הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שרשור הכפירה הגדול

שכל אחד יחנך את הילדים שלו איך שהוא רוצה, אבל ברגע שכתוצאה מהחינוך הזה, אני לא יכול לנסוע בשבת, או מחקרים שיכולים לשפר את איכות חיי, או להאריך אותם במקרה הצורך (תאי גזע, למשל) לא יכולים לצאת לפועל, או שיוצאים שהידים לבצע פיגועים, הזכות הזאת נגמרת.

שכל אחד יחנך את הילדים שלו איך שהוא רוצה, אבל ברגע שכתוצאה מהחינוך הזה, אני לא יכול לנסוע בשבת, או מחקרים שיכולים לשפר את איכות חיי, או להאריך אותם במקרה הצורך (תאי גזע, למשל) לא יכולים לצאת לפועל, או שיוצאים שהידים לבצע פיגועים, הזכות הזאת נגמרת.

כלומר, אם דתיים לוחצים על הממשלה לקבל כספי מס, וזה מצדיק השמת סוף לזכויות של האוכלוסייה הדתית, פועל יוצא מזה שיש לשים סוף לכל הזכויות של שאר המגזרים שלוחצים על הממשלה לקבל כספי מס כמו נכים, אלמנות, מובטלים וכו'. האם אתה רואה מקור משותף לכל האוכלוסיות הללו והדרך שבהם הם מקבלים את ההכנסה הזו, והאם פתרון יותר מתבקש לסיום התופעה של העברות תשלומים מאוכלוסייה אחת לאחרת בכפייה יכול להיות, אולי, סיום התופעה של העברות תשלמים מאוכלוסייה אחת לאחרת בכפייה? אם התשובה לא מתבקשת עדיין בעינייך, אפנה אותך לארה"ב, איפה שהאוכלוסייה החרדית מחונכת על אותם עקרונות, מאמינה באותן אמונות אבל לא מקבלת סבסוד מדינה ואחת המגזרים היותר פרודקטיביים בארה"ב.

איפה ראית שדיברתי על כסף? וכן, אני בעד שכל אחד יעשה ביטוחים לעצמו (ואני לא מדבר על העבודה בעיניים שנקראת ביטוח לאומי), ויפרנס את עצמו.

איפה ראית שדיברתי על כסף? וכן, אני בעד שכל אחד יעשה ביטוחים לעצמו (ואני לא מדבר על העבודה בעיניים שנקראת ביטוח לאומי), ויפרנס את עצמו.

בסדר, אתה יכול לקרוא לזה העדפה ממשלתית, גם תשלומי העברה וגם חקיקה נכנסים תחת הקטגוריה הזו. אתה לא חושב שביטול ההעדפה הממשלתית היא אסטרטגיה יותר טובה מחינוך מגזרים, בעיקר בהתחשבות בעובדה שיש דוגמאות בעולם של אוכלוסיות חרדיות גדולות ומשפיעות שלא מקבלות תעדוף ממשלתי בצורה של חקיקה או העברת כספים ומסתדרות מצויין?

ביטול העדפה ממשלתית זו התחלה.
חינוך מגזרים שאין אלוהים שיסדר להם 72 בתולות אם הם יפוצצו אוטובוס, או שאוסר עליהם לבצע מחקרים שישפרו את עתיד הרפואה זה ההמשך. זה ממש לא מעניין שיש קהילות חרדיות או דתיות אחרות שמסתדרות. כל עוד "הזכויות" שלהם מתנגשות בזכויות שלי, יש לי בעיה איתם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ביטול העדפה ממשלתית זו התחלה.
חינוך מגזרים שאין אלוהים שיסדר להם 72 בתולות אם הם יפוצצו אוטובוס, או שאוסר עליהם לבצע מחקרים שישפרו את עתיד הרפואה זה ההמשך. זה ממש לא מעניין שיש קהילות חרדיות או דתיות אחרות שמסתדרות. כל עוד "הזכויות" שלהם מתנגשות בזכויות שלי, יש לי בעיה איתם.
Why Atheists Care About YOUR Religion - YouTube

אז צריך לחנך אנשים שאתה לא מסכים איתם, אוקיי. אם אנחנו הולכים בשביל הזה, מה מגביל אותם מלחנך אותך באותה צורה חוץ מזה שאתה ספציפית לא חושב שזה צודק? הרעיון הוא ליצור מנגנון חברתי שאנשים עם העדפות שונות יוכלו למקסם ולא ליצור חיכוכים. אם סוג התמריצים שאתה יוצר זה שמי שבשלטון באותו זמן מכתיב לכל השאר מה נכון וראוי ללמוד ומה לא כל מה שתשיג זה הפיכות ומאבקים אלימים. אני בגישה של לאפשר לכל אחד ללמוד וללמד מה שירצה, ויצירת מערכת תמריצים שמוקיעה אלימות. למשל, אם אתה בא לבזוז אותי, אני יורה לך ברגל.

אין לי בעיה עם זה - בפעם הבאה שמישהו יפגין נגד מחקרים בתאי גזע, כי הוא חושב שהחבר הדמיוני שלו רוצה בכך, שדינו יהיה כדין מי שדן אנשים אחרים למוות או לנכות.

אין לי בעיה עם זה - בפעם הבאה שמישהו יפגין נגד מחקרים בתאי גזע, כי הוא חושב שהחבר הדמיוני שלו רוצה בכך, שדינו יהיה כדין מי שדן אנשים אחרים למוות או לנכות.

אז בעצם, הוקעה של אנשים מהחברה לא צריכה להיות על סמך הפעלת או אי הפעלת תוקפנות כנגד אנשים אחרים, אלא על פי ההסתברות שאתה מאמין שיש למה שהם עושים להציל חיים או לגרום לנכות? או בקיצור, מי שטיפש בעינייך, או לא מתנהג באופן שבו אתה מקווה שינהג, אני מניח שצריך להשלח לגולאג?

שכל אחד יחיה איך שהוא רוצה, כל עוד הוא לא מונע מהמדע והרפואה להתקדם, והוא לא מונע ממני לנסוע בשבת או חושב שאני צריך לרדת על הברכיים ולמלמל תפילות שלוש פעמים ביום. אולי אני גם צריך למצוץ לו, וגמרנו? יש מבין?

---------- התגובה התווספה ב 20:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:16 ----------

אולי גם לא תאסור על תעמולה גזענית - הרי יש כאן רק הסתברות שהשומעים אותה יפגעו באנשים אחרים, לא?

שכל אחד יחיה איך שהוא רוצה, כל עוד הוא לא מונע מהמדע והרפואה להתקדם, והוא לא מונע ממני לנסוע בשבת או חושב שאני צריך לרדת על הברכיים ולמלמל תפילות שלוש פעמים ביום. אולי אני גם צריך למצוץ לו, וגמרנו? יש מבין?

---------- התגובה התווספה ב 20:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:16 ----------

אולי גם לא תאסור על תעמולה גזענית - הרי יש כאן רק הסתברות שהשומעים אותה יפגעו באנשים אחרים, לא?

אני לא הולך לעסוק לא במדע ולא ברפואה. האם אני מעכב את התפתחות המדע? למה דווקא בחרת מדע ורפואה? למה לא ספורט ואומנות? מה שמונע ממך לנסוע בשבת זה הממשלה והחקיקה הממשלתית. יש הרבה סוגים של חקיקה ממשלתית בעייתית ולהאשים את הדתיים ש(בישראל) מפעילים לחצים על החקיקה להיות לטובתם ולא להאשים את הממשלה זה כמו שהשופט יאפשר לקבוצה א' להכניס עוד שני שחקנים נוספים למגרש ולא לקבוצה ב' ולהאשים במצב את קבוצה א'. אני רק יכול להניח שהפתרון הראוי בעינייך למצב ההיפותטי הזה זה סדנאות חינוך לקבוצה א' לא לרצות לנצח.

נכון, ובוא נחסוך את כל התהליך הלוגי המיותר הזה ונבהיר שאני נגד כל חקיקה שלא באה להגן על גוף או רכוש של אדם מכפייה על ידי אדם אחר. במקרה שהצגת, להפעיל כוח על אדם כדי לגרום לו לא לומר בשטח הפרטי שלו (או של מישהו אחר שאפשר לו) מה שהוא חושב לא עונה על התנאי המקדים של מה זה בעיניי "חקיקה מוצדקת".

בסדר - אני ארחיב את ההגדרה - כל מה שמונע מאחר את הזכות לחיים, חופש עיסוק, חופש תנועה, בריאות וכו'.
פתרון היפותטי אחד הוא הפרדת דת ממדינה. לא ממש עובד בישראל, מה לעשות. וגם במדינות שיש בהן הפרדת דת ממדינה, עדיין הדת מפריעה, מה לעשות. אני בדעה שצריך לאסור על דתות באותה מידה שאוסרים הרואין. אני בטוח שגם סטטיסטית והיסטורית, דתות יותר מסוכנות מהרואין. אם הדתות היו כאלו שבאמת כל אחד חי לפי מה שהוא מאמין בו, ולא כופה על אחרים את אמונתו, או מונע קדמה, אז לא הייתה בעיה. מה לעשות שזה לא המצב.

בסדר - אני ארחיב את ההגדרה - כל מה שמונע מאחר את הזכות לחיים, חופש עיסוק, חופש תנועה, בריאות וכו'.
פתרון היפותטי אחד הוא הפרדת דת ממדינה. לא ממש עובד בישראל, מה לעשות. וגם במדינות שיש בהן הפרדת דת ממדינה, עדיין הדת מפריעה, מה לעשות. אני בדעה שצריך לאסור על דתות באותה מידה שאוסרים הרואין. אני בטוח שגם סטטיסטית והיסטורית, דתות יותר מסוכנות מהרואין. אם הדתות היו כאלו שבאמת כל אחד חי לפי מה שהוא מאמין בו, ולא כופה על אחרים את אמונתו, או מונע קדמה, אז לא הייתה בעיה. מה לעשות שזה לא המצב.

כן, גם אני באותה דעה שצריך לאסור על דתות באותה מידה שאוסרים הרואין. שזה אומר לא לאסור על אף אחד מהם.

לא נתת היום את כספך לצדקה. האם מנעת מעשרות אנשים זכות לבריאות? מנעת קדמה?

אתה אומר דבר והיפוכו, אתה אומר שאתה נגד אנשים שכופים את אמונתם, אבל אתה בעד לכפות את אמונתיך. את אמונותיך שדת זה דבר טיפשי אתה מעוניין לכפות על כל השאר בצורה של חוקים, כנ"ל אמונתך לגבי שימוש בהרואין. סטטיסטיקה זה פשוט עוד כלי אחד מרבים בשביל לעזור לאנשים להצדיק את העובדה שלהם מגיע שיכבדו את זכותם לרכוש ולא לכבד את זו של כל השאר.

בעולם אוטופי, הכל טוב ויפה, שכל אחד ישתמש בהרואין, ושכל אחד יאמין במה שהוא רוצה. בפועל, אנשים שנגמלים מהרואין הם נטל על החברה, בדיוק כמו דתות.
אגב, דתות גם לא חייבות להיות religion, אלא גם אידיאולוגיות, כמו נאציזם.
בפעם המיליון, אין לי בעיה שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה, ברגע שהוא מנסה לכפות ו/או מצליח לעשות את זה עליי, יש לי עם זה בעיה.
ואני לא חייב לתת לאף אחד כספי צדקה - בעיה שלהם שהם לא עשו ביטוח בריאות/לא למדו, וכו' וכו'.

בעולם אוטופי, הכל טוב ויפה, שכל אחד ישתמש בהרואין, ושכל אחד יאמין במה שהוא רוצה. בפועל, אנשים שנגמלים מהרואין הם נטל על החברה, בדיוק כמו דתות.
אגב, דתות גם לא חייבות להיות religion, אלא גם אידיאולוגיות, כמו נאציזם.
בפעם המיליון, אין לי בעיה שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה, ברגע שהוא מנסה לכפות ו/או מצליח לעשות את זה עליי, יש לי עם זה בעיה.
ואני לא חייב לתת לאף אחד כספי צדקה - בעיה שלהם שהם לא עשו ביטוח בריאות/לא למדו, וכו' וכו'.

בעולם אוטופי, הכל טוב ויפה, אתה יכול לחזות התנהגות אנושית שתתאים בדיוק למודל שלך ולחוקק חוקים שיגרמו לאנשים להתנהג בדיוק איך שאתה רוצה. בפועל, אנשים שמנסים להעביר חוקים כי הם לא אוהבים דברים שאנשים עושים בחיים הפרטיים שלהם נכשלים כשלון חרוץ בהשגת המטרה הזו ובו בזמן יוצרים נזק חברתי וכלכלי עצום.

מי ש"מנסה" לכפות עליך איסורים ומחויבויות, בין אם הם מבוססי-דת או לא, זו הממשלה. איפה שמדינה נקשרת עם דת, או עם הון, או עם כל תחום אחר יש עיוותים ומחדלים. הפתרון הוא הפרדה בין התחומים ולא לנסות לחסל דתיים, אנשים עשירים, יתומים, אלמנות או מה לא. בעיקר בהתחשב במדינות בימינו שיש בהן את אותן אוכלוסיות דתיות והם מסתדרים מעולה בהפרדה הזו.

השיחה מתחילה לנוע במעגל - שיאמינו במה שהם רוצים! ברגע שהם לא מנהלים חיים משל עצמם, כמו קהילה סגורה בברוקלין, אלא כופים את זה עליי, פה מתחילה הבעיה שלי. וגם אותן מדינות, כמו ארה"ב, שבהן יש הפרדת דת ממדינה, זו אותה מדינה שבה מדינות הדרום מלמדות את הפסאודו מדע שנקרא "התכנון התבוני" או שנמנעים מחקרים בתאי גזע בגלל הלובי הדתי.
נניח ואני מאמין באנשי זאב - נראה לך הגיוני שאני אלמד את זה בבתי ספר?
אז למה זה בסדר שמלמדים על אנשים שחיים שבוע בתוך בטן של לוייתן?

השיחה מתחילה לנוע במעגל - שיאמינו במה שהם רוצים! ברגע שהם לא מנהלים חיים משל עצמם, כמו קהילה סגורה בברוקלין, אלא כופים את זה עליי, פה מתחילה הבעיה שלי. וגם אותן מדינות, כמו ארה"ב, שבהן יש הפרדת דת ממדינה, זו אותה מדינה שבה מדינות הדרום מלמדות את הפסאודו מדע שנקרא "התכנון התבוני" או שנמנעים מחקרים בתאי גזע בגלל הלובי הדתי.
נניח ואני מאמין באנשי זאב - נראה לך הגיוני שאני אלמד את זה בבתי ספר?
אז למה זה בסדר שמלמדים על אנשים שחיים שבוע בתוך בטן של לוייתן?

כן, אנחנו חוזרים לאותה נקודה שאתה לא מבדיל בין דברים שקורים בגלל התערבות וחקיקה ממשלתית לבין דברים שקורים בגלל שהדת קיימת. הדת היא לא אינהרנטית עם שימוש בכפייה, יש הרבה דתיים מסוגים שונים בעולם שהם בלתי מזיקים וגם לא מקבלים כלום מאף ממשלה. ובאותה מידה יש המון סוגי כפייה שמקורם לא בשום אף דת תאיסטית. הבעיה היא שאתה משתמש בטרמינולוגיה "המדינה מלמדת" או "נראה לך הגיוני שאני אלמד בבית הספר" בלי להבין שהבעיה היא שהמדינה מנסה לנהל את החינוך. אם תהיה לאנשים בחירה איפה ללמוד ומה ללמד (כרגע אין להם בישראל) אז אנשים יוכלו ללמוד תנ"ך ויוכלו גם לא ללמוד ולא תהיה בעיה. רק אם אתה מתעקש ללמד את כולם אותו הדבר יש את ההשלכות שאתה מתאר.

עם אותם דתיים שחיים בשלום עם כולם אין לי שום בעיה. הדתות המרכזיות בעולם כן מכילות גם אלמנטים של משיחיות וכפייה על אחרים (ג'יהאד, מסעות הצלב, החזרה בתשובה, וכדומה). ברגע שזה מתערבב עם המדינה, גם אם יש כביכול הפרדה, נוצרות אותן ההשלכות, ולכן גם קיומה של הדת בפני עצמה הוא סכנה. לא צריך ללכת רחוק - יש מדינות שלמות שמאמינות שאתה "שטן קטן", והן בשאיפה להשיג נשק גרעיני. אתה לא רואה פה בעיה?
ספר מומלץ: http://www.kinbooks.co.il/htmls/page_3287.aspx?c0=17650&bsp=13889

עם אותם דתיים שחיים בשלום עם כולם אין לי שום בעיה. הדתות המרכזיות בעולם כן מכילות גם אלמנטים של משיחיות וכפייה על אחרים (ג'יהאד, מסעות הצלב, החזרה בתשובה, וכדומה). ברגע שזה מתערבב עם המדינה, גם אם יש כביכול הפרדה, נוצרות אותן ההשלכות, ולכן גם קיומה של הדת בפני עצמה הוא סכנה. לא צריך ללכת רחוק - יש מדינות שלמות שמאמינות שאתה "שטן קטן", והן בשאיפה להשיג נשק גרעיני. אתה לא רואה פה בעיה?
ספר מומלץ: http://www.kinbooks.co.il/htmls/page_3287.aspx?c0=17650&bsp=13889

אין לי בעיה, שיגידו מה שהם רוצים, כל עוד הם לא תוקפים. לא אכפת לי מה מניע אותם, כמו שלא משנה לי אם לאדם ששבר לי את השמשה בחלון היה יום רע לפני. אני מתייחס לאקט המחייב בלבד ולא מתיימר לדעת מה גרם לו או מה היה קורה לו זה לא היה. זו ספוקלציה זולה ואני לא חושב שזה מצדיק כפייה מערכתית כמו שהצעת של "חינוך מחדש".

אז זכויות יכולות להיגמר? מה אתה אומר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית