הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אפשר לעשות פליאו בזמן תוכנית כוח 5X5 ולהתקדם ??

Apostute

משתמש פעיל
420
7
נק' מוניטין:
84
420
7
בחנייה כרגע
אני עושה פליאו כבר חודשיים בערך אבל בתקופה האחרונה הגברתי את העומס של האימונים ויום אחרי האימון אני חוטף התקפי רעב חזקים .
וזה גורם לי להישבר ולהתחיל לפרק את המקרר ולאכול מלא מלא פחמימות וג'אנק .

הרגשה של סמרטוט באמת זין של הרגשה ,
בנוסף להכל אני גם בקושי עולה במשקלי העבודה.

אני מתחיל לחשוב שזה לא הולך ביחד .או שאולי אני לא אוכל מספיק שומנים וחלבונים אנלא יודע ....

למישהו פה יש נסיון בזה ??

אנחנו בטוח לא נדע אם אתה לא מפרט מה אתה אוכל וכמה

אני יכול להגיד על עצמי שכן התקדמתי אבל אכלתי המון ביצים (10 בערך) ועוד בשר אדום כל יום.
זה די קיצוני בסך הכל.
בסופו של דבר, אנ י מרגיש שתזונה מאוזנת יותר יעילה לאימונים והתאוששות.

חוץ מצ'יטים (אלכוהול, לאכול בחוץ, ואוכל מאוד מזמין);
אני מסתדר עם הרבה חלב, ופחמימות (תפו"א, אורז - בעיקר אחרי האימון) בימי אימון ופליאו רגיל ביום ללא אימון.

אני גם אציין שאכלתי הרבה פירות שזה גם פחמימות, כנראה יותר ממה שמומלץ בפלאו.

סתם שאלה למה אתה עושה פלאו?

• פותח/ת השרשור
אנחנו בטוח לא נדע אם אתה לא מפרט מה אתה אוכל וכמה

אני יכול להגיד על עצמי שכן התקדמתי אבל אכלתי המון ביצים (10 בערך) ועוד בשר אדום כל יום.
זה די קיצוני בסך הכל.
בסופו של דבר, אנ י מרגיש שתזונה מאוזנת יותר יעילה לאימונים והתאוששות.

שכחתי לצייין שיש לי קוליטיס כיבית ( מחלה אוטואימונית שמידיי פעם המערכת החיסונית תוקפת את המעיים ) אני בסדר אבל זאת הסיבה שהתחלתי פליאו אומרים שזה מעלים את זה + בלי לעשות פליאו מלא אני רואה שיפור מאוד טוב.
וקראתי באתרים של פליאו שלא לאכול יותר מידיי ביצים בבעיות אוטואימוניות משהו בלבן של הביצה לא טוב לזה.
ככה ש10 ביצים זה לא פיתרון טוב.

בבוקר אני אוכל 3 ביצים עם קצת ברוקולי ואיזה 20 גרם פלוס של חמאה . פלוס חצי קופסה של קוטג' פלוס גמבה מלפפון וחצי אבוקדו . עם 3 פרוסות גבינת צהובה ו3-2כפות גבינת שמנת 40 אחוז . וגרם של אומגה שלוש מדגים.

בצהריים בדרך כלל זה יהיה 150 גרם חזה עוף עם שמן קוקוס וקצת ירקות.

בערב אני אוכל קופסת טונה חמאה וקצת ירקות . וגרם אומגה 3 וכל יומיים תוספת של ויטמין D3

מנשנש בין לבין אגוזי המלך ושקדים וקצת פירות משתדל לא ליפול לבמבות ושוקלדים .

ערכיה :

אולי אני יעבור ל AD ? וכשאני יעשה חיטוב אני יעשה פליאו מלא ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה על השאלה היפה. הכי בפשטות המטרה שלי להיות חזק גדול וליישר קו בריאותי

• פותח/ת השרשור
סורי אבל אני חייב להקפיץ .

אז מה אתם אומרים , לתוכנית כוח עדיף לעשות AD או פליאו ?

בסופו של דבר אתה רוצה לאכול מספיק והרבה.
מספיק חלבון, שומן, פחמימות וקלוריות אוברול.
השאלה היא אם תמלא את זה עם בשר, ביצים, אגוזים, חלב, ירקות, עמילנים ופירות
או תחרוג מהפליאו המסורתי.
וזה בעיקר עניין של תקציב וזמן.

אתה כנראה ממילא לא אוכל מספיק נכון לעכשיו, ובאשר למחלה, רופא אמור לעזור לך לדעת ממה אתה צריך וכדאי להמנע.

• פותח/ת השרשור
בסופו של דבר אתה רוצה לאכול מספיק והרבה.
מספיק חלבון, שומן, פחמימות וקלוריות אוברול.
השאלה היא אם תמלא את זה עם בשר, ביצים, אגוזים, חלב, ירקות, עמילנים ופירות
או תחרוג מהפליאו המסורתי.
וזה בעיקר עניין של תקציב וזמן.

אתה כנראה ממילא לא אוכל מספיק נכון לעכשיו, ובאשר למחלה, רופא אמור לעזור לך לדעת ממה אתה צריך וכדאי להמנע.

הבנתי מבחינת תקציב אני לא מיליונר אבל גם לא עני . אני באמצע +
אני באמת כניראה לא אוכל מספיק כי אני מרגיש קצת חלש ולא מתקדם במשקלים.

דבר שלישי , זאת הטעות שלך אני הלכתי להרבה סוגים של רופאים כי לא הסכמתי לקבל תשובה אחת רציתי יותר חוות דעת לגבי מה מומלץ לעשות . קיבלתי המון תשובות סותרות שלא ממש עזרו לי . אף אחד לא הזכיר את פליאו או משהו דומה לזה שממש שיפרה לי את איכות החיים.

עכשיו לשאלה שלי שאם אפשר בבקשה תתמקד בה . מה עדיף בשביל כוח תוכנית בסיגנון AD או נטו פליאו פליאו .

1) רשמתי שרופא, אמור לדעת. ולכן לא אתיימר להמליץ לך ממה להמנע וממה לא.
כיוון שתזונה נוקשה באמת יהיה להמנע מדגנים, קטניות, משפחת nightshade, לבן של ביצה ויכול להיות גם חלב ועמילנים (וזה באמת לא משאיר לך הרבה משחק, ואני בספק אם יש בכך באמת צורך)
אין סיבה שרופא יזכיר "פליאו" כי זה רק רעיון, אין מאחורי זה שום דבר מעבר לרעיון. רופא אמור להביא לך את המסקנות הסופיות.

2) שוב פעם, אין דבר כזה "פליאו פליאו", אלו קוי מנחה לתזונה (ויש כאלו יגידו אורח חיים).
המשחק שיש לך לניווט בתוך ה"פליאו" הוא כל כך גדול שלהגיד את זה לא אומר כלום.
מעולם לא קראתי את AD אבל כמה שידוע לי זה לאכול הרבה חלבון ושומן ולעשות העמסות פחמימה.

רשמתי לך כבר מה אני עושה ומה אני ממליץ, תעשה מה שבא לך.

כמו שלצמחים יש מנגנוני הגנה ביולוגים מטורפים ומזיקים, ובעיקר בשלבי ההתפתחות הראשוניים (קטניות, זרעים) גם לבן הביצה מכיל חלבונים בעלי מאפיינים אנטי-מיקרוביאלים. למרות שהנזק מתגמד אחרי חימום וכמובן מזערי לבן אנוש במינונים נמוכים, אנשים שמתמודדים עם בעיות אוטואימיוניות ושיש להם כבר בעיות עיכול ופלורה עשוי לעזור להמנע גם מזה.

http://versita.metapress.com/content/10373097u535545j/fulltext.pdf

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
1) רשמתי שרופא, אמור לדעת. ולכן לא אתיימר להמליץ לך ממה להמנע וממה לא.
כיוון שתזונה נוקשה באמת יהיה להמנע מדגנים, קטניות, משפחת nightshade, לבן של ביצה ויכול להיות גם חלב ועמילנים (וזה באמת לא משאיר לך הרבה משחק, ואני בספק אם יש בכך באמת צורך)
אין סיבה שרופא יזכיר "פליאו" כי זה רק רעיון, אין מאחורי זה שום דבר מעבר לרעיון. רופא אמור להביא לך את המסקנות הסופיות.

2) שוב פעם, אין דבר כזה "פליאו פליאו", אלו קוי מנחה לתזונה (ויש כאלו יגידו אורח חיים).
המשחק שיש לך לניווט בתוך ה"פליאו" הוא כל כך גדול שלהגיד את זה לא אומר כלום.
מעולם לא קראתי את AD אבל כמה שידוע לי זה לאכול הרבה חלבון ושומן ולעשות העמסות פחמימה.

רשמתי לך כבר מה אני עושה ומה אני ממליץ, תעשה מה שבא לך.

1) למה אין סיבה שהוא יזכיר פליאו , אם זה משפר את איכות החיים ?
למה שהוא ימליץ לי לאכול קרונפלקס ושמני תעשייתים במקום לאכול איזה סטייק טוב ??

2) מה שאני מתכוון' בפליאו פליאו ' זה תזונה שעושים אותה על בסיס יומי , ולא תזונה כמו ב AD שבימי שישי שבת דוחפים פחמימות .

לגבי מה שכתבתה אז כן תודה אבל זה מתאים לנהל אורח חיים בריא ורגיל ,לא בטוח שגם של ספורטאי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית