הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוק לשון הרע (או: חוק ההשתקה)

• פותח/ת השרשור Glubi
  • פורסם בתאריך
לא לפירוש הזה כיוונתי.
נכון שברוב המקרים לא מקבלים 50K אבל ישנם מקרים ממצים שהרף לא מספיק, ולפנות לערכאה גבוהה יותר דורשת כסף,זמן,עצבים ובעיקר לעיתים מפח נפש.
חוץ מזה שהחוק נכתב עקב התקשורת שהחלה לאבד את הצפון ולפרסם חצאי אמת במקרה הטוב עד שקרים גמורים במקרה הרע, הכל חלק משיטת המזון המהיר הנהוגה כיום בעקבות התחרות בין המדיות לסקופים, ללא אימות ראוי וללא התחשבות בתוצאות.
מאחר ותביעה כזאת לא נידונה בבית משפט לתביעות קטנות היא אורכת ים זמן במיוחד עקב החקיקה הנוכחית שמקשה, וההגנה של המדיות מנצלת את החוק הקיים.
זו הסיבה שהחוק נוצר, לקדם הליך זריר יותר ובעיקר הרתעה טובה יותר מפני כתבות שטות.

מה שאני מנסה להסביר זה שחקיקה מוגבלת של עד50 מקשה על תביעות רציניות יותר, אתה לא מבין את זה שהחוק הנוכחי משחק לידי ההגנה?
אזרחים רגילים לא מגיעים לסף ולכן זה לא ישנה להם!
זה כן ישנה כאשר תובעים בעבור סכומים גדולים יותר (שמחייבים הוכחות למיצוי דין) כך שההגנה לא תוכל להשתמש בחוק העלוב הנוכחי כחלק מהקייס.

עוד משהו, הסיבה שהחוק כיום מוגבל ל50 אלף כי בזמן כתיבתו החשיבה כוונה בעיקר לתביעות שבין אזרח לאזרח, והמטבע בו נכתב החוק לא הומר נכון לערך בן ימינו.
ולכן חשוב לעדכן את החוק הזה בהתאם לשינויים מסביב.

מה כל-כך לא בסדר פה?
אני פשוט לא מבין מה לא תקין בהעלאת הרף, אתה יכול להסביר לי?
ואם מישהו יקבל קנס של 300 אלף, זה לא אומר שזה מגיע לו ע"פ הקייס?

ברגע שתתעצבן למוות מהת'רד הזה ותקבל התקף לב, אני אוכל לקבל את הסטראט שלך?
Pretty please with sugar on top..

ברגע שתתעצבן למוות מהת'רד הזה ותקבל התקף לב, אני אוכל לקבל את הסטראט שלך?
Pretty please with sugar on top..

עכשיו נופל לי האסימון שאולי אתה מאחורי כל התעלול הזה.
תגיד, למה אתה פשוט לא קונה לעצמך אחת?
על מה אתה בכלל מנגן (חוץ מעצבים)?

כי כרגע אני סטודנט עני ומרוד שמנגן על וושבורן חבוטה.

במשכורת הייטק הראשונה שלי אני קונה משהו נורמלי...

כי כרגע אני סטודנט עני ומרוד שמנגן על וושבורן חבוטה.

במשכורת הייטק הראשונה שלי אני קונה משהו נורמלי...

בסדר שיכנעת אותי, אני אתן לך אותה אם אני אחטוף התקף לב בתר'ד הזה.
אני די קרוב לזה ככה שהסיכויים שלך טובים.
אני משאיר לאישתי פתק.

אבל אתה חייב לדעת לנגן, בשביל לקבל אותה.

לא לפירוש הזה כיוונתי.
נכון שברוב המקרים לא מקבלים 50K אבל ישנם מקרים ממצים שהרף לא מספיק, ולפנות לערכאה גבוהה יותר דורשת כסף,זמן,עצבים ובעיקר לעיתים מפח נפש.
חוץ מזה שהחוק נכתב עקב התקשורת שהחלה לאבד את הצפון ולפרסם חצאי אמת במקרה הטוב עד שקרים גמורים במקרה הרע, הכל חלק משיטת המזון המהיר הנהוגה כיום בעקבות התחרות בין המדיות לסקופים, ללא אימות ראוי וללא התחשבות בתוצאות.
מאחר ותביעה כזאת לא נידונה בבית משפט לתביעות קטנות היא אורכת ים זמן במיוחד עקב החקיקה הנוכחית שמקשה, וההגנה של המדיות מנצלת את החוק הקיים.
זו הסיבה שהחוק נוצר, לקדם הליך זריר יותר ובעיקר הרתעה טובה יותר מפני כתבות שטות.

מה שאני מנסה להסביר זה שחקיקה מוגבלת של עד50 מקשה על תביעות רציניות יותר, אתה לא מבין את זה שהחוק הנוכחי משחק לידי ההגנה?
אזרחים רגילים לא מגיעים לסף ולכן זה לא ישנה להם!
זה כן ישנה כאשר תובעים בעבור סכומים גדולים יותר (שמחייבים הוכחות למיצוי דין) כך שההגנה לא תוכל להשתמש בחוק העלוב הנוכחי כחלק מהקייס.

עוד משהו, הסיבה שהחוק כיום מוגבל ל50 אלף כי בזמן כתיבתו החשיבה כוונה בעיקר לתביעות שבין אזרח לאזרח, והמטבע בו נכתב החוק לא הומר נכון לערך בן ימינו.
ולכן חשוב לעדכן את החוק הזה בהתאם לשינויים מסביב.

מה כל-כך לא בסדר פה?
אני פשוט לא מבין מה לא תקין בהעלאת הרף, אתה יכול להסביר לי?
ואם מישהו יקבל קנס של 300 אלף, זה לא אומר שזה מגיע לו ע"פ הקייס?

אם זה יעלה מ-50K זה גם ככה יפנה לערכאה גבוהה יותר, מה שאומר כסף, עו"ד, בלה בלה. לאדם הפשוט אין הרבה סיכוי לתבוע ככה, אבל מה שזה אומר הוא שאם התביעה האזרחית מתקבלת (שבה תובעים אדם אזרחי, אבל התובע לא חייב להיות אזרח) זה יכול למוטט את אותו אדם, בניגוד ל-50K של היום שהוא מכה כואבת אך נסבלת.
כל תביעות התקשורת עד היום היו על הרבה יותר מ-50K כי אפשר להוכיח נזק. עכשיו הם יהיו על 300K גם בלי שצריך להוכיח נזק, אתה באמת לא רואה את ההבדל ואת השינוי שהוא יביא דה פקטו?
מה זה "לא הומר נכון לערך בין ימינו"? החוק נכתב בתקופת המנדט? כל החוקים הומרו לערך השקל החדש כשעברנו למטבע החדש. וזה לא עניין של להצמיד את העונש למדד. אני שב ואומר, העלאת הרף בצורה כזאת משדרת את מה שהעלאת הרף לעונש מוות תשדר, ואני בטוח שתבין לבד למה הכוונה.

אם זה יעלה מ-50K זה גם ככה יפנה לערכאה גבוהה יותר, מה שאומר כסף, עו"ד, בלה בלה. לאדם הפשוט אין הרבה סיכוי לתבוע ככה, אבל מה שזה אומר הוא שאם התביעה האזרחית מתקבלת (שבה תובעים אדם אזרחי, אבל התובע לא חייב להיות אזרח) זה יכול למוטט את אותו אדם, בניגוד ל-50K של היום שהוא מכה כואבת אך נסבלת.
כל תביעות התקשורת עד היום היו על הרבה יותר מ-50K כי אפשר להוכיח נזק. עכשיו הם יהיו על 300K גם בלי שצריך להוכיח נזק, אתה באמת לא רואה את ההבדל ואת השינוי שהוא יביא דה פקטו?
מה זה "לא הומר נכון לערך בין ימינו"? החוק נכתב בתקופת המנדט? כל החוקים הומרו לערך השקל החדש כשעברנו למטבע החדש. וזה לא עניין של להצמיד את העונש למדד. אני שב ואומר, העלאת הרף בצורה כזאת משדרת את מה שהעלאת הרף לעונש מוות תשדר, ואני בטוח שתבין לבד למה הכוונה.
עזוב זה כבר פינג פונג לא מרגש.
את כל הסאגה הזאת היינו מסיימים בשעה של ויכוח מילולי.
זה הזוי לחשוב שגוף יתבע אזרח בנזיקין כה גבוה, איזה שופט לא יתחשב בעניין המידתיות.
אם אדם גרם נזק באופן מכוון וטוטאלי לגוף מסויים, הוא ראוי למיצוי הדין.
ואגב, גופים נדיר שתובעים גם ככה בתביעות קטנות כך שאני לא רואה שום שינוי.

כנראה ששנינו נשאר מבוצרים בעמדתנו וכך גם נסגור את זה לדעתי.

נערך לאחרונה:
עוד פעם אתה חוזר לנדיר. אני אוהב את תרבות ה"סמוך" הזאת. אם נדיר בשביל מה לגעת בחוק?
ואם שופט יתחשב בעניין המידתיות, וגם ככה לא ניתן המקסימום של העונש, בשביל מה להכפיל אותו פי 6?
אם אדם גרם נזק באופן מכוון וטואלי לגוף מסוים, הוא ייתבע ביותר מ-300K כי אפשר להוכיח נזק.
ואם היית מכיר אותי (תשאל את אלכס) היית יודע שהוויכוח היה מסתיים אחרי שעה בזה שהייתי צורח עליך שאתה *** ושולח אותך לאחת ממדינות הדיקטטורה השכונתיות. 🤪

עוד פעם אתה חוזר לנדיר. אני אוהב את תרבות ה"סמוך" הזאת. אם נדיר בשביל מה לגעת בחוק?
ואם שופט יתחשב בעניין המידתיות, וגם ככה לא ניתן המקסימום של העונש, בשביל מה להכפיל אותו פי 6?
אם אדם גרם נזק באופן מכוון וטואלי לגוף מסוים, הוא ייתבע ביותר מ-300K כי אפשר להוכיח נזק.
ואם היית מכיר אותי (תשאל את אלכס) היית יודע שהוויכוח היה מסתיים אחרי שעה בזה שהייתי צורח עליך שאתה *** ושולח אותך לאחת ממדינות הדיקטטורה השכונתיות. 🤪
חח.
אני מסביר לך למה ההכפלה ב-6 ושוב אתה שואל למה, כדי לזרז הליכים במקרים של תביעות כאלו בכדי לאפשר מרווח תמרון טוב יותר ולא לאפשר להגנה להשתמש בחוק הנוכחי המנדטורי והמיושן כבר, זה לא משפיע על תביעות שגם ככה נידונות על סכומים פחותים.
ללא קשר אני חושב שהם קצת נסחפו שהכפילו ב-6, אבל 50 אלף זה מעט מדי.
נדיר- לא קשור לתרבות הסמוך כלל, כרגע באופן עובדתי נדיר שגופים תובעים בתביעות קטנות זה כמעט ולא קיים וזה לא ישתנה במיוחד עם שינוי החוק,ואם כן זה ישתנה לטובה לא לרעה.
לכל הגופים יש משפטנים צמודים שמעריכים כל תיק, זה פשוט טמטום לחשוב שגוף יתבע אזרח בסכומים כאלו, איזה משפטן חכם ימליץ כזה דבר לגוף, מה זה סודות מסחריים?

חוץ מזה אתם מתרגשים מטיוטא שעוד תעבור מיליון שינויים, אף אזרח לא ייפגע, תבוצענה הבחנות בחוק שיבדילו מקרים ממקרים בהתאם להיום.
לא מבין שוב איפה הבעיה בבסיס החוק?
הרי שהם אמרו שהם יעדכנו את כל הסעיפים בהתאם,מן הסתם יושבים משפטנים בכירים ומנסחים את החוק באופן ראוי כך שייצג תרחישים שונים.

סתם ויכוח לשם הויכוח.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עוד משהו שחשבתי עליו, תיקון החוק הרי דורש חיוב בתגובה מלאה כלשונה, כלומר אם אני מפרסם תחקיר בטלוויזיה על שחיטות בממשלה הם יכולים למסור לי תגובה של 40 דקות ולחסל לי את הכתבה, זו בעיה בתוכניות תחקירים עם זמן מוגבל כמו עובדה או כולבוטק.

• פותח/ת השרשור
כל הזמן, למעשה. 😃

אני מניח שלך לא אמרו, אבל לא ציפיתי ליותר ממישהו שחושב שכולם חושבים כמוהו או שלוגיקה לומדים מהתנ"ך.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית