עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה הכי כללי שלך? "בריצה כדאי לשקול כמה שפחות", WTF? ריצה? אתה מודע לעובדה שריצה כוללת מקצים (רק בתחום האולימפי) מ100 מ' ועד מרתון?לדעתי , אצן צריך לשקול כמה שפחות ולהיות גבוה כמה שיותר בכדי להביא לפוטנציאל גבוה לסיים את הריצה במהירות ומהר יותר ממתחרים אחרים , כמובן שיש עוד גורמים ומאפיינים אבל כמה שפחות משקל לסחוב על רגליים כמה שיותר ארוכות שצועדות רחוק זה נוסחה מצויינת, בכל מקרה בריצה לפי דעתי כדאי לשקול כמה שפחות
זה הכי כללי שלך? "בריצה כדאי לשקול כמה שפחות", WTF? ריצה? אתה מודע לעובדה שריצה כוללת מקצים (רק בתחום האולימפי) מ100 מ' ועד מרתון?
לפותח האשכול,
כוח לא מזיק בריצה. מסת שריר מזיקה בריצה. המרחק שממנו יותר משתלם לא להגדיל את מסת השריר, למרות שהכוח יהיה נמוך יותר, הוא כנראה 400 מ', שבמקצה זה חלק מהאצנים גדולים, כבדים וחזקים, וחלק מעט צנומים, זה המקצה הכי "מעורב" מבחינת המבנה הפיזי של המתחרים בו. רצי ה800 כבר לא כבדים, ב1500 אתה כבר תראה רצים צנומים ובמרחקים הבאים כבר תראה כמעט אך ורק אצנים קטנים מכל הבחינות. חשוב לציין שתמיד יש יוצאים מהכלל, המחשה טובה תהיה כריס סולינסקי. עד כה ירדו 31 אצנים את גבול ה27 דק' בריצת ה10,000, והנה התפלגות משקליהם ביחס לדירוגם בתוך "מועדון הSUB 27":
![]()
הנקודה האדומה היא כריס סולינסקי, שהוא הרץ הלבן הראשון והיחיד עד כה שנכנס למועדון, וגם הכי כבד ביניהם (73 ק"ג, 1.85 מ').
אין לך שום סיבה לדאוג.עכשיו אני מבין.
הסיבה שאני שואל את זה היא בגלל הצבא, כנראה שעד שאני אסיים את המסה אני אשקול בסביבות ה77-78 על מטר שמונים ואני רוצה לדעת אם במשקל כזה אני עדיין אוכל לרוץ טוב ריצות ארוכות, כמובן שלפני זה אני עושה כמה חודשים אימונים אירובי
אני כתבתי את זה בכלליות בגלל שכותב האשכול כתב בכלליות, אף אחד לא הפנה אותי למקצה מסויים או סוג מסויים של ריצה.זה הכי כללי שלך? "בריצה כדאי לשקול כמה שפחות", WTF? ריצה? אתה מודע לעובדה שריצה כוללת מקצים (רק בתחום האולימפי) מ100 מ' ועד מרתון?
לפותח האשכול,
כוח לא מזיק בריצה. מסת שריר מזיקה בריצה. המרחק שממנו יותר משתלם לא להגדיל את מסת השריר, למרות שהכוח יהיה נמוך יותר, הוא כנראה 400 מ', שבמקצה זה חלק מהאצנים גדולים, כבדים וחזקים, וחלק מעט צנומים, זה המקצה הכי "מעורב" מבחינת המבנה הפיזי של המתחרים בו. רצי ה800 כבר לא כבדים, ב1500 אתה כבר תראה רצים צנומים ובמרחקים הבאים כבר תראה כמעט אך ורק אצנים קטנים מכל הבחינות. חשוב לציין שתמיד יש יוצאים מהכלל, המחשה טובה תהיה כריס סולינסקי. עד כה ירדו 31 אצנים את גבול ה27 דק' בריצת ה10,000, והנה התפלגות משקליהם ביחס לדירוגם בתוך "מועדון הSUB 27":
![]()
הנקודה האדומה היא כריס סולינסקי, שהוא הרץ הלבן הראשון והיחיד עד כה שנכנס למועדון, וגם הכי כבד ביניהם (73 ק"ג, 1.85 מ').
עכשיו אני מבין.
הסיבה שאני שואל את זה היא בגלל הצבא, כנראה שעד שאני אסיים את המסה אני אשקול בסביבות ה77-78 על מטר שמונים ואני רוצה לדעת אם במשקל כזה אני עדיין אוכל לרוץ טוב ריצות ארוכות, כמובן שלפני זה אני עושה כמה חודשים אימונים אירובי
בהנחה ואתה לוחם קרבי בצה"ל, לשקול 50 קילו יקשה עליך (הכל יחסי).
אפוד קרמי + נשק + קסדה שוקל למיטב ידיעתי 7-8 קילו. זה קצת מאוד, בפעילות מבצעית יש צורך בעוד ציוד שצריך לסחוב על הגב בתיק מיוחד. בקלות אפשר להגיע למצב שאתה סוחב 20-30 קילו, אפשר גם יותר. אדם עם מבנה רזה שמותאים לריצה למרחקים ארוכים יתקשה בכאלה דברים.
תחשוב גם שיש מקרים שיש הליכה של 40 קילומטר עם משקל של כ40-30 קילו על הגב (אימונים למשל), אדם ששוקל 50 קילו ורזה כנראה לא ישרוד את זה ויכול להיפגע מאוד מבחינה גופנית.
אפשר לסכם שהפרמטרים הכי חשובים של לוחמים זה יכולת ללכת\לרוץ עם משקל בינוני-כבד למרחק. אם אתה קטן מבחינה גופנית, זה קשה יותר.
כמובן שיש גם לוחמים נמוכים מצויינים ואי אפשר להכליל. אהוד ברק די נמוך וראיתי די והותר דוגמאות ללוחמי ש13 או סיירות אחרות שהם נמוכים בגובה. לרוב לא זכור לי דחלילים עם מבנה גופני של הישאם אל גרוז'.