הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי המלצות בעבודה בחדר כושר

• פותח/ת השרשור oneo1
  • פורסם בתאריך

oneo1

משתמש פעיל
678
1
נק' מוניטין:
128
678
1
בזמן העבודה בחד"כ כושר ייצא לי להכיר כמה חברה שדווקא התלהבו מלשמוע על אימוני כוח. כמה חברה התחילו לשנות הרגלים ישנים ולשם שינוי שברו מקביל בסקוואט, העלו משקל בדדליפט, עזבו את כל הווריאציות המוזרות לחתירה, ואפילו כבר ראיתי אותם מדברים על זה ש8 סטים של בנצ' עם פרמידות אבל שהמשקל הסופי בד"כ לא עובר 80 קילו ל6 חזרות זה פחות משלם.

לחברה המתחילים אני נותן תוכניות סקוואט-לחיצה-משיכה עם תרגילי עזר (לרוב מתחיל מ 5x5 ומשקל נמוך ושהם מעלים משקל כל אימון אז מוריד ל 3x5, אם זה מעניין אותכם אז התרגילי עזר זה לרוב צ'ין אפ וסיט אפ...)

ובקיצור אם כדאי לתת למתאמן בינוני, שהיה רגיל לעבוד בטווח חזרות גבוהה יחסית (כנראה ב FBW ואח"כ AB וכו..) לנסות טקסס ל 5 חזרות?
או אם לתת למישהו שלא התחיל להתאמן אצלי (אם הוא התחיל אצלי אין בעיה הם מעריכים אימוני כוח עם הזמן) אימון כוח שהמטרה שלו היא נטו בניית שריר?

תשמע למתאמן בחדר כושר שרק התחיל ובא לבקש ממך תוכנית בזמן המשמרת שלך במכון לא הייתי ממהר לתת לו סקוואט שובר מקביל או ss וכאלה בגלל שאת הטכניקה הוא לא יוכל ללמוד לבד וגם אם תראה לו פעם אחת הוא יסתבך עם זה אחרי זה והמאמנים האחרים יכולים רק לבלבל אותו או שהוא יפצע.
בקשר למתאמנים שכבר יש להם זמן במכון ויודעים לבצע תתרגילים אין בעיה לכוון לכוון האימוני כוח
אבל אם הוא מתאמן אצלך אימון אישי אז אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה כי אתה בבקרה עליו ועל הטכינקה שלו ותוכל למנוע ממנו להפיצע

• פותח/ת השרשור
לרוב החברה לומדים יחסית מהר ולחדשים אני עובד עם שניים לדוגמא על טכניקה ככה שאני לא רואה בעיה.. *

תשמע למתאמן בחדר כושר שרק התחיל ובא לבקש ממך תוכנית בזמן המשמרת שלך במכון לא הייתי ממהר לתת לו סקוואט שובר מקביל או ss וכאלה בגלל שאת הטכניקה הוא לא יוכל ללמוד לבד וגם אם תראה לו פעם אחת הוא יסתבך עם זה אחרי זה והמאמנים האחרים יכולים רק לבלבל אותו או שהוא יפצע.
בקשר למתאמנים שכבר יש להם זמן במכון ויודעים לבצע תתרגילים אין בעיה לכוון לכוון האימוני כוח
אבל אם הוא מתאמן אצלך אימון אישי אז אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה כי אתה בבקרה עליו ועל הטכינקה שלו ותוכל למנוע ממנו להפיצע

that

• פותח/ת השרשור
אונאו1 .. בLBS ???:🙁
ולנושא :
אם אתה לא רואה בעיה ........אז מה בדיוק הבעיה
חחחח שאני רוצה להתייעץ על משהו אני בא לפה... ואני לא רואה בעיה מבחינת טכניקה כי אני עובד איתם וכמו שלהרבה מאמנים במכון פה אין בעיה ללמד דדליפט רומני(הם חושבים שהוא עדיף למתחיל משום מה) לי אין בעיה ללמד רגיל וסקוואט מלא..השאלה שלי אם יש טעם לשלוח אותם לתוכנית כוח אם המטרה שלהם היא נטו גדילה(אני מדבר על מתאמנים בינוניים ומעלה)

צריך תכנית שתהיה עם תרגיל ראשון ( לכל שריר) מורכב, עם מספר חזרות נמוך ועצימות גבוה, ואחרי זה כמה סטים של פאמפ... לדוגמא חזה בAB:
בנץ' פרס: 3X5
לחיצת חזה בשיפוע חיובי 4X12 עם מנוחות קצרות.

אבל רצוי שקודם יצברו כוח בסיסי מתכנית שתהיה בנויה עם מעט תרגילים ( אבל מורכבים), מעט סטים, 5 חזרות והתקדמות לינארית. כמו SS

• פותח/ת השרשור
צריך תכנית שתהיה עם תרגיל ראשון ( לכל שריר) מורכב, עם מספר חזרות נמוך ועצימות גבוה, ואחרי זה כמה סטים של פאמפ... לדוגמא חזה בAB:
בנץ' פרס: 3X5
לחיצת חזה בשיפוע חיובי 4X12 עם מנוחות קצרות.

אבל רצוי שקודם יצברו כוח בסיסי מתכנית שתהיה בנויה עם מעט תרגילים ( אבל מורכבים), מעט סטים, 5 חזרות והתקדמות לינארית. כמו SS
לגבי זה שלמתחילים אני נותן סקוואט-לחיצה-משיכה כבר אמרתי (אני לא כותב ss כי אני נותן וראיציות שונות ובמשיכה לא נותן פאוורקלין אלה אם מישהו באמת מתעניין ומוכן להשקיע..)

ולגבי גיוון בתוכנית נפח כמובן שלא תיהיה לי בעיה

השאלה שלי שורה תחתונה אם למישהו שבאמת יש לו מטרה אחת ויחידה לעלות במסת שריר והוא מתאמן בינוני, כדאי לתת טקסס/מדקאו בטווח של 5 חזרות?

הייתי הולך על טקסס. גם טוב למסה וגם כל כך קשה שלא יצליחו לחשוב על תרגילים מבודדים יותר מפעם אחת בשבוע 😉

• פותח/ת השרשור
הייתי הולך על טקסס. גם טוב למסה וגם כל כך קשה שלא יצליחו לחשוב על תרגילים מבודדים יותר מפעם אחת בשבוע 😉
חח ברור שאני יעדיף טקסס...בעיקר לאלה שעבדו עם נפח מוגזם מדקאו תיראה עם נפח נמוך מידי...

ועדיין אני מתלבט אם לתת למתאמנים הבינוניים שם שכל מה שהם רוצים זה עלייה במסת שריר לעבוד בטווח חזרות נמוך וכו'.
ברור שבהסתכלות על תקופה של אימונים, לאימוני כוח משמעות עצומה. אבל החברה בד"כ רוצים תוצאות ועכשיו (לא שבאימוני כוח הם לא יקבלו...) אבל אולי כדי למקסם מסת להשאיר אותם בטווח חזרות גבוהה יחסית?
ואולי לתת להם לנסות טקסס בטווח כזה?

לגבי זה שלמתחילים אני נותן סקוואט-לחיצה-משיכה כבר אמרתי (אני לא כותב ss כי אני נותן וראיציות שונות ובמשיכה לא נותן פאוורקלין אלה אם מישהו באמת מתעניין ומוכן להשקיע..)

ולגבי גיוון בתוכנית נפח כמובן שלא תיהיה לי בעיה

השאלה שלי שורה תחתונה אם למישהו שבאמת יש לו מטרה אחת ויחידה לעלות במסת שריר והוא מתאמן בינוני, כדאי לתת טקסס/מדקאו בטווח של 5 חזרות?

לא נראה לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית