התחלתי להתאמן לפני שנה וחצי בחדר כושר. אחרי מספר חודשים בחדר כושר ביקשתי ממאמן שהמליצו עלי עליו כמאמן ממש טוב ומבין, שיעשה לי תוכנית אימון חדשה. אמרתי לו שהמטרה שלי היא גוף גדול ומחוטב (כמו לדוגמא של כריסטיאנו רונאלדו הכדורגלן). הייתי שוקל אז 63. אותו מאמן אמר לי שאני צריך תוכנית לעלות במסה (ומן הסתם כמובן לאכול יותר טוב). הוא אמר לי שיש כמה סוגי תוכניות לעליה במסה והוא ממליץ לי במיוחד על תוכנית 5X5. הוא אמר לי שהתוכנית הזאת ממש טובה והמון אנשים שעבדו לפיה מרוצים מהתוצאות שלה. אחרי חצי שנה בתוכנית הזאת הוא שינה לי אותה קצת אבל עדיין נשארתי באותה תוכנית. הוא אמר לי שאפשר להמשיך עם התוכנית הזאת אפילו שנה בלי להחליף אותה.
הרבה מאמנים אמרו לי שזאת תוכנית ל-"כוח מירבי" ולא ל"עלייה במסה". זה נכון? ומה זה אומר בדיוק "כוח מירבי"? אולי זה מה דווקא טוב שהתוכנית שלי היא ל"כוח מירבי" ולא ל"עלייה במסה" לפי המטרות שלי?
הרבה מאמנים אמרו לי שצריך כל 3-4 שבועות להחליף תוכנית אימון או להחליף תרגילים, כי הגוף מתרגל לאותו תרגיל שעושים הרבה זמן ואז התרגיל כבר פחות אפקטיבי. זה לא מסתדר לי עם התוכנית 5X5 הזאת שאני עושה.. מה נכון פה?
הרבה מאמנים אמרו לי שזאת תוכנית ל-"כוח מירבי" ולא ל"עלייה במסה". זה נכון? ומה זה אומר בדיוק "כוח מירבי"? אולי זה מה דווקא טוב שהתוכנית שלי היא ל"כוח מירבי" ולא ל"עלייה במסה" לפי המטרות שלי?
הרבה מאמנים אמרו לי שצריך כל 3-4 שבועות להחליף תוכנית אימון או להחליף תרגילים, כי הגוף מתרגל לאותו תרגיל שעושים הרבה זמן ואז התרגיל כבר פחות אפקטיבי. זה לא מסתדר לי עם התוכנית 5X5 הזאת שאני עושה.. מה נכון פה?