הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט של משקולנים

HaMBurGer

משתמש קבוע
1,400
1
נק' מוניטין:
502
1,400
1
למה משקולנים עושים סקוואט ש:
1. הברכיים ממש מתקדמות
2. הגב כמעט מאונך לרצפה
3. העמידה מאוד צרה
4. כפות הרגליים מקבילות ולא יוצאות החוצה

תודה רבה.

אני מציע שהדיון ישאר על בני אדם ולא על קרנפים.

---------- התגובה התווספה ב 00:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:24 ----------

תודה, אבל...
השאלה היתה בכלל למה הם עושים את ה HB כמו שהם עושים אותו ( הדגשים שכתבת) ולא כמו "ישיבה אחורה".
אתה אומר בעצם בגלל שזה יותר מדמה את הנפילה בקלין?

כי זה יוצר CARRY OVER גדול יותר להרמות (וכן ידמה את הנפילה ויותר חשוב הקימה בקלין) וכי היי באר שמבוצע ככה הוא יותר קוואד דומיננט (לא סגור על זה האמת) - ומשקולן ישאף להיות כמה שיותר קוואד דומיננט.

---------- התגובה התווספה ב 00:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:31 ----------

תגדיר ותן דוגמאות כי לקרוא מחשבות אני עדין לא יודע...

הוא מתכוון למישה.

מישה גם פאוורליפטר.
אם תשאל אותו למה הוא עושה LB הוא קרוב לוודאי יגיד לך שזה בשביל לשפר את התוצאה שלו בתחרויות סקוואט (ואולי סטרונגמן) ולא בשביל לשפר את הC&J

ככה שהדוגמה דיי נופלת. הוא גם עושה אימונים של קפיצה לרוחק, אז תגיד שגם זה עדיף למשקולנים?

למה משקולנים עושים סקוואט ש:
1. הברכיים ממש מתקדמות
לנעליים יש עקב מוגבה שמאפשר יותר תנועה בברך עקב הקטנת התנועה בקרסול. ומכך יש יותר שיתוף של הארבע ראשי.
2. הגב כמעט מאונך לרצפה
המוט על הטרפזים, וצריך להשאר מעל מרכז הרגל, אז פחות נשענים קדימה.
3. העמידה מאוד צרה
בגלל שסנצ' וקלין עושים בעמידה של דדליפט, הגיוני להתאמן ברוחב העמידה הזה.
4. כפות הרגליים מקבילות ולא יוצאות החוצה
עמידה סטנדרטית של דדליפט/ניתור.

תודה רבה.
....

• פותח/ת השרשור
נסה לעשות סקוואט שאתה יחף.... ( בלי שום משקל עליך).
תראה שכל עוד שכל כף הרגל על הרצפה אתה תעבור בקצת את קצות האצבעות ואז תרגיש מתיחה בקרסול ( כל עוד אתה יורד עמוק).
אבל שהעקב מוגבה, נסה להיות קצת על קצות האצבעות ואז תראה שהברכיים מטיילות בחופשיות.

העקב המוגבה נותן את האפשרות לגלישה של הברכיים, לא? אם לא אז מה המטרה שלו?

נסה לעשות סקוואט שאתה יחף.... ( בלי שום משקל עליך).
תראה שכל עוד שכל כף הרגל על הרצפה אתה תעבור בקצת את קצות האצבעות ואז תרגיש מתיחה בקרסול ( כל עוד אתה יורד עמוק).
אבל שהעקב מוגבה, נסה להיות קצת על קצות האצבעות ואז תראה שהברכיים מטיילות בחופשיות.

העקב המוגבה נותן את האפשרות לגלישה של הברכיים, לא? אם לא אז מה המטרה שלו?
כן כן, זה בדיוק מה שאתה אומר. אבל זאת לא באמת גלישה של הברך, כי התנועה באה מהקרסול. אין תנועת יתר במפרק הברך, שלזה קוראים "גלישה". אומרים תמיד לא לעבור קצה האצבעות עם הברך, אבל מתכוונים לזה רק כשהעקב מונח על הקרקע.

כן כן, זה בדיוק מה שאתה אומר. אבל זאת לא באמת גלישה של הברך, כי התנועה באה מהקרסול. אין תנועת יתר במפרק הברך, שלזה קוראים "גלישה". אומרים תמיד לא לעבור קצה האצבעות עם הברך, אבל מתכוונים לזה רק כשהעקב מונח על הקרקע.

זה ניתוח לא נכון של התנועה.
אם הברכיים הולכות קדימה יותר "מהקרסול", ואתה יורד לאותו הגובה....
יש לך כפיפה גדולה יתר במפרק הברך, על כל המשתמע מכך.

• פותח/ת השרשור
זה ניתוח לא נכון של התנועה.
אם הברכיים הולכות קדימה יותר "מהקרסול", ואתה יורד לאותו הגובה....
יש לך כפיפה גדולה יתר במפרק הברך, על כל המשתמע מכך.

אתה טועה.

נסה להגיע עם הברכיים לקו של קצות האצבעות כאשר כל כף הרגל על הרצפה... עכשיו השאר במנח הזה ורק קום על קצות האצבעות, תראה שזה נראה כאילו הברכיים עברו את קו האצבעות אבל הזוית היא אותו זוית.

כלומר, אתה רוצה להגיד לי שאתה מגדיל את הINCLINE של השוק, יורד לאותו הגובה בסקוואט, אבל לא משנה את זווית הברך?

זה מאוד מעניין.
אתה רוצה לחשוב על זה עוד פעם?

• פותח/ת השרשור
אבל הוא גם PL וסטרונגמן בידיוק כמו שהוא משקולן....

ובכללי, מה יש לך נגד משקולנים? ואני לא שואל מתוך זלזול אלא כי אני רוצה לדעת

כן, הוא לא ממש משקולן, הוא רק מתחרה בהרמת משקולות, ויותר מוצלח בזה מ-99% מהמשקולנים בעולם.

אתה מתנהג לכולם ככה או שיש לך משהו נגדי?...
דרך אגב, גם בתחרויות סטרונגמן הוא יותר מוצלח מ99% מהסטרונגמנים בעולם.

אבל הוא גם PL וסטרונגמן בידיוק כמו שהוא משקולן....

ובכללי, מה יש לך נגד משקולנים? ואני לא שואל מתוך זלזול אלא כי אני רוצה לדעת

אתה מתנהג לכולם ככה או שיש לך משהו נגדי?...
דרך אגב, גם בתחרויות סטרונגמן הוא יותר מוצלח מ99% מהסטרונגמנים בעולם.

אתם לא יודעים לקרוא? אמרתי שהוא משקולן. איך זה שהוא משתתף גם בסטרונגמן הופך אותו לפחות משקולן? כי הוא גם חזק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית