הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בנוגע למסה

qwerty1988

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
כשאני עושה מסה ,
מה עדיף - לעשות פרימידה (3 סטים של 12-10-8) , או 2 סטים של 8 ?
עד עכשיו עשיתי 2 סטים של 8 אבל אמרו לי שעדיף לעשות פירמידה..

---------- התגובה התווספה ב 13:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:09 ----------

זאת התכנית שלי:
רגליים:
סקוואט (לא חופשי לגמרי - במכשיר ש"שומר עליי" כרגע, עוד כמה אימוונים אני אעשה חופשי) 3 סטים של 10
כפיפת ברכיים (לירך אחורית) : 2 סטים של 10
חזה:
בנץ פרס: 2 סטים של 8
פרפר : 2 סטים של 10
דאמבלים בשיפוע : 2 סטים של 8
גב:

מתח : 2 סטים של 8-10 (אני עושה בגרביטון כי אני לא מצליח עם משקל גוף)
מסורים: 2 סטים של 10

כתפיים:
לחיצה לצדדים בעמידה : 2 סטים של 10
הרמת ידיים בישיבה : 2 סטים של 10

יד אחורית:
מקבילים : 2 סטים של 10
כפיפת מרפקים: 2 סטים של 10

מה אתם אומרים? צריך לשנות את מספר הסטים?
בחזה וברגליים אני מתקדם בסדר גמור , אבל בכתפיים בעיקר אני תקוע

• פותח/ת השרשור
22 , התחלתי לפני חודש , 1.81 , 76 ק"ג , רוצה לפתח מסה , הולך 3 פעמים בשבוע לחד"כ..

קראתי על SS אבל אני לא רוצה לעשות אותה כרגע כי יש לי בעיות אורתופדיות לא קלות בגב (בעיות מולדות בחיבור של החוליות בעמוד שדרה) אז זה קצת מפחיד אותי כרגע , אני מעדיף לא להסתבך עם זה, אולי בשלב יותר מאוחר, אז בבקשה אל תגידו לי להעביר ל SS כי אין סיכוי שאני אעשה דברים כמו דד-ליפט וסקוואט חופשי כרגע.. אז נסתפק במה שאפשר :bad:

אם הבעיה שלך כזאת חמורה בגב אז למה אתה נוהג להדגיש את ה "כרגע", תתיעץ עם מומחה אולי אתה יכול לעשות תוכנית כוח , זה הכי אפקטיבי לדעתי ואל תנסה להתחמק מזה. בכל מקרה אם כבר אתה הולך על פיצולים לך על תוכנית עם פחות תרגילים , תוריד חזרות שהתוכנית תיהיה עצימה יותר .

• פותח/ת השרשור
אני אומר כרגע כי יכול להיות שעוד כמה חודשים , אחרי שאני אתאמן יותר זמן ואני ארגיש מספיק בטוח , אולי אני כן אשנה ל SS .. לא בטוח, אולי..

אתה יכול לתת דוגמא למה לדעתך כדאי לי לעשות? כמה חזרות, כמה סטים , איזה תרגילים להוריד?

תודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית