הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים לקראת יום סיירות

angelawake

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
שלום אני עכשיו בתקופה של לקראת ימי סיירות גיבושים של הצבא וכו .. עד עכשיו הייתי אחד שרץ למרחקים ארוכים ריצות של 8-12 בקצב לא רע (אני מסוגל לרוץ 10 ב42 דקות) עכשיו היה לי מבחן 80 מטר בביה"ס ופשוט הייתה לי תוצאה גרועה מאוד אני לא זוכר כמה משהו בסביבות ה12 שניות (באותו יום רצתי לפני ריצה ארוכה ולא הספקתי לאכול מכיוון שלא ידעתי על המבחן ) אבל זה דיי הביא לי סטירה בפנים מכיוון שאם אני מפשל כאן מה יקרה ביום הסיירות עם דיונה ? אני התחלתי לעשות סקוואטים ובכלליות לעלות במסת השריר עכשיו האם הסקוואט יכול לשפר לי את הספרינטים ? בנוסף שיניתי את סגנון הריצות שלי ובמקום לעשות רק ריצות ארוכות אני עושה אותן על שיפוע כאילו ריצה של חצי שעה נניח על שיפוע 2-3 ובנוסף מנסה לדחוף ספרינטים שיש זמן זה גם יעזור או שריצות אלו ייתנו אותו אפקט של ריצה רגילה ?

אענה כאן לבקשתך, אבל אמספר את דבריך על מנת שיהיה מעט יותר מסודר:
1. 👏😃
2. לגביי עצות אולי כן, אבל האם תעדיף שהוא יאמן אותך לגיבוש או לאנס ארמסטרונג? אל תשכח שפותח הדיון פתח את הנושא הזה בפורום אימונים, ושאל איך להתאמן. זה שונה מאיך לעבור.
3+4+5. תראה דוגמה פרטנית לא אומרת הרבה (היא למעשה לא אומרת כלום), ובהיעדר נתונים וידע על הכושר שלו שאתה מתאר כמטורף [ויכול להיות שהסטנדרטים שלך שונים משל אנשים שמגיעים מתחום הטריאתלון - וזה אפילו דיי בטוח. (ממש לא בקטע של להעליב)] אין באמת דרך להגיב על כך, אבל אנסה להסביר את עצמי טוב יותר:
כן, כולם יתעייפו מתישהו, אף אחד לא סופרמן. אבל עייפות של אתלט ברמה בינונית+ מול עייפות של בן אדם שהוא לצורך העניין על אחוז שומן יחסית גבוה (לא נסחף - ~18%) ובכושר ירוד, הן התעייפויות שונות שנות-אור זו מזו. אחד יתחמצן כולו וירצה להקיא, יחווה סחרחורות מטורפות ויהיה "אאוט" ברוב המקרים, והשני יחווה בעיקר ירידה בקצב ובביצועים. אתן לך דוגמה טיפה מוקצנת, אבל מאוד טובה:
קח אדם בכושר אפילו לא גרוע, מישהו בכושר בינוני. קח מישהו שהשיא שלו ב2000 מ' לצורך העניין זה 8:15. הוא לא התלט מטורף, אבל הוא לא איזשהי עגלה שלא זזה. עכשיו, תן לו לרוץ 2000 מ'. בכל הכוח. עזוב כמה הוא יעשה - נגיד ישבור שיא אישי ויעשה 8:10. נתן את כולו, נקרע ורצה למות כל הדרך. עכשיו, סתכל עליו בסיום. סביר להניח שהוא ירד למטה (הכוונה ישים ידיים על הברכיים, ישפיל מבט), לכל הפחות, אם לא ישכב על הרצפה או משהו כזה. במקרים הטובים מאוד - אותם אנשים ב30 שניות שלאחר סיום הריצה רק "לא יתפקדו" ו"לא יוכלו לחשוב". במקרים הגרועים זה יקח הרבה יותר זמן וכמו שאמרתי - שכיבה וכו'.
עכשיו, אצא מנקודת הנחה שבאולימפיאדה האצנים רצים בכל כוחם, "כאילו" זה הדבר הכי חשוב בחייהם (וזה אכן הדבר הכי חשוב בחייהם) - ושהם מושכים את הגבולות שלהם עד הקצה של הקצה. גם כנראה, שהאצנים שהגיעו לאולימפיאדה, הם סופר-חזקים בראש, ובהרבה יותר מידידינו של ה8:10. ואני לא אומר משהו לא הגיוני. אותם אצנים, ביום התחרות באולימפיאדה, נמצאים בשיא כושרם, לתחרות הזו הם התכוננו המון זמן וזו בהחלט מוגדרת כ"תחרות מטרה". עכשיו צפה באיך הם מסיימים את המקצים השונים, ובאילו זמנים! בדגש על ההתאוששות שלהם לאחר סיום המקצה.

1500 מ'
5000 מ'
10,000 מ' (אחד הגמרים הכי מטורפים בהיסטוריה, אם לא ה)

אני יודע שלא רואים בצורה מושלמת את ההתאוששות שלהם, אבל אם איי פעם עמדת בסוף מקצה 2000 מ' בבי"ס וראית איך החבר'ה מסיימים, אתה תוכל לראות את ההבדלים בקלות.
אז להגיד שגם קנניסה בקלה יתעייף מתישהו, זה להוציא מהקשרו. אלו התעייפויות שונות. כמו שאתה יכול לראות בסרטונים, הם פשוט חווים האטה בקצב (או חוסר יכולת להגביר), אבל הגוף שלהם לא מגיב לזה כמו הגוף של ידידינו שעושה 8:10.
אם זה מעניין אותך, אתה יכול לחפש מידע באינטרנט על תחום הכלכלה בריצה (באנגלית - Economy). זה פחות או יותר הדיבור בנושא הנ"ל.

6. הכוונה הייתה, בהנחה שהמטרה של אותו מתאמן היא כמובן להראות טוב יותר, משמע מקסימום שריר-מינימום שומן (באופן כללי כמובן).

7. אנשים לא עושים "אימוני יום סיירות" כל שני וחמישי. אבל הם עושים דברים מקבילים לכך. אם אתה רוצה דוגמה טובה, אני לצורך העניין בתקופה שבה הייתי מאוד טוב וממוקד בתחום הייתי כולל אימון איכות ALL OUT אחד כל שבוע. לצורך העניין, זה היה יותר מ10,000 מ' של הפוגות. סטים של 1000, 800, 600, 400 ולפעמים גם קצת 200. בקצבים שכואב לי אפילו לדבר עליהם. מבחינת מאמץ ועומס, יום סיירות רחוק משם (מניסיון - עשיתי את שניהם).
ואני לא הייתי בטופ של הטריאתלון בישראל. יש לך בישראל טריאתלטים שמחזיקים 20 אלפיות על ~3:20 באימוני ההפוגות שלהם. ואם אתה רוצה לקבל מושג לגביי שחייה, אז יש לך בישראל שחיינים שמחזיקים עשות סטים של 200 על 2:30 יציאה [אם להקביל את זה לריצה - 200 מ' זה באיזור ה750 מטר (לפי יחסי הזמנים של הספורטאים בשני התחומים)].

8. ראה סעיפים קודמים + מעולם לא אמרתי שלא צריך להיות עקשן וחזק מנטלית.

PEACE
🤘🤩

2. הייתי מעדיף שבחור שעבר את מה שאני הולך לעבור יאמן אותי,כי הוא יתאים את האימונים לפי מה שאני אעבור..ונכון פותח האשכול שאל איך להתאמן,אבל איך להתאמן כדי לעבור.
3 4 5- אי אפשר להכניס אנשים כמו שהבאת למשוואה,אלו אנשים שמערבים חומרים(לא שאני אומר שאין להם כישרון,אני לא טרול).מה עוד שבוא נתייחס אל הרוב המוחלט (אם לא כולו) הם לא בכושר של אנשים מהאולימפיידה,לא משתמש מאותם חומרים,וגם אם כן,הוא לא ילך ליום סיירות כי סביר להניח שהוא ספורטאי מצטיין..אבל בכל מקרה,זה שאמרת אסביר את עצמי יותר טוב-זה הוא הסבר שונה לגמרי,שאותו אני מוכן לקבל..בלי להזכיר פריקים גנטיים אנשים כן יגיבו אחרי ריצה על פי הכושר שלהם,אבל גם אלו ברמה גבוה בימי סיירות יכולים להגיב עם הקאות וסחרחורות בשלב מסוים,זה שהתופעת לוואי היחידה שלהם תהיה דופק והורדה בקצב זה לא בהכרח נכון על פי מקרים שראיתי
6.ולהראות טוב יותר זה כללי מאוד אי אפשר לייחס לזה חשיבות.
7.נכון אבל אל תשכח שביום סיירות יש גם את זה ששוברים אותך בראש...בין אם זה שנותנים לך לחכות 4 שעות ,בין אם זה הקלילות שהמפקד אומר "צאו" ברבע לחישה,ובין אם זה שאתה צמא ווהוא מולך עם ענבים ומים יושב על כיסא,וכל הזמן מציע לך להפסיק.
8.אני רק אמרתי מה הוא טען וזה נראה כאילו לא ייחסת לזה חלק עיקרי (מה שלדעתי כן) במידה ואתה כן מיחס לזה חלק עיקרי-אני מצטער הבנתי אותך לא נכון

---------- התגובה התווספה ב 01:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:11 ----------

ובשביל הפרוטוקול
אותי נורא הרגיז שהשוואת דעה כאן של מישהו-לדעה של בן אדם בלי ידע מינימלי-כי אני חושב שיש לו ידע מינימלי ואפילו יותר,כי אתה אפילו הסכמת איתו על כמה דברים בלי ששמת לב (או שכן) אני אשקר אם אומר שלא פקחת לי את העניים בנושא הריצות וכנראה שיש לך ידע בו.אבל היה נראה כאילו אתה פוסל את דעתו (ועוד היו כמהדברים שלא הסכמתי אליהם מחוויות אישיות של אנשים)

2. הייתי מעדיף שבחור שעבר את מה שאני הולך לעבור יאמן אותי,כי הוא יתאים את האימונים לפי מה שאני אעבור..ונכון פותח האשכול שאל איך להתאמן,אבל איך להתאמן כדי לעבור.
3 4 5- אי אפשר להכניס אנשים כמו שהבאת למשוואה,אלו אנשים שמערבים חומרים(לא שאני אומר שאין להם כישרון,אני לא טרול).מה עוד שבוא נתייחס אל הרוב המוחלט (אם לא כולו) הם לא בכושר של אנשים מהאולימפיידה,לא משתמש מאותם חומרים,וגם אם כן,הוא לא ילך ליום סיירות כי סביר להניח שהוא ספורטאי מצטיין..אבל בכל מקרה,זה שאמרת אסביר את עצמי יותר טוב-זה הוא הסבר שונה לגמרי,שאותו אני מוכן לקבל..בלי להזכיר פריקים גנטיים אנשים כן יגיבו אחרי ריצה על פי הכושר שלהם,אבל גם אלו ברמה גבוה בימי סיירות יכולים להגיב עם הקאות וסחרחורות בשלב מסוים,זה שהתופעת לוואי היחידה שלהם תהיה דופק והורדה בקצב זה לא בהכרח נכון על פי מקרים שראיתי
6.ולהראות טוב יותר זה כללי מאוד אי אפשר לייחס לזה חשיבות.
7.נכון אבל אל תשכח שביום סיירות יש גם את זה ששוברים אותך בראש...בין אם זה שנותנים לך לחכות 4 שעות ,בין אם זה הקלילות שהמפקד אומר "צאו" ברבע לחישה,ובין אם זה שאתה צמא ווהוא מולך עם ענבים ומים יושב על כיסא,וכל הזמן מציע לך להפסיק.
8.אני רק אמרתי מה הוא טען וזה נראה כאילו לא ייחסת לזה חלק עיקרי (מה שלדעתי כן) במידה ואתה כן מיחס לזה חלק עיקרי-אני מצטער הבנתי אותך לא נכון
טוב למעשה הבנו אחד את השני כמעט לגמרי, כמה חידודים ותגובות:
2. מוזר. אני לא הייתי ממהר להסיק שבחור שעבר גיבוש מטכ"ל יודע לאמן לזה או בכלל יודע מה צריך בשביל לעבור, אבל יש ~40 אנשים חדשים כאלה כל שנה אז אני משער שיש כאלה שמבינים יותר וכאלה שמבינים פחות.

3-4-5. אין צל של ספק שאצנים מהאולימפיאדה לא משקפים את המונח "כושר מטורף" אלא הרבה מעבר, אבל באופן אישי, אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי שכשהתחלתי להתאמן הייתי שמן מאוד (93 ק"ג בגיל 13, היום אני בגובה 1.71 - בגיל 13 הייתי הרבה פחות. לא יודע להגיד אחוז שומן אבל גבוה מאוד) וריצות היו סיוט מטורף בשבילי מן הסתם. ככל שהשתפרתי ושיפרתי את תחום הECONOMY, הקושי בריצות השתנה בדיוק כפי שתיארתי. לא הגעתי ומעולם לא אגיע לרמה של אצנים כמו קנניסה בקלה, אבל ליום סיירות בגיל 17 כבר הגעתי ברמה גבוהה מאוד. לא הרגשתי אותו, הוא עבר לידי. כל כך פחדתי ממנו בהתחלה אבל אחרי 3-4 ספרינטים קלטתי שזה ממש קל להגיע ראשון. תהיה מטורף בירידה כי כולם מפחדים לרוץ שם מהר ואחרי הסיבוב זה היה ג'וגינג למגבש \ אלונקה. אבל יש מצב שהיה לי צוות חלש, סיימנו 9. אבל זה לא משנה, הנקודה הובנה ואני יכול להגיד לך שבאופן אישי אני יודע את ההבדלים טוב מאוד. כשהייתי עושה ספרינטים אפילו בשלבים של ~17% שומן זה היה גיהנום. גם כשכבר הייתי ברמה של 2000 מתחת ל6:50 זה היה קשה, אבל קושי שונה.
אפילו אמחיש על עצמי בצורה טובה יותר: בהנחה שהצצת באשכול שפתחתי לא מזמן עם הכותרת "התקפי אכילה" - אתה יודע שיש לי הפרעות אכילה. אז ככה, הגעתי לצבא כמה טוב איזה יופי עשיתי גיבוש יח"טיות צנחנים גם עברתי הכל טוב אבל מה? פתאום אין תזונה נכונה כמו שהייתה לי בבית ואימונים בנפח כמו שהייתי מתאמן. הגעתי על אחוז שומן ~10% וברמה אתלטית יוצאת דופן ביחס לגילי (באמת, לא סתם אומר). אבל עד סוף הטירונות הספקתי לעלות 11 קילו (מ67 ל78) ולהיות שמן שוב. נשים כרגע בצד את הבעיות הרפואיות שהתלוו לזה, ונתעסק בעיקר - כשחזרתי להתאמן, במשקל החדש, בסה"כ ~חצי שנה מהשיא שלי, הרגשתי כמה שההבדל מטורף. לא כי היה קשה. אלא כי הקושי היה אחר לחלוטין. פתאום יש דבר כזה סחרחורות ותופעות לוואי וגוף מחומצן למוות וחוסר יכולת לחשוב במאמצי מקסימום. ההתנסויות האלה שלי הן כנראה הדבר שדחף אותי הכי הרבה "לחקור" את תחום הECONOMY בנושא זה.
המקרים שראית הם כנראה של אנשים שעבדו הרבה על יכולת ופחות על כושר \ Economy. וכנראה שזו הסיבה שהם חוו תופעות לוואי של אנשים "בלי כושר". ויש הבדל שנות אור בין יכולת וכושר. למשל - קח אצן שהיום רץ 10,000 ב27:00 דק' שפורש היום ולא מתאמן במשך 3 שנים בכלל. עוד 3 שנים, תמדוד לו ריצת 10,000. בהנחה שהוא לא עלה במשקל לאחוזי שומן גבוהים מאוד (ולאתיופים \ קנייתים אין את הנטייה הזו בד"כ), הוא יעשה תוצאה טובה מאוד, שרוב האוכלוסייה יכולה רק לחלום עליה. סביר להניח משהו באיזור ה36 דקות, בהערכה גסה. האם זה אומר שיש לו כושר? ממש לא. יש לו יכולת, בעוד שרוב האוכלוסייה תגיד וואו יש לו כושר מטורף.
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב...

7. נכון לגמרי, ההתעסקות של פותח האשכול הייתה בפן הפיזי ועל כך הגבתי. מעבר לעובדה שאני לא מאמין ב"הכל בראש" כי זה שקר גס ומי שחושב אחרת שיעמוד איתי על קו הזינוק בלי כושר ונדבר, אבל זה נושא בפני עצמו ועדיין זה לא אומר שאנשים וותרנים יעברו ימי סיירות וגיבושים ביקום כלשהו, כי הם לא. עובדים שם על לשבור אותך בראש והם עושים את זה טוב. זה עדיין לא אומר שהכל בראש או שזה קרוב לכך. אבל זה בכלל לדיון אחר 😛

יש לך פייסבוק? אם כן מה השם ואיך אתה מאיית אותו? (אם אתה לא רוצה לפרסם כאן אתה יכול לשלוח בפרטי..)
דרך אגב בדיוק באתי להגיב - חפרתי קצת ועכשיו אני קולט שזה לא נותן לי לשלוח. אבל לפחות ההודעה נשמרה, אשלח לך לפייסבוק בכל מקרה.

השם הוא itay liberty. אם מסובך לך אתה יכול פשוט להגיב בלוג שלי (קרבי זה הכי אחי). מה שיותר נוח לך.

טוב למעשה הבנו אחד את השני כמעט לגמרי, כמה חידודים ותגובות:
2. מוזר. אני לא הייתי ממהר להסיק שבחור שעבר גיבוש מטכ"ל יודע לאמן לזה או בכלל יודע מה צריך בשביל לעבור, אבל יש ~40 אנשים חדשים כאלה כל שנה אז אני משער שיש כאלה שמבינים יותר וכאלה שמבינים פחות.

3-4-5. אין צל של ספק שאצנים מהאולימפיאדה לא משקפים את המונח "כושר מטורף" אלא הרבה מעבר, אבל באופן אישי, אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי שכשהתחלתי להתאמן הייתי שמן מאוד (93 ק"ג בגיל 13, היום אני בגובה 1.71 - בגיל 13 הייתי הרבה פחות. לא יודע להגיד אחוז שומן אבל גבוה מאוד) וריצות היו סיוט מטורף בשבילי מן הסתם. ככל שהשתפרתי ושיפרתי את תחום הECONOMY, הקושי בריצות השתנה בדיוק כפי שתיארתי. לא הגעתי ומעולם לא אגיע לרמה של אצנים כמו קנניסה בקלה, אבל ליום סיירות בגיל 17 כבר הגעתי ברמה גבוהה מאוד. לא הרגשתי אותו, הוא עבר לידי. כל כך פחדתי ממנו בהתחלה אבל אחרי 3-4 ספרינטים קלטתי שזה ממש קל להגיע ראשון. תהיה מטורף בירידה כי כולם מפחדים לרוץ שם מהר ואחרי הסיבוב זה היה ג'וגינג למגבש \ אלונקה. אבל יש מצב שהיה לי צוות חלש, סיימנו 9. אבל זה לא משנה, הנקודה הובנה ואני יכול להגיד לך שבאופן אישי אני יודע את ההבדלים טוב מאוד. כשהייתי עושה ספרינטים אפילו בשלבים של ~17% שומן זה היה גיהנום. גם כשכבר הייתי ברמה של 2000 מתחת ל6:50 זה היה קשה, אבל קושי שונה.
אפילו אמחיש על עצמי בצורה טובה יותר: בהנחה שהצצת באשכול שפתחתי לא מזמן עם הכותרת "התקפי אכילה" - אתה יודע שיש לי הפרעות אכילה. אז ככה, הגעתי לצבא כמה טוב איזה יופי עשיתי גיבוש יח"טיות צנחנים גם עברתי הכל טוב אבל מה? פתאום אין תזונה נכונה כמו שהייתה לי בבית ואימונים בנפח כמו שהייתי מתאמן. הגעתי על אחוז שומן ~10% וברמה אתלטית יוצאת דופן ביחס לגילי (באמת, לא סתם אומר). אבל עד סוף הטירונות הספקתי לעלות 11 קילו (מ67 ל78) ולהיות שמן שוב. נשים כרגע בצד את הבעיות הרפואיות שהתלוו לזה, ונתעסק בעיקר - כשחזרתי להתאמן, במשקל החדש, בסה"כ ~חצי שנה מהשיא שלי, הרגשתי כמה שההבדל מטורף. לא כי היה קשה. אלא כי הקושי היה אחר לחלוטין. פתאום יש דבר כזה סחרחורות ותופעות לוואי וגוף מחומצן למוות וחוסר יכולת לחשוב במאמצי מקסימום. ההתנסויות האלה שלי הן כנראה הדבר שדחף אותי הכי הרבה "לחקור" את תחום הECONOMY בנושא זה.
המקרים שראית הם כנראה של אנשים שעבדו הרבה על יכולת ופחות על כושר \ Economy. וכנראה שזו הסיבה שהם חוו תופעות לוואי של אנשים "בלי כושר". ויש הבדל שנות אור בין יכולת וכושר. למשל - קח אצן שהיום רץ 10,000 ב27:00 דק' שפורש היום ולא מתאמן במשך 3 שנים בכלל. עוד 3 שנים, תמדוד לו ריצת 10,000. בהנחה שהוא לא עלה במשקל לאחוזי שומן גבוהים מאוד (ולאתיופים \ קנייתים אין את הנטייה הזו בד"כ), הוא יעשה תוצאה טובה מאוד, שרוב האוכלוסייה יכולה רק לחלום עליה. סביר להניח משהו באיזור ה36 דקות, בהערכה גסה. האם זה אומר שיש לו כושר? ממש לא. יש לו יכולת, בעוד שרוב האוכלוסייה תגיד וואו יש לו כושר מטורף.
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב...

7. נכון לגמרי, ההתעסקות של פותח האשכול הייתה בפן הפיזי ועל כך הגבתי. מעבר לעובדה שאני לא מאמין ב"הכל בראש" כי זה שקר גס ומי שחושב אחרת שיעמוד איתי על קו הזינוק בלי כושר ונדבר, אבל זה נושא בפני עצמו ועדיין זה לא אומר שאנשים וותרנים יעברו ימי סיירות וגיבושים ביקום כלשהו, כי הם לא. עובדים שם על לשבור אותך בראש והם עושים את זה טוב. זה עדיין לא אומר שהכל בראש או שזה קרוב לכך. אבל זה בכלל לדיון אחר 😛
ומה לדעתך אם יקחו את אותו אצן בשיאו וישימו עליו משקולות של 10 קילו,התוצאה שלו תהיה אותה תוצאה במידה ויעלה 10 קילו תוך כדי אימונים?

ומה לדעתך אם יקחו את אותו אצן בשיאו וישימו עליו משקולות של 10 קילו,התוצאה שלו תהיה אותה תוצאה במידה ויעלה 10 קילו תוך כדי אימונים?
שאלה קשה רצח.
יש שני גורמים שיכולים להשתנות - אילו 10 קילו הוא יעלה תוך כדי אימונים? (הכוונה איך זה יחולק מבחינת שריר ושומן)
ומה תהיה ההשפעה על טכניקה הריצה שלו אם וכאשר ישימו עליו משקולות של 10 קילו (נגיד בתיק או משהו כזה)
אתייחס לנקודות הקיצון בלבד:
אני חושב שהתסריט האופטימלי בשבילו זה עוד 10 ק"ג של שריר טהור - הוא יהיה יותר כבד ב10 קילו (מה שיקרה בכל התסריטים) אבל יותר חזק.
10 קילו של משקולות יהיו איפשהו באמצע נראה לי.
ו-10 קילו של שומן יהיו הכי גרועים. זה לסחוב עוד 10 קילו שנמצאים בתוך העורקים שלך. על הדף זה יותר מעייף מלסחוב 10 קילו של משקולות. המשקולות רק שוקלות, השומן גם מוריד את יכולת הריצה שלו.
למרות שעכשיו כשאני חושב על זה, מנקודה מסויימת X משקל של שריר נוסף אמור להוריד את ביצועי האתלטיקה שלו יותר מX משקל של שומן בגלל שהוא צורך יותר חמצן. אז אולי התסריט הכי טוב בשבילו נמצא בכלל באיזון כלשהו ביניהם. אני משער שנתונים כמו גובה, אחוז שומן ומשקל (לפני התוספת) יכולים לשנות את המשוואה מקצה לקצה.

אבל כמובן שאלה השערות בלבד, תכלס אין לי מושג וזה מאוד מעניין. אתה יודע \ משער משהו אחר? 😛

יש משהו מסוים שקשה מאוד לאמן אותו וזה מה שמחפשים המון בכל הגיבושים בצה"ל.
יש משהו שגם אם אתה עושה 2000 ב6:30 לא בטוח שיש לך.
יש משהו שגם אם אתה עושה דדליפט של 250קילו בגיל 17 לא בטוח שיש לך.

לדבר הזה קוראים בשפה הצבאית - "רבאק". כך שכל האימונים המטורפים שתעשה, אם אין לך את זה - הסיכוי שתעבור את הגיבושים לא גבוה.

אני לא אוהב להעיד על עצמי, ואני באמת לא ספורטאי על ולפני הצבא לא ממש התאמנתי בצורה סדירה בשום דבר. לגיבוש יח"טיות של חטיבת גבעתי הגעתי בכושר חרא. סיימתי את הגיבוש ועברתי אותו אפילו. את הגיבוש התחילו משהו כמו 300 וסיימו לדעתי משהו כמו 70-75. אחרי סוף מסלול יצא לי להיות גם חלק מצוות הגיבוש וראיתי מהצד איך המתגבשים מתפקדים וגם מה מחפשים.

יש תכונות שקשה מאוד (אולי בלתי אפשרי אפילו) לעבוד עליהן כי פשוט זה הטבע האנושי. אני לא מכיר הרבה אנשים שיכולים לשנות את האופי שלהם. סוציומטים כנראה יישארו סוציומטים. רבאקיסטים יישארו רבאקיסטים גם כשהם לא בכושר פיזי טוב (שאותו אפשר לשפר בקלות יחסית ובמהירות).

בסופו של דבר, זה טוב להיות בכושר ולהתכונן (בלי הגזמה) לגיבושים. אין זה מבטיח שאדם בכושר שיא יעבור את הגיבוש בהצלחה כי לא הכושר זה הדבר הכי חשוב אלא תכונות אופי מסוימות שמחפשים בלוחמים לעתיד. אין זה מבטיח שבן אדם שהיה #1 בכל הגיבוש יהיה חייל מוצלח ויסיים מסלול ביחידה שיתגייס אליה.

תתאמנו בלי הגזמה, תהיו עצמכם, תגיעו לאן שתגיעו בהתאם לאופי והיכולות המנטליות שלכם. לא צריך להיות הכי חזק והכי מהיר בשביל להיות טייס בשייטת מטכ"ל.

סתם לסבר את האוזן על נתוניי הדלים בגיוסי לצה"ל.
בר אור ראשון רצתי 2000 בערך בזמן של 9:30. בשיא כושרי הייתי רץ בערך 7:30 (תוצאה בינונית יחסית). ציון סופי נראה לי היה לי 87 בבר אור.
בבר אור טרור (יותר קשה) הציון שלי היה יותר גבוה - נראה לי 96.
כשהתגייסתי שקלתי משהו כמו 58 קילו. סוף אימון מתקדם עליתי ל64. בשחרור שקלתי 66 קילו. לא שומנים והייתי בכושר די טוב מבחינה אירובית וגם כוח ביחס למה שנדרש מחייל קרבי (לא היה זמן למכון כושר כל כך).
היינו עושים ריצות של 10-12 קילומטר לפעמים וכל מיני אימונים אירוביים אחרים. כל אדם בריא גופנית מסוגל להתמודד עם הקשיים הפיסיים (שהם קשים) אך מבחינה מנטלית לא כולם מסוגלים לעמוד בזה.

כושר אפשר לשפר, אופי קשה מאוד לשנות.

שאלה קשה רצח.
יש שני גורמים שיכולים להשתנות - אילו 10 קילו הוא יעלה תוך כדי אימונים? (הכוונה איך זה יחולק מבחינת שריר ושומן)
ומה תהיה ההשפעה על טכניקה הריצה שלו אם וכאשר ישימו עליו משקולות של 10 קילו (נגיד בתיק או משהו כזה)
אתייחס לנקודות הקיצון בלבד:
אני חושב שהתסריט האופטימלי בשבילו זה עוד 10 ק"ג של שריר טהור - הוא יהיה יותר כבד ב10 קילו (מה שיקרה בכל התסריטים) אבל יותר חזק.
10 קילו של משקולות יהיו איפשהו באמצע נראה לי.
ו-10 קילו של שומן יהיו הכי גרועים. זה לסחוב עוד 10 קילו שנמצאים בתוך העורקים שלך. על הדף זה יותר מעייף מלסחוב 10 קילו של משקולות. המשקולות רק שוקלות, השומן גם מוריד את יכולת הריצה שלו.
למרות שעכשיו כשאני חושב על זה, מנקודה מסויימת X משקל של שריר נוסף אמור להוריד את ביצועי האתלטיקה שלו יותר מX משקל של שומן בגלל שהוא צורך יותר חמצן. אז אולי התסריט הכי טוב בשבילו נמצא בכלל באיזון כלשהו ביניהם. אני משער שנתונים כמו גובה, אחוז שומן ומשקל (לפני התוספת) יכולים לשנות את המשוואה מקצה לקצה.

אבל כמובן שאלה השערות בלבד, תכלס אין לי מושג וזה מאוד מעניין. אתה יודע \ משער משהו אחר? 😛
חחחח אין לי מושג אני רק יודע שבחיטוב אני מרגיש כמו איילה

חחחח אין לי מושג אני רק יודע שבחיטוב אני מרגיש כמו איילה
שים משקולות רגליים, תרוץ איתן שני ספרינטים ואז תוריד אותן.
אתה תרגיש כאילו אתה יכול לעוף.
אם אתה תוסיף לאצן ככה בבום 10 קילו יהיה לו ממש קשה עם זה, אבל אם זה יעלה לו הדרגתי, והוא יתאמן תוך כדיי, אז ברור שזה יקשה עליו, אבל הרבה פחות.

בקשר לאיילה בחיטוב, אתה יורד במשקלים בצורה דיי קיצונית ובגלל זה אתה מרגיש את זה.

יום סיירות זה לילדים וההתלהבות ממנו היא סתמית.

תהיה צהוב, תגיע בכושר טוב ותעבור.
ללא ספק יהיה לך פחות ופחות קשה ביחס לרמת האתלטיות שלך, אבל מחפשים שם אופי מסויים (שאפשר בקלות לזייף).

מצד שני, הסלקציה האמיתית היא במסלול של הסיירות שם מזיינים לך תתחת גם פיזית וגם נפשית ואם יש לך כוח לעבור תשטויות האלה במשך שנה+ אז בהצלחה, רק תגיע מוכן שלא תחטוף שוק.

עוד דבר שאני יכול לגבות בו את האצן, הוא שהידע של צה"ל בתזונה ואימון גופני שווה לידע של צבא עיראק בנושא, לפני שהצבא האמריקאי אימן אותו (להוציא את יחידות הקומנדו שעושות מה שהן רוצות).

נערך לאחרונה:
שים משקולות רגליים, תרוץ איתן שני ספרינטים ואז תוריד אותן.
אתה תרגיש כאילו אתה יכול לעוף.
אם אתה תוסיף לאצן ככה בבום 10 קילו יהיה לו ממש קשה עם זה, אבל אם זה יעלה לו הדרגתי, והוא יתאמן תוך כדיי, אז ברור שזה יקשה עליו, אבל הרבה פחות.

בקשר לאיילה בחיטוב, אתה יורד במשקלים בצורה דיי קיצונית ובגלל זה אתה מרגיש את זה.

באמת איך ידעת שזה בגלל שאני יורד במשקל הסיבה שאני מרגיש כמו איילה?
שנים ניסיתי לברר למה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית