הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי תוכנית 5X5

bugmenot

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
התחלתי להתאמן לפני שנה וחצי בחדר כושר. אחרי מספר חודשים בחדר כושר ביקשתי ממאמן שהמליצו עלי עליו כמאמן ממש טוב ומבין, שיעשה לי תוכנית אימון חדשה. אמרתי לו שהמטרה שלי היא גוף גדול ומחוטב (כמו לדוגמא של כריסטיאנו רונאלדו הכדורגלן). הייתי שוקל אז 63. אותו מאמן אמר לי שאני צריך תוכנית לעלות במסה (ומן הסתם כמובן לאכול יותר טוב). הוא אמר לי שיש כמה סוגי תוכניות לעליה במסה והוא ממליץ לי במיוחד על תוכנית 5X5. הוא אמר לי שהתוכנית הזאת ממש טובה והמון אנשים שעבדו לפיה מרוצים מהתוצאות שלה. אחרי חצי שנה בתוכנית הזאת הוא שינה לי אותה קצת אבל עדיין נשארתי באותה תוכנית. הוא אמר לי שאפשר להמשיך עם התוכנית הזאת אפילו שנה בלי להחליף אותה.
הרבה מאמנים אמרו לי שזאת תוכנית ל-"כוח מירבי" ולא ל"עלייה במסה". זה נכון? ומה זה אומר בדיוק "כוח מירבי"? אולי זה מה דווקא טוב שהתוכנית שלי היא ל"כוח מירבי" ולא ל"עלייה במסה" לפי המטרות שלי?
הרבה מאמנים אמרו לי שצריך כל 3-4 שבועות להחליף תוכנית אימון או להחליף תרגילים, כי הגוף מתרגל לאותו תרגיל שעושים הרבה זמן ואז התרגיל כבר פחות אפקטיבי. זה לא מסתדר לי עם התוכנית 5X5 הזאת שאני עושה.. מה נכון פה?

קודם כל כוח=גדילה, כל פעם שאתה עולה במשקלים בתוכנית תגדל דבר שני לא בטוח שהתוכנית מתאימה לך, תביא משקלי עבודה. בד׳׳כ מאמנים מחליפים תוכנית אימונים כדי לשנות את העומס ובתוכנית החדשה העצימות/ נפח ישתנה. הם צריכים לעשות את זה ביגלל שהם לא יודעים לתכנן תוכנית אימונים עם עומס עולה לאורך זמן אז שינוי בתוכנית עוזר להם להמשיך לגרות את השריר כי הנפח/ עצימות השתנה ( או למשל שינוי מעבודה עם מוט לדאמבלים והמערובות של המייצבים קצת משתנה) בקיצור אם אתה עולה במשקלים זה לא צריך להדאיג אותך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית