הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חייל לא הוכנס למועדון בת"א משום שחבש כיפה

אמרו לו שאם הוא יוריד את הכיפה הוא יכנס.
הורדת הכיפה תשנה את מידת הדתיות שלו? לא.
הורדת הכיפה תשנה את סוג הלבוש שלו? כן.

מש"ל.

בדיוק כמו שלא מכניסים ילדים עם כובע נייק למסיבות.

אתה מסכן בתכלס...
השוות פה כיפה לכובע נייק. כובע נייק - פריט לבוש. כיפה - סממן דתי.

אתה אוטיסט בתכלס.

כיפה-פריט לבוש
כובע-פריט לבוש
צעיף-פריט לבוש
שטריימל-פריט לבוש.

יש מבין?

זה כנראה בגלל שהוא נגד בצבא.

לא הכניסו אותו, לא משנה מה הייתה הסיבה לכך, וטוב שכך.

כל עוד זה ישאר לגיטימי לחיות עפ"י ספר דבילי שלא מגובה בשום צורה, עפ"י אמונות טפלות וקדומות, תוך כדי העובדה שאתה פוגע באופן ישיר בחופש של שאר האנשים - המדינה הזאת לא תצא מהבוץ שלה.
דת היא הגורם מספר 1 לבעיות במדינה שלנו. כל חובש כיפה, ואל תספרו לי סיפורים, תומך בקידום הבעיות הללו.
דת זה פסול ורק בעולם מתוקן הלגיטימציה לדבר המפגר הזה לא תהיה קיימת.

אכן, ציצית היא פריט לבוש.
להגיד שציצית היא פריט לבוש בצורה כל כך שטוחה זה כמו לומר שפאות ארוכות זה תסרוקת שיער. אתה בכלל מבין את המשמעות שהדברים הללו מסמלים בעיני אותם מאמינים?
אני לא שומר מצוות או מאמין בה', אבל אתה נראה לי קצת חי בבועה.

הוא מציג את קו ההגנה של המועדון בתביעה הצפויה 😉

להגיד שציצית היא פריט לבוש בצורה כל כך שטוחה זה כמו לומר שפאות ארוכות זה תסרוקת שיער. אתה בכלל מבין את המשמעות שהדברים הללו מסמלים בעיני אותם מאמינים?

לא.. הוא סתם דביל

זה עדיין פריט לבוש חבוב. זה שזה בין היתר סממן דתי לא נוגד את זה.
אני מבין את המשמעות, וגם הייתי מסורתי לא מעט זמן.

אז אם אני אלך למועדון עם מסננת ספגטי (אני מאמין במפלצת הספגטי המעופפת) - צריך להכניס אותי?

תיזהר אחי, לו-בגה עוד יציע לנו עוד פעם להינשא. 😆

אז אם אני אלך למועדון עם מסננת ספגטי (אני מאמין במפלצת הספגטי המעופפת) - צריך להכניס אותי?

כשנחייה במדינה שבנויה על אמונה במפלצת ספגטי אז נחוקק איזה חוק שתרצה..
כרגע אתה חי במדינה יהודית שחלק ממנה מורכבת מאנשים דתיים (ולאו דווקא קיצונים) חובשי כיפה..
כיפה אמנם היא היא לא דבוקה לראש ואפשר להוריד אותה ולשים אותה כמו חולצה איך היא סממן דתי לכל דבר ואין בכלל שום הגיון בלהשוות אותה לכובע נייק ששמים ב-1 בלילה כי כנראה יש אור כל כך חזק מהירח..
סמנטיקה פשוטה..
חולצה, מכנסיים, חגורה, כובע
טלית, תפילין, ציצית

מעניין באמת... לאיפה הכיפה משתייכת ? תעשה חושבים קצת עם עצמך ותנסה לעשות את זה בלי הקטנת ראש והתחכמויות.

"לא מדברים פה כבר בין אנשים שחורים ולבנים..מדברים פה על דתיים "
אידיוט

---------- התגובה התווספה ב 03:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 03:24 ----------

אז מה זה אם לא תסרוקת?
וכיפה זה פריט לבוש,כמו כובע
אבל זה לא אומר שלא צריכים להכניס מישהו בגלל שחובש אחת

כרגע אתה חי במדינה יהודית שחלק ממנה מורכבת מאנשים דתיים (ולאו דווקא קיצונים) חובשי כיפה..
כיפה אמנם היא היא לא דבוקה לראש ואפשר להוריד אותה ולשים אותה כמו חולצה איך היא סממן דתי לכל דבר ואין בכלל שום הגיון בלהשוות אותה לכובע נייק ששמים ב-1 בלילה כי כנראה יש אור כל כך חזק מהירח..
סמנטיקה פשוטה..
טלית, תפילין, ציצית

מעניין באמת... לאיפה הכיפה משתייכת ? תעשה חושבים קצת עם עצמך ותנסה לעשות את זה בלי הקטנת ראש והתחכמויות.

לקבוצה הירוקה, שמוכלת בקבוצה הכחולה.

אבל אתה נשמע כמו איזה כפיל של פאניק שלא באמת יבין את זה.

יש פריטי לבוש (מכנסיים חולצה)
יש סממנים דתיים (לגדל זקן)
ויש פריטי לבוש שהם סממנים דתיים (כיפה, ציצית, חולצה שרשום עליה "יש לי חברים דימיוניים" [סתם])

---------- התגובה התווספה ב 03:36 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 03:34 ----------

"לא מדברים פה כבר בין אנשים שחורים ולבנים..מדברים פה על דתיים "
אידיוט

---------- התגובה התווספה ב 03:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 03:24 ----------

אז מה זה אם לא תסרוקת?
וכיפה זה פריט לבוש,כמו כובע
אבל זה לא אומר שלא צריכים להכניס מישהו בגלל שחובש אחת

עזוב אותם, נראה לי הם הצטרפו לקורסי ערב של פאניק.

סמנטיקה פשוטה..
טלית, תפילין, ציצית

במדינה היהודית הזו יש חופש דת - אני יכול להיות ערבי ישראלי שהולך למועדון עם טורבאן, ואני יכול להאמין במפלצת הספגטי המעופפת וללכת למועדון עם מסננת ספגטי על הראש, ואני יכול ללכת עם תלבושת של נזיר בודהיסטי. זכותו של בעל המועדון להחליט לא להכניס אותי.

• פותח/ת השרשור
במדינה היהודית הזו יש חופש דת - אני יכול להיות ערבי ישראלי שהולך למועדון עם טורבאן, ואני יכול להאמין במפלצת הספגטי המעופפת וללכת למועדון עם מסננת ספגטי על הראש, ואני יכול ללכת עם תלבושת של נזיר בודהיסטי. זכותו של בעל המועדון להחליט לא להכניס אותי.
זכותו כן. אבל אין לו זכות לומר לך שזה בגלל הכיפה שאתה לובש.

זכותו להחליט שקוד הלבוש אצלו הוא כזה שלא יכלול שום סממן דתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית