הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אם אני רוצה להגיע לקצין מיון בצבא אני צריך להתקשר אליהם ולבקש?

יציאה מקרבי ומהצבא, זה נושא ממש מורכב, שרוב האנשים, גם בת'ריד הזה, מסתכלים עליו בצורה מעוותת ומאשימים את האנשים הלא נכונים במקום לעצור ולהבין למה המצב כיום הוא כזה.

ראשית, אני מאמין שבמדינה דמוקרטית שבה מעוגן בחוק שאנשים יכולים לא לשרת בצבא בגלל צורת אמונה באלוהים, מן הראוי שתיהיה אופצית בחירה של יציאה מהצבא או שרות בעורף גם לאנשים אחרים, כי למדינה דמוקרטית אסור לתת פריווילגיות לצורת אמונה אחת ולא לאחרת (בין אם דתיים שמאמינים ביהדות בצורה אחרת, נוצרים, מוסלמים או אתיאיסטים).

אני יודע שהצבא מפיץ דמגוגיה על כך שכביכול הבטחון הוא משהו שונה ונעלה שחשוב לקיום כל אחד מאיתנו וכדומה, אבל זה שקר, יש הרבה צרכים בסיסיים חשובים יותר שלא מקבלים יחס דומה של גיוס אוכלוסיה כללי לטיפול בבעיה. הצורך במים ובמזון לדוגמא, בסיסי יותר ועדיין אין גיוס לאומי לתרומת מים לאנשים עניים שסגרו להם את הברז או חוק לאומי שמחייב אנשים לתת מהמשכורת שלהם כדי שיהיה חשמל או מזון לעניים.

מעצם כך, עד שלא יכריחו את החרדים להתגייס, אני חושב שזה צריך להיות בסדר גמור מבחינה חוקית להשתמט , אחרת לא ניהיה דמוקרטיה.

שנית, אם יש לכם בעיה עם ההשתמטות ה"לא מוצדקת", אז הסיבה האמיתית שבגללה אנשים מצליחים להשתמט היא כמות המתאבדים בצבא . מחבר ששירת לפני 4 שנים בשלישות והיה קשור לאחראי על איזור די נרחב, שמעתי על הערכה של 3-4 בשבוע רק באזור שלו.

נקל להניח שהצבא הוא ארגון שמי שנשאר בו לקבע לטווח הרחוק הם בעיקר אנשים מרובעים, כאלו שמפחדים לצאת, או לא חושבים שיצליחו בחוץ (אולי עכשיו עם המיתון זה ישתנה, כי התנאים בחוץ יהיו פחות טובים ובטוחים ואז הוא יקרוץ יותר ליותר אנשים איכותיים).
האנשים האלה הם האנשים האחרונים שידעו לטפל בבעית המתאבדים בצורה חכמה, אז במקום לטפל בה בצורה חכמה, יש הוראה מגבוה לשחרר אנשים על סעיף נפשי יותר בקלות והביצוע בשטח זה מה שאתם רואים כרגע.

כעת, אני חושב שזה שעדיין אי אפשר לצאת מהצבא אם יש לך בעיה נפשית שלא מתאימה בדיוק לסימפטומים שכתובים בספר החוקים שלהם זאת הבעיה הראשית (גם אנשים עם בעיות אמיתיות צריכים לזייף ואלה שבמצב קשה מידי כדי לעשות זאת נדפקו). מעבר לכך, לא מזמן אסרו בצה"ל על תיזוזים שזה טוב ואני גם חושב שאם היה באמת יותר מאמץ להפוך את המערכת לפחות אטומה ומתסכלת, אז אחוז ההתאבדויות היה יורד יותר והיה אפשר להקשות את תנאי היציאה על קב"ן ולמשוך יותר אנשים להתגייס.

יש עוד הרבה בעיות במבנה של הצבא שמחזקות את התופעה של ההשתמטות הנפשית ה"לא מוצדקת" ואם אתם כבר רוצים לפתוח דיון על איך לפתור את הבעיה באמת, זה נושא יותר מעניין ופורה לדון עליו, מפשוט להאשים אנשים שפועלים מאינטרסים אישיים מובנים לחלוטין.

אני פשוט חושב שצריך להאשים את הצבא ולא את האנשים. יש אנשים שצריך לשחרר מהצבא מסיבות מוצדקות, זה שהצבא לא מזהה אותם כמו שצריך, זאת הבעיה האמיתית.

נערך לאחרונה:
אז שאני אבין, אתה אומר שהצבא לא מזהה כמו שצריך אנשים אשר צריך לשחרר מסיבות מוצדקות, ולכן השתמטות (כדי להבהיר, משתמט=אדם אשר מודע לכך שהוא כשיר לשירות צבאי, ופעל למען אי גיוסו, וגם השיג את מטרתו, מן הסתם.) היא מוצדקת("אני פשוט חושב שצריך להאשים את הצבא ולא את האנשים")?
אני לא רואה קשר בין שני הדברים.

בנוגע לכל ההצהרות שלך נגד הדמוקרטיה הישראלית, אתה מוכן להגדיר את המושג "דמוקרטיה"?

אז שאני אבין, אתה אומר שהצבא לא מזהה כמו שצריך אנשים אשר צריך לשחרר מסיבות מוצדקות, ולכן השתמטות (כדי להבהיר, משתמט=אדם אשר מודע לכך שהוא כשיר לשירות צבאי, ופעל למען אי גיוסו, וגם השיג את מטרתו, מן הסתם.) היא מוצדקת("אני פשוט חושב שצריך להאשים את הצבא ולא את האנשים")?
אני לא רואה קשר בין שני הדברים.

בנוגע לכל ההצהרות שלך נגד הדמוקרטיה הישראלית, אתה מוכן להגדיר את המושג "דמוקרטיה"?

דמוקרטיה, היא משטר שמבוסס קודם כל על נתינת שיוויון זכויות וחובות לאזרח שלא תלוי בהבדל מין גזע ודת. ברגע שנתת לקבוצה אחת משהו רק בגלל אמונה, הפלת את האחרות ואתה לא בדמוקרטיה.

לגבי הפסקה הראשונה, חד וחלק כן. לא צריך לצפות מאנשים שיתנהגו אחרת, זה טבעי ומובן לחלוטין שאם אדם אחד קיבל פריבילגיה גם האחר יקח וזה בסדר מבחינתם. אם המדינה תתן לפקידים משכורת גבוהה מידי, לא צריך להאשים את הפקידים, כל אחד היה מקבל ההעלאה. המדינה אשמה ומנגנוני הביקורת על השלטון צריכים לטפל בעניין.

כך גם לגבי ההשתמטות והצבא. הצבא הוא זה שנותן לאנשים את הפריבילגיה להשתמט "לא בצדק" ולכן אם אתם כלכך נגד התופעה תאשימו קודם כל אותו ולא אותם וכבר כתבתי מאיפה העסק באמת התחיל ואיפה הבעיה.

הדמוקרטיה מעצם הגדרתה היא פרדוקס, אי אפשר לקיים דמוקרטיה מלאה.

מה שאתה בעצם אומר זה שאין לצפות מבני האדם להיות מוסריים, ולכן אין להאשים אותם?

אין שום בעיה פרדוקסלית בלדרוש מהחרדים להתגייס.

מי קובע מה באמת מוסרי? אתה? מישהו אחר יכול לחשוב שלהשתמט זה כן מוסרי לנוכח היחס לחרדים (למה אותו שולחים למות ואותם לא?).

בשביל להחליט מה פשע ומה לא, יש חוקים ומי שקובע אותם זה הצבא והמדינה.

נערך לאחרונה:
אתה לא רואה את הפרדוקס כי ההגדרה שלך לדמוקרטיה שגויה.
"דמוקרטיה, היא משטר שמבוסס קודם כל על נתינת שיוויון זכויות וחובות לאזרח שלא תלוי בהבדל מין גזע ודת."
לא על כך הדמוקרטיה מבוססת, הרי לפי הגדרה זו גם מדינה אשר הזכות היחידה בה היא להשתין פעמיים ביום, ואחת מהחובות היא העברת כל הרכוש לידי המדינה היא גם דמוקרטיה כל עוד הזכויות והחובות חלות על כל האזרחים.
בבסיסה של הדמוקרטיה עומדות זכויות האדם, וההנחה שכל בני האדם שווים (ומכאן ניתן להסיק שיש לתת שוויון זכויות וחובות לכולם). לכן, ברור שיש פרדוקס, הרי כל נסיון של מדינה לכפות משהו על אזרחיה פוגע בחירותם(וזה תקף לא רק לגבי גיוס לצבא, כמובן, אלא גם למיסים, פעולות ענישה וכו'..).

מי קובע מה מוסרי או לא? חד משמעית, החברה. מוסר הוא נורמה חברתית ותו לא(אלא אם כן נכנס לתיאוריות פילוסופיות למינהן, אבל זה לא תקף כ"כ לגבינו). על משקל דבריך ניתן גם להגיד שרצח\גניבה הם "מוסריים", הרי יש אנשים שמבצעים את העבירות הללו(כלומר, פועלים בצורה לא "מוסרית").

אגב, הצבא לא "קובע" שום חוק.

נערך לאחרונה:
זאת לא היתה ההגדרה, רק החלק הרלוונטי ממנה. אתה לא תצליח להתחמק מהטענה שלתת לחרדים לא להתגייס ולהכריח את השאר להתגייס זה לא הוגן ולא דמוקרטי, זה פשוט כך.

לגבי הטענה שלך, זה שבדמוקרטיה אתה לא יכול לעשות מה שבא לך, לא מצדיק את העובדה שהחבר הדוס שלך כן יכול לעשות מה שבא לו ולא להתגייס. למה הוא לא ואתה כן? אני עדיין לא מבין לאן אתה חותר...

החברה קובעת דברים דרך השלטון הנבחר שמייצג אותה ומחוקק חוקים ועליו אני כותב, לגנוב ולרצוח זה אסור כי זה כתוב בחוק.

צה"ל פשוט קובע את החוקים שמאפשרים לאנשים לצאת ממנו וגם עליהם אנחנו מדברים.

הוא לא יכול לעשות את זה
מקיסמום הוא יכול לעזור למשרתים בשירות קרבי, אבל לא לקחת מאזרח אחר יותר על זה שהוא לא שירת בקרבי

תקרא מה שכתבתי. לא אמרתי שמי שקרבי ישלם פחות, אמרתי שמי שלא תרם מעצמו למדינה בכלל ישלם יותר.

יציאה מקרבי ומהצבא, זה נושא ממש מורכב, שרוב האנשים, גם בת'ריד הזה, מסתכלים עליו בצורה מעוותת ומאשימים את האנשים הלא נכונים במקום לעצור ולהבין למה המצב כיום הוא כזה.

ראשית, אני מאמין שבמדינה דמוקרטית שבה מעוגן בחוק שאנשים יכולים לא לשרת בצבא בגלל צורת אמונה באלוהים, מן הראוי שתיהיה אופצית בחירה של יציאה מהצבא או שרות בעורף גם לאנשים אחרים, כי למדינה דמוקרטית אסור לתת פריווילגיות לצורת אמונה אחת ולא לאחרת (בין אם דתיים שמאמינים ביהדות בצורה אחרת, נוצרים, מוסלמים או אתיאיסטים).

אני יודע שהצבא מפיץ דמגוגיה על כך שכביכול הבטחון הוא משהו שונה ונעלה שחשוב לקיום כל אחד מאיתנו וכדומה, אבל זה שקר, יש הרבה צרכים בסיסיים חשובים יותר שלא מקבלים יחס דומה של גיוס אוכלוסיה כללי לטיפול בבעיה. הצורך במים ובמזון לדוגמא, בסיסי יותר ועדיין אין גיוס לאומי לתרומת מים לאנשים עניים שסגרו להם את הברז או חוק לאומי שמחייב אנשים לתת מהמשכורת שלהם כדי שיהיה חשמל או מזון לעניים.

מעצם כך, עד שלא יכריחו את החרדים להתגייס, אני חושב שזה צריך להיות בסדר גמור מבחינה חוקית להשתמט , אחרת לא ניהיה דמוקרטיה.

שנית, אם יש לכם בעיה עם ההשתמטות ה"לא מוצדקת", אז הסיבה האמיתית שבגללה אנשים מצליחים להשתמט היא כמות המתאבדים בצבא . מחבר ששירת לפני 4 שנים בשלישות והיה קשור לאחראי על איזור די נרחב, שמעתי על הערכה של 3-4 בשבוע רק באזור שלו.

נקל להניח שהצבא הוא ארגון שמי שנשאר בו לקבע לטווח הרחוק הם בעיקר אנשים מרובעים, כאלו שמפחדים לצאת, או לא חושבים שיצליחו בחוץ (אולי עכשיו עם המיתון זה ישתנה, כי התנאים בחוץ יהיו פחות טובים ובטוחים ואז הוא יקרוץ יותר ליותר אנשים איכותיים).
האנשים האלה הם האנשים האחרונים שידעו לטפל בבעית המתאבדים בצורה חכמה, אז במקום לטפל בה בצורה חכמה, יש הוראה מגבוה לשחרר אנשים על סעיף נפשי יותר בקלות והביצוע בשטח זה מה שאתם רואים כרגע.

כעת, אני חושב שזה שעדיין אי אפשר לצאת מהצבא אם יש לך בעיה נפשית שלא מתאימה בדיוק לסימפטומים שכתובים בספר החוקים שלהם זאת הבעיה הראשית (גם אנשים עם בעיות אמיתיות צריכים לזייף ואלה שבמצב קשה מידי כדי לעשות זאת נדפקו). מעבר לכך, לא מזמן אסרו בצה"ל על תיזוזים שזה טוב ואני גם חושב שאם היה באמת יותר מאמץ להפוך את המערכת לפחות אטומה ומתסכלת, אז אחוז ההתאבדויות היה יורד יותר והיה אפשר להקשות את תנאי היציאה על קב"ן ולמשוך יותר אנשים להתגייס.

יש עוד הרבה בעיות במבנה של הצבא שמחזקות את התופעה של ההשתמטות הנפשית ה"לא מוצדקת" ואם אתם כבר רוצים לפתוח דיון על איך לפתור את הבעיה באמת, זה נושא יותר מעניין ופורה לדון עליו, מפשוט להאשים אנשים שפועלים מאינטרסים אישיים מובנים לחלוטין.

אני פשוט חושב שצריך להאשים את הצבא ולא את האנשים. יש אנשים שצריך לשחרר מהצבא מסיבות מוצדקות, זה שהצבא לא מזהה אותם כמו שצריך, זאת הבעיה האמיתית.
כמות ההתאבדויות שרשמת פה היא פשוט לא נכונה (אני יביא לך מספר מדוייק בערב ) .
במדינה דמוקרטית יש לקיים חוקים וזה פשוט עד כדי כך (אין קשר למה שאני חושב על החרדים או כמה זה מעצבן אותי ) .
ואגב יש חוק לאומי לתת חשמל וכסף לעניים (אחוז המיסים בישראל הוא מהגבוהים בעולם )
וגם על החוק הזה יש אנשים שעוברים ( והם גם צריכים להכנס לכלא ) .

תקרא מה שכתבתי. לא אמרתי שמי שקרבי ישלם פחות, אמרתי שמי שלא תרם מעצמו למדינה בכלל ישלם יותר.
אני לא חושב שהוא יכול לעשות את זה... כמו עוד הרבה דבריםשהוא זורק באוויר ומלא ילדים בני 18 שחושבים שפאשיזים זה מגניב אז הם יבחרו בו:s59:
רוב הקולות שלו לפי מה שאני רואה זה חבר'ה שלא מזמן קבלו את האפשרות לבחור

כמות ההתאבדויות שרשמת פה היא פשוט לא נכונה (אני יביא לך מספר מדוייק בערב ) .
במדינה דמוקרטית יש לקיים חוקים וזה פשוט עד כדי כך (אין קשר למה שאני חושב על החרדים או כמה זה מעצבן אותי ) .
ואגב יש חוק לאומי לתת חשמל וכסף לעניים (אחוז המיסים בישראל הוא מהגבוהים בעולם )
וגם על החוק הזה יש אנשים שעוברים ( והם גם צריכים להכנס לכלא ) .
סבבה, תבדוק מכיוונך, זה מה שהוא אמר לי ודי ברור לדעתי שזאת הסיבה העיקרית שצה"ל לא עשה כבר איזו פעולה קיצונית ומטומטמת כהרגלו להגבלת ההשתמטות .

במדינת חוק צריך לקיים חוקים, גם בסין אם תדבר נגד השלטון תעבור על החוק ויעצרו וישימו אותך במחנה ריכוז. בדמוקרטיה, קיום החוק צריך להתאים לעקרונות בסיס מסוימים שאחד מהם הוא שיויון.

יותר מכך, הבעיה היא שבמקרה שלנו החוק לא מצליח להבדיל בין מי שבאמת יש לו בעיה למי שאין לו בעיה וזאת כשלעצמה בעיה מאוד לא פשוטה ולדעתי, הרבה יותר הגיוני לדבר על איך לפתור אותה מאשר על איך להעניש את כולם. אם ליברמן יעביר את החוק שלו הוא יפגע אוטומטית באנשים שבאמת יש להם "בעיות מוצדקות" ולא יצאו מהצבא "סתם" (וזאת הסיבה, שכמו רוב החוקים הללו, החוק הזה כנראה לא יעבור בג"ץ). אם יש נושא שראוי לטפל בו זה זה.

אחוז המיסים בישראל גבוה לא בגלל שנותנים את הכסף לעניים, אלה בגלל שאתה צריך לקנות מטוסי F16 וטנקים, לכן אנחנו לא מדינה סוציאל דמוקראטית ולא ניהיה אף פעם. הקיצבאות פה לא פותרות אף בעיה ויש אנשים שהמדינה סוגרת להם את החשמל והמים.

נערך לאחרונה:
הרבה המחוקים שאדון ליברמן ינסה להעביר לא יעבור בג"ץ
הוא סתם מ*** במוח

אני לא חושב שהוא יכול לעשות את זה... כמו עוד הרבה דבריםשהוא זורק באוויר ומלא ילדים בני 18 שחושבים שפאשיזים זה מגניב אז הם יבחרו בו:s59:
רוב הקולות שלו לפי מה שאני רואה זה חבר'ה שלא מזמן קבלו את האפשרות לבחור

למה הוא לא יכול לעשות את זה? כל אחד שחי במדינת ישראל שיתרום. אני לא פטריוט ובטח שלא מורעל צבא, אבל אני לא פראייר של אף אחד שאני כמו איזה בן זונה אתן 3 שנים מהחיים שלי בזמן שאיזה משתמט ***** יתקדם בחיים. שגם הוא יעצור את החיים שלו לכמה לשנים ושבגיל 21 נתחיל מאותה הנק'.

מי שלא תורם למדינה מבחינת עשייה, שיתרום למדינה מבחינת כסף - מיסים.

ברק: אני מסכים עם זה שהמערכת הצבאית לא מתאימה לכל אחד. מי שמאיים להתאבד ובא אל הקב"ן עם רובה טעון צריך לשלול לו את הרישיון נהיגה ולהכניס אותו לשבוע נופש במוסד - אם הוא משחק אותה פסיכופט תאמין לי ששבוע במוסד לחולי נפש יכניס אותו טוב טוב לפרופורציות והוא יתחנן לחזור לצבא, העיקר לצאת משם. מי שבאמת חולה רוח גם אז מקומו במוסד לחולי נפש, בנאדם שבא לקב"ן עם רובה טעון ומאיים לשחרר צרור, סביר להניח שהוא לא בנאדם רגיל. כי בנאדם רגיל כמוני וכמוך לא יעשה דבר כזה לא משנה מה. בנוסף לזה גם לא צריך פסיכופטים על הכביש. ברגע שיתחילו לשלול רישיונות של כאלה שמשחקים אותה פסיכופטים או כאלה שאפילו באמת כאלה [מה לעשות, אני לא חושב שלאחד שיש לו בעיות נפשיות חמורות צריך להיות רישיון] ההשתמטות דרך הקב"ן תירד משמעותית.

ובנוגע למס' ההתאבדויות, אם רק באיזור שלו היו 3-4 בשבוע, זה אומר שביום מתאבדים 2-5 אנשים - אתה באמת חושב שזה הגיוני? מילא טיוח של בודדים בחודש, אבל עשרות בחודש?

זאת לא היתה ההגדרה, רק החלק הרלוונטי ממנה. אתה לא תצליח להתחמק מהטענה שלתת לחרדים לא להתגייס ולהכריח את השאר להתגייס זה לא הוגן ולא דמוקרטי, זה פשוט כך.

אתה צודק, זה לא "דמוקרטי". אבל כמו שכבר אמרתי מקודם, גם לכפות עליהם להתגייס זה לא
"דמוקרטי". (זה גם עונה על הפסקה הבאה שלך)

לגבי הטענה שלך, זה שבדמוקרטיה אתה לא יכול לעשות מה שבא לך(הטענה שלי היתה שדמוקרטיה היא פרדוקס מעצם הגדרתה, ולכן דמוקרטיה אמיתית לא יכולה להתקיים)ן, לא מצדיק את העובדה שהחבר הדוס שלך כן יכול לעשות מה שבא לו ולא להתגייס. למה הוא לא ואתה כן? אני עדיין לא מבין לאן אתה חותר...

החברה קובעת דברים דרך השלטון הנבחר שמייצג אותה ומחוקק חוקים ועליו אני כותב, לגנוב ולרצוח זה אסור כי זה כתוב בחוק.

אני לא רואה איך הדבר קשור למוסריות. ישנם דברים לא מוסריים אשר אין חוק נגדם, ויש דברים אשר אסורים בחוק אבל אין בהם שום דבר לא מוסרי.

צה"ל פשוט קובע את החוקים שמאפשרים לאנשים לצאת ממנו וגם עליהם אנחנו מדברים.
נכון, ואדם אשר משתמט עובר על חוקים מסויימים (הצהרות שיקריות, למשל) כדי לקיים את התנאים אשר יגרמו לצבא לשחרר אותו.

אני עדיין לא מבין למה אתה רואה בהשתמטות אשר נובעת מאנוכיות דבר מוסרי, אתה תומך בקוד המוסרי של איין ראנד(אובייקטיביזם)?

asdsd, לגבי המוסר של ראנד, בערך, יש הרבה דברים שונים לא כולם רלוונטיים לדיון, אני לא רואה באושר שום דבר חוץ מסימן דרך. הגעה אליו היא לא מטרה, בכלל אני הרבה יותר קרוב לפילוסופים ניהליסטים מבחינת תפיסת מוסר אונברסלית.

אני לא מאמין במוסר מוחלט אלה במוסר אישי שמשתנה אצל כל אדם לפי המקום שלו בעולם וצורת החשיבה שלו ובכך שהעקרונות שמערכת החוקים במדינה מאגדת, מכילים את המוסר הקובע שנבחר כדי לקיים את החברה והמדינה(והצבא) והם בסופו של דבר צריכים להגדיר מה טוב ומה אסור בשביל לענות על הצרכים של החברה.

לגבי זה שדמוקרטיה היא פרדוקס ובגלל זה אי אפשר לכפות על החרדים להתגייס, אז אתה לא יכול מאותה סיבה להכריח גם את החילונים להתגייס, כתבתי את זה כבר.

נכון, ואדם אשר משתמט עובר על חוקים מסויימים (הצהרות שיקריות, למשל) כדי לקיים את התנאים אשר יגרמו לצבא לשחרר אותו.
זהו שזה לא בדיוק נכון, החוקים מאפשרים לו לעשות זאת. הם מציבים לקב"ן תנאים שאם החייל עומד בהם הווא חייב לשחרר אותו, אפילו אם הוא לא בהכרח מאמין לו ופה קבור הכלב, צריך לחשוב איך לשנות את החוקים.

פאניק יש מקרים שיוצאים על קב"ן והם מוצדקים למרות שהבנאדם לא בדכאון או בפסיכוזה. אנשים עם בעיות בריאותיות שהצבא לא מסוגל ורוצה לטפל בהן כמו שצריך הרבה פעמים "מועפים" בשיטה הזאת (לפחות 4-5 אנשים שאני מכיר). חלק מהאנשים לא במצב כלכך קשה נפשית, אבל יש להם בעיה שמצדיקה שחרור אז הם חייבים לשחרר את עצמם על קב"ן. זאת הסיבה שההצעה שלך לא תעבוד עד שמישהו בצבא יגדל מוח ויסכים לשחרר מסיבות אחרות אם הן הגיוניות מספיק.

בנוגע למספר ההתאבדויות, אולי, עדיין, זאת בעיה בצבא ואנשים שהיו בכל מיני מקומות בפנים יודעים את זה, זה ההסבר ההגיוני היחיד שאני רואה לכך שכלכך קל לצאת.

נערך לאחרונה:
הבנו אותך. אתה לא רוצה את ליברמן. לך תצביע מרצ ותעזוב אותנו בשקט עם ההערות הלא מועילות שלך.
אני לא שמלאני אבל הבן אדם חוץ מלהפיץ ססמאות נטו לא ישנה כלום
הסתכלת בכלל על מצע הבחירות שלו? ראית משו שונה בחינוך? משו שונה בכלכלה?
חוץ מזה שרוב הצעות הבטחוניות שלו לצערי לא יעברו בג''ץ
הוא סתם מנצל את הייפ של המתקפה בעזה

אני לא מאמין במוסר מוחלט אלה במוסר אישי שמשתנה אצל כל אדם לפי המקום שלו בעולם וצורת החשיבה שלו ובכך שהעקרונות שמערכת החוקים במדינה מאגדת, מכילים את המוסר הקובע שנבחר כדי לקיים את החברה והמדינה(והצבא) והם בסופו של דבר צריכים להגדיר מה טוב ומה אסור בשביל לענות על הצרכים של החברה.
לא מסכים איתך, המדינה לא צריכה לעגן בחוק את כל מה שמוסרי ואת כל מה שלא.
למשל הרוב יראו בריכול והפצת שמועות דבר רע (לא מוסרי), זה אומר שיש להוציא חוק נגד כך?
ואם אין חוק נגד כך, זה הופך את הדבר למוסרי? לא נדמה לי.

פאניק יש מקרים שיוצאים על קב"ן והם מוצדקים למרות שהבנאדם לא בדכאון או בפסיכוזה. אנשים עם בעיות בריאותיות שהצבא לא מסוגל ורוצה לטפל בהן כמו שצריך הרבה פעמים "מועפים" בשיטה הזאת (לפחות 4-5 אנשים שאני מכיר). חלק מהאנשים לא במצב כלכך קשה נפשית, אבל יש להם בעיה שמצדיקה שחרור אז הם חייבים לשחרר את עצמם על קב"ן. זאת הסיבה שההצעה שלך לא תעבוד עד שמישהו בצבא יגדל מוח ויסכים לשחרר מסיבות אחרות אם הן הגיוניות מספיק.

אז שיעשו שירות לאומי

ראשית, סליחה על האיחור, פשוט לא היה לי זמן להגיב.

שנית, להזכירכם, אני בכלל לא חושב שצריך להיות חוק גיוס חובה עד שמכריחים את החרדים להתגייס. ליברמן בעצמו אמר לא מזמן שהוא מתכוון להכריח את החרדים לעשות שירות לאומי, כנראה, כי הוא מבין שהוא לא יוכל לפעול חוקית נגד ההשתמטות עד שהוא יכריח גם אותם להתגייס (ואני מקווה שזה השלב הראשון).

הסיבה שאני בדיון הזה היא פשוט בשביל לנסות לשכנע אתכם שלפעול נגד האנשים לא יעזור , אלה לפעול בצורה שתשנה את המערכת בצבא ואת המדינה למשהו חכם יותר , זאת הדרך לפעול.

לא מסכים איתך, המדינה לא צריכה לעגן בחוק את כל מה שמוסרי ואת כל מה שלא.
למשל הרוב יראו בריכול והפצת שמועות דבר רע (לא מוסרי), זה אומר שיש להוציא חוק נגד כך?
ואם אין חוק נגד כך, זה הופך את הדבר למוסרי? לא נדמה לי.
לא כתבתי שאני חושב שהמדינה קובעת מה מוסרי מבחינה אישית, כתבתי שאני לא מאמין שיש מוסר עליון שצריך להנחות אותנו, מעבר למוסר אישי. המדינה, בשביל לשמור על סטטוס קוו מסויים שמאפשר את קיומה, קובעת חוקים שמגדירים מוסר עליון משלה.

רכילות היא בסדר גמור בעיני מי שעשה אותה, הוא בסך הכל סיפר את האמת הקצת מציקה לחברו. בעיני זה שריכלו עליו זה יהיה רע, שוב, דוגמא מצוינת לכמה מוסר זה דבר יחסי ולא מוחלט.

פאניק, יש לי מכר שהשתחרר על קב"ן בגלל שהיה צריך לפרנס את המשפחה שלו (קצינת הת"ש ראתה שיש להם אוטו מצוקמק ועזבה אותם, כי "יש להם אוטו" וזה אומר שהם לא עניים, למרות שהמצב אצלהם הדרדר מאוד במהלך השירות שלו). אולי גם אנשים עם בעיות בריאותיות מגבילות צטרכו לעבוד ולחסוך כסף כדי לטפל בהן?

לפעמים, שירות לאומי יכול להכביד מאוד על הבנאדם. לא משנה איך תסובב את זה, אתה תצטרך תמיד להסתכל בכל מקרה לגופו בצורה חכמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית