הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזל"ש פריצת דיסק

קרמבו

משתמש משקיע
2,011
10
נק' מוניטין:
25,622
2,011
10
אז בגלל שכמה אנשים בהנהלה חושבים שאני רק מטריל ולא תורם. החלטתי לפתוח שוב לוג.
(וגם כדי לזכור מה עשיתי)

אז למי שלא יודע לפני סביבות חצי שנה פרצתי דיסק L5-S1, הפסקתי להתאמן לאיזה חודשיים, אחרי זה חזרתי להתאמן עם משקלים של ילדה, והיום אני עדיין לא במשקלים שהייתי אבל אפשר להגיד משוקם.. (היה לי לוג פה עם המשקלים לפני הפריצה, אפשר לחפש מי שמעניין אותו)

עושה כרגע סוג של מדקאו, (עדיין לא עושה דדליפט, אבל עושה PC). ביום התאוששות החלפתי את הDL בפולי עליון. (לא רוצה להעמיס על הזוקפים יותר מדי)

אימון נפח של היום

סקוואט:
70X5 85X5 100X5 115X5 130X5

בנץ'
60X5 70X5 80X5 90X5 100X3F

PC
לא עושה את המתכונת של ריפטו, כי לא רוצה להעמיס יותר מדי

60X5 70X5 80X2F 80X1
לא הלך טוב, לא היה לי אוויר והסקוואט גמר אותי

קצת שטויות של אחרי אימון, התערבות על PC
60 קילו ל15 חזרות כשמותר לי רק 10 שניות מנוחה בין חזרה לחזרה.
ניצחתי 🤩

ס1111ס. איזו תרומה!!! 👑

סתם, בהצלחה! ושלא תדע פציעות. 😍

עברת איזה פיזיוטרפיה או משהו?

אגב אתה חזק חח.

בהצלחה בהמשך. תרגיש טוב

1. קודם כל מגיעה לך כל ההערכה שיש, ואף אחד לא מבין כמה זה מגיע למי שחזר להתאמן אחרי פציעה כזאת עד שהוא בעצמו אוכל חרא מזוקק מפציעות עמוד שדרה.

2. אם יש לך אנגלית טובה, אני לא יכול להמליץ מספיק על
1364317-M.jpg

3. פאוור קלין? זה פשוט לא רעיון טוב כרגע. יתרה מכך , זה אולי תרגיל שתצטרך להפרד ממנו לזמן רב, אם לא בכלל.
ואם אתה לא חושב כך, ורק אחרי חודשיים מאז הפציעה, כנראה שזאת לא פריצת דיסק, מה ממצאי הCT/MRI שלך?

• פותח/ת השרשור
עברת איזה פיזיוטרפיה או משהו?

אגב אתה חזק חח.

בהצלחה בהמשך. תרגיש טוב
לא עברתי שום פיזיוטרפיה, פשוט חזרתי להתאמן לאט לאט עם הקפדה על טכניקה והמון מוטות ריקים.
מאז הפריצה יש לי עדיין הקרנות לרגל אז הטווח תנועה שלי טיפה מוגבל, הייתי מקפיד על מתיחות בסוף אימון בשביל להחזיר טווח תנועה.. עכשיו אני קצת מחפף עם המתיחות ;maeq

1. קודם כל מגיעה לך כל ההערכה שיש, ואף אחד לא מבין כמה זה מגיע למי שחזר להתאמן אחרי פציעה כזאת עד שהוא בעצמו אוכל חרא מזוקק מפציעות עמוד שדרה.

2. אם יש לך אנגלית טובה, אני לא יכול להמליץ מספיק על
1364317-M.jpg

3. פאוור קלין? זה פשוט לא רעיון טוב כרגע. יתרה מכך , זה אולי תרגיל שתצטרך להפרד ממנו לזמן רב, אם לא בכלל.
ואם אתה לא חושב כך, ורק אחרי חודשיים מאז הפציעה, כנראה שזאת לא פריצת דיסק, מה ממצאי הCT/MRI שלך?

לא קראת נכון, אני כרגע 6-7 חודשים מאז הפריצת דיסק. עשיתי בזמנו CT שהראה פריצת דיסק L5-S1 . ואחריו קיבלתי 3 זריקות אזוריות של קורטיקוסטרואידים להיפטר מהדלקת שהתפתחה בעצב.
כרגע הטווח תנועה שלי מספיק טוב בשביל לעשות PC בלי כאבים, אני לא רואה סיבה להיפטר ממנו לגמרי, זה לא נראה לי הדבר הנכון.
הסיבה שאני עושה PC במקום DL היא שאם אני אעשה DL אני אצטרך לשים לפחות 3 פלטות בשביל להרגיש את זה, והעומס על העמוד שדרה יהיה יותר גדול מ80-90 קילו PC (לפחות ככה נדמה לי).
ייתכן ובעתיד אני אחזור לDL..

תודה על הלינק אבל אין לי זמן כל כך לקרוא דברים שלא קשורים לחומר של מדעי המחשב. ;a2gasg

נערך לאחרונה:
אז עכשיו כשאני קורא נכון אני רואה שהתאמנת רגיל 4 חודשים מאז הפריצה ?!?!?!?!

לוותר על PC בשלב ההתחלתי זאת המלצה "ישר מריפ".
המשקל בתרגיל אמנם נמוך משמעותית, אבל הקפיצה והעובדה שכשאתה "תופס" את המוט קשה לשמור על מנח גב מדוייק, מגדילים אותו "מעשית" פי כמה.
אבל היי....אם אתה יכול....אתה יכול.

• פותח/ת השרשור
אז עכשיו כשאני קורא נכון אני רואה שהתאמנת רגיל 4 חודשים מאז הפריצה ?!?!?!?!

לוותר על PC בשלב ההתחלתי זאת המלצה "ישר מריפ".
המשקל בתרגיל אמנם נמוך משמעותית, אבל הקפיצה והעובדה שכשאתה "תופס" את המוט קשה לשמור על מנח גב מדוייק, מגדילים אותו "מעשית" פי כמה.
אבל היי....אם אתה יכול....אתה יכול.

מה? מה נסגר איתך?

פרצתי דיסק, חודשיים לא התקרבתי למכון, אחרי זה עשיתי איזה חודשיים מוטות ריקים, אחרי זה העליתי לאט לאט, ופוסט הזה מהיום.

יש מחר תחרות אכילת קרמבו באוני' שלנו. אתה בא?

אתה יכול קצת לפרט איזה טיפולים עשיתה ואם אין לך בכלל כאבים\הקרנות בזמן סקוואטים וכל מיני תרגילים שמעמיסים על הגב?

• פותח/ת השרשור
תודה לכל האיחולי הצלחה.. אני מקווה שהלוג לא יאכזב..

אתה יכול קצת לפרט איזה טיפולים עשיתה ואם אין לך בכלל כאבים\הקרנות בזמן סקוואטים וכל מיני תרגילים שמעמיסים על הגב?

ממה נגרמה לך הפריצת דיסק?

לא יודעים ממה הפריצת דיסק נגרמה, זה לא קרה במשהו פתאומי שהרגשתי משהו, או אירוע טראומתי כזה או אחר. כנראה שחיקה מצטברת של משקלי עבודה + טכניקה לא מדוייקת. הרגשתי כאבים בצד הימני של התחת במשך שבועיים בערך. בגלל אופי האימוני כוח חשבתי שזה סתם DOMS והמשכתי להתאמן. אחרי זה החלטתי לקחת שבוע מנוחה בגלל הכאב בתחת, ובשבוע הזה הרגשתי גם הקרנות והבנתי שזה כנראה פריצת דיסק וקבעתי תור לאורטופד(שבוע המתנה לתור).

בשבוע לפני שהלכתי לאורתופד ממש סבלתי, לא יכלתי לשבת או לעמוד, הייתי חייב לשכב וגם אז זה כאב. זה היה השבוע שהתפתחה דלקת חריפה באזור העצב. אחרי האבחנה הטיפול הנפוץ הוא זריקות קורטיקו-סטרואידים כדי לטפל בדלקת. 3 זריקות בתחת, אחת כל יומיים. אחרי זה הדלקת עברה והכאב היה לא נורא, יכלתי לשבת שוב פעם וללכת וכו' (כמובן לא להתאמן).
אחרי חודש -חודש וחצי התחלתי ללכת למכון כושר ועשיתי כל מיני שטויות, מוטות ריקים וכאלה..

ברמת העיקרון האורטופד שלי בכלל אסר עליי לעשות אימוני התנגדות, הוא רצה שתעבור לפחות חצי שנה ואז להתחיל איתי פיזיוטרפיה.
מיותר לציין שלא הקשבתי לו. בדקתי באינטרנט מה עושים בפזיוטרפיה של פריצות דיסק.
מה שעושים זה חיזוק הזוקפים ששומרים על העמוד שדרה במנח תקין. הבנתי שהתרגילים הדבילים שיעשו לי עם גומיות לא יזיזו לאדם כמוני שהיה עובד באימוני כוח. אז פשוט החלטתי לחזק את הזוקפים במכון עם סקוואטים ריקים ולעלות בהדרגה. בעיה קשה נוספת שהייתה לי זה שהייתי חוטף הקרנות לרגל כל פעם שהיה PPT וAPT מוגזמים באגן (עדיין מרגיש את זה לפעמים).
בעיקרון הPPT הוא הכי גרוע, אז מבחינה אנטומית זה פוגע לך ממש בטווח תנועה של ההמסטרינג. אז ידעתי שאני חייב לשפר את הגמישות המסטרינג שלי כדי לפצות על הPPT.
מבחינת טיפולים זה הדבר היחיד שעשיתי. מעולם לא הלכתי לפזיוטרפיה.

האימונים בהתחלה היו לא נעימים מבחינת כאבים, אבל אין מה לעשות, ככה זה כל שיקום, צריכים פשוט להתגבר ולהמשיך (עם הגיון ).
מאז ככל שהמשקלים שלי עלו ההדרגה הכאבים בגב פחתו, היום בסקוואט אני לא מרגיש שום כאב, גם לא בPC, גם לא בפרס. הדבר היחיד שעדיין קשה לי זה בבנץ' בגלל ההקשתה של הגב, למרות שעכשיו המצב הרבה יותר טוב ממה שהוא היה. בכמה חודשים הראשונים בכלל לא יכלתי לשכב על הספה הזאת של הבנץ' כי הקשת הכי קטנה היתה ייסורים, היום אני יכול להקשית יותר, עדיין לא כמו מה שהיה לפני.
בסה"כ זה התרגיל היחיד שאני מרגיש בו כאבים.

חוצמזה היום אני לא ממש מרגיש שיש לי פריצת דיסק. לפעמים מרגישים את זה בבוקר כשהאזור עוד לא התחמם, אבל אחרי קצת הליכה לא מרגישים כלום.
הטווח תנועה בצד הימני עדיין לא היה מוצלח.

אגב אחרי כמה חודשים שחזרתי לביקורת אצל האורטופד הוא היה די מופתע מההשתפרות שלי. הוא אמר ש"קיבלתי את זה טוב". (לפי דעתי החזרה המהירה לשגרה היא המפתח העיקרי לשיקום בכל פציעה, אבל זו רק דעתי).

אפשר לענות לו? 😃
ואם לא, אז תענה לו את האמת יא נוכל!
😛

סחטיין על הלוג. אני הולכת לעקוב. בהצלחה!

חח מקווה שתהיה התקדמות מעניינת..😣

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית