הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זה נכון?

• פותח/ת השרשור Ziv195
  • פורסם בתאריך

Ziv195

משתמש מתחיל
66
1
נק' מוניטין:
1
66
1
שלום לכולם
אני מתאמן בערך 3-4 חודשים עד עכשיו ולא עליתי הרבה בבנץ' פרס, התחלתי 30 והגעתי ל60

עכשיו לפני שבוע בערך הבנתי שאני עושה חצאי חזרות (מוריד בערך 50-60 אחוז מהתנועה רק), ועבדתי על זה עכשיו אני עושה בטכניקה סבבה, אבל גם המשקל ירד ל50.

אני תהיתי לעצמי, שאני עושה חצאי חזרות החזה פחות מעורב ויותר הידיים (לא הרגשתי את החזה בכלל בתרגיל), ולכן יכול להיות שעכשיו שעברתי לתנועה מלאה החזהמעורב יותר בתרגיל ובגלל שהוא שריר גדול יותר הוא גודל ומתחזק מהר יותר ואז אני אעלה במשקלים מהר יותר, זה נכון?
מאותה סיבה שעולים במשקל יותר מהר בסקוואט מביד קדמית...

תודה על העזרה

מנסיוני ראיתי שטכניקה נכונה גורמת לך לעלות מהר יותר במשקל
זה לא בהכרח נכון מה שאמרת לגבי שרירים קטנים וגדולים אבל בוא נאמר שיש מספיק סיבות לעשות טווח תנועה מלא חוץ מלהעלות משקל (פציעות נגיד)

זה ממש נכון לגבי היידים והחזה שבטווח קטן יותר הטרייספס יעבוד יותר ובמלא יותר החזה והכתפיים.
טווח תנועה גדול יותר גורם לעלליה גדול יותר במסה ובכוח בגלל עבודה על סיבי שריר רבים יותר ועזרה של מסייעים גדולים יותר בטווח תנועה מלא.
אבל שוב אתה לא תוכל להשוות בין הכוח שהיה למה שיהיה כי אז עשית חצאי חזרות. אז השאלה היא לא לעניין כל כך. אבל אין ספק שהחזה והכתפיים יגדלו יותר.

• פותח/ת השרשור
אבל האם עבודה בטווח תנועה מלא יעזור לי לעלות יותר מהר במשקלים לפי מה שרמשתי?

מה חשוב המשקלים העיקר שעכשיו אתה עובד נכון!
ושוב כמו שאמרתי מיקודם בעיקרון אימנת את הטרייספס ועכשיו תאמן יותר תחזה ותכתפיים אז זה שאלה לא במקום אחי.

שמעת פעם על Floor press?
זה בנץ' פרס שעושים על הרצפה, ובעצם הרצפה עוצרת את התנועה באמצע.
זה עובד יותר על התלת ראשי, וזה נשמע לי בערך כמו מה שאתה עשית.
(סתם משהו שעלה לי לראש בגלל שכתבת על חצאי תנועה)

אחרי כמה שבועות עם טכניקה כמו שצריך, אתה תחזור למשקלים טובים.

שמעת פעם על Floor press?
זה בנץ' פרס שעושים על הרצפה, ובעצם הרצפה עוצרת את התנועה באמצע.
זה עובד יותר על התלת ראשי, וזה נשמע לי בערך כמו מה שאתה עשית.

אם כבר אז Board Bench Press, לחיצה כשאתה שוכב על הרצפה היא כבר לא בדיוק Bench Press כי...אין Bench 😃

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית