הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע כמה תובנות של KALINA על אימון ידיים

KALINA

משתמש משקיע
3,266
12
נק' מוניטין:
8,489
3,266
12
ספייס ב"ש
ידיים- מקור לגאווה ולדאגה בקרב חברי משחק הברזל. כמה תובנות מהעסק.
קודם כל אני ממש לא מתיימר לתואר מומחה, אני בעצמי הגעתי בשיא המאסה רק ל 47 ס"מ. אבל נדמה לי שבסולם האבולוציה אני נמצא יותר קרוב לילדי הקוביות מאשר למתחרים באולימפיה, ולכן אני מסוגל לתת נקודת מבט ייחודית משליף שתהיה יותר ברורה וישימה לכולם.
אז ככה- ראשית עלי להתייחס למבנה של הידיים. מבלי להכנס להסברים אנטומיים, יש לנו את הבייספס הנחשק והטרייספס הגלמוד והבודד. קיימים עוד כל מני יצורים עם שמות של חיידקיםף כמו ראדיאליס או בראכיאליס, אבל כוסומו, מי צריך אותם...
מנקודת מבט אנטומית, לטרייספס יש 30% פוטנציאל גדילה יותר מאשר לבייספס (בגלל שזה 3 ראשים, טמבל). בשטח אנו רואים מיליארד ילדי קוביות שמפמפמים בייספס כל יום 4 שעות ולא מבינים למה אין להם ידיים.
תובנה מספר 1-ידיים גדולות זה טרייספס
נעבור לבייספס עצמו - יש לנו 2 ראשים: חיצוני ופנימי. אצלנו נהוג להאמין שאחיזת מוט רחבה מעמיסה יותר על הראש הפנימי ואחיזה צרה יותר מהמנח הנייטרלי מעמיסה על הראש החיצוני. בפועל כל אותם ילדי קוביות מזיינים את הבייספס ברוחב אחיזה כלשהי שנוחה להם ולכן אחד הראשים לא מקבל מספיק עומס בעוד שהשני מקבל עומס יתר ולכן הוא לא גדל.
תובנה מספר 2 - גיוון ברוחב האחיזה
נקודת המבט הבאה בתור היא אסטרטגיית אימון ידיים. חשוב מאוד להבין שרוצים או לא רוצים, ידיים משתתפות בכל אימון אחר בשבוע האימונים - גם בגב, גם בחזה וגם באימון רגליים. אז מתי לעזאזל יש להם זמן לגדול?
תובנה מספר 3- תכנון מערכת אימון שתאפשר התאוששות שהיא חלק ניכר מגדילה בידיים
דבר הבא - לא ניתן להגדיל משמעותית רק חלק אחד בגוף,ל כן אין לכם מה לצפות לידיים ענקיות כאשר אתם שוקלים קצת יותר מדוגמנית. ידיים יפות מתחילות מ 45 ס"מ, מה שקורה לא לפני שאתם מגיעים ל-90-95 קילו על גובה ממוצע. דבר כזה דורש זמן. אין תוכנית שתבטיח לכם 2 ס"מ ב-8 שבועות, זה לא קיים. תזדיינו בסבלנות.
תובנה מספר 4- באסה, מחר זה לא יקרה.
בואו נדבר קצת על איך בכלל אנו יכולים לגרום לעצמנו להוסיף קצת בשר. מבחינתי בצורה מטאפורית ופשוטה מדובר ב 3 גורמים - יצירת סביבה זרה לגוף, שהיא סביבה קשה לו מכיוון שהיא אינה תואמת ליכולות הקיימות של הגוף ולכן הגוף נאלץ לפתח יכולות נוספות ע"מ להתאים את עצמו לסביבה. ע"מ שזה יקרה והגוף יוכל לבנות את עצמו, אנו צריכים להתייחס לאלמנט התזונתי. מבחינתי, תזונה זה 80% מכל העסק ופה אני לא מרחיב בכוונה. האלמנט השלישי הוא זמן התאוששות שגוף זקוק ע"מ שיהיה לו מתי לבנות את עצמו. זה כולל גם בניית תוכנית אימונים באופן כזה שלא יחפוף את אותו חלק גוף מטרה. לדוגמה - יום אחרי אימון בייספס ללכת לעשות אימון גב- זה גם לחרבן אימון גב כי הבייספס לא יעזור כי הוא מותש מאתמול, וגם לא למצות את אימון הגב כי הבייספס לא יכול להפיק 100% כנדרש.
תובנה מספר 5 - גירוי,תזונה,התאוששות.
נקודת מבט נוספת היא שימוש נכון באמצעים. אצלנו אומרים שאם אתה רוצה ידיים גדולות-לך תעשה סקווטים. למה ככה? בזמן ההתעסקות גופנית עם משקלים קיצוניים מופרשים הורמונים אנאבוליים אנדוגניים (פנימיים) למי שלא מזריק. וחלק מהם הולך גם לגדילת מסאת שריר בידיים.ל עורר סערה הורמונלית כזאת ניתן רק עם משקלים ממש קיצוניים שמתאפשרים רק ב 3 תרגילים- סקווט, דדליפט ןבנצ'. הסיבים שלנו מבינים רק כח, ופמפום בייספס גם עם 40 קילו לא מגרה שום דבר חוץ מהומו זקן על הליכון בפינה (פה פתחתי חזית עם הומואים).
אז את החלק הזה אני אסכם במשפט שהוא אקסיומה בשבילי: אם תעשה סקווטים, יהיו לך רגליים. יהיו לך רגליים - יהיה לך גב, ואם יש לך גב - יהיה לך פרונט מרשים. בואו לא נשכח לרגע ששרירים זה סה"כ תופעת לוואי של כוח ותזונה. בן אדם חלש לא יכול להיות גדול ומרשים.
תובנה מספר 6 - ידיים זה דרך הרגליים.
והנה הגענו לקטע המעשי ופה אני דווקא הולך לסתור כמה דברים שאמרתי מקודם. מי שחכם יבין מה הקטע. כל השאר יכולים להפיל עלי את האחריות.
אז ככה. מאז ומעולם בודיבילדינג זה פאמפינג, אז כמות החזרות לידיים במיוחד זה 15 וצפונה. התהליך שמתרחש בשריר הוא באמת סוג של "ניפוח". מה שמתנפח זה הפאסציה בזמן שהאזור מפוצץ בדם. מבחינת בחירת מיכשור - תמיד נשאף להשתמש במשקולות חופשיות, זה מספק לנו יותר עבודה וזה מה שאנחנו מחפשים. אני מדבר על עבודה בטווח תנועה מלא, משקל מקסימלי שמאפשר טווח חזרות המדובר בתכניקה אידיאלית, שום "זיוף מבוקר".
תובנה מספר 7- היי רפס ודמבלים
מבחינתי, עיקר הגירוי לידיים בא בזמן אימוני גב וחזה, אז תזכרו שבנצ' מגדיל לכם את הטרייספס ותרגילי גב את הבייספס.
כל האוננות עם שאר המשקולות זה רק מתן צורה כלשהי לדבר המתנדנד הזה בתוך השרוול שלכם.
תובנה מספר 8 -בנצ' ורואו
אם כבר מדברים על ידיים, אנחנו לא באמת מדברים על ידיים, אנחנו מדברים על מה יגידו על הידיים שלנו. תקפידו על פוזינג. תזכרו שיד חטובה נראת הרבה יותר טוב מיד שמנה גדולה יותר, גילוח שערות חובה. והכי חשוב - אין כמו תאורה של המעלית.

• פותח/ת השרשור
^^^בדיוק. דיברתי גם על משיכות -בנט אובר רואו בסביבות המשקל הזה.
אני אחרזו ר שוב על הראציו של הרעיון- אצל בן אדם עם שרירי כתף לא מפותחיף הום מקבלים אימון גם באימוני גב,גם בחזה וגם ברגליים סטטי(איזומטרי). אם מוסיפים עוד אימון של כתפיים מבודד- אין מצב שכתף מתאושששת ואני בכלל לא מדבר על גדילה באזור.
יש עוד סיבה שצריך לקחת בחשבון-זרימת דם בריקמות חיבור בכתף (גידים,מפרק,סחוס) היא לא משהו.לא לעצמה ולא יכסית לשריר מסביב. אפשר להגיד ששריר הוא יותר חזק מהמפרק. לכן אנו שומעים כ"כ הרבה אנשים מתלוננים על פציעה בכתף.

זה מצחיק שאתם מדברים על בעיות כתף והתרופה שלכם היו יותר לחיצות בשכיבה ובלי לחיצות בעמידה.
זה בדיוק מה שעושה לכם את הבעיות מלכתחילה.

אתה יכול לפרט?

כשאתה לוחץ רק בשכיבה אתה מחזק את ה-internal rotators וה-external rotators לא עושים כמעט כלום, ובשלב מסוים החוסר איזון הזה יוצר פציעות וכאבים.

לחיצה בעמידה זה מה שמאזן את כל העסק, ואם אתה עובד בצורה יחסית מאוזנת אפשר להתמודד עם נפח הרבה יותר גבוה ממה שאתה חושב בלי שהכתפיים בוכות.

אני לא מבין בזה, ולא עשיתי קורס ליצנים ככה שאני לא מכיר את המושגים, אבל אתה יכול להסביר איך כמות שווה של לחיצות ומשיכות פר שבוע גורמת לחוסר פרופורציה?

חייבים לעבוד על הכתפיים ואני אומר את זה מניסיון.

בעבר התאמנתי פעמיים בשבוע על לחיצה בעמידה והיו לי כתפיים מאוד חזקות. הבנצ' פרס שלי היה כפול ממשקל הגוף שלי.
אחרי תקופה קראתי כמה שטויות באינטרנט שלא חובה לעשות כתף קדמית כי היא עובדת כשעושים בנצ',
לאחר תקופה שהפסקתי ועבדתי בעיקר על בנצ' הייתה לי דלקת בכתף מה שאף פעם לא היה לי בעבר באותם המשקלים. עדיין כולם אמרו לי לא לעבוד על הכתפיים אז המשכתי רק עם הבנצ' וגם עשיתי הפסקה ארוכה של הבנצ' זה עדיין לא עבר וירדתי במשקלים של הבנצ' ממשקל שהוא כפול מהגוף שלי למשקל שהוא בקושי 20 קילו מעל משקל הגוף.
נחשו מה? לפני תקופה קצרה חזרתי לעבוד על הכתפיים בלחיצה בעמידה ואין יותר כאבים בכתף כשאני עושה בנצ' ואני מעלה משקלים!

חייבים לעבוד על הכתפיים ואני אומר את זה מניסיון.

בעבר התאמנתי פעמיים בשבוע על לחיצה בעמידה והיו לי כתפיים מאוד חזקות. הבנצ' פרס שלי היה כפול ממשקל הגוף שלי.
אחרי תקופה קראתי כמה שטויות באינטרנט שלא חובה לעשות כתף קדמית כי היא עובדת כשעושים בנצ',
לאחר תקופה שהפסקתי ועבדתי בעיקר על בנצ' הייתה לי דלקת בכתף מה שאף פעם לא היה לי בעבר באותם המשקלים. עדיין כולם אמרו לי לא לעבוד על הכתפיים אז המשכתי רק עם הבנצ' וגם עשיתי הפסקה ארוכה של הבנצ' זה עדיין לא עבר וירדתי במשקלים של הבנצ' ממשקל שהוא כפול מהגוף שלי למשקל שהוא בקושי 20 קילו מעל משקל הגוף.
נחשו מה? לפני תקופה קצרה חזרתי לעבוד על הכתפיים בלחיצה בעמידה ואין יותר כאבים בכתף כשאני עושה בנצ' ואני מעלה משקלים!

כמה שקלת שהיה לך פעמיים משקל גוף בבנץ' ?

• פותח/ת השרשור
כשאתה לוחץ רק בשכיבה אתה מחזק את ה-internal rotators וה-external rotators לא עושים כמעט כלום, ובשלב מסוים החוסר איזון הזה יוצר פציעות וכאבים.

לחיצה בעמידה זה מה שמאזן את כל העסק, ואם אתה עובד בצורה יחסית מאוזנת אפשר להתמודד עם נפח הרבה יותר גבוה ממה שאתה חושב בלי שהכתפיים בוכות.
תגיד,ראית באיזשהו פוסט שלי המלצה לא לעשות פרס בעמידה?
איך המשיכות קשורות? אין בהן מספיק עבודה על השרירים המדוברים.

בגדול הכוונה הייתה לכך שבן אדם סיים להתעסק עם הבסיס,קיבל תוצאה ויכול להתפנות קצת לגוון באוננות מסביב לבסיס. בקטן- ריאר דלטואיד מפותח פחות או יותר ואפשר בכלל להתחיל ולהתייחס לזה כאל שריר בגוף

---------- התגובה התווספה ב 19:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:45 ----------

כמה שקלת שהיה לך פעמיים משקל גוף בבנץ' ?

חוב לראק. גם לי היה פעם זין 35 ס" מ,אבל אח"כ איבדתי את הסרגל הזה.

אתה חושב שהם יודעים מה זה רוטטורס? אצלם יש כתף קדמית, אחורית, אמצעית וצפון מערבית.

לא, אבל זה מה שאני מסיק ממה שכתבת. אני טועה?

בגדול הכוונה הייתה לכך שבן אדם סיים להתעסק עם הבסיס,קיבל תוצאה ויכול להתפנות קצת לגוון באוננות מסביב לבסיס. בקטן- ריאר דלטואיד מפותח פחות או יותר ואפשר בכלל להתחיל ולהתייחס לזה כאל שריר בגוף

אנחנו מדברים על דברים שונים. אני לא מתייחס לעבודה על שרירים ספציפיים. סה"כ התייחסתי לכך שפרס בעמידה הוא תרגיל חשוב מבחינת בריאות הכתפיים, גם אם אתה לא מעוניין ללחוץ הרבה מעל הראש.

---------- התגובה התווספה ב 19:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:45 ----------

שקלתי 65 ודחקתי 130 לחזרה אחת.
אתה חותך תזין אם אני מעלה סרטון של זה?

אני מבין שאף פה לא מסוגל לדחוק כפול ממשקל הגוף שלו בגלל זה החוסר אמונה.
אין רמה:)

שוב פעם הזיין שכל הזה, גם כן מתיימר להיות מינימום מייק טייסון ואז שואל איפה אפשר לקנות ציוד לאגרוף ועכשיו גם לפה באת?

שמישהו יתן לו חוב לראק, משקל גוף 65 ק"ג דחיקה 130 קילו.

אה אני רואה שהוא כבר קיבל, ביי בקרוב HIT.

🤡

נערך לאחרונה:
היום אני שוקל 74 קילו ודיברתי על מה שהיה בעבר ולא על היום. אין לי בעיה גם להעלות סרטון של פעם
במקום חוב לראק אני מזמין אותך לזירה

עוד משהו שידידנו המלומד קאלינה שכח לציין וזה הכי חשוב
בפיתוח ידיים גדולות ואילו הם כמובן הסטרואידים האנאבולים בנוסף לאוכל, שינה ואימונים...

• פותח/ת השרשור
לא, אבל זה מה שאני מסיק ממה שכתבת. אני טועה?

אנחנו מדברים על דברים שונים. אני לא מתייחס לעבודה על שרירים ספציפיים. סה"כ התייחסתי לכך שפרס בעמידה הוא תרגיל חשוב מבחינת בריאות הכתפיים, גם אם אתה לא מעוניין ללחוץ הרבה מעל הראש.

MUST HAVE לחיצה בעמידה בתוך אימון חזה. הנקודה שוב - לא להוציא כתפיים ביום אימון בנפרד מחשש לאימון יתר.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית