הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יחסי ההרמות - תקין?

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום רב
אני רואה שרוב החבר'ה כאן עושים סקוואטים מאוד כבדים (100 קילו אמור להחשב טירוף לא?) ואני תוהה לגביי המשקלים שלי...

משקל: 70.8
גובה: 1.71
אחוז שומן: ~14

בנצ' פרס: 82 ק"ג לשמינייה (אני דיי בטוח שבסט הראשון לאחר חימום טוב אני יכול גם 90 לשמינייה)
מתח: 4X10, עם 10 קילו ומנוחה קצרה (דקה) - קשה רצח
סקוואט: כרגע קצת בבעייה עם הגב מהתרגיל, מתאמן על סקוואטים של 60 ק"ג ל-6 חזרות - תכלס, יכול ~75 ק"ג ל6 חזרות.

הערות: כרגע אני בחיטוב (עושה אותו יחסית "שמרני" - יורד ~300 גר' בשבוע), ומתאמן יחסית הרבה (מגיע במקור מענף הטריאתלון): ריצה 37 ק"מ בשבוע, שחייה 6.5 ק"מ בשבוע ו-3 אימוני FBW בשבוע (של 23 סטים - 4 בנצ' פרס, 4 סקוואט, 4 מתח, 4 בטן, 4 כתפיים ו-3 יד קדמית\אחורית - כל פעם יד אחרת. עובד בטווח חזרות של 6-8).
אני משער שהרגליים יחסית חלשות בגלל שהן מתאוששות מעט יחסית, אבל אלו היו גם משקלי העבודה שלי לפני שחזרתי לרוץ, גם כשהתאמנתי רק בחדר כושר.
מה גם שבסקוואטים לפעמים אני מרגיש יותר את הגב העליון מתעייף מאשר את הרגליים.

האם הכל תקין?

אתה גם בחיטוב, גם עושה הרבה אירובי וכנראה התוכנית שלך לא מתאימה.

למה אתה מצפה?

זה כנראה נס שאתה בכלל מצליח לעשות סקוואטים.

• פותח/ת השרשור
אתה גם בחיטוב, גם עושה הרבה אירובי וכנראה התוכנית שלך לא מתאימה.

למה אתה מצפה?

זה כנראה נס שאתה בכלל מצליח לעשות סקוואטים.
אפשר פירוט?
איך למעשה אפשר גם להתאמן בריצה ושחייה (לא בצורה מינימלית), ולשלב גם תוכנית FBW של תרגילים מורכבים תוך כדי? כאשר המטרות הן - א', שיפור בריצה ושחייה, ב' - פיתוח כוח (בחיטוב זה יהיה יותר בכיוון של לשמור עליו), ג' - בתקופת חיטוב, ירידה באחוז שומן ובתקופת מסה עלייה במסת שריר.

אשמח לשמוע המלצות כיצד לשלב בין שלושת התחומים גם בזמן חיטוב וגם בזמן מסה (לצורך העניין עד 40 ק"מ ריצה בשבוע ו-7 ק"מ שחייה).

דרך אגב, בבנצ' פרס אני מתחזק לא מעט (התחלתי את החיטוב עם 73 ק"ג לשמינייה). ואף פעם, גם כשהייתי מתאמן מעט בריצה והייתה התאוששות יותר טובה, לא הגעתי לסקוואטים כבדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית