ייעוץ מעבר לHST - כמה שאלות

Echo25

משתמש משקיע
2,823
896
נק' מוניטין:
3,796
2,823
896
בבקשה לענות לי ולהיות סבלניים, תודה 😃
אז ככה קראתי על התוכנית HST בגלל שאני רק רואה שאני עולה במשקלי עבודה ולא גודל בכלל.. :(
משקלי העבודה שלי כרגע:
BP-80
SQ-100
PRESS-56
DL-רק התחלתי
BP שיפוע עליון - 50 (רק התחלתי גם כן)
BOR-72.5
אז יש לי כמה שאלות על התוכנית
1) כמה פעמים בשבוע לעבוד בתוכנית? 3 זה מספיק? אם לא, איך אפשר עם עבודה כזאת להכניס יותר מ4 אימונים בשבוע?
2) דדליפט יכול להכלל בתוכנית?
3) אין לי אפשרות להוסיף משקל במתח, מה עליי לעשות באימון גב? (המקס שלי עומד על 2X מתח.. אז משקל גוף לא רלוונטי)
4) חוות דעת והמלצות על התוכנית? מניסיון..?

תודה ושבוע טוב ;susss

אתה עושה רק שניים מתח, אבל BOR 72.5?

תתחיל לעשות מתח עם גרביטון ותתקדם משם אם זה קשה לך.

אם אתה עולה במשקלי העבודה אתה לא צריך להחליף תוכנית, השינוי החיצוני יגיע עם הזמן, תמשיך להתחזק.

זה שתהיה יותר בחדר כושר לא אומר שתגדל מהר יותר, הגוף צריך מנוחה טובה שמורכבת משינה ואוכל (וגם מצב נפשי טוב ורגוע זה חשוב בהחלט).

לדעתי 3 אימונים בשבוע , שזה למעשה עבודה על שריר אחד בצורה מסיבית מספיקה למי שלא מזריק 😃

לגבי דדט ליפט אם תשאל לדעתי זה תרגיל מסוכן ( לא לקפוץ עלי) שמייצר עומס על הגב התחתון מיותר , וומיועד בעיקר לפאוורלפטרים ולא לבדולי בילדרים \ מתאמן מתחיל \ ממוצע, יש אחלה תחליפים לתרגיל הזה שעושים עבודה לא פחות טובה (בדוק).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם אתה עולה במשקלי העבודה אתה לא צריך להחליף תוכנית, השינוי החיצוני יגיע עם הזמן, תמשיך להתחזק.
יגיע עם הזמן? מתי בדיוק? אני כבר 4 חודשים במסה, אני הסתכלתי על זה חשבתי שזה פסיכולוגי אבל לקחתי תמונה מלפני 8 חודשים, הצטלמתי אחד לאחד כמו בתמונה ויצא שלא זזתי מילימטר בשריר, אתה מוזמן להסתכל בעצמך, ונכנסתי לתסכול רציני.
אתה בטח לא תבדיל בלפני ואחרי
208008_10150142930417660_735987659_6324772_6000238_n.jpg

ynnkmijjflzd.jpg

אתה עושה רק שניים מתח, אבל BOR 72.5?

תתחיל לעשות מתח עם גרביטון ותתקדם משם אם זה קשה לך.
הX לא מוצב שם סתם, 2X זה אומר 20 ומשו.. אני לא יודע כמה כי תחילת מסה הצלחתי 30 ועכשיו הצלחתי לעשות 3 סטים של 15 על המשקל גוף שלי, אז כנראה מקסימום זה 22+-
יש מאמר בפורטל שעונה על הכל.
אז אני כנראה טיפש וחסר הבנת הנקרא כי לא הצלחתי למצוא את התשובות שם, וכן קראתי בפירוט.

1 -3
2- כן (במצב שלך אפשרי כל אימון אם היה לך DL כבד אז לא)
3- שים דאמבל בין הרגליים ותצליב אותם
4- זו תוכנית שבנויה על בלוקים, ז"א ההתקדמות בתקופת זמן ארוכה (חודש) אתה נוביק תתאמן בתוכנית שמתאימה לך למשל SS AB FBW. אם אתה רוצה יותר נפח תעשה AB עם התרגילים המרכזיים בתוכה לחזרות נמוכות 3-6 ועוד תרגילי עזר לחזרות גבוהות יותר 8-12

• פותח/ת השרשור
1 -3
2- כן (במצב שלך אפשרי כל אימון אם היה לך DL כבד אז לא)
3- שים דאמבל בין הרגליים ותצליב אותם
4- זו תוכנית שבנויה על בלוקים, ז"א ההתקדמות בתקופת זמן ארוכה (חודש) אתה נוביק תתאמן בתוכנית שמתאימה לך למשל SS AB FBW. אם אתה רוצה יותר נפח תעשה AB עם התרגילים המרכזיים בתוכה לחזרות נמוכות 3-6 ועוד תרגילי עזר לחזרות גבוהות יותר 8-12

2-איפה להכניס את זה? במקום מה..?
3- ניסיתי , לא הולך.. אין תחליף למתח?
4- לא הבנתי מה אתה ממליץ כןא? לותר על HST? היא נראית לי דווקא אחלה תוכנית ומחזור אחד שלה מתאים בדיוק לתקופה שאני רוצה לסיים מסה

תוכנית AB תהיה עדיפה לך אם אתה מחפש תוכנית עם יותר נפח מSS
יש לך בפורטל מה שכן תקפיד שהעליה במשקלי עבודה בתרגילים המרכזיים תהיה כל אימון/שבוע

לגבי המתח אתה יכול לקשור משקולת עם שרשרת ברזל ושאקל או לשים בין הרגליים (אם אתה לא נכה מוטורית)
או לעשות את המתח בסוף האימון אחרי משיכות כבדות ולעבוד לאט יותר (לעלות מהר ולרדת יותר לאט) בטווח תנועה מלא בלי להתנדנד תעשה ככה ותראה איך החזרות שלך צונחות לחצי מאיך שאתה עושה עכשיו

זה שתהיה יותר בחדר כושר לא אומר שתגדל מהר יותר, הגוף צריך מנוחה טובה שמורכבת משינה ואוכל (וגם מצב נפשי טוב ורגוע זה חשוב בהחלט).

לדעתי 3 אימונים בשבוע , שזה למעשה עבודה על שריר אחד בצורה מסיבית מספיקה למי שלא מזריק 😃

לגבי דדט ליפט אם תשאל לדעתי זה תרגיל מסוכן ( לא לקפוץ עלי) שמייצר עומס על הגב התחתון מיותר , וומיועד בעיקר לפאוורלפטרים ולא לבדולי בילדרים \ מתאמן מתחיל \ ממוצע, יש אחלה תחליפים לתרגיל הזה שעושים עבודה לא פחות טובה (בדוק).

אתה מודע לזה שסטטיסטית הסיכוי שלך לא רק להיפצע, אלא למות בבנץ' פרס הרבה יותר גדול מהסיכוי שתיפצע בדדליפט? ואין תחליף לדדליפט. אפשר להגיע לאותן תוצאות עם תרגילים אחרים בהרבה יותר זמן, כך שאין לו תחליף.

• פותח/ת השרשור
תוכנית AB תהיה עדיפה לך אם אתה מחפש תוכנית עם יותר נפח מSS
יש לך בפורטל מה שכן תקפיד שהעליה במשקלי עבודה בתרגילים המרכזיים תהיה כל אימון/שבוע

לגבי המתח אתה יכול לקשור משקולת עם שרשרת ברזל ושאקל או לשים בין הרגליים (אם אתה לא נכה מוטורית)
או לעשות את המתח בסוף האימון אחרי משיכות כבדות ולעבוד לאט יותר (לעלות מהר ולרדת יותר לאט) בטווח תנועה מלא בלי להתנדנד תעשה ככה ותראה איך החזרות שלך צונחות לחצי מאיך שאתה עושה עכשיו
אני מחפש תוכנית היפרטרופיה, דגש על זה.
HST לא מומלץ? למה?
איזה AB אני אוכל לעשות? 3 פעמים בשבוע..? אני אשמח אם תעזור לי בזה, הידע שלי באימונים על הפנים.
לגבי המתח - אני אעשה מה שהמלצת, אחרי הכל, במכון ששילמתי שליש ממה שאני משלם היום היה כל הציוד שאני צריך, ובנוכחי גובים כסף על... חוגים שאני לא משתמש בהם? אנערף.

אתה לא גדל בגוף כי משקלי העבודה שלך לא מספיק גבוהים.

אתה פשוט מבזבז לך את הזמן בחיפוש אחר התוכנית האולטימטיבית וחבל. באמת חבל.

רוצה לעשות נסיון? קח לך תוכנית כוח, SS או 5X5 הלינארית של ביל סטאר ותעשה אותה כמו שצריך, במשך 3 חודשים לפחות. אל תשאל בזמן הזה על תוכניות אחרות, תוספים וכד', אלא רק תעלה סרטוני טכניקה כדי לוודא שאתה עובד נכון. כמובן, אתה חייב לאכול טוב ולישון טוב.
אני מבטיח לך שתגדל בצורה יפה.

• פותח/ת השרשור
עליה במשקלי העבודה ב8 חודשים האחרונים מאז התמונה הנ"ל
פרס 30 ק"ג ל56 ק"ג
בנץ' פרס 30 ל80
סקוואט 40 ל100
BOR 30 ל72.5
אז אם יש התקדמות במשקלי עבודה, והתקדמות משמעותית, איך אין גדילה אם כך?

עליה במשקלי העבודה נובעת, בין השאר, בהסתגלות של מערכת העצבים המרכזית לדרישות החדשות ממנה (הרמת משקלים גבוהים יותר בכל אימון) ולאו דווקא מגדילה של השרירים, או מתוספת של מיופיברילים. זה עיקר השינוי אצל מתאמן מתחיל.

משקלי העבודה שלך הם משקלים נחמדים, אבל לא כאלה שיחייבו את השרירים שלך לגדול בצורה מטורפת.

אני מבין את התסכול שלך, אבל אתה צריך קצת סבלנות והרבה עבודה. אתה נמצא בגיל מצוין, שמאפשר לך לגדול ולהתחזק מאוד. אתה רק צריך לתת לו את הגירוי הנכון (אימונים כבדים) אוכל ושינה. אל תתייאש.

אתה כל הזמן מנסה כל מיני דרכים שונות להעלות מסת שריר
אל תסתבך, תקשיב לאנשים עם ניסיון פה שלא פעם אחת אמרו לך לנסות תוכנית כוח
לפי דעתי ברמה שלך תעשה SS/5X5, לא תצטער

• פותח/ת השרשור
מה זה כל הזמן? עבדתי מסה קודמת AB ובמסה הזאת רק ABC... איזה תוכניות שונות בדיוק?
החלטתי לעשות AB, תוכניות כוח לא נראה לי הכיוון

אין לי כוח להשקיע בתגובה לגבי HST אבל הפואנטה היא שאתה כרגע ב ABC והיא לא מתאימה לך
אתה רק עולה במשקלים ולא גדל?
המשקלים ממש לא גבוהים יחסית למישו שמתאמן תקופה יפה כמו שאתה.
תעלה עוד במשקלים ותעשה HST שלא תיהיה מתאמן מתחיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית