הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון גב

יעלי :)

משתמש מתחיל
153
0
נק' מוניטין:
7
153
0
יש לי שלושה תרגילים שהמאמן הביא לי בתכנית האימונים
מתח בגרביטון,פול אובר בפולי, וחתירה
ומכל התרגילים האלה אני פשוט לא מרגישה את הגב!
וזה מבאס לי את כל האימון, בחתירות במתח אני לא מרגישה כלום רק את הידיים והאמות
אני יודעת שהידיים שלי יחסית חלשות אבל איך זה שאני לא מרגישה את הגב?
אני בטוחה שאני עושה הכל נכון! וגם המדריך שם אמר לי שאני חותרת טוב
והמתח טוב, אז איך זה שאני לא מרגישה בכלל את הגב? כאילו לא עבדתי עליו בכלל!!
גם בתכנית הקודמת לא עבדתי על הגב עם תרגילים כאלה ואחרים..

זה כ"כ מבאס לצאת מהאימון ולדעת שלא עשית את הכל כמו שצריך..😣

גם אצלי זה ככה. תנסי לבצע מתיחה לגב לאחר סט של מתח, את תרגישי טוב את הגב.
ואגב, לא נראה לי שאת צריכה את הפולאובר, את בAB נכון?

תנסי למשוך "עם המרפקים" לי אישית זה עזר.
גם אני מרגיש את האמות והיד הקדמית דיי מתות אחרי תרגילי הגב אבל אני מרגיש גם את השריפה בגב.
בחתירה תמשכי לכיוון המותניים.

• פותח/ת השרשור
דה אנימל ניסיתי לעשות מתיחות לגב ונאדה לא הרגשתי כלום
במתח אני הכי מתבאסת עם כל המאמץ מהידיים והידיים שלי פשוט הרוסות אני לא מרגישה כלום בגב פשוט כלום!
וכן אני בAB, חתירה אני יותר חותרת מעל המותניים כי זה מה שהמכונות והטי באר יכולות להציע לי
בגלל הגובה הנמוך, ניסיתי מסור במישקולת חופשי למותן וכלום.
אני כבר מיואשת ואני בטוחה שאני עושה הכל נכון הרי זה לא איזה סקווט או משהו כזה תרגילים פשוטים יחסית..

במתח אני הכי מתבאסת עם כל המאמץ מהידיים והידיים שלי פשוט הרוסות אני לא מרגישה כלום בגב פשוט כלום!
וכן אני בAB, חתירה אני יותר חותרת מעל המותניים כי זה מה שהמכונות והטי באר יכולות להציע לי
אני כבר מיואשת ואני בטוחה שאני עושה הכל נכון הרי זה לא איזה סקווט או משהו כזה תרגילים פשוטים יחסית..
זה בטח כי הידיים שלך הרבה יותר חלשות מהגב (כמו אצל כולם) ואז את מגיעה לכשל עם הידיים אבל לגב זה לא מזיז...
תנסי לשחק עם איזה תרגיל של גב בא קודם (לדעתי בtbar יבוא ראשון כי איתו הרגשתי הכי הרבה את הגב) ואז תוכלי לשים יותר משקל בו 😃 או שתחכי שהידיים שלך יתחזקו קצת

את מנסה שהתנועה קודם כל תצא מהגב עצמו?
האמת הייתה לי פעם בדיוק את אותה בעיה
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=171&highlight=%EE%E2%E1%E9%EC%E9%ED

השרירים בגב גדולים וחזקים בהרבה משרירי הידיים. בגלל זה הידיים מרגישות עייפות גדולה יותר. זה לא אומר ששרירי הגב לא עובדים. אי אפשר לבצע תנועת חתירה בלי להשתמש בשרירי הגב - זה פשוט לא אפשרי אנטומית. תפסיקי לייחס כל כך הרבה חשיבות לאיפה את מרגישה את התרגיל.

• פותח/ת השרשור
אזולאי מה שכתבת שם בנושא זה בדיוק מה שקורה לי גם בחזה!!

אז מה אתם ממליצים לי?
להתחיל מחתירה ולעבוד רגיל על הגב עד שהידיים יתחזקו? לשנות חזרות או משקל בגב?
או להישאר באותה תכנית עד שיסתדר? תודה..

אזולאי מה שכתבת שם בנושא זה בדיוק מה שקורה לי גם בחזה!!

אז מה אתם ממליצים לי?
להתחיל מחתירה ולעבוד רגיל על הגב עד שהידיים יתחזקו? לשנות חזרות או משקל בגב?
או להישאר באותה תכנית עד שיסתדר? תודה..
האמת שבעקבות זה עברתי ללחיצת חזה עם דאמבלים ובתרגיל הזה אני מרגיש את בחזה יותר.
לדעתי תעשי חתירה עם משקולת (מסור) או עם מוט ו\ פולי עליון או מתח

אני משער, כמו חלק מעמיתי, שהידיים שלך חלשות מאוד ביחס לגב. אני מציע שתתישי את הידים לפני אימון גב. הכוונה היא שתבצעי תרגילי ידיים בעצימות מספיק גבוהה שתגרום לhדיים שלך להתאמץ, אך לא להגיע עד למצב של כשל.

תזכרי עיקרון חשוב (ולא, אני לא מצטט ספר מדע בנושא): במקרה של קרבה לכשלון, הגוף מרמה. במקרה של ההצעה שהצעתי: ברגע שהידיים יתעייפו (יחסית), את תנסי לבצע את התנועה תוך גיוס קבוצות שרירים אחרות. במקרה דנן, הגב.

זהו הסבר פשוט למדי. התייעצי עם המדריך לגבי התאמת האפשרות הזו למצבך, ויישומה האפשרי.

בהצלחה 😃

נערך לאחרונה:
אני משער, כמו חלק מעמיתי, שהידיים שלך חלשות מאוד ביחס לגב. אני מציע שתתישי את הידים לפני אימון גב. הכוונה היא שתבצעי תרגילי ידיים בעצימות מספיק גבוהה שתגרום לדיים שלך להתאמץ, אך לא להגיע עד למצב של כשל.

בהצלחה 😃
אני לא מסכים איתך.
לפי מה שאתה אומר כשהיא תבוא לעשות לחיצת חזה\ מתח\ תגיל מורכב אחר המשקלים שלה ירדו, וזה למה? בגלל שעשתה קודם כפיפה\פשיטת מרפק. לא חבל לרדת במשקלי עבודה של תרגיל מורכב שהרבה יותר חשוב מאשר עבודה ישירה על הידיים?
לדעתי שתמשיך לעבוד כמו עכשיו גם אם היא לא מרגישה . כמו שבנצרום אמר, זה שהיא לא מרגישה את שריר "המטרה" זה לא אומר שהשריר לא עובד.
לילה טוב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני משער, כמו חלק מעמיתי, שהידיים שלך חלשות מאוד ביחס לגב. אני מציע שתתישי את הידים לפני אימון גב. הכוונה היא שתבצעי תרגילי ידיים בעצימות מספיק גבוהה שתגרום לדיים שלך להתאמץ, אך לא להגיע עד למצב של כשל.

תזכרי עיקרון חשוב (ולא, אני לא מצטט ספר מדע בנושא): במקרה של קרבה לכשלון, הגוף מרמה. במקרה של ההצעה שהצעתי: ברגע שהידיים יתעייפו (יחסית), את תנסי לבצע את התנועה תוך גיוס קבוצות שרירים אחרות. במקרה דנן, הגב.

זהו הסבר פשוט למדי. התייעצי עם המדריך לגבי התאמת האפשרות הזו למצבך, ויישומה האפשרי.

בהצלחה 😃

וואו כמה שטויות בהודעה אחת..

ידיים חלשות זה תירוץ לטכניקה לקויה. יכול להיות שאת פשוט לא עובדת נכון....
במתח את יכולה להרחיב את האחיזה מעט, לעשות שהידיים יהיו בפרונציה (שגב כפות ידייך יהיו מולך) ולהוריד משקל בגרביטון. במתח את צריכה להתרכז, התנועה פה היא בשרשרת קנימטית סגורה (שכחי מזה). מה שאת צריכה לדעת זה שאת רוצה לקרב את צידי הגוף שלך למרפקים, כלומר כשאת עולה, הגוף שלך אמור להתקרב אל המרפקים. זה קירוב הכתף. בניגוד למשיכת פולי, התנועה כאן הפוכה, לכן את צריכה להתרכז ולחשוב שהגב הוא זה שמניע אותך להתקרב אל המרפקים בצידי הגוף. לא להשתמש באמות ובכופפי המרפק, אלא בגב!
תדפיסי את זה אם צריך ותקראי לפני המתח. זה משהו שצריך לחוש אותו, קשה להסביר :-P

במשיכת פולי, תקפידי לשבת כמו שצריך עם גב זקוף. התנועה צריכה גם היא לבוא מהגב, שהמרפקים באים לצידי הגוף (קירוב כתפיים, כלומר הזרועות מהמצב שהן למעלה מתקרבות לצידי הגוף). כשאת עושה את התנועה, תקפידי שהכתפיים שלך לא יעלו. כלומר שעצם השכמה תשאר למטה. אם את לא מבינה מה אני כותב, אז תקחי את הידיים ותרימי אותן. עכשיו תרימי את השכמות שלך (כמו שראגס, כלומר משיכת כתפיים). את צריכה שזה לא יהיה כך. כלומר שהשכמות יהיו במקומן ואפילו מעט נמוך. במצב הזה תוכלי להתרכז במשיכת הזרוע בעזרת הרחב גבי כלפי מטה. מבטיח לך שבביצוע נכון את תרגישי את האמא של הגב.

לגבי החתירה, לא יודע באיזה מכונה את משתמשת, אבל בחתירה גם כן לשמור על גב זקוף, למשוך את הידיות\כבל לאזור העליון של הבטן (מתחת לחזה). להקפיד שהמרפקים יהיו צמודים לגוף ושעמוד השדרה או הירך לא יעשו תנועה. כלומר התנועה היא רק בזרועות. את צריכה לבצע פשיטה בכתף. כלומר כשאת יושבת זקופה והידיים מושטות קדימה, את מושכת את הזרועות בלבד! כל תנועה אחרת בגוף פשוט לוקחת מן העומס.

בהצלחה!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ואי המון תודה על כל התשובות וההסברים, אני איישם את מה שכתבתם..לפחות אני מבינה מימה זה נובע!

כדאי לי אז להמשיך עם התכנית הרגילה, עם אותה עצימות, ולהוסיף בסוף אימון גם תרגיל אחד לחיזוק אמות?

עם הזמן זה ישתפר אתם אומרים פשוט לחכות בסבלנות ולהמשיך עם התכנית? כי גם בחזה,וכתפיים האמות ניחלשות ועכשיו אני מבינה למה אני לא מרגישה את השרירים הפועלים..ולא מפעילה מספיק כח.

ו"DARK MUSE" תודה על ההסברים לגבי התרגילים, אני יקח את עצות, תודה 😃

אני לא מסכים איתך.
לפי מה שאתה אומר כשהיא תבוא לעשות לחיצת חזה\ מתח\ תגיל מורכב אחר המשקלים שלה ירדו, וזה למה? בגלל שעשתה קודם כפיפה\פשיטת מרפק. לא חבל לרדת במשקלי עבודה של תרגיל מורכב שהרבה יותר חשוב מאשר עבודה ישירה על הידיים?
לדעתי שתמשיך לעבוד כמו עכשיו גם אם היא לא מרגישה . כמו שבנצרום אמר, זה שהיא לא מרגישה את שריר "המטרה" זה לא אומר שהשריר לא עובד.
לילה טוב.

מתן עדיפות למשקל עבודה על טכניקה נכונה ושיתוף נכון של קבוצות שרירים בתרגיל הוא שגוי. ההבדל בין סקוואט בביצוע עלוב שבו אתה מרים 70 קילו, לבין סקוואט בביצוע נכון שבו אתה מרים 30 קילו, הוא הסיכוי הגבוה שהגישה הראשונה תגרום לך פציעה ואף נזק לטווח רחוק.

היא לא ציינה את יחס ההתפתחות שבין הגב לבין הידיים. מן הסתם, מידע כזה לא יכול להתבסס על אבחון ויזואלי בלבד. על פי חוסר המידע הזה, והעניין עליו היא התלוננה, אני הצעתי לה התשה מוקדמת של קבוצת שרירים קטנים (ואני מדגיש, לא עד תשישות מוחלטת) בטרם תאמן קבוצת שרירים גדולה הקשורה אל קבוצת השרירים הקטנים.

ישנן גישות שונות, חלקן מתפרסמות על ידי מביני עניין באתרנו. אני בטוח שהיא תמצא את הגישה הנכונה המתאימה לה.

נערך לאחרונה:
מתן עדיפות למשקל עבודה על טכניקה נכונה ושיתוף נכון של קבוצות שרירים בתרגיל הוא שגוי. ההבדל בין סקוואט בביצוע עלוב שבו אתה מרים 70 קילו, לבין סקוואט בביצוע נכון שבו אתה מרים 30 קילו, הוא הסיכוי הגבוה שהגישה הראשונה תגרום לך פציעה ואף נזק לטווח רחוק.

היא לא ציינה את יחס ההתפתחות שבין הגב לבין הידיים. מן הסתם, מידע כזה לא יכול להתבסס על אבחון ויזואלי בלבד. על פי חוסר המידע הזה, והעניין עליו היא התלוננה, אני הצעתי לה התשה מוקדמת של קבוצת שרירים קטנים (ואני מדגיש, לא עד תשישות מוחלטת) בטרם תאמן קבוצת שרירים גדולה הקשורה אל קבוצת השרירים הקטנים.

ישנן גישות שונות, חלקן מתפרסמות על ידי מביני עניין באתרנו. אני בטוח שהיא תמצא את הגישה הנכונה המתאימה לה.
בכלל לא כתבתי דבר שקשור לטכנקה..
קודם כל צריכה להיות טכניקה נכונה בתרגילים לפני שמעלים משקל.
דיברתי על זה שלדעתי זה מיותר לעייף את הידיים ואז לבוא ועשות תרגילי גב\ חזה משום שזה יביא לירדה בשמקלי העבודה.

• פותח/ת השרשור
ואי המון תודה על כל התשובות וההסברים, אני איישם את מה שכתבתם..לפחות אני מבינה מימה זה נובע!

כדאי לי אז להמשיך עם התכנית הרגילה, עם אותה עצימות, ולהוסיף בסוף אימון גם תרגיל אחד לחיזוק אמות?

עם הזמן זה ישתפר אתם אומרים פשוט לחכות בסבלנות ולהמשיך עם התכנית? כי גם בחזה,וכתפיים האמות ניחלשות ועכשיו אני מבינה למה אני לא מרגישה את השרירים הפועלים..ולא מפעילה מספיק כח.

ו"DARK MUSE" תודה על ההסברים לגבי התרגילים, אני יקח את עצות, תודה 😃

מישהו, בבקשה?
😃

לדעתי אין צורך להוסיף תרגיל לאמות, הרי שגם ככה את מרגישה אותם חזק כשאת עובדת על הגב (וככה זה גם אמור להיות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית