הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS או A-B

nika1320

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
אני מתאמן כבר חודשיים וחצי +- בתוכנית A-B.

אימון A:
חזה - דוחק בלי שיפוע 70 קילו 3X10 . שיפוע חיובי 50 קילו 3X10. שיפוע שלילי 70 קילו 3X10.
יד קידמית - מוט W בישיבה 40 קילו 8X3 , כפיפת מרפקים בישיבה משקולת יד-יד 20 קילו כל יד.

אימון B:
כתפיים+טרפזים - לא יודע איך קוראים לתרגילים
גב - חתירה בישיבה על הריצפה -מרים את כל המכשיר 114 קילו 3X8
יד אחורית - לאיודע איך קוראים לתרגילים

כל השאר אני לא יודע איך קוראים לתרגילים אז לא כתבתי משקלי עבודה

A-B שלישי מנוחה A-B שישי שבת מנוחה.

קראתי הרבה על SS..
אבל לא עובדים שם על יד קידמית, יד אחורית, כתפיים, טרפזים.
ובכל זאת כולם ממליצים עליה משום מה.
המטרה שלי היא להתחטב לקראת קיץ.
אני 1.80
משקל 80 קילו
גיל18
א.ש בערך 16

איך אפשר לעבוד בתוכנית SS ויחד עם זאת לצאת עם גוף יפה ושכל האיזורים בגוף יהיו שריריים.

לדעתי A-B זאת תוכנית מעולה מכיוון שעובדים על כל שריר בנפרד ויש תרגיל לכל שריר.
לא כמו SS שעובדת על רגליים גב וחזה.
אשמח לקבל הסבר בכמה מילים איך SS עובדת על כל השרירים כמו A-B ומתעלה על A-B

נערך לאחרונה:
זה שבתכנית שלך עובדים על כל שריר בנפרד אומר שהיא טובה? זה מראה על חוסר ידע בסיסי באימוני כח.

כל התשובות לכל השאלות שלך כתובות במאמר על SS בפורטל. אתה מוזמן להיכנס לשם ולקרוא.

• פותח/ת השרשור
העניין הוא שכוח זה לא הכי חשוב אצלי, הכי חשוב בשבילי זה גוף יפה מחוטב ומעוצב, לא אכפת לי אם אני ארים בבנץ' פרס 70 קילו או 120 קילו

בתור מתאמן מתחיל וביכלל בתור מתאמן הדבר הכי חשוב לך כדי לגדול זה כל הזמן להגדיל את העומס על השריר, וss עושה את זה מצוין בנוסף היא גם תתן לך משקלי עבודה שיהוו בסיס טוב לכל תוכנית שתבחר. ובתור מתחיל לא תרוויח הרבה מלבודד שרירים, ואם זה מאוד חשוב לך בss אפשר להוסיף תרגילי עזר כל עוד אתה לא פוגע בהתאוששות. בכל מיקרה אם המטרה שלך זה חיטוב אין לך מה לעשות ss

אם עליתי בבנץ' שלי מ70 קילו ל90 קילו, והייתי בפלוס קלורי עם דגש על מספיק חלבון...
הייתכן שלא עליתי במסת שריר?

• פותח/ת השרשור
אבל לעשות בנץ' 5 חזרות לסט זה עלוב ולא שווה כלום, אני דוחק 70 ועושה 10 חזרות, כל אימון אני עולה במשקלים..
ביום שלישי עשיתי אימון חזה דחקתי 63, היום עשיתי אימון חזה דחקתי 70.
והכל ל10 חזרות בלי דגש על כוח אלא על ניפוח , וכמובן שעולה מסת השריר עם זאת

אתה מתאמן מתחיל ותעלה במשקלים לעיתים קרובות לא משנה במה תתאמן
כדי להרים משקלים כמו שצריך- ss זו השיטה
ו5 חזרות אילו מספר החזרות שיגמרו לך להעלות במשקלים הכי מהר
עוד מעט תיתקע במשקלים ולא תבין למה....
שתעבור לss תבין למה 5 חזרות גורמים לך להעלות במשקלים
10 חזרות לא יקדמו אותך לשום מקום

רגע, תוכנית שבה עובדים על כל הגוף חוץ מהרגליים עדיפה על תוכנית שבה עושים תרגילים מורכבים, והשרירים הקטנים יותר גם עובדים בתור מייצבים בה?

בנץ 70 לעשיריה זה יותר ממה שרוב האנשים פה שסימו SS הגיעו עליו...
במיוחד שזה רק תוך חודשיים ועוד ב AB...

לגבי השאלה שלך - SS עובד על הכתפיים (מילטרי פרס, לחיצה עם מוט בעמידה)
וידיים עובד בלחיצה חזה, בפרס ובחתירה. ואתה גם יכול להוסיף כמה תרגיל עזר אם ממש בא לך.

אמרת שאתה רוצה גוך שרירי ומחוטב, אתה משאר שאתה לא יודע שבשביל גוף מחטוב לא רק רציך להתאמן ולגדול, אלה בשלב כלשהו לעבור לתקופת חיטוב ולהוריד את כל השומן שהעלת בזמן תקופת המסה (גדילה)
אי אפשר לעשות את זה בו זמנית.
אם אתה כבר 16 א.ש אז כבר מומלץ שתתחיל חיטוב, או שמקסימום תמשיך עד ל 85 קילו ואז תחטב.
אם הולך לך ב AB אז תמשיך, אם סתם בא לך לנסות SS (כמו שאמרתי זאת כן תוכנית טובה שתעבוד לך על כל הגוף) תנסה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית