הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת האינדיוידואליזם (כהמשך לליברטריאניזם)

אז הן לא טבעיות. מי בדיוק נותן לך אותן? אלוהים או אתה בעצמך?

אם אתה נותן לעצמך זכויות, אז הזכויות האלה נובעות ממוסכמות חברתיות. הן לא טבעיות.

אם אתה נותן לעצמך זכויות, אז הזכויות האלה נובעות ממוסכמות חברתיות. הן לא טבעיות.
אני חושש שאתה לא כלכך מבין מה הכוונה במילה טבעיות ב"זכויות טבעיות". אין הכוונה לזכויות שאתה נולד איתן חומרנית, אלא כעצם רוחני שאתה מקבל ומחזיק בו. זכות היא לא עצם חומרי, ולכן אין צורך להתייחס אלייה כחומרית. שאני אומר זכות טבעית אני מתכוון לזכות שאני מקבל מעצם הכורח.

אוקיי, ואיך אתה יודע שלחיות אין זכויות כאלה? אולי כל האריות גם החליטו שיש להם זכות טבעית לבשר אדם?

מצטער, אני לא יכול להסביר מטאפיזיקה למישהו שחושב במושגים חומרניים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הכוונה העיקרית הייתה להתייחס לתגובה הנ"ל - http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=302301&postcount=293

ולהתייחס למס' נקודות שאני מוצא בעייתיות בליברטריאניזם (אובייקטיביזם וממשיכיו...)
* ההגדרה לזכות לחיים וזכות הקניין כשלעצמה
* ילדים (או כל מי שלא רציונאל ובינהם גם בעלי מוגבלויות), הפלות
* מעמד בעלי חיים כרכוש

מה אתם חושבים על דעתו של רות'ברד בנושא "ילדים וזכויות"? (מתוך פרק 14; "אתיקה של חירות")
http://mises.org/rothbard/ethics/fourteen.asp

מצטער, אני לא יכול להסביר מטאפיזיקה למישהו שמדבר במושגים חומרניים.

35n4vf5.jpg

---------- התגובה התווספה ב 21:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:00 ----------

הכוונה העיקרית הייתה להתייחס לתגובה הנ"ל - http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=302301&postcount=293

ולהתייחס למס' נקודות שאני מוצא בעייתיות בליברטריאניזם (אובייקטיביזם וממשיכיו...)
* ההגדרה לזכות לחיים וזכות הקניין כשלעצמה
* ילדים (או כל מי שלא רציונאל ובינהם גם בעלי מוגבלויות), הפלות
* מעמד בעלי חיים כרכוש

מה אתם חושבים על דעתו של רות'ברד בנושא "ילדים וזכויות"? (מתוך פרק 14; "אתיקה של חירות")
http://mises.org/rothbard/ethics/fourteen.asp

אני מניח שזה קשור למגבלות ניסוח כלשהם או חוסר התעמקות במינוחים, אבל ליברטאניזם לא מחייב אובייקטיביזם ולהפך, לשים אותם באותה קטגוריה אד-הוק זה לא מדוייק.

מצטער, אני לא יכול להסביר מטאפיזיקה למישהו שמדבר במושגים חומרניים.

טוב.

דרגה רוחנית, תדר, פנימיות, נפש, נשמה, התקדשות.

הנה, אני מדבר במושגים לא חומריים. עכשיו תסביר לנו את מה שביקשו ממך.

אתה לא הבנת למה התכוונתי. אמרתי שלא יכול להתקיים שיח כאשר כל אחד חושב בצורה שונה על המושג זכויות. כשמישהו מסתכל על זכויות טבעיות כאילו הן "ניתנות" לאדם הוא מסתכל על זה באופן חומרי. הגישה שאני מדבר עלייה היא גישה שאומרת שכל בני האדם נולדים עם זכויות מעצם כורחם אדם, כלומר הם בעליח זכויות ברגע שהם נולדים. אף מדינה או חברה לא מספקת את הזכויות האלו, כי הן קיימות בלאו הכי, מה שהן כן עושות זה דואגות למימושן. אם אין שום מוסד\מדינה\קבוצה שיכולה לדאוג למימוש הזכויות, אין זה אומר שהן לא קיימות אלא שהן רק בלתי ניתנות למימוש. זו למעשה החשיבה מאחורי מה שאמרתי.

אתה לא הבנת למה התכוונתי. אמרתי שלא יכול להתקיים שיח כאשר כל אחד חושב בצורה שונה על המושג זכויות. כשמישהו מסתכל על זכויות טבעיות כאילו הן "ניתנות" לאדם הוא מסתכל על זה באופן חומרי. הגישה שאני מדבר עלייה היא גישה שאומרת שכל בני האדם נולדים עם זכויות מעצם כורחם אדם, כלומר הם בעליח זכויות ברגע שהם נולדים. אף מדינה או חברה לא מספקת את הזכויות האלו, כי הן קיימות בלאו הכי, מה שהן כן עושות זה דואגות למימושן. אם אין שום מוסד\מדינה\קבוצה שיכולה לדאוג למימוש הזכויות, אין זה אומר שהן לא קיימות אלא שהן רק בלתי ניתנות למימוש. זו למעשה החשיבה מאחורי מה שאמרתי.

אחד רק יכול לתהות מה הם הזכויות האלה ואיך הן צצו, או מה התוכן של המושג הזה "זכויות"; כלומר למה אדם זכאי בדיוק כחלק מהחבילה המטאפיזית הזו. כנראה שזה נתון לשיפוט בעיניי המשתמש, לאבות המייסדים שהשתמשו במתודולוגיה הזו היה נוח מאוד להשמיט שחומי עור מההגדרה של "אדם", ללוק שהשתמש במושגים דומים היה נוח להשמיט אתאיסטים. עם כל הכבוד שיש לי לגישה הזו במובן שהיא גרמה להשראה לכמה אנשים מאוד משפיעים וחשובים, אני בספק לגבי התוקף הלוגי שלה או שאפשר לייחס לה משמעות פרקטית כלשהו כעקרון מבודד.

אחד רק יכול לתהות מה הם הזכויות האלה ואיך הן צצו, או מה התוכן של המושג הזה "זכויות"; כלומר למה אדם זכאי בדיוק כחלק מהחבילה המטאפיזית הזו. כנראה שזה נתון לשיפוט בעיניי המשתמש, לאבות המייסדים שהשתמשו במתודולוגיה הזו היה נוח מאוד להשמיט שחומי עור מההגדרה של "אדם", ללוק שהשתמש במושגים דומים היה נוח להשמיט אתאיסטים. עם כל הכבוד שיש לי לגישה הזו במובן שהיא גרמה להשראה לכמה אנשים מאוד משפיעים וחשובים, אני בספק אם היא תקפה לוגית או שאפשר לייחס לה משמעות פרקטית כלשהו כעקרון מבודד.
וואלה, מה יכול להיות בה לא תקף לוגית? אתה חולק על ההבחנה במימוש הזכויות?

וואלה, מה יכול להיות בה לא תקף לוגית? אתה חולק על ההבחנה במימוש הזכויות?
אני אומר שלדעתי החלק של "אם אין מי שיממש אותם הן לא נעלמות הזכויות פשוט לא מתממשות" זה אוקסימורון, אם לאדם יש זכות, זה אומר שאדם זכאי לקבל דבר כלשהו ממישהו אחר או מאוסף של אנשים. אם אין מי שיממש את הזכאות הזו, אז אין לו זכויות במובן שאין מי שיסכים לספק לו את הדברים להם הוא זכאי. זה מגיע בשורה התחתונה לכך שבשביל להיות זכאי למשהו ממישהו אתה צריך הסכמה כללית כלשהי על נורמות מסויימות, או בקיצור מוסכמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית