הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון טענות שאימוני משקולות זה חרא ללב

Nethaniel

משתמש פעיל
952
2
נק' מוניטין:
9,918
952
2
בקיצר אחותי שלומדת רפואה התחילה לבלבל לי את השכל בזמן האחרון שהאימוני משקולות שאני עושה דופקים לי את הגוף, הלב וכו' וכו', ביקשתי ממנה שתשלח לי את החומרים שלמדה כדי שאוכל להגיב.
מצורפים השיעורים שלה עם רופא בשם אליעזר קפלינסקי, הבנתי שהוא אחד ממומחי הלב הבכירים בעולם היום. (היא הדגישה לי מה שהיא חושבת שקריטי מבחינתי)
מה אני עונה לה? 😃

קבצים מצורפים

• פיזיולוגיה של מאמץ-סוף שיעור 14+ שיעור 15 מודגש לנתנאל.doc
    KB 234.5 · צפיות: 567
  • פיזיולוגיה של המאמץ המשך - שיעור 23 עם הדגשות בשביל נתנאל 2.doc
    KB 244.5 · צפיות: 354
  • פותח/ת השרשור
כל הצחוקים והציניות זה סבבה מבחינתי, השאלה איך אני עונה וסותם לה את הפה.
שמה שהוא אומר על לחץ דם גבוהה זה רגעי ואין לזה השלכות עתידיות משמעותיות? שהוא מדבר בכלליות מבלי להתמקד לעניין?

לחץ דם זה לא הטענה שלהם. היפרטרופיה של הלב זאת הטענה. (והיא כביכול גורמת ללחץ דם גבוה עם השנים).
שאל אותה מה הפתופיזיולוגיה של אימוני משקולות.

לא יודע עד כמה זה נכון, אם בכלל (לא להתחיל להטריל אם אני טועה), אבל עבודת משקולות מאוד כבדה כמו פאוורליפטינג גורמת להיפרטרופיה גדולה בחדר השמאלי של הלב- וזה לא בריא.

איך קוראים לה? אני בטוח מכיר אותה (שלח לי בפרטי אם אתה לא רוצה לענות פה)

לנסות להתווכח על אנשים מהסוג הזה זה הרבה ססטרס בזבוז זמן ותוצאות .

אין שום ביסוס או אפילו מיתוס שאימוני משקולות פוגעים בלב , אפילו אינטרוולים על 99% דופק לא פוגעים בלב (האפקט של ירידת הדופק מאימונים משמעותי בעיקר באימונים אנאירוביים שזה מעל ל90% דופק לרוב האנשים)

*כל עוד הלב בריא*
אם הוא לא בריא אז כל דבר יכול לעשות בעיות בלי קשר לאימונים או אוכל תלוי במקרה.

אתה באמת חשבת שהוא היה רציני?
לא, אני יודע להבחין באירוניה דקה, אבל לא היה לי חשק לחפש מקום מתאים יותר ללינק שהבאתי, בהנחה שרוב הקוראים כאן קוראים את כל ההודעות החדשות.

ובעניין נזק אפשרי, אני לא בטוח אם הוזכר כאן מטא-מחקר חדש שמצא, במפתיע, שכעשירית מהעוסקים בפעילות גופנית דווקא ניזוקים ממנה. אני לא מתכוון לדלקות ופציעות כאלה, אלא לפרמטרים כמו לחץ דם, טריגליצרידים, כולסטרול רע (סליחה, אני יודע שכאן באתר אין חיה כזאת "כולסטרול רע", אבל לאלה שחושבים אחרת...) ואינסולין, כלומר גורמים שנחשבים גורמי סיכון למחלות לב וסוכרת. אפשר לקרוא את המאמר ב: http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0037887

מקריאה (שטחית למדי) הבנתי שמדובר בפעילות אירובית, ושהאוכלוסיה ברובה היתה בעלת משקל גבוה לפחות בחלק מהמחקרים המנותחים, כך שאולי זה לא מאד רלבנטי עבור המשתתף הטיפוסי בפורום הזה. בכל אופן, אני מוצא את זה מעניין ומבאס.

לא, אני יודע להבחין באירוניה דקה, אבל לא היה לי חשק לחפש מקום מתאים יותר ללינק שהבאתי, בהנחה שרוב הקוראים כאן קוראים את כל ההודעות החדשות.

ובעניין נזק אפשרי, אני לא בטוח אם הוזכר כאן מטא-מחקר חדש שמצא, במפתיע, שכעשירית מהעוסקים בפעילות גופנית דווקא ניזוקים ממנה. אני לא מתכוון לדלקות ופציעות כאלה, אלא לפרמטרים כמו לחץ דם, טריגליצרידים, כולסטרול רע (סליחה, אני יודע שכאן באתר אין חיה כזאת "כולסטרול רע", אבל לאלה שחושבים אחרת...) ואינסולין, כלומר גורמים שנחשבים גורמי סיכון למחלות לב וסוכרת. אפשר לקרוא את המאמר ב: http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0037887

מקריאה (שטחית למדי) הבנתי שמדובר בפעילות אירובית, ושהאוכלוסיה ברובה היתה בעלת משקל גבוה לפחות בחלק מהמחקרים המנותחים, כך שאולי זה לא מאד רלבנטי עבור המשתתף הטיפוסי בפורום הזה. בכל אופן, אני מוצא את זה מעניין ומבאס.

קורצליה עם פרמטרים שחושבים שיש להם קורלציה לא מובנת כלשהי למוות מוקדם זה לא ממש מעניין. מה שמעניין זה מבחן התוצאה:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2453303/?tool=pubmed

על החיים ועל המוות

קורצליה עם פרמטרים שחושבים שיש להם קורלציה לא מובנת כלשהי למוות מוקדם זה לא ממש מעניין. מה שמעניין זה מבחן התוצאה:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2453303/?tool=pubmed
ברור שקורלציה פחות מעניינת ממבחן התוצאה, אבל היא יכולה לרמוז על אפשרות שמבחן התוצאה מפספס משהו. כלומר, האפקט הממוצע על האוכלוסיה הוא לטובה, אבל חלק קטן מהמתאמנים דווקא מושפעים לרעה (כלומר החלק הגדול של המרויחים מטשטש את האפקט השלילי על השאר). ברור שזה רק רומז על הצורך במחקרים נוספים, ולא משהו שבעקבותיו כדאי להפסיק להתאמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית