הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה שימפאנזות מנצחות כלכלנים

מאמר מעולה. לסחור על גרפים תוך יומיים (דקה, 5 דקות, 15, 30 דקות) זה הימורים.

• פותח/ת השרשור
מצטרף להמלצה - לא לסחור על גרפים של פחות משעה.

בהזדמנות הזאת אני גם יגיד שלקחת שורט יורו\דולר זה רעיון מעניין בתקופה הזאת

א. מי שסוחר בבורסה הוא לא בהכרח כלכלן.
ב. אכן יש כלכלנים שלא רחוקים משיפנזות [בהנחה שכלכלן = בעל תואר בכלכלה].
ג. לא התנסתי במסחר תוך יומי, אבל ניתוח טכני זה דבר שעובד.

לא הייתי יותר מידי מקשיב לעצות, אין מי שבאמת יודע מה הולך לקרות.

מצטרף להמלצה - לא לסחור על גרפים של פחות משעה.

כי יש משהו קסום שקורה למחיר ברגע שאתה יורד מ60 דקות ל55 דקות ברזולוציה של הגרף.. לא?

---------- התגובה התווספה ב 00:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:27 ----------

לא הייתי יותר מידי מקשיב לעצות, אין מי שבאמת יודע מה הולך לקרות.

צדיק בסדום 😃

• פותח/ת השרשור
לא מומלץ לסחור על גרפים של זמנים קצרים כי הם יכולים להטעות ולהסתיר את התמונה הגדולה. התמונה הגדולה יכולה להיות זינוק/קריסה, אבל בטווח של דקות בדיוק יש איזשהו מהלך נגדי של השוק. אין שום דבר קסום בשעה. זה פשוט חסם שרירותי כלשהו. אתה מוזמן לבדוק אותי עם כל אנליסט/סוחר מט"ח/אופציות.

לא מומלץ לסחור על גרפים של זמנים קצרים כי הם יכולים להטעות ולהסתיר את התמונה הגדולה. התמונה הגדולה יכולה להיות זינוק/קריסה, אבל בטווח של דקות בדיוק יש איזשהו מהלך נגדי של השוק. אין שום דבר קסום בשעה. זה פשוט חסם שרירותי כלשהו. אתה מוזמן לבדוק אותי עם כל אנליסט/סוחר מט"ח/אופציות.

קרדנציאליזם לא יעזור בתחום הזה כמו שהוא לא יעזור בתחום האימונים. אומר אפילו שמכל התחומים - בתחום המסחר אין שום קרדנציאל, אפילו חלקי. רק מבחן התוצאה קובע. [ודרך אגב בין אנליסטים לסוחרים יש אוקיינוס של הבדל. זה כמו להשוות תזונאי למנתח מוח]
ולכן אם אתה רווחי בתוכלת אין לי ויכוח איתך. שנינו יכולים לסחור שונה ועדין להיות רווחיים.
אבל כמו בעוד נושאים [שלהבדיל, בהם אני מסכים איתך ב100%], מפריעה לי צורת המחשבה כאן.

אתייחס לדברים שלך, אולי אחד מאיתנו ילמד משהו חדש.. אני שמח להשתפר תמיד, בכל מקרה 😃

בהתייחס למה שאמרת: אם זיהית את "המהלך הנגדי" בסמוך לנקודת ההתהוות... האם אין כאן הזדמנות לנצל את זה?

אני מניח שתגיד "the trend is your friend" או משהו בסגנון ולזה אגיב:
Only if there IS a trend, and only if you can be the smart money (first to enter first to exit)
שזה חתיכת סייג...וזאת כל החוכמה 😉

• פותח/ת השרשור
מאוד תלוי מה המהלך הנגדי. אם זה באמת מהלך נגדי ואיזשהו שינוי כיוון נקודתי, או ניסיון תיקון של השוורים/דובים אז כן. כמובן שאפשר לנצל אותו, ולהיות מאוד עירני מתי הוא נגמר. יכול להיות "מהלך נגדי" שהוא רק חלק מהתנודתיות של המסחר. השוק לעולם לא יורד או עולה בקו ישר. 😃

מאוד תלוי מה המהלך הנגדי. אם זה באמת מהלך נגדי ואיזשהו שינוי כיוון נקודתי, או ניסיון תיקון של השוורים/דובים אז כן. כמובן שאפשר לנצל אותו, ולהיות מאוד עירני מתי הוא נגמר. יכול להיות "מהלך נגדי" שהוא רק חלק מהתנודתיות של המסחר. השוק לעולם לא יורד או עולה בקו ישר. 😃

צטט אותי כדי שאדע שהגבת 😃

מסכים איתך. ולכן אם בגרף חודשי/שבועי/יומי מזהים מגמה עולה, למשל, זה לא אומר שלא יכולים להיות מגמות או תנועות [או הזדמנויות אחרות] סותרות במימדי זמן קטנים יותר.

עוד אחת מהבעיות בחשיבה של אנשים היא חשיבה בינארית..
השוק או עולה או יורד?

והבלוג הזה שפרסמת לא מחדש וגם טועה. כל סוחר מתחיל יודע שחייבים להתחשב במרווח ובעמלה בחישוב תוחלת. זה מסחר 101.
בנוסף, אני לא מכיר הרבה סוחרים שאוהבים הימורים.. להיפך, בדרך כלל אנחנו סולדים מזה.

מה שכן - זה נכון מה שהוא אמר על ישראל - עולם רביעי בתחום השווקים.

• פותח/ת השרשור
צטט אותי כדי שאדע שהגבת 😃

מסכים איתך. ולכן אם בגרף חודשי/שבועי/יומי מזהים מגמה עולה, למשל, זה לא אומר שלא יכולים להיות מגמות או תנועות [או הזדמנויות אחרות] סותרות במימדי זמן קטנים יותר.

עוד אחת מהבעיות בחשיבה של אנשים היא חשיבה בינארית..
השוק או עולה או יורד?

והבלוג הזה שפרסמת לא מחדש וגם טועה. כל סוחר מתחיל יודע שחייבים להתחשב במרווח ובעמלה בחישוב תוחלת. זה מסחר 101.
בנוסף, אני לא מכיר הרבה סוחרים שאוהבים הימורים.. להיפך, בדרך כלל אנחנו סולדים מזה.

מה שכן - זה נכון מה שהוא אמר על ישראל - עולם רביעי בתחום השווקים.

הוא לא טועה בכלל - אמנם זה משהו שאומרים לכל סוחר מתחיל, אבל לא כל סוחר מתחיל גם מפנים ומבין את המשמעויות. 😃

הוא לא טועה בכלל - אמנם זה משהו שאומרים לכל סוחר מתחיל, אבל לא כל סוחר מתחיל גם מפנים ומבין את המשמעויות. 😃

התכוונתי לטעות של המשפט הראשון שהוא כותב:

"אם אתה סוחר כנראה שאתה אוהב הימורים" [או משהו בסגנון]

שאר הדברים זה דיי בסיסי

יאללה בואו נתחיל להריץ מניות!

🤘

רגע סטאר-דאסט. אתה סוחר יום?
רואה הצלחות בינתיים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית