עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תגידו מעניין אותי לדעת אני רוצה להרשם לקורס מדריכים בחופש הגדול שמתחיל ב 1.7.2012 אבל אני יהיה בן 17 רק 3 ימים לאחר מכן אתם חושבים שיקבלו אותי בכל מקרה? (בוינגייט)
למה תמיד טוב שיש תעודה?למדתי בוינגייט... עבדתי בהולמספלייס תקופה..
לא כזה אהבתי את המקצוע, לפחות במקום שבו עבדתי.
אבל תמיד טוב שיש תעודה.
אני מסתכל על האפשרות הזאת אולם קשה לי להבין למה לי לבזבז 6 אלף על עבודה עם משכורת מינימום ולוותר על מלצרות שמרוויחים יפה מאוד.
שאלתי את המאמנים בחדר כושר הקודם שהייתי בו והם אמרו לי ששם המשכורות מתחילות מ 27 ש"ח לשעה וזה עולה עם הוותק ולאימונים פרטיים הם היו מרוויחים הרבה יותר ועוד זה היה סתם חדר כושר קטן ונטוש כזה שאפילו בזמן העבודה כמאמנים לא היה שם אף אחד אז הם יכלו לעשות איומנים אישיים ולהיות מדריכים באותו הזמן...אני מסתכל על האפשרות הזאת אולם קשה לי להבין למה לי לבזבז 6 אלף על עבודה עם משכורת מינימום ולוותר על מלצרות שמרוויחים יפה מאוד.
כן, קבלה לדעתי מגיל 16, תתקשר לוודא על כל מקרה.
אני למדתי את הקורס של וינגייט בשלוחה בבית הספר ליאו-בק בחיפה.
כרגע לא עוסק בזה באופן מקצועי.
אבל זה לא מה שאני מחפש. אני לא רוצה למצוא עבודה שבה אני יושב, לא עושה כלום ומקבל משכורת מינימום. כן הייתי רוצה אותה אם הייתי מרוויח הרבה יותר. אני מחפש למכסם את הרווח ולא לחפש משהו קל.אם תמצא חדר כושר מספיק קטן ושכונתי זאת עבודה מושלמת פשוט לשבת ולא לעשות כלום (במיוחד בשעות של הזקנים) ולעשות מטלות במידה ואתה לומד 😃
זה עניין של העדפה.
את הקורס לקחתי גם בשביל ידע - בעיקר באנטומיה וקיניזיולוגיה.
חוץ מזה גם בשוק יש כאלה שמרוויחים יותר. אפשר לעבוד בכל דבר.
לי אישית לא מתאים לעבוד במלצרות.
הלכתי על זה בהתחלה כי אני איך שהוא אוהב את התחום..
אני לא רוצה להציג את זה כאילו הכל שחור. חווית העבודה משתנה ממקום למקום.
אני לא הייתי מרוצה כי אתה מרגיש שאתה נמצא בתכנית האח הגדול.
מסתכלים על כל פיפס שאתה עושה. רוצים שתתרוצץ בין אנשים ותחייך אליהם.
אתה יותר איש מכירות למעשה מאשר מאמן.
מה גם שהמתאמנים שם חושבים שאתה המשרת שלהם. אני חושב שצריך לשאוף ליותר גבוה ולא לעבוד במקום כזה בשביל משכורת מתחת למינימום.
ומה לעשות, לא חסרים ליצנים ואנשים שחיים על מיתוסים שרוצים שתבנה להם כל מני תכניות "חיצוב" וגם זה לא מוסיף לעניין.
אני יכול להגיד לך שבשביל להרוויח משכורת יפה צריך באמת לאהוב את התפקיד הזה ולדפוק מלא מלא אימונים אישיים. אם אתה גר רחוק זה די בעיה, כי אתה צריך לבלות את כל היום בחדר כושר (בהנחה ויש לך "חורים" בין אימון לאימון).
בחדרי כושר קטנים ושכונתיים לרוב המשכורות גבוהות יותר, אבל אין ממש אימונים אישיים. עוד מינוס זה שאין כל כך תחלופה של מאמנים, וקשה לקבל משהו שהוא איך שהוא קרוב למשרה מלאה בניגוד לרשת. ככה שזה איך שהוא משתווה.
התעודה הזו לדעתי היא בעיקר טובה לזה שאם פעם תפתח מקום משל עצמך או משהו כזה אז שתיהיה לך לפחות תעודה. היום צריך את הדברים האלה יותר מבחינת הכיסוי תחת שחס וחלילה אם קורה משהו לא עלינו.
אבל בגדול אתה צודק. לא הייתי הולך לעבוד בזה בשביל כסף. אני לא מדבר על משכורת הייטק, אבל על לפחות משהו מעל המינימום! אלה אם כן אתה ממש אוהב את הדינאמיקה הזו בעבודה, אוהב לדבר עם אנשים, אוהב למכור להם ולתפוס אותם בביצים (להגיד להם שהBMI שלהם גבוה ויש להם סיכוי לקבל התקף לב) ולמכור להם אימונים.
וכמובן שיש ויש.
אני בטוח שבמקום יותר סולידי חווית העבודה היא שונה.
הולך להיות מעניין אם אני באמת אקח את השביל הזה. נשמע לי רעיון טוב לעבוד בזה כמה שנים עד שאשיג משהו מהלימודים (אני מאוד רוצה להתעסק בתחום כלשהו שקשור לאנשים, פסיכולוגיה או תזונה) ותוך כדי השנים בלימודים, יש לי משרה בטוחה.נכון שאפשר ללמוד לבד, אבל אין מה לעשות צריך תעודה בשביל לעבוד בזה. וחוץ מזה הקרוס עצמו סבבה.
הבעיה הכי גדולה הייתה להסביר לאנשים שלא צריך לסבך את הדברים.
למשל הגיע אלי בחור, בערך בן 16, לבניית תכנית "חיטוב". ביקשתי שיביא את התכנית הקודמת לראות מה הוא עשה בינתיים והוא אמר כזה מתחת לאף "לא לא אני רוצה תכנית אחרת לגמרי".
אנשים חושבים שאם הם מתאמנים חודשיים צריך לשנות להם את כל התכנית.
הם לא קולטים שקודם כל אין כל כך הרבה תרגילים, ושרוב התרגילים הם בתכלס די אותו הדבר.
מה עושים במצב כזה? זורמים איתו, אבל תשתדל להשאר נאמן לעצמך ולא להיות יותר מדי ליצן ולתת תרגילים הזויים. תכנית AB רגילה. מעולם לא נתתי למישהו ABC או משהו כזה. תשחק עם העצימות, תוריד להם חזרות.
אתה יכול להסביר לאנשים שהם טועים. אין עם זה בעיה, אבל אי אפשר לצפות שכל מתאמן האימון איתו היה סבבה ויזרום. יש אנשים עם כימיה יותר טובה ויש עם פחות.
לגבי דדליפט וסקוואט...
אולי זה נראה שקל ללמד אנשים איך לבצע סקוואט ודדליפט בסרטונים של ריפטו. במציאות זה לא ככה. יש אנשים... נכים בלשון המעטה. סקוואט ודדליפט הייתי משאיר לאימונים אישיים.
אתה יכול לשלב מעט קרוספיט, לשלב סופר סטים עם תרגילים מורכבים למשל מתח מקבילים, לקפוץ בחבל במנוחה. אלה דברים שעבדו לי די טוב עם אנשים, לפחות כאלה שרצו לרדת במשקל.
בכל זאת, הלקוח צריך להיות מרוצה, אפשר למצוא את האיזון בין אימון נכון לבין גיוון ומיין סטרים.
אתה יכול גם לעשות להם SS, תלוי בך, צריך לדעת לבצע את התרגילים ממש טוב בשביל להסביר לאנשים אחרים איך לבצע אותם, זה די מאתגר.
אצלי לא ממש קבעו איזה אימון לעשות. יכלתי לעשות באימונים אישיים מה שבא לי. יכלתי גם לצאת איתם החוצה ולרוץ איתם מחוץ לקאנטרי. מבחינת הביטוח זה תופס.
נדיר שמישהו יבוא אליך וירצה שתלמד אותו סקוואט או משהו כזה. רוב המתאמנים יהיו נשים שצריכות לרדת במשקל, גברים שרוצים סתם להיכנס לכושר, וילדי קוביות בני 15.