הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי תוכנית אימונים לכל הגוף.

-Alpha-

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
-2
51
0
שלום חברים,
אנחנו נמצאים בתחילת שנה חדשה וכהרגלי, אני נוהג לבנות לעצמי תוכנית ידידותית לשם שמירה על כושר בלבד, אשר אני מאמץ אותה לכל השנה.

אז ככה, נגמר לי המנוי למכון ואני לא יכול לחדש אותו עד שאני חוזר לעבוד קבוע, כך שאין ברשותי מתקנים מלבד משקולת של 4 קילו ומתח.

המטרה שלי היא לעבוד על הכל: גמישות, כוח, מסה, איירובי.

העזרה שאני צריך מכם היא כזו, אני רוצה להוסיף לתוכנית הקיימת שלי את מה שחסר בשביל להשלים את כל הפרמטרים. זוהי התוכנית שלי כרגע (שלוש פעמים בשבוע):

1. ריצה של 1500 מטר.
2. 15 עליות על המתח (כבר ציינתי שהאימון הוא ידידותי ונטו לשמירת כושר).
3. 10 שכיבות סמיכה.
4. 10 יד אחורית (או כפיפות מרפקים, אך שלא תקראו לזה) עם משקולת ארבע קילו (10 בכל יד).
5. 20 פשיטות מרפקים בכל יד, בישיבה.
6. זוקפי גו/פשיטת גב על המיטה, 10 שניות כפול 3 סטים.
7. אני עובד על הבטן שלי באמצעות סרטון מיוטיוב. בגלל שאיני יכול לפרסם קישורים, יהיה נחמד אם תוכלו בבקשה להיכנס ליוטיוב, לרשום:

Get six pack abs in 6 minutes on your couch. This Works!

ולצפות ברפרוף על התרגילים.

זוהי התוכנית שאני מבצע קרוב לשלושה חודשים כרגע.
כעת, בגלל שאני לא ידען גדול בכושר, אשמח לקבל מכם הערות בונות - על אילו פרמטרים התוכנית הזאת מדלגת ואילו תרגילים אשר ביכולתי לעשות בבית יספקו את הפרמטרים הללו?

שתי הערות חשובות:
1. חשוב לי מאוד לקבל תרגיל לחיזוק הרגליים! הרי אני משקיע יחסית בפלג גופי העליון ולאחר שהפסקתי להתאמן במכון אין לי תרגיל לחיזוק הרגליים, ולפי מיטב ידיעתי חשוב מאוד לחזק אותן. אשמח לקבל עזרה בעניין זה.

2. אין לי שום שאיפה לבניית גוף, מלבד בטן. אני מתאמן נטו בשביל לשמור על אורח חיים בריא, בהירות מחשבה, חילוף חומרים תקין וכל שאר הסגולות התפקודיות והרפואיות. אז אנא תעניקו עזרה בהתאם 😃

נערך לאחרונה:
יש לי כמה סודות לגלות לך
אפילו עם תעבוד בשכיבות שמיכה על מאקסימום עדייין תעבד מסה בחזה לגבי מתח לא בטוח אבל כנראה...
עם אתה רוצה בטן מפותחת אתה לא יכול לעבוד כנגד אוויר בטן עובדת הכי טוב ב10-15 חזרות בתוספת משקל היא לא שונה משאר השרירים בגוף ...

• פותח/ת השרשור
ובעברית?

בכל מקרה, אני יכול לומר לך שבהפרש של חודשיים אני בהחלט רואה תוצאות בבטן, אז בינתיים זה עובד לי ואני לא מתכוון לשנות את זה.

למרות שלא הבנתי את מה שאמרת, תודה שהערת את תשומת ליבי 😃
עוד מישהו יכול לעזור לי או שרק מי שמבין מקבל פה יחס?

וואלה באמת לא מגיבים היום בשיט ומה שאמרתי שמהתוכנית אימונים שלך אתה תעבד מסה והרבה מאוד כי 4 קילו ל 10 חזרות זה מה שאחותי עושה בערך

• פותח/ת השרשור
לא מגיבים כי אין מה לאמר
זה לא תכנית מאסה, זה תכנית בגרות לבית ספר\מתח בים או משהו דומה

אם כך כנראה שאני אחד המשתמשים שיותר זקוק כאן לעזרה, ודווקא לו אתם לא מעניקים אותה.
בוגר מאוד מצידך ומצד שאר השרירנים פה.

• פותח/ת השרשור
תתחיל לקרוא, אף אחד לא הולך להאכיל אותך בכפית

חחח נראה לך שאני אתחיל לסכם על פעילות גופנית מהסוג שהחבר'ה כאן עושים (סוג לא הכי בריא בלשון המעטה) רק בשביל לשמור על כושר? כבר ציינתי שאני לא שואף לבנות גוף ובשל כך בטח שלא אתחיל לחרוש את האינטרנט ולהגדיל את מספר המשקפיים שלי בשביל זה.

ואם זאת הגישה שרצה כאן בפורום, אז בלי לפגוע חלילה, אין לפורום הזה שום תועלת עבור הגולשים.
תודה, אנסה את מזלי בפורומים אחרים.

לילה טוב 😃

עדיף לך לשלב FBW לפני הריצה וזה לא נקראת תכנית טובה
אתה צריך להכין תכנית כאשר לכל שריר גדול סכום הסטים מגיע ל-3~4 ושריר קטן 2~3.
חשוב לעבוד על כל הגוף אחי
כתפיים, ידיים, חזה, בטן, גב, רגליים, טרפזים - הכל!
ובשביל מסה אתה צריך שטווח החזרות יהיה לבערך בין 8~10 חזרות לסט.
בהצלחה!

כמה דברים שיעזרו לך:
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

בקישור הראשון אתה יכול לקרוא קצת על איך להעלות במסת שריר.
בקישור השני ישנן תוכניות לתקופת מסה, אחת מהתכניות היא FBW - פול באדי וורקאאוט.
אמנם התכנית שם לא כל כך טובה וחסרים תרגילים ושרירים אבל זה יכול לשמש דוגמה לא רעה.

אז מה אתה רוצה שנגיד לך? שהתכנית טובה? טובה למה?
זו תכנית כושר מסויימת שאין לה מטרה מסויימת אז פשוט תעשה אותה אם אין לך מטרה לפתח גוף אלא רק להתעסק בכושר
לגבי העזרה שאתה חושב שאתה צריך, גם ענו לך, תקרא. אתה צריך לקרא

• פותח/ת השרשור
לא ביקשתי שתשפוט את התוכנית שלי, ביקשתי שתוסיף לה את שאר התרגילים שחסרים (שבאפשרותי לבצע ללא מכון) בשביל לעבוד על כל הפרמטרים: גמישות, כוח, מסה, איירובי. בנוסף, הייתי שמח לקבל תרגיל לחיזוק הרגליים שגם לא מצריך מכונה כלשהי במכון כושר.

רגליים

הייתי שמח לקבל תרגיל לחיזוק הרגליים שגם לא מצריך מכונה כלשהי במכון כושר.
לשרירי הירך הקדמיים - מכרעים או סקוואט על רגל אחת (אם אתה מסוגל) עם או בלי משקל נוסף.
לתאומים - עליה וירידה על קצות האצבעות רצוי על מדרגה.

• פותח/ת השרשור
יהושע60 תודה רבה מקרב לב!
רק לשם ההבנה:

1. האם אתה מתכוון לתרגיל שמוצג בסרטון הבא?
או שיש לך סרטון מדריך יותר טוב?

2. האם אתה מתכוון למתיחה הקלאסית ההיא שעושים בעת חימום?
כמו פה בתמונה רק על מדרגה וכשאני מושיט את ידיי לעבר כף רגלי?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
חחח נראה לך שאני אתחיל לסכם על פעילות גופנית מהסוג שהחבר'ה כאן עושים (סוג לא הכי בריא בלשון המעטה) רק בשביל לשמור על כושר? כבר ציינתי שאני לא שואף לבנות גוף ובשל כך בטח שלא אתחיל לחרוש את האינטרנט ולהגדיל את מספר המשקפיים שלי בשביל זה.

ואם זאת הגישה שרצה כאן בפורום, אז בלי לפגוע חלילה, אין לפורום הזה שום תועלת עבור הגולשים.
תודה, אנסה את מזלי בפורומים אחרים.

לילה טוב 😃

לילה טוב ובהצלחה בהמשך 😃

חחח זה אחד מהליצנים.. שכל החיים שלו יעבוד על ריצת אלפיים כי הוא מושפע מהצבא שזה ניקרא כושר טוב..
ויעשה מלא פקלים.. וירגיש סוס.. חחח כמו אלה שבאים אלי בחדר כושר.. אני אומר להם שהדד ליפט שלי 140 קילו.. אז הם אומרים זה סבבה.. אבל כשאני אומר להם שאני עושה 2000 ב6:40 אז הם אומרים לי שאני סוס... מטורף..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה אתה משמיץ? בצבא הייתי ג'ובניק..
כל נושא הכושר בתחילה לא דיבר אלי בכלל אבל מיום ליום כשאתה מבין כמה השפעה יש לזה על המוח שלך, על הסקס שלך, על הבריאות שלך, על התפקוד היום-יומי ועל ההצלחה שלך במבחן הקרוב או בראיון העבודה, אי-אפשר להישאר אדיש.

אז אני מאמץ כושר נטו לבריאות הטובה ולתפקוד התקין..
ותודה רבה פגה-סוס.. בהחלט שקבלתי את המענה הבוגר בפורום אחר 😃

יהושע60, תודה על האכפתיות, ממש עזרת לי!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית