אתה מטריל?לבעלי חיים יש בדיוק אותן זכויות טבעיות כמו לבני אדם.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה מטריל?לבעלי חיים יש בדיוק אותן זכויות טבעיות כמו לבני אדם.
איך אתה מגדיר זכויות טבעיות?
אז אנחנו לא מדברים על אותם "זכויות טבעיות". אני מדבר בהגדרה של רוסו (ולוק) על זכויות שניתנות לך מעצם היותך אדם.זכויות הקיימות במצב הטבעי?
אני, מעצם כורחי בן אדם. אם הן לא מתממשות זה כבר סיפור אחר שלו המדינה דואגת בתיאוריה.אז הן לא טבעיות. מי בדיוק נותן לך אותן? אלוהים או אתה בעצמך?
אני חושש שאתה לא כלכך מבין מה הכוונה במילה טבעיות ב"זכויות טבעיות". אין הכוונה לזכויות שאתה נולד איתן חומרנית, אלא כעצם רוחני שאתה מקבל ומחזיק בו. זכות היא לא עצם חומרי, ולכן אין צורך להתייחס אלייה כחומרית. שאני אומר זכות טבעית אני מתכוון לזכות שאני מקבל מעצם הכורח.אם אתה נותן לעצמך זכויות, אז הזכויות האלה נובעות ממוסכמות חברתיות. הן לא טבעיות.
מצטער, אני לא יכול להסביר מטאפיזיקה למישהו שמדבר במושגים חומרניים.
הכוונה העיקרית הייתה להתייחס לתגובה הנ"ל - http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=302301&postcount=293
ולהתייחס למס' נקודות שאני מוצא בעייתיות בליברטריאניזם (אובייקטיביזם וממשיכיו...)
* ההגדרה לזכות לחיים וזכות הקניין כשלעצמה
* ילדים (או כל מי שלא רציונאל ובינהם גם בעלי מוגבלויות), הפלות
* מעמד בעלי חיים כרכוש
מה אתם חושבים על דעתו של רות'ברד בנושא "ילדים וזכויות"? (מתוך פרק 14; "אתיקה של חירות")
http://mises.org/rothbard/ethics/fourteen.asp
מצטער, אני לא יכול להסביר מטאפיזיקה למישהו שמדבר במושגים חומרניים.
אתה לא הבנת למה התכוונתי. אמרתי שלא יכול להתקיים שיח כאשר כל אחד חושב בצורה שונה על המושג זכויות. כשמישהו מסתכל על זכויות טבעיות כאילו הן "ניתנות" לאדם הוא מסתכל על זה באופן חומרי. הגישה שאני מדבר עלייה היא גישה שאומרת שכל בני האדם נולדים עם זכויות מעצם כורחם אדם, כלומר הם בעליח זכויות ברגע שהם נולדים. אף מדינה או חברה לא מספקת את הזכויות האלו, כי הן קיימות בלאו הכי, מה שהן כן עושות זה דואגות למימושן. אם אין שום מוסד\מדינה\קבוצה שיכולה לדאוג למימוש הזכויות, אין זה אומר שהן לא קיימות אלא שהן רק בלתי ניתנות למימוש. זו למעשה החשיבה מאחורי מה שאמרתי.
וואלה, מה יכול להיות בה לא תקף לוגית? אתה חולק על ההבחנה במימוש הזכויות?אחד רק יכול לתהות מה הם הזכויות האלה ואיך הן צצו, או מה התוכן של המושג הזה "זכויות"; כלומר למה אדם זכאי בדיוק כחלק מהחבילה המטאפיזית הזו. כנראה שזה נתון לשיפוט בעיניי המשתמש, לאבות המייסדים שהשתמשו במתודולוגיה הזו היה נוח מאוד להשמיט שחומי עור מההגדרה של "אדם", ללוק שהשתמש במושגים דומים היה נוח להשמיט אתאיסטים. עם כל הכבוד שיש לי לגישה הזו במובן שהיא גרמה להשראה לכמה אנשים מאוד משפיעים וחשובים, אני בספק אם היא תקפה לוגית או שאפשר לייחס לה משמעות פרקטית כלשהו כעקרון מבודד.
אני אומר שלדעתי החלק של "אם אין מי שיממש אותם הן לא נעלמות הזכויות פשוט לא מתממשות" זה אוקסימורון, אם לאדם יש זכות, זה אומר שאדם זכאי לקבל דבר כלשהו ממישהו אחר או מאוסף של אנשים. אם אין מי שיממש את הזכאות הזו, אז אין לו זכויות במובן שאין מי שיסכים לספק לו את הדברים להם הוא זכאי. זה מגיע בשורה התחתונה לכך שבשביל להיות זכאי למשהו ממישהו אתה צריך הסכמה כללית כלשהי על נורמות מסויימות, או בקיצור מוסכמה.וואלה, מה יכול להיות בה לא תקף לוגית? אתה חולק על ההבחנה במימוש הזכויות?