השקיעו יפה מאוד. זה לא שהם עובדים נון סטופ לאורך כל התורנות, אתה יודע את זה בדיוק כמוני. וזה לא שהעתיד שלהם לא מובטח ברגע שהם נכנסים למכבסה הגדולה של השירות הרפואי (אני לא מדבר על קליניקות פרטיות שבאמת צריך מעמד וקשרים להגיע אליהם, אלא על עבודה סדירה), כך שגם את זה מביאים בחשבון. והנקודה עם המשפחה הייתה להראות שזה רחוק מאוד מלהיות עבדות כמו שהם מתארים.

לדעתי יש הרבה נכון במאבק הזה, אבל יש גם הרבה מאוד בכי שמושתת על היהירות שאתה מוצא אצל כל מתמחה שני, בעיקר מתוך המחשבה הלקוייה שהוא נחשב בעיני עצמו לרמה האנושית הגבוהה ביותר שיש ושצריך ללקק לו את העכוז בגלל זה. אז נכון שהמומחים מתייחסים למתמחים כמו פועלים שחורים הרבה פעמים, אבל הרבה מתמחים מתייחסים בדיוק באותה צורה לאלה שנמצאים מתחתם.

לגבי המתמחים בגרמניה אתה תתפלא, אבל הם מרוויחים כמעט אותו דבר. מתמחה סוגר בין 2000 ל-2600 נטו בחודש, תלוי במשמרות שהוא נותן. המערכת כאן יותר תובענית ודורשת מהם להוציא גם דוקטורט וגם הביליטציה (מעין דוקטורט שני אחרי הדוקטורט), ככה שהם לא מפסיקים את המחקר גם כשהם קורעים את התחת בבית חולים.

אל תשכח שיוקר המחיה פה גבוה יותר ככה שהנוסחה היא שכר ביחס ליוקר המחיה.
ו2600 יורו נטו בחודש זה יפה מאוד, במיוחד שבגרמניה יותר זול מבארץ.

אל תשכח שיוקר המחיה פה גבוה יותר ככה שהנוסחה היא שכר ביחס ליוקר המחיה.
ו2600 יורו נטו בחודש זה יפה מאוד, במיוחד שבגרמניה יותר זול מבארץ.

כן, אבל גם השכר שלהם נמוך יחסית למתמחים הישראלים. והם עובדים במחקר כשהם לא עובדים בבית חולים, כך שיש יותר שעות. ואגב, השכר הזה לא הרבה יותר גבוה ממלגות של פוסט דוקטורנים באירופה שמקבלים אותו רק על מחקר.

כמה שעות עבודה נהוג לתת במחקר? בזה באמת אין לי מושג.
ואני מבין שאתה אומר את זה מניסיון, נכון?

הייתי רציני חח.
וכמה שעות עבודה עובד חוקר ממוצע על השכר שדיברת עליו?

אני זוכר שלא מזמן כתבת על הפרשים בהוצאות מחיה בין הארץ לגרמניה וכמה שכר הדירה שם זול... אתה לא באמת עושה פה השוואה בין גרמניה לארץ ואומר שזה אותו דבר נכון?
אני בטוח שגם שם המתמחים עובדים קשה אבל אני גם בטוח שהגרמנים הרבה יותר מתחשבים בשעות העבודה ובתקנים שגורמים לעבודה להיות יותר נעימה וקלה ומקצועית.
לגבי העבודה נון סטופ - מאוד תלוי באיזה מחלקה מדובר. מנסיוני האישי בפרקטיס לא היו יותר מחמש דקות מנוחה לשעה. קח בחשבון דבר נוסף - לימודי רפואה זה שש שנים במהלכן לא ניתן לעבוד כמעט בכלל (שלא נדבר על מי שלמד בחול כמוני והוציא למעלה מחצי מליון שקל) + שנה סטאז' + 4-7 שנים התמחות בשכר נמוך וקריעת תחת... ואז אולי אתה נכנס למה שקראת לו המכבסה הגדולה שאין לי ממש מושג על מה אתה מדבר...

אני זוכר שלא מזמן כתבת על הפרשים בהוצאות מחיה בין הארץ לגרמניה וכמה שכר הדירה שם זול... אתה לא באמת עושה פה השוואה בין גרמניה לארץ ואומר שזה אותו דבר נכון?
אני בטוח שגם שם המתמחים עובדים קשה אבל אני גם בטוח שהגרמנים הרבה יותר מתחשבים בשעות העבודה ובתקנים שגורמים לעבודה להיות יותר נעימה וקלה ומקצועית.
לגבי העבודה נון סטופ - מאוד תלוי באיזה מחלקה מדובר. מנסיוני האישי בפרקטיס לא היו יותר מחמש דקות מנוחה לשעה. קח בחשבון דבר נוסף - לימודי רפואה זה שש שנים במהלכן לא ניתן לעבוד כמעט בכלל (שלא נדבר על מי שלמד בחול כמוני והוציא למעלה מחצי מליון שקל) + שנה סטאז' + 4-7 שנים התמחות בשכר נמוך וקריעת תחת... ואז אולי אתה נכנס למה שקראת לו המכבסה הגדולה שאין לי ממש מושג על מה אתה מדבר...

אני אומר שבבחינת היחס, המחייה בארץ יותר יקרה מגרמניה והמתמחים מקבלים גם יותר כסף - מה שאי אפשר לומר על מקצועות אחרים, שהשכר שלהם בארץ נמוך יותר מאירופה ויוקר המחייה יותר גבוה.
אני מודע לזה שלימודי רפואה זה קריעת תחת, אבל בסופו של דבר מישהו קבע איזשהו ערך נומינלי להשקעה שלך בכל לימודים שהם? זה לא שבלימודים אחרים לא קורעים את התחת, ולפעמים יותר מסטודנטים לרפואה ויותר שנים (העניין של ההוצאה הכספית הוא עניין פרטי שלך). ובסופו של דבר, מה שקובע כמה "מגיע" לך זה כמה שהמעסיק שקונה ממך את הזמן והידע שרכשת מוכן לשלם לך עבורו. אז נכון שיש מצב שבחור שלמד 4 שנים הנדסת תוכנה ירוויח יותר ממך, אבל זה לא אומר שמישהו צריך בכלל להתחשב בהשקעה שלך בשורה התחתונה.
ושוב, ההתמתחות היא קריעת תחת אבל היא לא בשכר נמוך (בייחוד כשאתה משווה אותה להתמחויות במקצועות אחרים). לשחק על הקטע הזה רק מגחיך את כל העניין לדעתי.

טוב... מה שכתבת כאן הוא בעצם עניין המחלוקת... המתמחים דורשים יותר ממה שהמעסיק שלהם מוכן לשלם עבור הידע והזמן. אני כן לוקח את עניין ההוצאה הכספית שלי בחשבון כי אני רואה שבמדינות אחרות מוכנים לשלם לי יותר וביחס למה ששילמתי אני מסוגל להחזיר את ההשקעה.
(אגב, קח בחשבון שיותר מחצי מהרופאים בישראל הם בוגרי חו"ל)
לאיזה התמחויות אתה משווה את ההתמחות ברפואה וכמה זמן הן נמשכות?

טוב... מה שכתבת כאן הוא בעצם עניין המחלוקת... המתמחים דורשים יותר ממה שהמעסיק שלהם מוכן לשלם עבור הידע והזמן. אני כן לוקח את עניין ההוצאה הכספית שלי בחשבון כי אני רואה שבמדינות אחרות מוכנים לשלם לי יותר וביחס למה ששילמתי אני מסוגל להחזיר את ההשקעה.
(אגב, קח בחשבון שיותר מחצי מהרופאים בישראל הם בוגרי חו"ל)
לאיזה התמחויות אתה משווה את ההתמחות ברפואה וכמה זמן הן נמשכות?
זכותם לדרוש אבל שיפסיקו להציג את זה כאילו הם מקבלים שכר רעב. כמה שהטענות שלך במשא ומתן יהיו רחוקות מהאמת, ככה הסיכוי שהמו"מ יכשל.
אני לא בטוח שאתה צודק לגבי הנתון של חצי מהרופאים בישראל הם בוגרי חו"ל, בייחוד כשידוע שאחוז העוברים של הבחינות קטן מאוד מאוד (כמה זה היה פעם אחרונה, 5%?). אולי אתה מתכוון לאנשים שעשו השתלמויות בחו"ל, זה עדיין לא אומר שהם בוגרי חו"ל.
אתה זכאי כמובן לקחת את עניין ההוצאה הכספית שלך בחשבון, זה לא אמור לעניין את המעביד. זה גם לא מעיד על איכות הלימודים שלך או על הידע שצברת, ככה שמבחינת face value אין לזה ערך נוסף.
באיזו התמחות שהיא (ארכיטקטורה/משפטים/junior professor וכו' מרוויחים יותר מרפואה?

איזה מקצוע נפרש על יותר מ12 שנים (לימודים+התמחות), מעניין אותי לדעת?

קצת פרספקטיבה:
http://www.ima.org.il/Ima/FormStorage/Type6/borerut/tguva2-07-26-52.pdf

סתם לדוגמה, כל מקצוע אקדמי (כלומר שהמטרה שלך היא אקדמית) נפרש על בערך 12 שנים, ואח"כ יש עוד 5 שנים של "התמחות" בתור junior professor או habilitation שאתה מקבל שכר מצחיק ועושה את כל העבודה השחורה של הפרופסור שלך.

זכותם לדרוש אבל שיפסיקו להציג את זה כאילו הם מקבלים שכר רעב. כמה שהטענות שלך במשא ומתן יהיו רחוקות מהאמת, ככה הסיכוי שהמו"מ יכשל.
אני לא בטוח שאתה צודק לגבי הנתון של חצי מהרופאים בישראל הם בוגרי חו"ל, בייחוד כשידוע שאחוז העוברים של הבחינות קטן מאוד מאוד (כמה זה היה פעם אחרונה, 5%?). אולי אתה מתכוון לאנשים שעשו השתלמויות בחו"ל, זה עדיין לא אומר שהם בוגרי חו"ל.
אתה זכאי כמובן לקחת את עניין ההוצאה הכספית שלך בחשבון, זה לא אמור לעניין את המעביד. זה גם לא מעיד על איכות הלימודים שלך או על הידע שצברת, ככה שמבחינת face value אין לזה ערך נוסף.
באיזו התמחות שהיא (ארכיטקטורה/משפטים/junior professor וכו' מרוויחים יותר מרפואה?

סתם לדוגמה, כל מקצוע אקדמי (כלומר שהמטרה שלך היא אקדמית) נפרש על בערך 12 שנים, ואח"כ יש עוד 5 שנים של "התמחות" בתור junior professor או habilitation שאתה מקבל שכר מצחיק ועושה את כל העבודה השחורה של הפרופסור שלך.

אתה לא יכול להשוות כי רפואה זה מקצוע, כמו עו"ד, רו"ח. זה לא "רכישת ידע" כמו לימודי כלכלה, מתמטיקה או חס וחלילה פילוסופיה.

אתה לא יכול להשוות כי רפואה זה מקצוע, כמו עו"ד, רו"ח. זה לא "רכישת ידע" כמו לימודי כלכלה, מתמטיקה או חס וחלילה פילוסופיה.

LOL
כמה סתירות בהודעה אחת. אתה מפתיע אותי כל פעם מחדש.

הדיון לא אמור להיות אם המתמחים מסכנים או לא, אלה על איך לשפר את היעילות של העבודה בבתי חולים/מרפאות ובכללי מערכת הבריאות, ככה שאנשים יצרכו לעבוד פחות וגם הקהל יקבל שירות נורמאלי. לפי מה שאני יודע התנהלות פשוט מפגרת וגורמת להרבה זמן של רופאים להיות מבוזבז, דבר המגיעה מגישה הישנה (שהייתה נהוגה כשהיו 2 מומחים למחלקה שלמה של מתמחים-כיום זה לא קח).

הכל יחסי. עבודה של 14 שעות ביום עם 10 נטו זה לא טירוף.. נציג מכירות באורנג' עושה את זה

יש הבדל בהשקעה של זמן וכסף בלימודים, באחריות ובמאמץ בין נציג מכירות לרופא...

חיים האחוז היה נמוך, אבל השאלה היא במספר ולא באחוזים...
עד שנת 2007 מספר הרופאים המוכשרים בארץ עלה ל400 בערך ואז ועדת הלוי הגישה המלצות להרחיב את הפקולוטות לרפואה ולקלוט 600 סטודנטים בכל מחזור מה שאולי יהיה עכשיו קרוב עם פתיחת הפקולטה לרפואה בצפת והוספה של 70 רופאים נוספים למחזור (עתידים לסיים בעוד 3 שנים). משנת 2009 עד 2011 התקבלו 814 רופאים שלמדו בחו"ל שזה מספר השווה למספר המסיימים בארץ באותן שנים (לא כולל עולים מארה"ב/בריטניה/צרפת שפטורים מהמבחן). זה בנוסף ל12 אלף שעלו לארץ מברית המועצות בשנות התשעים - מה שגרם להקפאת מספר לומדי הרפואה בארץ למשך שני עושרים (!).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית