הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אם אני רוצה להגיע לקצין מיון בצבא אני צריך להתקשר אליהם ולבקש?

לא, זו לא הגזמה. גם אם הוא עשה את זה, אין שום סיבה לכתוב את זה בפורום. זה לא משהו שאפשר להתגאות בו.

ובאופן כללי, איזו זכות יש לו לעשות את זה? במה הוא יותר טוב מבן דוד שלי שיושב בעזה עכשיו?

אתה יודע מה, מי שלא רוצה להיות קרבי לא נשאר קרבי גם בלי להוריד פרופיל. אין צורך לנסות להיות יותר חכם מכולם.

יכול להיות שהוא יותר טוב בתחומים אחרים שהם לא לחימה. אני לא אומר שצריך לנסות "לדפוק את המערכת" ולנסות לשחק אותה חולה או פסיכופט, אבל לדעתי כן צריך להתחשב באנשים שממש לא רוצים להיות קרביים - בנאדם שעושה הכל כדי לא להיות קרבי, עדיף גם שלא יהיה קרבי.

הבעיה שאנשים לא רוצים ללכת לקרבי כי קרבי לא "כדאי". החיים הרבה יותר ורודים בתור ג'ובניק ובגלל זה פחות אנשים רוצים ללכת לקרבי. ליברמן לדוג' בעזרת השם כשהוא יכנס לכנסת ויש בה חזק אמור [לפי דבריו] לפעול לכך שהשירות הקרבי יהיה כדאי יותר - פחות מיסים לקרביים, עזרה במימון חלקי\מלא של לימודים אקדמיים וכו'.

יכול להיות שהוא יותר טוב בתחומים אחרים שהם לא לחימה. אני לא אומר שצריך לנסות "לדפוק את המערכת" ולנסות לשחק אותה חולה או פסיכופט, אבל לדעתי כן צריך להתחשב באנשים שממש לא רוצים להיות קרביים - בנאדם שעושה הכל כדי לא להיות קרבי, עדיף גם שלא יהיה קרבי.

הבעיה שאנשים לא רוצים ללכת לקרבי כי קרבי לא "כדאי". החיים הרבה יותר ורודים בתור ג'ובניק ובגלל זה פחות אנשים רוצים ללכת לקרבי. ליברמן לדוג' בעזרת השם כשהוא יכנס לכנסת ויש בה חזק אמור [לפי דבריו] לפעול לכך שהשירות הקרבי יהיה כדאי יותר - פחות מיסים לקרביים, עזרה במימון חלקי\מלא של לימודים אקדמיים וכו'.

😆 מהכסף שהוא מחרבן כול יום?

לרועי וקולד פייר, כנראה שיש פה סוג של אי הבנה מסוימת, ולא הבנתם אותי נכון.

בתור אחד בן 17 אתה לא רואה את כול התמונה הרבה פעמיים, בין אם זה עבודה, צבא, וכול דבר אחר,

בגיל 17 ראיתי את כול השכבה שלי, חברים, חברות, ידידות, יזיזות, מנסים להתחמק מהשרות הצבאי, קב''ן, המצאות של מחלות, כול אחד עם האבא רופא שלו, ודוד סא''ל מארגנים קומבינות לילדים שלהם ולקרובי משפחה,

בצו ראשון שהלכנו כמעט כול החברים ביחד בערך 7 חבר'ה, אני היחיד שלא ניסה לסלף ולבלף, ואתם יודעים מה היו התגובות ? קראו לי פריאר, נטחן, הולך לטחון, יטחנו אותך, והשורש טחן שלט.

כמובן שאני בצו ראשון לא ניסתי להוריד פרופיל ולא כלום, גם בראיון לא ניסתי לספר על חוויות דיכאון וכאלה כמו שעשו "חברים" אשר אני קורא להם ככה עקב מה שהם עשו.
באנו 7. כולם בריאים וחסונים, אני היחיד שיצא עם פרופיל קרבי 72, קב''א 54.

כמובן שבמשך כול י''א-י''ב ראיתי ושמעתי איך אנשים רק תופרים לעצמם בעיות נפשיות ובריאותיות להתחמק מהשרות הצבאי, נגיד ככה, שאני מכיר לפחות 11 איש מהשכבה שלי אשר השתמטו, ועוד אין ספור שפשוט תפרו לעצמם תפקיד בחטייבת קרייתי גדוד עזריאלי.

כמובן כאשר אתה רואה את כול זה את חושב לעצמך ? ולמה שאני לא יעשה גם את זה? הרי מה כולם פה דופקים תמערכת ואני היחיד שהמערכת תדפוק ? שטיפת מוח רצינית, מלווה במציאות יום יומית שאתה רואה, שומע, והופך לנושא לבדיחה, "דפוק זה לגמרי"
"רוצה עץ על הכתף, יקבל גזע בתחת", "כול הזין בקרבי, והזין של הגובניק בחברה שלך"

קוטלים אותך, לגמרי שכול החטא שלך היה שלא כמוהם ניסתה לדפוק תמערכת, כמובן אחרי זמן מה אתה מוצא את עצמך מוקף באנשים כאלה וגם אתה מנסה, אז כן בתור ילד בן 17 בזמנו לא היה לי ממש שיקול דעת משלי ובריא, ולא סתם אנשים מתחת לגיל 18 נחשבים קטינים.

אז ניסתי, ניסתי לארגן גם לעצמי תפקיד "2-4" כמו שאומרים, כמו כולם, דבר שבזמנו נראה מובן מאילו, שמי שהולך לקרבי פסיכופת, מזוכיסט, שלא יודע מה הוא מחפש מעצמו, אבל וואלה, אז זה אז, זה היה לפני שנתיים, ומאז השתנתה השקפת העולם שלי,
הכרתי את הערכים הנכונים, ולמדתי מה חשוב ומה תפל, ועברתי שינוי גדול מאז.

לא השטמטתי וגם לא התכוונתי גם אז, רק רציתי להוריד פרופיל ל64 ל"הסתדר כמו כולם", לא הצלחתי, ולמדתי להעריך את הסיבה למה הפרופיל שלי קרבי, והבנתי מחבר'ה בוגרים יותר להעריך שרות שכזה, ואני כבר מת להתגייס, ולעבור את זה, כן אני יודע שלא יהיה קל, אבל שטיות צריך מתישהו לעבור את זה אז נעבור את זה ובגדול.

אז כן שההיתי צעיר יותר, וההיתי צעיר :120ag: לא ההיתי סגור על עצמי בעניין ופשוט "הלכתי עם העדר", מתישהו באמצע עזבתי ויצאתי לצד השני.

מאז עברו שנתיים, היום אני בן 19, ומתגייס בסוף מרץ לנ''מ.

מהכסף שהוא מחרבן כול יום?

למרות שהגבת כמו אידיוט אני אגיב לך בצורה רצינית. ליברמן רוצה להעלות את המיסים של אילו שלא עשו שירות כלשהו למדינה [לאומי\צבאי] ולהוריד לאלה שכן עשו.

תעשה לי טובה. מי שטוב ב"דברים אחרים" שהם לא לחימה, מקבל הזדמנות בדברים האלה. וזה בכלל לא רלוונטי לדיון. הנקודה היא שאנשים שמורידים פרופיל ומנסים לדפוק את המערכת, אין להם מה לעשות כאן. שילכו לחיות בחו"ל. שוב, מי שלא רוצה להיות קרבי גם לא יהיה קרבי בניגוד לרצונו. זה לא אומר שצריך לנסות להוריד פרופיל בדרכים מפגרות.

בסופו של דבר אנשים שלא רוצים להיות קרביים ונכנסים לקרבי יוצאים לשם רק אחרי זמן רב וגם זה בד"כ משובצים בתפקידי בלאי בבא"ח [אפסנאות, שלישות וכו'] - לא אומר שהתפקידים לא חשובים, אבל תסכים איתי שאנשים שמסיימים בית ספר בהצטיינות והם אנשי מחשבים מטבעם, עדיף שישרתו בתחום הקרוב לליבם ולשכלם ולא כלוחמים [במידה והם כמובן לא רוצים להיות לוחמים] - אני פשוט בעד איזשהי התגמשות לגבי תפקידים מסויימים. יש תפקידים שנחסמים אוטומטית לבעלי פרופיל קרבי - זה טפשות כי הצבא מפספס המון המון אנשים. למה שאנשים עם פרופיל 97 לא יתמיינו להיות פקחי טיסה או מתכנתים?

בסופו של דבר אנשים שלא רוצים להיות קרביים ונכנסים לקרבי יוצאים לשם רק אחרי זמן רב וגם זה בד"כ משובצים בתפקידי בלאי בבא"ח [אפסנאות, שלישות וכו'] - לא אומר שהתפקידים לא חשובים, אבל תסכים איתי שאנשים שמסיימים בית ספר בהצטיינות והם אנשי מחשבים מטבעם, עדיף שישרתו בתחום הקרוב לליבם ולשכלם ולא כלוחמים [במידה והם כמובן לא רוצים להיות לוחמים] - אני פשוט בעד איזשהי התגמשות לגבי תפקידים מסויימים. יש תפקידים שנחסמים אוטומטית לבעלי פרופיל קרבי - זה טפשות כי הצבא מפספס המון המון אנשים. למה שאנשים עם פרופיל 97 לא יתמיינו להיות פקחי טיסה או מתכנתים?

זה לא מדויק. אתה יכול להיות תוכניתן עם פרופיל 97, רק שהסיכוי נמוך. אני מסכים איתך שהשיבוץ בצה"ל רחוק מלהיות אידאלי ויש לו המון בעיות בקטע הזה. אבל אתה שוכח שגם לצה"ל יש סדר עדיפויות...

זה לא מדויק. אתה יכול להיות תוכניתן עם פרופיל 97, רק שהסיכוי נמוך. אני מסכים איתך שהשיבוץ בצה"ל רחוק מלהיות אידאלי ויש לו המון בעיות בקטע הזה. אבל אתה שוכח שגם לצה"ל יש סדר עדיפויות...

הסיכוי לא נמוך, הסיכוי אפסי.

הסדר עדיפויות הוא לא בגלל שלוחם "חשוב" יותר ממתכנת, הוא פשוט יותר נדרש בגלל הרצון הפוחת משנה לשנה לשרת בקרבי. כאן בדיוק נכנסת הדיעה שלי בנוגע להפיכת השירות הקרבי לכדאי יותר. הרבה מאוד האנשים מטבעם אגואיסטים וחושבים על טובתם האישית.

הסיכוי לא נמוך, הסיכוי אפסי.

הסדר עדיפויות הוא לא בגלל שלוחם "חשוב" יותר ממתכנת, הוא פשוט יותר נדרש בגלל הרצון הפוחת משנה לשנה לשרת בקרבי. כאן בדיוק נכנסת הדיעה שלי בנוגע להפיכת השירות הקרבי לכדאי יותר. הרבה מאוד האנשים מטבעם אגואיסטים וחושבים על טובתם האישית.

אני מסכים. לא טענתי שלוחם חשוב יותר. הוא רק נדרש יותר. וכן, צריך להפוך את השירות הקרבי לכדאי יותר.

ועדיין אני שונא משתמטים.

אני לא שונא משתמטים. יש אנשים שהמסגרת של הצבא לא מתאימה להם. אבל שילכו לעשות שירות לאומי במקום..

כי בסופו של דבר בשורה התחתונה: איש בדרכו יחיה.
אחלה דיון והכל, אבל אני לא מאמין שיש לו תכלית 😃

זה לא נושא של איש באמונותו יחיה . (הציטוט המדוייק אגב הוא : צדיק באמונתו יחיה " )
יש חוקים במדינה מי שעובר עליהם מקומו בכלא , לא צריך להיות דיון .
אם יש לך בעיה רפואית אמיתית זכותך לקבל טיפול ולהיות משובץ בהתאם אם אתה משקר ומרמה יש מקום לאנשים כמוך .

• פותח/ת השרשור
זה לא נושא של איש באמונותו יחיה . (הציטוט המדוייק אגב הוא : צדיק באמונתו יחיה " )
יש חוקים במדינה מי שעובר עליהם מקומו בכלא , לא צריך להיות דיון .
אם יש לך בעיה רפואית אמיתית זכותך לקבל טיפול ולהיות משובץ בהתאם אם אתה משקר ומרמה יש מקום לאנשים כמוך .

אני משאר שהתכוונת לאין ,
בכול מקרה אני מסכים איתך-גם בתחילת הדיון אמרתי שאין מצב שאני מגיע לרמה הזאת שאנשים מגיעים כמו קבן אנשים עושים מעצמם שמרטוטים בשביל שחרור(אותם בכלל צריך לשרוף) והורדת פרופיל או כאלו שמגיעים לכלא וכדומה בחיים אני לא רואה את אצמי במצב הזה עושה מאצמי בדיחה בשביל גוב כזה ואחר.
בכול מקרה הצבא הציעה עוד אופציה אני שוקל אותה בחיוב בעיקר בהתחשב בעובדה שאני לא מורעל קרבי עם כול הצער שבדבר (ולפני שכול הפטריוטים נכנסים בי)אני חייב לציין את הערכה העצומה שלי לחברה הקרביים ולתרומה האדירה שלהם למדינה ולביטחון שלנו !! עושים עבודת קודש:193ek:🙌🙌🙌

מי שכן יכול לתרום ומוצא את אצמו את הקבן מספר שאנסו אותו שהוא היה ילד בשביל שחרור מהצבא זה אפס:angry:

הוא לא יכול לעשות את זה
מקיסמום הוא יכול לעזור למשרתים בשירות קרבי, אבל לא לקחת מאזרח אחר יותר על זה שהוא לא שירת בקרבי

מצחיק שמגיבים פה אנשים שלא התגייסו עדיין, תנו כמה חודשים בצבא ואז תתנו חוות דעת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית