הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ANABOLIC DIET ועוד דיאטות דלות פחמימה

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
כבר 2-3 שבועות שאני על דיאטה דלת פחמימה(אנאבוליק דיאט) בלי העמסות בין לבין כדי לחטב וואללה אני על 20 ג' פחמימה ומרגיש בן זונה יש בעיה להמשיך את זה בלי העמסה או שסתם החילוף חומרים יפגע?
אני אוכל 1500-1700 קלוריות שמתוכם 20-30 ג' מפחמימה 150-180 חלבון והשאר שומן ומאז שאני בדיאטה הזו יש עלייה מטורפת במשקלי עבודה אפילו שאני בגרעון קלורי, אני לא רעב ושלא נדבר על זה שהתחטבתי רצח....

ועוד משהו שיצא לי לחשוב בהמשך השבוע הוא בנוגע לתזונה אצל בעלי חיים, הרי אריה וכל החיות הגדולות בטבע בעצם לא אוכלות פחמימה וניזונות רק מבשר שהן צדות אז איך הן יכולות לחיות ללא פחמימות ואצל בני אדם זה יפגע לו בגוף?

אתה לא מספר על עצמך כלום, אז קשה לדעת. אצל אנדומורפים כמוני, הגוף מגיב, על 20 ימים דלי פחמימות וקלוריות, בכיבוי מערכות. אני כבר מזהה את זה לפי זה שנהיה לי קר בטמפרטורת חדר שאני מכיר כנעימה עד חמימה, ואני רואה ירידה קלה במשקלים ובמסת שריר.

הקטע של העלייה במשקלי עבודה מוכר. קראתי תיאוריה שזה קורה כי רק בחיטוב, אנשים מקפידים לאכול הרבה חלבונים ושומנים.
בכל מקרה, לא יקרה אסון אם תמשיך ככה. אם תבוא הנפילה, אז תעבור מייד למאזן חיובי +פחממות לכמה ימים, והרווחת לימוד טוב במחיר של קצת מסת שריר - אתה יודע איך הגוף שלך מתנהג ומרגיש כשזה קורה.

אם לא בא לך לקחת סיכון, אז תעשה העמסה. יודע מה? בראיה הכוללת, זה בטל בשישים; גם אם זה "יעלה" לך ב 600-800 קלוריות, זה ס"ה שקול ל 100 גרם שומן (איבוד קילו שומן מהגוף דורש מאזן שלילי מצטבר של 7000 קלוריות).

• פותח/ת השרשור
אתה לא מספר על עצמך כלום, אז קשה לדעת. אצל אנדומורפים כמוני, הגוף מגיב, על 20 ימים דלי פחמימות וקלוריות, בכיבוי מערכות. אני כבר מזהה את זה לפי זה שנהיה לי קר בטמפרטורת חדר שאני מכיר כנעימה עד חמימה, ואני רואה ירידה קלה במשקלים ובמסת שריר.

הקטע של העלייה במשקלי עבודה מוכר. קראתי תיאוריה שזה קורה כי רק בחיטוב, אנשים מקפידים לאכול הרבה חלבונים ושומנים.
בכל מקרה, לא יקרה אסון אם תמשיך ככה. אם תבוא הנפילה, אז תעבור מייד למאזן חיובי +פחממות לכמה ימים, והרווחת לימוד טוב במחיר של קצת מסת שריר - אתה יודע איך הגוף שלך מתנהג ומרגיש כשזה קורה.

אם לא בא לך לקחת סיכון, אז תעשה העמסה. יודע מה? בראיה הכוללת, זה בטל בשישים; גם אם זה "יעלה" לך ב 600-800 קלוריות, זה ס"ה שקול ל 100 גרם שומן (איבוד קילו שומן מהגוף דורש מאזן שלילי מצטבר של 7000 קלוריות).

חשבתי על זה ופשוט אני אעשה ככה ביום שישי אני אמשיך על אותו קלוריות רק אשנה את היחסים לטובת הפחמימות יצא לי משהו כמו 130 ג' פחמימה וביום שבת בערב אני אפנק את עצמי בלאפה וגביע גלידה ואסגור את היום עם 300 ג' פחמימה ו כ-700 קלוריות מעל התחזוקה עם מיני העמסה כזאת אני אעלה בסביבות 1-1.5 ק"ג מה שירד אחרי יום אחד ללא פחמימות ...

ביום שישי אני אתחיל את העמסה רק בערב כדי לא לעשות העמסה ארוכה מדי היא תצא בסביבות ה-24 שעות (כולל השעות שינה) והיא תסתכם ב-430 ג' פחמימה שזה ממש לא רציני...

בדיוק, המשקל שעולה בהעמסה הוא נוזלים. גרם פחמימה "גורר" איתו 3-4 גרם מים.

נ.ב. העמסה זה פחמימות וחלבון, בלי שומן. פחמימות+שומן במאזן חיובי, ובמיוחד אחרי שהרעבת את הגוף, זה מתכון בטוח שהשומן ילך למאגרי החירום. תמתח את זה ליומים אם בא לך, אבל עדיף יום אחד.

נ.ב.2 מי אמר שחיים ללא פחמימות פוגעות בגוף?

הדבר שאני הכי רוצה לעשות זה לעשות את הדיאטה הזאת, אבל איך אתה מצליח לממן את התפריט הזה? זה לא יקר לאכול בשר כל היום? ועוד כל הויטמינים שצריך לקחת....

קיבלת תשובות מצוינות מ- prUser.
אריות וטורפים אחרים מסתדרים בלי פחמימות כמעט כי הם גם לא מוצאים הרבה אנרגיה. גם אתה יכול להסתדר מעולה בלי פחמימות כל עוד אתה לא מצפה לעשות פעילות גופנית ממושכת. אם תנסה במצבך לבצע פעילות עם דרישות מטבולוית גבוהות וממושכות (אני לא כולל אימון משקולות קצר עד בינוני) אתה תראה שמאגרי הגליקוגן הריקים יקשו מאוד עליך. אם זה מסתדר עם המטרות ואופי העבודה שלך אז סבבה. אם אתה רוצה לשחק כדורסל אז תתכונן להיות האחרון בהגנה והאחרון בהתקפה אחרי כל סל.

• פותח/ת השרשור
קיבלת תשובות מצוינות מ- prUser.
אריות וטורפים אחרים מסתדרים בלי פחמימות כמעט כי הם גם לא מוצאים הרבה אנרגיה. גם אתה יכול להסתדר מעולה בלי פחמימות כל עוד אתה לא מצפה לעשות פעילות גופנית ממושכת. אם תנסה במצבך לבצע פעילות עם דרישות מטבולוית גבוהות וממושכות (אני לא כולל אימון משקולות קצר עד בינוני) אתה תראה שמאגרי הגליקוגן הריקים יקשו מאוד עליך. אם זה מסתדר עם המטרות ואופי העבודה שלך אז סבבה. אם אתה רוצה לשחק כדורסל אז תתכונן להיות האחרון בהגנה והאחרון בהתקפה אחרי כל סל.

אז זה מה שמצחיק כאן שהסיבולת שלי רק משתפרת לדוגמא היום אחרי 3 ימים שלא ישנתי ב-7 בבוקר דפקתי ריצה על 10 קמ"ש + עלייה 8 למשך 30 דקות כמו כלום(ולפני זה הלכתי 4-5 ק"מ)...ואני כבר 3 שבועות על 30 ג' פחמימות בלחץ

ל-OVERPOWER,
כמה יקר כבר יכול להיות תפריט ואיזה תוספים צריך? רק אומגה 3 ומולטי ויטמין.
רוב המקורות חלבון שלי זה גבינות קוטג'ים+חמאת בוטנים/גבינת קשקבל/נפוליאון/רוקפור/טונה בשמן/גבינה צהובה/ביצים(עם הצהוב)/ו3 פעמים בשבוע אני אוכל סטייק אנטריקוט של 400 גרם אז יוצא לי סביר לגמרי.

ל-PRUSER

לפי הספר ביום של העמסה צריך לאכול כ-10-15% חלבון מסך הקלוריות, 45-60% פחמימה ו-30-40 שומן ככה שצריך לאכול שומן כאן גם בהעמסות והרבה ולמה? כי השומן מוריד את הערך הגליקמי של המזון וגורם לשחרור איטי וממושך יותר של אינסולין לדם ויש בזה הגיון.

זה חדש לי.. איזה ספר? אני מכיר את לייל (כצפוי), והוא מסביר יפה מאד למה צריך להמעיט בשומן בהעמסה. מה שכן, הוא אומר שיש אנשים שזה לא קריטי עליהם. מה אומר - תנסה ותחזור לדווח:)

אם אין לך בעיה והסיבולת שלך רק משתפרת ואתה נהנה אז אני אומר סבבה אגוזים.

מצד שני יכול להיות שאתה אוכל מספיק חלבון ושומן כך שהגוף שלך לא צריך להשתמש בפחמימות לאנרגיה והוא מיד משתמש (אפילו במעט שאתה מספק לו) כדי למלא מחדש את מאגרי הגליקוגן וזה מספיק כי אתה לא עובד בנפחים מטורפים. בכל מקרה נשמע שיש לך תוצאות טובות - תמשיך כך. העמסה כזאת או אחרת אם היא לא מוגזמת בטירוף ולא בתדירות גבוהה מדי לא תשנה את זה.

נ.ב.
אם הכושר שלך טוב אז הריצה שאתה מתאר יכולה להיות אירובית ברובה כך שלא צריכה להיות לך בעיה מיוחדת. הבעיה מתחילה באימונים שהעצימות שלהם קצת יותר גבוהה ונמשכים הרבה זמן. בגלל זה נתתי את הדוגמה של כדורסל שזה ספרינטים של 30 מטר עם כמה שניות מנוחה במשך שעה שעתיים.

נערך לאחרונה:
אז זה מה שמצחיק כאן שהסיבולת שלי רק משתפרת לדוגמא היום אחרי 3 ימים שלא ישנתי ב-7 בבוקר דפקתי ריצה על 10 קמ"ש + עלייה 8 למשך 30 דקות כמו כלום(ולפני זה הלכתי 4-5 ק"מ)...ואני כבר 3 שבועות על 30 ג' פחמימות בלחץ

ל-OVERPOWER,
כמה יקר כבר יכול להיות תפריט ואיזה תוספים צריך? רק אומגה 3 ומולטי ויטמין.
רוב המקורות חלבון שלי זה גבינות קוטג'ים+חמאת בוטנים/גבינת קשקבל/נפוליאון/רוקפור/טונה בשמן/גבינה צהובה/ביצים(עם הצהוב)/ו3 פעמים בשבוע אני אוכל סטייק אנטריקוט של 400 גרם אז יוצא לי סביר לגמרי.

ל-PRUSER

לפי הספר ביום של העמסה צריך לאכול כ-10-15% חלבון מסך הקלוריות, 45-60% פחמימה ו-30-40 שומן ככה שצריך לאכול שומן כאן גם בהעמסות והרבה ולמה? כי השומן מוריד את הערך הגליקמי של המזון וגורם לשחרור איטי וממושך יותר של אינסולין לדם ויש בזה הגיון.

את הספר קראתי לפני הרבה זמן ככה שהזיכרון שלי דיי מעורפל אבל אם אני לא טועה הוא רשם רשימה של תוספים שצריך לקחת בזמן הדיאטה האנבולית בנוסף ל-מולי ויטמין ואומגה 3 כמו סיבים תזונתיים וכדומה. בכל מקרה אם אתה אומר שאומגה 3 ומולטי ויטמין הם התוספים היחידים שאתה משתמש בהם ואין לך שום בעיה אז עוד יותר טוב 👑

ד''א אם אני לא טועה בספר מומלץ להתרחק ממוצרי חלב כמו גבינות וקוטג'ים ולהתמקד בעיקר בבשר אדום.

באיזה שלב אתה עכשיו? CUTTING PHASE? חשבתי שאם אני מבצע את הדיאטה האנבולית להיות על ה-MAINTAINCE PHASE כל הזמן, נשמע חלום לעלות במאסה ולרדת באחוזי שומן 🤩

השבוע הראשון היה קשה? היו לך תופעות לוואי מסויימות?

• פותח/ת השרשור
את הספר קראתי לפני הרבה זמן ככה שהזיכרון שלי דיי מעורפל אבל אם אני לא טועה הוא רשם רשימה של תוספים שצריך לקחת בזמן הדיאטה האנבולית בנוסף ל-מולי ויטמין ואומגה 3 כמו סיבים תזונתיים וכדומה. בכל מקרה אם אתה אומר שאומגה 3 ומולטי ויטמין הם התוספים היחידים שאתה משתמש בהם ואין לך שום בעיה אז עוד יותר טוב 👑

ד''א אם אני לא טועה בספר מומלץ להתרחק ממוצרי חלב כמו גבינות וקוטג'ים ולהתמקד בעיקר בבשר אדום.

באיזה שלב אתה עכשיו? CUTTING PHASE? חשבתי שאם אני מבצע את הדיאטה האנבולית להיות על ה-MAINTAINCE PHASE כל הזמן, נשמע חלום לעלות במאסה ולרדת באחוזי שומן 🤩

השבוע הראשון היה קשה? היו לך תופעות לוואי מסויימות?

אני בנאדם שעברתי כבר חיטובים קשים אז שום שיטה לא קשה לי ניסיתי CKD UD2 הכל זרם לי כמו כלום...

בנוגע למוצרי חלב, הוא לא אומר להתרחק ציטוט מהספר "
And what’s the easiest source of dietary protein for those who need it? Eggs, meat, and some​
dairy
"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית