הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ישבן מתרומם מהספסל בבנץ' - תקין או לא?

מתעמל חובב

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
אהלן
אני בחור גבוה (1.93) ולאחרונה ניסיתי ליישם ולשפר טכניקה בבנץ'. לג דרייב, קשת קלה בגב ועוד כל העצות המוכרות. הכל עובד יופי, אבל שמתי לב שהרמת ישבן מתרחשת כמעט הכל פעם שאני צריך לגייס את הגוף להרמה כבדה (גובה הספסל הוא רגיל - 45 ס"מ), האם כדי לנסות להגמל מההרגל או שאין בעיה אם זה מה שהגמישות ומבנה הגוף מאפשרים?

תודה מראש על העזרה.

אם. המטרה שלך פאוורליפטינג, כדאי להיגמל.
אם לא, כדאי לשאול למה זה קורה.
האם הישבן תמיד למעלה? או רק כשאתה מרים את המוט מהחזה?

יש מצב שזה פשוט לג דרייב לא טוב, ויש מצב שזה לא נורא.

• פותח/ת השרשור
פאוורליפטינג לא יעד בשלב הזה.בכל מקרה מרגיש לי לא נכון הפוזיציה הזאת, מצד אחד היא אמנם מאפשרת לי לקבל כיווץ חזק מאוד איפה שצריך, מצד שני, משהו אומר לי שישבן נטוע בספסל תמיד יהיה יותר יציב. אולי יש בעיית גמישות מסויימת?

פאוורליפטינג לא יעד בשלב הזה.בכל מקרה מרגיש לי לא נכון הפוזיציה הזאת, מצד אחד היא אמנם מאפשרת לי לקבל כיווץ חזק מאוד איפה שצריך, מצד שני, משהו אומר לי שישבן נטוע בספסל תמיד יהיה יותר יציב. אולי יש בעיית גמישות מסויימת?
אני לא חושב שישבן נטוע זה כזה חשוב.
חשוב כתפיים נטועטת, ורגליים נטועות, אם הישבן נח לו, חסר ביציבות של הכתפיים ורגליים. לפעמים אני מדריך את המתאמנים שלי להחזיק את הישבן סנטימטר מהספה בכל מהלך התרגיל, כדי לוודאות עבודת רגליים טובה. ואחרי כמה שבועות, אפשר להתחיל לעבוד על כך שהישבן יגע בספה.

יותר גרוע ישבן נטוע, מישבן מתרומם לדעתי. אם תרצה, תעבוד על כך שהישבן יגע אבל לא מתרומם.

ושוב, לא ראיתי איך נראה אצלך, אני פשוט מציין שלא תמיד זה דבר נורא. אבל ברור שלפעמים זה מעיד על בעיה מסוימת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית