הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת האינדיוידואליזם (כהמשך לליברטריאניזם)

כן, רק שכל הבעיות האלה לא קיימות ברגע שאתה מכיר בזכות לרכוש, וכתבתי על זה כמעט לפני שנה:

http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=286830&postcount=1

גם פה המאמר לא מבחין בין זכויות לבין מימוש זכויות, אבל אתה טוען שזה בסדר כי הזכות לרכוש היא "אבסולוטית". הציטוט שהוא מצטט לגבי זכויות קניין מציג את זה היטב: אם אני הולך לבית של חבר ונאסר עליי שם להגיד דברי כפירה (או כל דבר אחר) אני עלול להרגיש פגיעה בחופש הביטוי. אני אולי אפסיק לבוא אליו או שהוא בכלל לא ייתן לי להכנס, אבל חופש הבטוי לא יילקח ממני. הנקודה היא שבבתים של אנשים מסויימים אני לא אביע את הדעות שלי, אך לא בגלל זכות הקניין שלהם אלא בגלל שאני מפחד לפגוע ברגשות שלהם (חוסר אמונה בבית דתי לדוגמא). כלומר אני בעצמי מגביל פה את חופש הביטוי שלי, ואעשה זאת גם במקום ציבורי (שלא בבעלות של אותו חבר), שבו חופש הביטוי מוגן עוד יותר (לפי רות'ברד).

גם פה המאמר לא מבחין בין זכויות לבין מימוש זכויות, אבל אתה טוען שזה בסדר כי הזכות לרכוש היא "אבסולוטית". הציטוט שהוא מצטט לגבי זכויות קניין מציג את זה היטב: אם אני הולך לבית של חבר ונאסר עליי שם להגיד דברי כפירה (או כל דבר אחר) אני עלול להרגיש פגיעה בחופש הביטוי. אני אולי אפסיק לבוא אליו או שהוא בכלל לא ייתן לי להכנס, אבל חופש הבטוי לא יילקח ממני. הנקודה היא שבבתים של אנשים מסויימים אני לא אביע את הדעות שלי, אך לא בגלל זכות הקניין שלהם אלא בגלל שאני מפחד לפגוע ברגשות שלהם (חוסר אמונה בבית דתי לדוגמא). כלומר אני בעצמי מגביל פה את חופש הביטוי שלי, ואעשה זאת גם במקום ציבורי (שלא בבעלות של אותו חבר), שבו חופש הביטוי מוגן עוד יותר (לפי רות'ברד).

לא, זו ממש לא הנקודה. הנקודה היא שבבית שלי אני אקבע מה מותר לך ומה אסור לך, ואם זה לא מתאים אתה מוזמן לא לבוא. זה שאתה בוחר לא להגיד דברים פוגעים לא קשור לכך בשום צורה.
ולא, חופש הביטוי לא מוגן "עוד יותר" במקום ציבורי. מקום ציבורי הוא מקום שבו הממשלה מכתיבה את החוקים.

בנוסף ההבחנה הזו היא גם חיונית בבחינה של אנשים משוללי זכויות, לדוגמא:
יש כיום ויכוח בין השמרנים לליברלים בסוגיית יחסי המין בין הומוסקסואלים, אפילו השמרנים היום מסכימים שזה נעשה כחוק כל עוד הם עושים זאת בצינעה ובהסכמה, ולכן הויכוח רק נסב על המיסוד והפומביות של העניין. בעברה של ישראל רק ב-1988 הוסר האיסור בחוק על יחסים חד מיניים. האם לאנשים בישראל לא הייתה זכות לבחור את בני הזוג שלהם ליחסי מין לפני 1988? הזכות הייתה, אך החוק אסר על כך ולכן פגע בזכות. אז האם לאותם אנשים לא הייתה הזכות לבחור את בן הזוג? או שהאם הזכות פשוט לא מומשה?

---------- התגובה התווספה ב 18:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:00 ----------

לא, זו ממש לא הנקודה. הנקודה היא שבבית שלי אני אקבע מה מותר לך ומה אסור לך, ואם זה לא מתאים אתה מוזמן לא לבוא. זה שאתה בוחר לא להגיד דברים פוגעים לא קשור לכך בשום צורה.
ולא, חופש הביטוי לא מוגן "עוד יותר" במקום ציבורי. מקום ציבורי הוא מקום שבו הממשלה מכתיבה את החוקים.
אתה קראת את המאמר אני מניח, הוא בפירוש לא מבחין בין השניים. אז תענה לי על השאלה, האם שאני בוחר לא לומר משהו בגלל אותו בן אדם, הזכות נעלמת או מוגבלת?

אתה מביא את מדינת ישראל כדוגמא למדינה שבה יש זכות אבסולוטית לרכוש או מה?

וזה לא שמענו ממך לבחור את בן הזוג של ליחסי מין. המדינה לא מוכנה לקרוא לכם "בעל ואישה" - שירות שהמדינה מספקת מלכתחילה.

אתה קראת את המאמר אני מניח, הוא בפירוש לא מבחין בין השניים. אז תענה לי על השאלה, האם שאני בוחר לא לומר משהו בגלל אותו בן אדם, הזכות נעלמת או מוגבלת?

על איזו זכות אתה מדבר? אתה כנראה לא הבנת את המאמר. אין לך זכות ל"חופש ביטוי".

אתה מביא את מדינת ישראל כדוגמא למדינה שבה יש זכות אבסולוטית לרכוש או מה?

וזה לא שמענו ממך לבחור את בן הזוג של ליחסי מין. המדינה לא מוכנה לקרוא לכם "בעל ואישה" - שירות שהמדינה מספקת מלכתחילה.
הדיון הוא תיאורטי בלבד. האם לא הייתה להם הזכות לבחור או שמה רק הוגבלה? המדינה גם לא מעניינת, בתור מדינה דמוקרטית היא מחוייבת לשמור על הזכויות שלי.

על איזו זכות אתה מדבר? אתה כנראה לא הבנת את המאמר. אין לך זכות ל"חופש ביטוי".
אתה מתחמק מהשאלה, בכ"ז?

איך אני מתחמק מהשאלה? שאלת אם חופש הביטוי שלך זו זכות שהוגבלה או לא, ועניתי שאין לך זכות כזו.

איך אני מתחמק מהשאלה? שאלת אם חופש הביטוי שלך זו זכות שהוגבלה או לא, ועניתי שאין לך זכות כזו.
אני חושב שזו סמנטיקה בלבד. מתוך מארג הזכויות שלי כאדם חופשי צריכה להיות גם "הזכות לדיבור" או משהו כזה. בכ"מ, מה עם שאר הדוגמאות?
אני אוסיף עוד אחת:
לכל עם ישנה הזכות למדינה, לשיוויון וכו', האם כאשר עם כזה מגונה ברמת החוק בצורה כזו שהם אינם יכולים לקבל מדינה או לחיות כשווים אומר שאין להם את אותם זכויות, או שהזכויות הללו מוגבלות?

לעם יש זכויות? זה הולך ונהיה מגוחך יותר מרגע לרגע.

כן, לאנשים יש זכויות שקול ללעם יש זכויות :🙁

ועל איזו אמת אתה מדבר? האמת האוניברסלית? רוסו כנראה הצביע עליה בטעות.

כן, לאנשים יש זכויות שקול ללעם יש זכויות :🙁

ועל איזו אמת אתה מדבר? האמת האוניברסלית? רוסו כנראה הצביע עליה בטעות.
עוד מסקנה שגויה. לאנשים שמוגדרים כעם יש זכויות. זה משנה אם אני כותב שעם זכאי למדינה או שקבוצת אנשים זכאית למדינה?

זו גם זכות טבעית? או שאתה נתת זכויות לעמים? בעצם, זה בכלל לא משנה כי הרי זכויות לא צריכות להיות ממומשות. לי יש את הזכות לקבל מציצה מכל הבנות בעולם. היא פשוט לא ממומשת.

זה סתם היה כדי להמחיש את רעיון ההבחנה, מה הקשר עכשיו לדיון האחר? טוב אני מניח שלגבי שאר השאלות יש פה שתיקה כהודאה ואני כבר לא אוציא ממך יותר.

אתה מוזמן לראות מה שאתה רוצה. עניתי לך שאין לך זכות לחופש הביטוי. יותר ברור מזה אני לא יודע לענות.
וזה מאוד קשור. מי מחלק זכויות לעמים? אלוהים? אתה ממש נדיב בקטע של הזכויות.

אתה מוזמן לראות מה שאתה רוצה. עניתי לך שאין לך זכות לחופש הביטוי. יותר ברור מזה אני לא יודע לענות.
וזה מאוד קשור. מי מחלק זכויות לעמים? אלוהים? אתה ממש נדיב בקטע של הזכויות.
רגע אז אין לי זכות להגיד מה שאני רוצה? והשתיקה הייתה לגבי שאר הדוגמאות, כמובן.

יש לך זכות לעשות מה שאתה רוצה כשאתה נמצא בשטח בבעלותך. בשאר המקרים זה כפוף לתנאים של האנשים שהמקום שייך להם. אין לך זכות לצעוק "שריפה" באמצע סרט בקולנוע אם זה לא קורה.

עניתי לך גם לגבי הדוגמא עם ההומואים. אתה פשוט מסרב להבין קונספט פשוט כי אתה שקוע עמוק בלחלק לכולם זכויות דמיוניות.

כמו כן, מי מגדיר מה זה עם? יש אנשים שטוענים שהפלשתינים הם לא עם. על פניו, הגרמנים והאנגלים הם גם אותו עם (מקורם בשבטים גרמאניים).

---------- התגובה התווספה ב 21:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:18 ----------

זו גם זכות טבעית? או שאתה נתת זכויות לעמים? בעצם, זה בכלל לא משנה כי הרי זכויות לא צריכות להיות ממומשות. לי יש את הזכות לקבל מציצה מכל הבנות בעולם. היא פשוט לא ממומשת.

אתה בטוח שאתה רוצה לממש את הזכות הזאת? 😛
1289875749_ugliest-woman-in-the-world.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית