הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טריגליצרידים למאתמן בן 40

• פותח/ת השרשור NIRAN
  • פורסם בתאריך

NIRAN

משתמש פעיל
691
32
נק' מוניטין:
299
691
32
שלום, אני שואל את זה עבור אחד המתאמנים בחדר כושר שלי.

הוא בן 40 גוף יחסית "אתלטי" עושה אימוני כוח ואירובי, עשה בדיקת דם וקיבל רמה גבוהה של טריגליצרידים. הוריד פחממות משמעותית ובבדיקה הבאה יצאה לו רמה גבוהה יותר של טריגליצרידים.

הנורמה זה 150 משהו, יצא לו איזה 400+...

אני לא ממש בקיא בפרטים, כמה זמן עבר מאז שהוא הוריד פחממות ועד הבדיקה השניה ומה הוא אוכל בדיוק... מה יכול להשפיע לו על הרמות ולהורידן?

אתלטי=לא שמן, הוריד פחמימות והטריגליצרידים שלו ב400+?

מה הוא אכל לפני זה, מה הוא אוכל עכשיו ולפני כמה זמן היה השינוי בתזונה?

צריך לעבור כמה חודשים טובים. 4-6. בנוסף, צריך להיות בצום של 12 שעות לבדיקה.

שלום, אני שואל את זה עבור אחד המתאמנים בחדר כושר שלי.

הוא בן 40 גוף יחסית "אתלטי" עושה אימוני כוח ואירובי, עשה בדיקת דם וקיבל רמה גבוהה של טריגליצרידים. הוריד פחממות משמעותית ובבדיקה הבאה יצאה לו רמה גבוהה יותר של טריגליצרידים.

הנורמה זה 150 משהו, יצא לו איזה 400+...

אני לא ממש בקיא בפרטים, כמה זמן עבר מאז שהוא הוריד פחממות ועד הבדיקה השניה ומה הוא אוכל בדיוק... מה יכול להשפיע לו על הרמות ולהורידן?

אתה מצחיק, תשאל אותו מה התפריט המדויק. בשביל רוב האנשים להוריד פחמימות זה להחליף את הקורנפלקס באחד ללא תוספת סוכר.

• פותח/ת השרשור
אני אנסה באמת לברר יותר מה הוא אוכל וכמה זמן עבר מאז שהוריד פחממות ועד הבדיקה האחרונה...

זה לא מתיישב עם התאוריה של משה שניתן לאכול הכל תוך בקרה קלורית.
איפה אתה רואה כאן בקרה קלורית?
וזה שהוא אמר לו "הורדתי פחמימות משמעותית", לא אומר שהוא עדיין לא טוחן עוגות לפני השינה. אני מכיר את האנשים האלו, כשהם אומרים "הורדתי פחמימות משמעותית", זה אומר שהם הורידו שקית אחת של במבה או קוראסון אחד ביום, כל השאר נשאר אותו דבר.

איפה אתה רואה כאן בקרה קלורית?
וזה שהוא אמר לו "הורדתי פחמימות משמעותית", לא אומר שהוא עדיין לא טוחן עוגות לפני השינה. אני מכיר את האנשים האלו, כשהם אומרים "הורדתי פחמימות משמעותית", זה אומר שהם הורידו שקית אחת של במבה או קוראסון אחד ביום, כל השאר נשאר אותו דבר.

אם אדם X שומר על מה שאתה קורא בקרה קלורית (ובתוכה Y% פחמימות), מקבל תוצאות על רמת טריגליצרידים גבוהה. זה שובר את התיאוריה של בקרה קלורית.

זה שהבנאדם הזה אולי לא הוריד פחמימות בדיוק כמו שהוא טוען רק מוכיח שילוב של זמן וכמות הפחמימות שנצרכו מאז.

אם אדם X שומר על מה שאתה קורא בקרה קלורית (ובתוכה Y% פחמימות), מקבל תוצאות על רמת טריגליצרידים גבוהה. זה שובר את התיאוריה של בקרה קלורית.

זה שהבנאדם הזה אולי לא הוריד פחמימות בדיוק כמו שהוא טוען רק מוכיח שילוב של זמן וכמות הפחמימות שנצרכו מאז.
כן, ממש שבירה. שכחת שיש פה משתנים גנטים והוא לא באמת היה או נמצא בבקרה קלורית, אם תשאל אותו כמה קלוריות הוא אוכל ביום, הוא יגיד שהוא לא יודע או במקרה הרע ימציא מספר.

הגיוני לחלוטין שתהיה לו נטייה גנטית כלשהי.
אבל איך זה מפריע?
זה בדיוק איפה שבקרה קלורית נופלת.

על-פי בקרה קלורית, כל אחד בנפרד ייפגש במהרה עם הנטיות הגנטיות הפרטיות שלו.

יש לי דה ג'וו ואין לי כוח להגרר לדיון הזה שוב. תמשיכו להאמין בסיפורי אגדות, ביום שיהיה לכם מחקר יהיה לנו על מה לדבר; עד אז אני אמשיך להיות כמו כל האנשים הנורמאלים שחיים בעולם הזה ולאכול פחמימות וכן חס וחלילה גם לחם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית