הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב ומעיין 'גמישות יתר' בברך שמאל

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
זה התחיל מיום שישי כשאימון אחרון היה ביום חמישי ועשיתי סקוואט במשקל חדש. אני מרגיש מאז מעיין כאב וגמישות יתר כואבת בברך ובעיקר בצד האחורי שלה. כשאני הולך יש לי הרגשה שאני כמעט ועושה תנועה כלפי פנימה..

האם יש חשש שזה קרע או מתיחה של המניסקוס? מה כדי לעשות? בכל מקרה אני מפסיק סקוואטים לימים הקרובים.. אבל מה לדעתכם זה?

תודה

אני חושב שאני מכיר את התחושה זה קורה בעיקר אחרי מאמץ כבד ברגל... אתה מדבר על כך שהרגל תוך כדי הליכה עושה תנועה לא רצויה , מעין קפיצה אחורה?

• פותח/ת השרשור
אפשר להגיד, כאילו יש לרגל נטייה ללכת אחורה ואני מרגיש כאילו הרצועה האחורית של הברך כואבת.
אה וגם כשאני מתכופף זה כואב..

השאלה היא האם בנוסף לסקוואטים עדיף לוותר על ריצות ואירובי?

גמישות יתר זה משהו מולד, או שיש לך או שאין, זה לא יכול סתם לבוא לך פתאום.

לי יש גמישות יתר, וזה מתאפיין בזה שהרצועה הצולבת כאילו "קרועה" בברכיים ( מרוב הגמישות), וזה כן יכול לגרום לזה שהברך " זזה" מהר יותר ובקלות יותר.

• פותח/ת השרשור
גמישות יתר זה משהו מולד, או שיש לך או שאין, זה לא יכול סתם לבוא לך פתאום.

לי יש גמישות יתר, וזה מתאפיין בזה שהרצועה הצולבת כאילו "קרועה" בברכיים ( מרוב הגמישות), וזה כן יכול לגרום לזה שהברך " זזה" מהר יותר ובקלות יותר.
אוקי, אז כנראה שזו לא גמישות יתר, ניסיתי רק לתאר את ההרגשה במילים.
אני באמת מתחיל לחשוב שזה מתיחה של המניסקוס. האם זה יכול להגרם מסקוואטים? האם יש מניעה לרוץ עם זה או שעדיף לנוח?

פגיעות ברך בדרך כלל אופייניות לאנשים שעוסקים בספורט המערב שינויי כיוון חדים. די קשה לראות איך אתה קורע מיניסקוס או רצועה מסקווט חד פעמו. אולי מתחת את אחד השרירים שנכנסים לברך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית