הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פיצולים VS כוח

HaMBurGer

משתמש קבוע
1,400
1
נק' מוניטין:
502
1,400
1
רציתי לדעת אם יש איזה מחקר שמוכיח שאימוני כוח יהיו טובים יותר להעלאה במסת שריר מאשר אימונים מפוצלים בנפח לא נורמאלי. למתאמן הטבעי והמתחיל שהמטרה שלו היא לצבור מאסת שריר.

רק אתמול איזה בילדר אימתני מהמכון ( שאגב עם בנץ' 140) שאמר לי שכדאי לי לעשות ABC עם 16 סטים לשריר גדול ו12 לקטן. אמרתי לו שהמשקלים שלי עדין נמוכים ואני בחיטוב וכו' וכו' אבל הוא אמר שזה לא קשור למשקלים ואם אני בחיטוב אז להוריד קצת סטים...

הקיצר, על מה אתם מסתמכים שאתם אומרים שאימוני כוח עדיפים על אימונים מפוצלים ו "מנופחים" למתמאמן מתחיל וטבעי.

וכן, קראתי את אשכול ה- " אימונים מפוצלים כנגד אימונים לא מפוצלים".

תודה רבה.

העדפה שלך, מה עובד עליך יותר טוב לפי הניסיון שלך, מה יותר כיף לך לעבוד .. שוב אני אומר כי זה חלק מהכיף - מה יותר כיף לך -

• פותח/ת השרשור
ת'אמת אני אוהב להתאמן- גם כוח וגם פיצולים ( שיצא לי כמה שבועות). אז זה לא יהיה מה שישפיע על איך אני הולך להתאמן.

השאלה היא איך או על סמך מה אתם ( רוב הפורום) יודעים ונותנים לאנשים תכניות כוח בשביל מסת שריר. שוב- למתאמן המתחיל והטבעי...

אם כבר אתה שואל אז יותר נכון לא אם למתמן מתחיל(שזה כבר ברור) מה מתאים אלה למתמן בינוני-מיתקדם...

אישית אם מטרה היפו' לא רואה סיבה לעשות פיצולים אם אתה לא אחרי סמולוב או גלן...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה ממש לא ברור. ורוב האנשים שמתאמנים במכון הם מתחילים ולא בינונים. ובטח שלא מתקדמים.

מה גם שרוב האנשים שבאים לפה ושואלים " איך להתאמן" הם מתחילים ( אם הם היו בינוניים- מתקדמים סביר להניח שלא היו שואלים את זה)

הדלמה פיצולים או כוח מתאימה למתאמנים שכבר יש להם בסיס כוח גדול מסיבה אחד כי זה ברור לא משנה לאיזה כיוון אתה הולך אתה צריך שיהיה לך בסיס כוח ,אין מה למתמן מתחיל לחפש בפיצולים כי הגדילה הכי טובה שהוא יכול לקבל עכשוי זה מי משקלי עבודה ,לעשות שני קילו 300 חזרות לא יביא אותו לכלום.....

• פותח/ת השרשור
אם קראת את האשכול ההוא, מה עוד אתה רוצה?

האשכול ההוא מציג טענה מרכזית שאימונים לא מפוצלים עדיפים כי:
יש יותר התקדמות פרוגרסית
זה נכון ואין ויכוח על זה אבל...
זה יתרון רק כאשר יותר משקל על המוט= יותר מסת שריר ( שגם הטענה הזאת כתובה שם), שעם זה אני לא כל כך מסכים. יש לי פה המון דוגמאות. אני לא אומר שאין קשר בכלל בין השניים.

לא חסר אנשים גדולים מאוד עם משקלים לא גבוהים ולא חסר אנשים עם משקלים מכובדים מאוד אבל בלי הרבה מסת שריר.

קחו לדוגמא את ASHKENAZI מהפורום, יש לו איזה 200 קילו דדליפט ( אם אני זוכר נכון, אולי יותר אפילו) אבל הוא רזה מאוד ודיי קטן למשקל הזה.
ויש לי אחד מהמכון, יש לו 130 קילו דדליפט, 150 סקוואט 60 קילו פרס ( הכל ל5) אבל הוא ענק.... ( והוא לא על סטרואידים).

רציתי לדעת איזה עוד משתנים יש חוץ מהעמסה פרוגרסית ומשקל על המוט, אני מדבר מבחינת האימונים.
ואיך אפשר לבנות תכנית שתכיל את כל המשתנים האלה ושלא תפגע יותר מידי אחד בשני ( נגיד- יותר מידי נפח יפגע בהעמסה הפרוגרסית).

תודה אלכס...

• פותח/ת השרשור
אבל אני שואל אם אי פעם עשו על זה מחקר והצליחו להוכיח את זה שעדיף לעשות תכנית כוח כמו SS לעומת תכנית אימונים מפוצלת עם הרבה נפח.....

ואיזה עוד פרמטרים עיקריים יש חוץ מהעמסה פרוגרסית.

זה לא יעזור. מסתבר שההתלבתות היא לא בין כח לפיצולים,אלא בין כח,פיצולים ולזיין את מח על זה.

זה לא יעזור. מסתבר שההתלבתות היא לא בין כח לפיצולים,אלא בין כח,פיצולים ולזיין את מח על זה.

👏

כמה עוד דיונים יפתחו על הנושא הזה?
אני מבין שזאת התלבטות מהותית, אבל דיברו עליה כבר ב457 ת'רדים.

האשכול ההוא מציג טענה מרכזית שאימונים לא מפוצלים עדיפים כי:
יש יותר התקדמות פרוגרסית
זה נכון ואין ויכוח על זה אבל...
זה יתרון רק כאשר יותר משקל על המוט= יותר מסת שריר ( שגם הטענה הזאת כתובה שם), שעם זה אני לא כל כך מסכים. יש לי פה המון דוגמאות. אני לא אומר שאין קשר בכלל בין השניים.

לא חסר אנשים גדולים מאוד עם משקלים לא גבוהים ולא חסר אנשים עם משקלים מכובדים מאוד אבל בלי הרבה מסת שריר.

קחו לדוגמא את ASHKENAZI מהפורום, יש לו איזה 200 קילו דדליפט ( אם אני זוכר נכון, אולי יותר אפילו) אבל הוא רזה מאוד ודיי קטן למשקל הזה.
ויש לי אחד מהמכון, יש לו 130 קילו דדליפט, 150 סקוואט 60 קילו פרס ( הכל ל5) אבל הוא ענק.... ( והוא לא על סטרואידים).

רציתי לדעת איזה עוד משתנים יש חוץ מהעמסה פרוגרסית ומשקל על המוט, אני מדבר מבחינת האימונים.
ואיך אפשר לבנות תכנית שתכיל את כל המשתנים האלה ושלא תפגע יותר מידי אחד בשני ( נגיד- יותר מידי נפח יפגע בהעמסה הפרוגרסית).

תודה אלכס...

על בסיס מה אתה רוצה שאני אענה לך כמה נפח וכמה התאוששות אתה צריך?

• פותח/ת השרשור

על בסיס מה אתה רוצה שאני אענה לך כמה נפח וכמה התאוששות אתה צריך?

כמה נפח צריך מתאמן מתחיל ממוצע?

והאם יש מחקר שמוכיח שאימוני כוח טובים יותר מפיצולים להשגת מסת שריר.

בסך הכל שאלה פשוטה לא מבין מה עשיתם מזה כזה עניין.

אין מחקר ואין דבר כזה מתאמן ממוצע. כשאתה לא מתחיל אתה צריך לדעת לבד כמה ולמה עובד עליך.

ראיתי אנשים שהתחילו עם תוכנית AB מפוצצת בנפח ובלחיצות והגיעו למסה יפה ול140 בנץ' RM1 וכל זה בטבעיות (אני חותם על הטבעיות של הבחור הזה, הוא בעל אובססיה נגד כל מה שקשור להתערבות לא טבעים אפילו תוספים, כל פעם שהוא רואה אותי עם אבקת חלבון הוא מתחיל לזיין תמוח למה זה לא טוב).
מצד שני, ניסיתי לעשות בדיוק את התוכנית שלו ולא התקדמתי לשום מקום, לא בכוח ולא במסה.

ראיתי אנשים שהתחילו עם תוכנית AB מפוצצת בנפח ובלחיצות והגיעו למסה יפה ול140 בנץ' RM1 וכל זה בטבעיות (אני חותם על הטבעיות של הבחור הזה, הוא בעל אובססיה נגד כל מה שקשור להתערבות לא טבעים אפילו תוספים, כל פעם שהוא רואה אותי עם אבקת חלבון הוא מתחיל לזיין תמוח למה זה לא טוב).
מצד שני, ניסיתי לעשות בדיוק את התוכנית שלו ולא התקדמתי לשום מקום, לא בכוח ולא במסה.

זה הטעות של כולם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית