עדכון הפטור במכס - לא בדיוק מה שחשבנו?

HallucinogeN

משתמש קבוע
1,912
396
נק' מוניטין:
2,836
1,912
396
שטייניץ ביטל את המכס על יבוא מאות מוצרי צריכה ומוצרים תעשייתיים
בין המוצרים שיהנו מביטול המכס: צעצועים, ביגוד, מוצרי חשמל לבנים, תכשירי טיפוח ותרופות; בכך מימש שר האוצר את המלצות צוות ועדת טרכטנברג לעניין הפחתת שיעורי המכס

שר האוצר, יובל שטייניץ, חתם על צו שיבטל החל מהשבוע הבא את המכס על יבוא של מאות מוצרים תעשייתיים ומוצרי צריכה שאינם מיוצרים בישראל בסכום כולל של 400 מיליון שקלים. סכום זה שווה ל-25% מסך הגבייה של כלל המכס המוטל על מוצרים תעשייתיים ומוצרי צריכה. בכך מימש שר האוצר את המלצות הצוות החברתי-כלכלי בוועדת טרכטנברג, לעניין הפחתת שיעורי מכס על מוצרי תעשיות ומוצרי הצריכה.

ביטול המכס יבטל את המס ואת הבירוקרטיה הכרוכה בו על שורה ארוכה של מוצרי צריכה וחומרי גלם לתעשייה כגון: צעצועים, ביגוד, מוצרי חשמל לבנים (מכונות כביסה, מדיחי כלים, כיריים, תנורים), תכשירי טיפוח, מכונות תפירה, צמיגים לרכב, מזוודות ותיקים מעור, תרופות, תכשירים כימיים מוצרי עץ גולמי, מוצרי צריכה מזכוכית, מכשירי חימום מקרמיקה ועוד.

שטייניץ אמר כי "ביטול המכס על שורה ארוכה של מוצרים המהווים ברובם מרכיב בסל הצריכה של משפחות בישראל ובחלקם חומר גלם עבור התעשייה המקומית, מהווה תרומה משמעותית להקלה ביוקר המחיה של אזרחי המדינה. מדובר במוצרים שרובם אינם מיוצרים בארץ, ולהפחתת המכס לא תהיה השפעה על התעשייה המקומית".

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3556806,00.html

יש למישהו לינק למסמך רשמי כלשהו?
צריך להשיג את הרשימה המלאה. ואני מניח שמעמ עדיין קיים בכל הזמנה מעל 50, לא?

• פותח/ת השרשור
http://ozar.mof.gov.il/taxes/hodaa281211_3.htm

ניסיתי לעבור ככה על התעריפים המעודכנים של המכס (תמצא אותם בקישור) וכמו כל בירוקרטיה זה כמעט ולא קריא. ולא ברור בכלל. ולא נראה שיש שינויים. ממה שאני מבין הוסיפו עוד כמה מוצרים בתור "פטורים ממכס". וכל השאר נשאר אותו חרא. או במילים אחרות. שוב נדפקנו.

מצד שני, יש עוד קצה חוט לאופטימיות, רשום "עוד שלב ..."
עריכה: כנראה השלב הזה מדובר ביישום העלוב להמלצות טרכטנברג.

נערך לאחרונה:
זה קשקוש. לא תופס על כל הבגדים.
עדיין צריך לשלם 16 אחוז של מעמ.
השאלה היא אם אני באמת יכול לייבוא מכולות שלמות נגיד של עגלות תינוק מבלי לשלם מכס? מה ההגבלה שיש על זה?
בנוסף- הרשימה של המוצרים מאוד מצומצמת. נראה לי שהם מעדכנים את זה.
בקיצור- שוב- דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. מפתיע.

• פותח/ת השרשור
מע"מ ומכס אילו דברים אחרים. באשר לכמות, לדעתי זה עדיין מוגבל כמו מקודם על פי מחיר\משקל.

אבל לא מצאתי את הפירוט בשום מקום.
ושמת לב שהרשימה של המוצרים הצטמצמה ל2 עמודים? זה היה הרבה יותר. ואי אפשר למצוא שם מוצרי ביגוד. לא מבין מה קרה שם.
אני מנסה להבין על איזה מוצרי ביגוד זה תופס.
קשה להוציא נוסח ברור? ;azban

הכל חרטא. עדיין יש 30 אחוז על בגדים ונעליים. מפתיע.

• פותח/ת השרשור
יש עוד תקווה
"לדברי כספי, בשוק שורר בלבול מוחלט. ההמלצה הראשונה של ועדת טרכטנברג, להפחית את המכס על מוצרים שונים ללא קשר להיקף הרכישה, עברה בממשלה ואושרה בצו על ידי שר האוצר. עם זאת, ההחלטה על פטור גורף על כל המוצרים עד לסכום קניה של 1,200 שקל אושרה בממשלה, אך שר האוצר עדיין לא חתם על הצו ולכן היא אינה בתוקף.
כספי מספר אודות צרכנים רבים שבלבלו בין שתי ההחלטות ורוכשים מוצרים ברשת מתוך הבנה שהם ייהנו מפטור ממכס. כאשר הם מחויבים במכס, הם מתלוננים ומבקשים להחזיר את המוצר. "אנשים חושבים שהם פטורים ממכס מה-1 בינואר אבל הם לא. אנחנו מוצאים את עצמנו מסבירים לאנשים למה הם לא מקבלים פטור וחלקם אפילו מבקשים שנציג להם מסמכים שמוכיחים שהמכס עדיין בתוקף".

מרשות המסים נמסר, כי העבודה לקראת אישור הפטור ממכס נמצאת בישורת האחרונה, ועד סוף חודש ינואר יחתום שר האוצר על הצו."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4178096,00.html

מה הקשר בין מע"מ למכס? מע"מ זה ישירות לממשלה וביטול מכס פוגע ביצרנים בארץ..
וזה שמבטלים מכס גם מוריד מחירים בארץ

דווקא ביטול מכס זה אדיר לצרכן, אבל מצד שני הלוביסטים במשק לוחצים על שטייניץ

כמו שאמרתי, כלום לא השתנה. ולדעתי לא ישתנה גם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית