תואר ראשון במדעי מחשב

• פותח/ת השרשור anton
  • פורסם בתאריך
תיקנתי לך.
okay-meme.jpg

• פותח/ת השרשור
היום הייתה לי סדנא בנוגע לתוכנית..זה פעמיים בשבוע מ 16:00 עד 20:00..
מבחינת לעמוד בזה אני אצליח למרות כל הקושי,השאלה שלי האם זה שווה לקרוע תתחת בשביל תואר ראשון במדעי המחשב?
אני מבין שאני אלך לצבא עם תואר ראשון ביד ואוכל כבר לקבל שם נסיון בתחום המחשבים ואז בהייטק(הדבר היחיד שאפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב?) יהיה לי הרבה יותר קל...אני מבין נכון?

זאת התוכנית:
מקצועות חובה במדעי המחשב
מבוא למדעי המחשב
4 נ"ז
תכנות מונחה עצמים
3 נ"ז
מבני נתונים
5 נ"ז
מבוא לחמרה
4 נ"ז
ארגון המחשב ושפות סף
3 נ"ז
תכנון וניתוח אלגוריתמים
5 נ"ז
מבנה מהדרים
5 נ"ז
מערכות הפעלה
4 נ"ז
מודלים חישוביים
5 נ"ז
רשתות תקשורת (או תכנותweb )
4 נ"ז
שיטות הסתברותיות
5 נ"ז
פרוייקט במדעי המחשב
4 נ"ז
סמינריון
2 נ"ז

סה"כ חובה במדעי המחשב:
53 נ"ז
מקצועות חובה במתמטיקה
אלגברה לינארית
3 נ"ז
חדו"א 1
4 נ"ז
חדו"א 2
3 נ"ז
מתמטיקה דיסקרטית
3 נ"ז
מבוא ללוגיקה ותורת הקבוצות
5 נ"ז
אלגברה ב'
3 נ"ז

סה"כ חובה במתמטיקה:
21 נ"ז

מקצועות בחירה במדעי המחשב:
30 נ"ז
מקצועות בחירה חופשיים:
16 נ"ז

סה"כ לתואר:
120 נ"ז

אני מבין שהבגרות במחשבים ומתמט' 5 יחידות יהיו ממש קלות?
בכל מקרה אשמח לקבל עוד עצות ופורמיםבנושא..תודה רבה לכם!!!

• פותח/ת השרשור
ראיתי 160 ו 150 נקודות זכות אבל בדברים אחרים..יכול להיות בגלל שזה מספיק קשה אז זה 120?

כנראה שלא סופרים את שעות התרגול. רוב הקורסים יהיו לך כפולים בשעות ממה שהם נותנים נק"ז. 😆

כל קורס מורכב משעות הרצאה ושעות תרגול (בשנים מתקדמות יש קורסים שההרצאה והתרגול משולבים). תתכונן למשל באלגברה ליניארית - שיהיו לך 3 שעות הרצאה (וגם זה נשמע לי מעט האמת, כשאני למדתי היו לזה 4 שעות במשך שני סמסטרים) ועוד שעתיים נוספות של תרגול שלא נספרות לך כנק"ז. במילים אחרות - אתה לומד את זה 5 שעות בשבוע, אבל זה נרשם לך רק כשלוש.

מה שהציעו לו זה תואר תלת שנתי בהיקף 120 נ"ז. 20 לכל סמסטר, 6 סמסטרים. 160 נ"ז זה תואר ארבע שנתי ו-200 זה תואר כפול. מה הבעיה פה?

מי אמר שיש בעיה? רק שלא יחשוב שהוא הולך ללמוד 20 שעות בשבוע (לפחות לא בשנה הראשונה), אלא יותר לכיוון השלושים, בעוד שהוא מקבל 20 נק"ז.

מי אמר שיש בעיה? רק שלא יחשוב שהוא הולך ללמוד 20 שעות בשבוע (לפחות לא בשנה הראשונה), אלא יותר לכיוון השלושים, בעוד שהוא מקבל 20 נק"ז.

לא תמיד יש קשר בין שעות לימוד לבין נ"ז.

ראיתי 160 ו 150 נקודות זכות אבל בדברים אחרים..יכול להיות בגלל שזה מספיק קשה אז זה 120?

כנראה שלא סופרים את שעות התרגול. רוב הקורסים יהיו לך כפולים בשעות ממה שהם נותנים נק"ז. 😆

מהדברים שלך אפשר לחשוב שניסית להסביר את ה"חוסר" כביכול בנקודות ע"י כך שלא סופרים את שעות התרגול. וכפי שהסברתי זה לא קשור.

מה הבבדל בין תלת שנתי לארבע?
וזה B.Sc

תלוי איזה תואר זה. תארי ההנדסה השונים כמו הנדסת תכנה וחשמל וכ'ו הם ארבע שנתיים. תארים "כלליים" של "מדעים מדוייקים" וכ'ו הם לפעמים תלת שנתיים ולפעמים ארבע שנתיים. כמו מדעי המחשב ומתמטיקה. זה סה"כ היקף הקורסים והאם התואר מתעסק בפרוייקטים או לא (שנעשים בסמסטר 7-8 וכ'ו).

קודם כל לא יודע איך באוניברסיטת חיפה אבל לנו בטכניון אין ממש חיים חח... והינה קבל לינק לתוכנית לימוידם של מדעי מחשב והנדסת תוכנה מהטכניון והמסולולים השונים. בכל אופן ההבדל בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה הוא שנה אחת שזה כמה קורסי התמחות קיצר קבל:
http://www.undergraduate.technion.ac.il/Catalog/Catalog-2011/Catalog-Pdf/cs.pdf

• פותח/ת השרשור
באונ' חיפה לא לומדים פיזיקה וזה 120 לעומת הטכניון שזה 150+וכן יש פיזיקה.
האם ההבדל הזה משנה?האם מעסיקים מסתכלים על זה?
ואגב התואר באונ' ניתן לי במימון מלא..

איך קיבלת את ההצעה הזאת?!
ואוו... אני הייתי מת לעשות את זה.
גם אני בכיתה י' ואני עושה 10 יחידות הנדסת תוכנה. T_T

באונ' חיפה לא לומדים פיזיקה וזה 120 לעומת הטכניון שזה 150+וכן יש פיזיקה.
האם ההבדל הזה משנה?האם מעסיקים מסתכלים על זה?
ואגב התואר באונ' ניתן לי במימון מלא..
חחחחח אחי סליחה שאני אומר את זה אבל אתה לא ממש מבין מה אתה אומר. שמע תואר במדעי המחשב זה 3 שנים,תיקח בטכניון 20 נקודות בסמסטר בבמוצע ותקבל 120 נקודות. הנדסת תוכנה ,זה עוד שנה שזה יוצא סהכ 160 נקודות. עכשיו יש אונברססיטאות ששם אותם קורסים כמו בטכניון מביאים מספר נקודות שונה ...לכן אי אפשר לעשות השוואה על סמך קורסים בלבד אלא על התואר עצמו כולו. מקווה שהבנת

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התשובות אני חושב שאני אלך על התוכנית הזאת,כי אני רואה שהיא שווה מכל הבחינות(גם לחסוך זמן בעתיד,גם מדעי המחשב שאני אוהב,וגם תפקיד טוב בצבא-אמרו משהו על 8200 אבל אני לא מבין כלום בזה..).
לזה ששאל למה זה בחינם,זה תוכנית נסיונית ובאמת שאני בר מזל שיש לי את הזכות להיות בזה.
תודה לכולם שוב,אני מקווה שזה לא יפגע לי יותר מדי באימוני חדר כושר(למרות שזה על ימים אחרים)..

אני מציע לך להצטרף לחד"כ באוניברסיטה, גם יעלה לך גרושים, גם קרוב וגם יכול לחסוך לך זמן.
וכמובן בהצלחה בתוכנית, היא לא פשוטה אבל התמורה מעולה 😃

• פותח/ת השרשור
אני הולך לשם ביום שני ורביעי..ואני מתאמן בראשון שני שלישי,חוץ מזה שאני אסיים שם ב 8 בערב ככה שזה לא מתאפשר לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית