הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

עבודה בעתיד

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
אני מתחיל קצת לחשוב על העתיד שלי, אבל אין לי כל כך ידע בדברים האלה.
אני כרגע בן 17(יכול להיות שזה קצת מוקדם אבל עדיין)
אני רוצה לעסוק במשרה טובה בעתיד משהו כמו: משפטים, הייטק וכו'.. (הדברים היוקרתיים אם אפשר לקרוא להם ככה, או במילים פשוטות יותר איפה שיש כסף)
אני לא כל כך יודע איך להתחיל ומה התנאי קבלה לכל דבר.
למשל להייטק מאיפה אני מתחיל? מה דרוש כדי ללמוד באוניברסיטה את המקצוע? כנ"ל לגבי משפטים.
אני צריך קצת מידע על איך להתחיל ומה דרוש.

אם יש עוד דברים יוקרתיים חוץ מרפואה ופיזיקה אני אשמח לדעת.

תודה

כשתראה את החפשש שלך, אז תתחיל לחשוב על הדברים האלה.

• פותח/ת השרשור
אמרתי שיכול להיות שזה קצת רחוק אבל לא אכפת לי, אני מעדיף לדעת מה אני הולך לעשות בעתיד מאשר לחשוב על זה אחרי הצבא שלדעתי אני בשלב הזה כבר אמור לדעת מה אני רוצה

מה זה יוקרתי?
אין שום דבר יוקרתי ברפואה ופיזיקה.

אמרתי שיכול להיות שזה קצת רחוק אבל לא אכפת לי, אני מעדיף לדעת מה אני הולך לעשות בעתיד מאשר לחשוב על זה אחרי הצבא שלדעתי אני בשלב הזה כבר אמור לדעת מה אני רוצה
אתה לא אמור לדעת מה אתה רוצה אם זה מה שאתה שואל. אם אין לך כיוון מסויים ( אני רוצה הייטק ומשפטים זה לא כיוון) אז לא הייתה בכלל פותח אשכול כזה. מוזיקה, ספורט וכדומה זה כיוון (מנגן על כלי מסויים כבר הרבה זמן או שר, ומתכוון להתמקצע בזה בצבא,אחרי).
3 שנים זה מספיק בשביל לשפוך מים על כל מי שאתה, ולשנות אותך לגמרי. רציתי להיות הרבה דברים לפני הצבא, אבל דברים משתנים

• פותח/ת השרשור
נו אז לא יוקרתי, התכוונתי מקצוע שמרוויחים בו טוב.
אני הייתי יותר ספציפי וזה דברים שנראים לי ריאליים שאני כן אוכל לעשות.
תראה בעקרון אין שום דבר רע לחשוב על העתיד ולא להשאיר את זה לסוף, יכול להיות שדברים ישתנו אבל לפחות קצת בסיס וידע מה צריך לעשות על מנת להתקבל למקומות עבודה כאלה.

נו אז לא יוקרתי, התכוונתי מקצוע שמרוויחים בו טוב.
אני הייתי יותר ספציפי וזה דברים שנראים לי ריאליים שאני כן אוכל לעשות.
תראה בעקרון אין שום דבר רע לחשוב על העתיד ולא להשאיר את זה לסוף, יכול להיות שדברים ישתנו אבל לפחות קצת בסיס וידע מה צריך לעשות על מנת להתקבל למקומות עבודה כאלה.
אין לך שום יכולת להשפיע כרגע על העתיד שלך, אתה בתקופה של אחרי בגרויות ולפני צבא...

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי אחרת, ברור שכרגע אין לי יכולת להשפיע על העתיד שלי אבל בכל זאת מעניין אותי לדעת איך אנשים "עושים את זה בגדול"(כסף טוב) אני יודע שזה הרבה מזל בחיים אבל זה לא רק מזל.
משפטים והייטק ידועים כתחומים שמרוויחים בהם טוב אז עניין אותי לדעת איך מגיעים לזה.(בנוסף זה גם דברים שאני מתחבר אליהם)

לא אמרתי אחרת, ברור שכרגע אין לי יכולת להשפיע על העתיד שלי אבל בכל זאת מעניין אותי לדעת איך אנשים "עושים את זה בגדול"(כסף טוב) אני יודע שזה הרבה מזל בחיים אבל זה לא רק מזל.
משפטים והייטק ידועים כתחומים שמרוויחים בהם טוב אז עניין אותי לדעת איך מגיעים לזה.(בנוסף זה גם דברים שאני מתחבר אליהם)
זה לא בהכרח מזל, זה יותר היכולת שלך לנצל את הפוטנציאל\יכולת שלך. אתה יכול להרקב שנים במשרד או פרסום עם משכורת זעומה, ויכולת אדירה ולא מנוצלת של כתיבה.

• פותח/ת השרשור
זה גם סוג של מזל חרא.. יש לך כשרון אבל לא יצא לך כלום מזה.
בקיצור יש לך מושג או לעוד מישהו פה מה התנאי קבלה או מה צריך לעשות?

עשיתי כבר חיפוש וקראתי שלהייטק צריך תואר(למרות שלא חובה)
השאלה שלי היא מה התנאי קבלה למשל באוניברסיטה,, כמה צריך בתעודת בגרות, איזה מקצועות צריך שיהיה וכו'..
לא ממש משנה תואר או לא, העיקר שתהיה טוב במה שאתה עושה. תקרא בלינק מה תנאי הקבלה לפקולטות.

אני גם צריך להתחיל לחפש עבודה בשנה הקרובה, ואומנם עשיתי פסיכומטרי והבגרויות שלי מספיקות להתקבל לרוב המקצועות אני פשוט לא רואה את עצמי לומד, משקיע כל כך הרבה זמן וכסף באוניברסיטה בשביל לקבל איזה מקצוע משעמם ולהתקע איתו לכל החיים.
יש מקצועות מעניינים מסויימים שלא מצריכים לימודים ספציפיים ובעלי אפשרות קידום ושכר גבוה? Day Trader למשל?

• פותח/ת השרשור
לקיים מסחר אתה צריך להתחיל ממשהו, למשל כסף??
בעקרון אם אתה לומד משהו שאתה יודע שאתה אוהב את המקצוע ועל הדרך מקבל משכורת טובה אני לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה.(נכון שצריך שוב ללמוד ושוב להשקיע אבל אין הרבה ברירה אם רוצים להצליח בחיים) בגלל זה הנושא הזה מעניין אותי כבר עכשיו כי אני לא רוצה להיות אחד שכל יום ממלצר במקום אחר(לא רוצה להעליב אף אחד, פשוט אני מעדיף משהו קבוע)
וכן ברור לי שגם אני אתחיל ממלצרות אבל השאיפה היא להתקדם למשהו טוב ולהסתדר בחיים.

חבל שאתה מחפש רעיונות לקריירה לפי הסכום שהם מקבלים (שמשתנה מאדם לאדם ולכישורים שלו)
ולא לפי דברים שמעניינים אותך שאתה באמת רוצה לעסוק בהם

שמעתי פעם משפט שהתחברתי אליו, זה לא ציטוט מדויק אבל הכוונה שלו היא שאם תעשה משהו שאתה באמת אוהב ותהיה טוב בו, אתה תמצא דרך להרוויח כסף ממנו

ואני באמת לא מבין מה יוקרתי בהייטק, בניגוד למה שהרבה חושבים...

• פותח/ת השרשור
מה לא יוקרתי בהייטק? (משכורת גבוהה כמובן בהתאם לתפקיד, מקום עבודה מסודר, רכב, סלולארי, מה רע?)
יש דברים שאני באמת אוהב אבל לא מרוויחים שם מי יודע מה.. (מאמן חדר כושר? רוב הכסף שהם עושים זה מאימונים פרטיים), כדורגל (ויתרתי על הקריירה שלי כשוער ראשון לפני שנה ככה שזה אבוד)
לא רואה עוד דברים שאני אוהב שכן אפשר לעשות מהם כסף טוב.
חוץ מזה אני אוהב מחשבים, יש לי ידע בנושא וזה כן נראה לי מתאים.
משפטים גם נשמע לי טוב, אני לא אתנגד להיות עורך דין (אלה מקצועות שאני די מתחבר אליהם, ישנם עוד מקצועות עם כסף טוב אבל הם לא ריאליים בשבילי)

פיזיקה זה לא יוקרתי ואין בזה כסף בכלל. אולי רק כשאתה כבר זקן ונפלת על איזה תקן פנוי באיזה מכון מחקר בחול. וגם אז זה לא הרבה יחסית לשנים של השקעה בלימודים.

בשביל הייטק קשרים ונסיון זה הדברים הכי חשובים, מקום שני זה תארים. לכן אם זה הכיוון שמעניין אותך הייתי מתחיל לחשוב על איך להתקבל בצבא ליחידת מיחשוב או משהו בסגנון זה ממש עזר לכמה חברים שלי שעובדים בתחום.

הכי חשוב שהייתי ממליץ לך זה פחות לחשוב איפה מרוויחים הכי הרבה ויותר להתרכז במה מושך אותך [כמובן דברים ראליים. אל תלך ללמוד ספרות או משהו עם 0 עתיד]. אם תעסוק במה שאתה אוהב ותיהיה טוב בזה סביר להניח שלא תמות מרעב.

ובשביל להיות סוחר אתה לא צריך כסף. רק ידע ואופי. המווון ידע והמוווון אופי. ידע שמגיע מלהכיר את האנשים הנכונים שיכניסו אותך לתחום ויראו לך את כל הטריקים. זה תחום הרבה יותר סגור ממה שאנשים חושבים. ואופי כי זה ממש ממש ממש לא בשביל כולם.

• פותח/ת השרשור
באמת חשבתי על ללכת בצבא ליחידת מיחשוב ואני עדיין בהתלבטויות לגבי זה.(אם זה יוכל לעזור לי בעתיד להייטק אני כנראה אשקול את זה יותר ברצינות)
קשרים בהייטק אין לי, וניסיון כמובן שכרגע ממש אין לי.
להיות סוחר גם יכולה להיות אופציה אבל כמו שאמרת אתה צריך קשרים שזה רק עם הזמן יכול להתפתח אם בכלל.
הדברים שמושכים אותי אמרתי בערך, וברור שאני לא אמות מרעב עם כל עבודה שאני אוהב ושאני טוב בה אבל השאיפה שלי היא צד אחד יותר.

אני לא חושב שאתה בגיל בשביל באמת להגיע להחלטה שנכונה בשבילך.
יש לך עוד הרבה שנים להתבגר "להתעצב", לפתח אישיות, לצבור ידע, חוויות ונסיון, ולמצוא תחומי עניין
אתה יכול לשחק עם רעיונות, אבל קח בחשבון שרוב הסיכויים שבגיל 21 העולם יראה לך אחרת לגמרי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית