הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב ab או fbw?

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
אז ככה אחרי 3 שנים בצבא אני חוזר לחדר כושר סוף סוף...
הבעיה היא שממש השמנתי בצבא(1.83 על 94 קילו בסביבות ה 18-20 אחוז שומן).
אני מאוד רוצה להתחיל SS אבל אני יודע שאני ממש אשמין עם זה.
לכן אני רוצה להתחיל חיטוב חודש חודשיים ואז להתחיל בתוכנית כוח ולגדול.

התאמנתי בצבא קצת כי היה לי מוט ועכשיו עשיתי את אותה התוכנית בחדר כושר אני אשמח להצעות לשפר:

עשיתי FBW של:

לחיצת חזה 10x4
מיליטרי פרס 10x3
לחיצה צרפתית 10x3
מתח/בנט אובר ראו 10x4 או במתח מקסימום(בסביבות ה 6x4)
פטישים ליד קידמית 10x3
סקוואט 10x4
דדליפט 10x1
ומידי פעם בטן....

השאלה שלי אם בחיטוב יש עדיפות ל ab ואם לא אז איך לשפר את התוכנית הנוכחית(עשיתי כמה שיותר תרגילים מורכבים)
כל זה כמובן בשביל לבוא מוכן לSS מבחינת טכניקה ומשקלים

אם אתה מתכנן חיטוב פשוט של חודש וחודשיים ואין לך משקלים שאתה מנסה לשמור , לדעתי לך על תפריט מהפורטל קילוגרם המדריך לחיטוב , תקרא אפילו על דל פחמימה אם זה מתאים לך ו התוכנית נראית סבבה, תוריד חזרות בפרס סקוואט ובנץ' אתה הולך להתחיל תוכנית כוח תעבוד עליהם עם משקלים נמוכים יחסית 5 חזרות שכשתתחיל מסה תיהיה מוכן כבר. בהצלחה גבר

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתכנן חיטוב פשוט של חודש וחודשיים ואין לך משקלים שאתה מנסה לשמור , לדעתי לך על תפריט מהפורטל קילוגרם המדריך לחיטוב , תקרא אפילו על דל פחמימה אם זה מתאים לך ו התוכנית נראית סבבה, תוריד חזרות בפרס סקוואט ובנץ' אתה הולך להתחיל תוכנית כוח תעבוד עליהם עם משקלים נמוכים יחסית 5 חזרות שכשתתחיל מסה תיהיה מוכן כבר. בהצלחה גבר
מה נותן לי טווח חזרות נמוך/כוח בחיטוב?
זה לא יעמיס עליי ברמות?

ולאלה שרשמו AB או FBW אפשר פירוט?

מה נותן לי טווח חזרות נמוך/כוח בחיטוב?
זה לא יעמיס עליי ברמות?

ולאלה שרשמו AB או FBW אפשר פירוט?

אמרתי לך רק בתרגילים האלה ,החיטוב של קצר לפי מה שאמרת ואתה הולך לעבוד 5 חזרות הרי במסה ולכן לדעתי תתכונן על 5 חזרות ברור שלא בעצימות גבוהה אני לא מצפה שתגיע למשקלים פסיכים פשוט תעלה אותם בתרגילים האלה קצת בחיטוב שיהיה לך נקודת התחלה טובה יותר למסה

למה עדיף fbw
1. זה רק 3-2 פעמים בשבוע, מפנה לך יותר זמן לאירובי ומנוחה
2. אימון קל יותר כי הוא פחות נפח ועצים יותר גבוהה
3. מתי אם לא בחיטוב תעשה אימון לכל הגוף
4. אימון קצר יחסית
5. שילוב של כל אלו לדעתי יותר אידיאלי לשימור מאסה כי השרירים עובדים בתדירות יותר גבוהה בשבוע

לא כזה צריך אירובי בחיטוב (חוץ מפרוטוקולים לשומן עיקש).

חשוב להתאמן עצים ולשמר את הכח ככל שניתן.

• פותח/ת השרשור
אמרתי לך רק בתרגילים האלה ,החיטוב של קצר לפי מה שאמרת ואתה הולך לעבוד 5 חזרות הרי במסה ולכן לדעתי תתכונן על 5 חזרות ברור שלא בעצימות גבוהה אני לא מצפה שתגיע למשקלים פסיכים פשוט תעלה אותם בתרגילים האלה קצת בחיטוב שיהיה לך נקודת התחלה טובה יותר למסה

אם אני עובד בנפח של 4 סטים יצא לי 20 חזרות לתרגיל מורכב, זה בסדר?
ואני חושב שאני אוריד ל 8 חזרות ולאט לאט לקראת סוף החיטוב יוריד ל 5.. אני לא חושב שזה כדאי להתאמן 5x4 כי זה דיי קצת(הרי אני לא אקרע את עצמי כמו בתוכנית כוח אז העצימות גם כן פחות גבוהה).

אגב מבחינת ריצה ל5/10 ק"מ בקצב בינוני(12 קמ"ש) כמה חזרות מומלץ לעשות בסקוואט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית