הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוספים לריצה

OphirRam

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
שלום,
רציתי לדעת אם מומלץ להשתמש בתוספים כלשהם בריצות של 10 - 15 ק"מ?
ואם כן איזה

תודה

• פותח/ת השרשור
ויש לי עוד שאלה...
ביום שבת הקרוב יש מירוץ ברמת השרון של 15K(מירוץ אייל)
וזה בסביבות 8 וחצי בבוקר
ואני לא יודע איך לאכול אם בכלל במצבים כאלו

קפאין+ל-טירוזין, משקה איזוטוני יכול לעזור גם כן.

ולמירוץ המוקדם הייתי ממליץ לקום בשעה מוקדמת מאוד, סביבות ה-3~4 בבוקר, אחרי שינה טובה, לאכול ארוחת בוקר מלאה עם מינימום שומן, ולשתות קפה/קפאין כחצי שעה לפני תחילת המירוץ יחד עם משהו קטן לאכול עם מקסימום פחמימות, מינימום שומנים ומינימום סיבים תזונתיים (פירות יבשים, בננה).

בהצלחה.

אני לא הייתי קם כ"כ מוקדם בשביל מירוץ.

מה שאני הייתי ממליץ לך(מהניסיון של הרבה רצים בשלל רמות שאני מכיר) זה לעשות העמסת פחמימות יום לפני המירוץ כלומר לאכול +- במאזן נייטרלי אבל בתזונה שתכלול בעיקר פחמימות מורכבות(נאמר 60%) ו20% שומן + 20% חלבון.

בבוקר המירוץ הכל תלוי בכמה אתה עמיד מבחינת מערכת העיכול. אם אתה לא ממש עמיד אז תאכל מעט פחמימות - פירות יבשים אכן מצויינים.

אני לא הייתי קם כ"כ מוקדם בשביל מירוץ.

מה שאני הייתי ממליץ לך(מהניסיון של הרבה רצים בשלל רמות שאני מכיר) זה לעשות העמסת פחמימות יום לפני המירוץ כלומר לאכול +- במאזן נייטרלי אבל בתזונה שתכלול בעיקר פחמימות מורכבות(נאמר 60%) ו20% שומן + 20% חלבון.

בבוקר המירוץ הכל תלוי בכמה אתה עמיד מבחינת מערכת העיכול. אם אתה לא ממש עמיד אז תאכל מעט פחמימות - פירות יבשים אכן מצויינים.
העמסת פחמימות לא תגרום לו להרגשת כבדות ביום שלמחרת? אני יודע שביום שאחרי שאני מעמיס אני מרגיש רע, תחושת כבדות ופיצוץ נוזלים.

לא בדיוק העמסת פחמימות , הכוונה הייתה שיאכל בנייטרלי+- ושפחמימה מורכבת תהיה מרכיב מרכזי בתזונה שלו יום לפני על חשבון חלבון ושומן. זה מה שרוב הרצים שאני מכיר עושים.

אני חושב שזה בסופו של דבר עניין של ניסוי וטעייה(ניסוי ותהייה?) ולאחר כמה מירוצים הוא יידע מה הכי מתאים לו.

מניסיון אצלי אם המירוץ בבוקר אני אוכל ארוחת בוקר קטנה משהו כמו שעתיים לפני התחרות ומאז לא אוכל כלום עד אחרי המירוץ. לא ג'לים, לא איזוטון, לא חטיפי אנרגיה, לא כלום.
זה מירוץ של 15 ק"מ. ייקח לכל היותר שעה וחצי. אם אתה לא מורגל לאכול קרוב לאימון/תוך כדיי ריצה אל תנסה את זה בתחרות.

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא שעוד לא יצא לי לרוץ בשעות כאלו
בדרך כלל אני רץ בסביבות 4:30-7:30
אז אני לא ממש יודע איך זה הולך בבוקר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית